margatte 28.11.05, 17:42 Czy uprzednio przegotowaną wodę, można przed przyrządzeniem mleka, kleiku podgrzać w mikrofalóce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margatte Re: mikrofalówka 29.11.05, 07:49 Podciągam pytanie bo bardzo mi zalezy na odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
madziakan1 Re: mikrofalówka 29.11.05, 09:26 Ja zawsze podgrzewam wodę w mikrofali - 20 sekund i gotowe. Wtedy dodaję mleczko i już. Dr Albrecht wypowiadał sie gdzieś na temat mikrofali, nie negował. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elai1 Re: mikrofalówka 29.11.05, 20:45 Dziewczyny,mam pytania:czy wodę podgrzewacie w otwartej buteleczce;a np.zupki w miseczce,w której podajecie ją maluchowi? Mąż sprezentował mi mikrofalówkę i dopiero uczę się obsługi.Prosiłabym też o podanie czasu podgrzewania i w jakich naczyniach,bo jestem zielona-no wiecie,czy w zamkniętych,szklanych,itp.Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
margatte Re: mikrofalówka 29.11.05, 23:00 do elai1... zawsze w otwartych naczyniach , ewentualnie przykryte folią spożywczą ( NIE ALUMINIOWĄ), a naczynia musisz mieć specjalne przeznaczone do kuchenki mikrofalowej, może też byc szkło ale nie malowane ( w farbach czesto są metale i bedzie iskrzyć. polecam eksperymenty np jajko fanie wybucha :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr-albrecht Re: mikrofalówka 29.11.05, 22:25 Mozna, ale po co - wystarczy temperatura pokojowa. Odpowiedz Link Zgłoś