Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc

IP: 80.54.169.* 08.04.06, 21:59
Bardzo prosze jeli ktoś może mi poradzić gdzie u nas mozna zrobić USG węzłow
chłonnych szyjnych u dzieka 2-letniego.Będę bardzo wdzięczna za każdą
informację.Bardzo mi zależy na wykonaniu tego badania w poniedziałek.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Proszę o pomoc IP: 80.54.169.* 08.04.06, 22:42
      Naprawdę nikt nie wie?
      • Gość: monika Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.06, 22:47
        Chciałabym Ci pomóc, ale niestety nie wiem. Może zapytaj swojego lekarza
        rodzinnego, może w przychodni, albo sprawdź w książce telefonicznej.
        • Gość: Ewa Re: Proszę o pomoc IP: 80.54.169.* 08.04.06, 23:14
          Mam adres do Chorzowa ale tam duża kolejka a problem jest taki ze sami nie wiemy
          kiedy ten węzeł wyskoczył.Dzisiaj zauważony wtedy kiedy mała skręci głowa na
          dolnej częsci szyi wyskakuje taki dziwny twor siny pod skórą.To ją nie boli jest
          wielkości mniej więcej orzecha laskowego.Byłam dzis u chirurga dziecięcego ktory
          podejrzewa węzel choc nie jest pewny kazał okladac do poniedziałku rivanolem i
          jak nie przejdzie to na oddzial na obserwację.
          • Gość: www Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 11:04
            Prpoponuje ci posłuchać, Twojego lekarza. Usg wezła chłonnego niewiele wniesie
            do rozpoznania. Jest wiele innych badań które pozwolą znaleść, lub wykluczyc
            choroby które mogły spowodowac powiekszenie węzła chłonnego(o ile to "coś" jest
            węzłem).
            Pozdrawiam.
            • Gość: xx Re: Proszę o pomoc IP: 212.160.93.* 09.04.06, 11:42
              mam podobna sytuacje od 20 lat czyli powiekszone wezly chlonne jedyne badania
              jakie robilam to wymas gardla, lekarze mowia ze jest to normalna reakcja
              organizmu np.przy przeziebieniu,tylko ze ja mam wezly powiekszone 365dni w roku:
              (czasami bardziej czasami mniej, jak bedziesz cos wiedziala o tych badaniach to
              daj znac bo chetnie sama bym sobie zrobila takie badania
              • Gość: Ewa Re: Proszę o pomoc IP: 80.54.169.* 09.04.06, 12:54
                Ja nie chce decydować za lekarza ale chciałabym przeprowadzic te podstawowe
                badania ambulatoryjnie.Miałam na mysli na poczatek wszystkie badania krwi,Usg
                tego(węzła?)a jesli juz sie okaże ze to własnie to, to jeszcze biopsje.Nie mam
                wiedzy gdzie takie USG i biopsje zrobię prywatnie.Na razie nie chce kłaść
                malutkiej na oddział choc jesli bedzie taka konieczność to nie mam wyjscia wiec
                narazie szukam dojścia do takiego specjalisty.
    • qmar Re: Proszę o pomoc 09.04.06, 17:09
      ja robiłem na Berka-Joselewicza pierwsza brama po lewej (nie pamiętam
      numeru...)
      czy robią też dzieciom?
      nie jestem pewien...
      • xs3 Re: Proszę o pomoc 09.04.06, 17:34
        Może zadzwoń do dziecięcego szpitala na oddział chirurgii,do gabinetu lekarzy i
        tam zapytaj.Wszystko będzie dobrze,mój syn tez czasem tak miewa.
      • Gość: dn Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 22:25
        qmar napisał:

> ja robiłem na Berka-Joselewicza pierwsza brama po lewej (nie pamiętam
        > numeru...)
        > czy robią też dzieciom?
        > nie jestem pewien...

"Diagnomed" Niepubliczny Zakład Opieki Zdrowotnej Zespół Lekarzy Radiologów
        Bożena Gabrysiak Dorota Wójcik-Grzybowska Dorota Grochulska
        Częstochowa, ul. Joselewicza 1, tel. 034 368 10 85
        • Gość: Ewa Re: Proszę o pomoc IP: 80.54.169.* 10.04.06, 11:03
          qmar napisał:

Bardzo Ci dziękuję.Napewno skorzystam z tego adresu.Pozdrawiam
    • agulia Re: Proszę o pomoc 10.04.06, 12:01
      Mojej córce robili usg węzłów w szpitalu na Parkitce, miała wtedy 3,5 roku. A
      swoją drogą co to za konował, który każe węzeł rivanolem okładać???!!!???
      • Gość: Ewa Re: Proszę o pomoc IP: 80.54.169.* 10.04.06, 16:53
        Nie chce tego komentowac ale masz racje.Nie okładałam bo uważałam ze revanol
        służy dla innych objawów a juz napewno nie do powiększonego węzła.Powinien sobie
        zrobic kompres na czoło.
        • Gość: Monika Re: Proszę o pomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:42
          Nie potrafię Ci konkretnie pomóc, ale mogę jedynie pocieszyć, że powiekszenie
          węzła chłonnego w większości przypadków nie oznacza poważniejszych chorób. Mogą
          być natomiast powiekszone w momenci przewlekłego przeziębienia ( lub anginy,
          zapalenia oskrzeli, itp. ) i oznaczają stan zapalny w organiźmie. Będzie
          dobrze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka