aureliano4 02.06.06, 21:33 Czas spojrzeć prawdzie w oczy, miernota dobiega końca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: toznowuja Re: AJD - pora na zagładę. IP: 195.116.125.* 02.06.06, 21:38 > Czas spojrzeć prawdzie w oczy, miernota dobiega końca. No to żegnamy Cie aureliano4 ! "Milo" bylo Cie gościć na forum ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i ja Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.06, 21:41 i nie licz, że przyjdziemy na twoj pogrzeb.... Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 02.06.06, 23:08 Elokwencją braku wiedzy nienadrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
iwon_k_a82 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 07:31 Za to Ty musisz dokształcić się w zakresie pisowni, bo nie z czasownikami pisze się osobno. Taka wykształcona, a takie błędy robi. Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 02.06.06, 23:13 Studenci AJD teraz musicie zrezygnować ze studiów, bo z tak marnym poziomem nigdzie się nie prześlizgacie do magisterium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student AJD I love Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:38 aureliano4 ma poprostu jakiś kompleks:>pewnie nawet sie nie dostała na AJD,albo pewnie jest sprzątaczką czyli konserwatorką powierzchni płaskich na AJD ,mało jej płacą i wymyśla bzdury na forum,albo jest z tej skorumpowanej politechniki która to juz naprawde siaaaada w porównaniu do AJD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiona Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.echostar.pl 02.06.06, 23:27 jestem absolwentka dawnego WSP, dobrze mi sie tam studiowało i nie uważam, ze uczelnię pokończyły same miernoty.Miałam zajęcia z ciekawymi i mądrymi wykładowcami, których do dzis miło wspominam.Wbrew obiegowej opinii wcale nie było tak znowu lekko.Jak wszędzie były przedmioty mniej i bardziej luźne.Zdobycie niektórych zaliczeń było bardzo ciężkie i trzeba było sie naprawde napocić.To poprostu podłe, że niektórzy ludzie takie brednie wypisuja na forum.Nie wiem jak jest w AJD, ale na dawnym WSP( 2001 rok ukończenia) było całkiem nieźle.Pozdrawiam absolwentów( raczej absolwentki) polonistyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:35 Pozdrawiam. Choc nie jestem absolwentką a studentką, trzeciego już roku. Jak Bóg da, to wkrótce czwartego:) Gdzie chodziłas na seminarium, interesowałaby mnie literatura, polecasz Kogoś? Może Kaziemiera Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:21 Dziewczyno nie pchaj sie do Kazi.Numer jeden to R.Zawadzki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:21 masz racje tylko nie K,SZ .Ta pani własnie robi szkółkę z AJD Klasę mają tacy jak Zawadzki, Czajkowscy.A nie Parandowska,Buksińska,U.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:09 Dziękuję za podpowiedzi, mam nadzięję ze się przydadzą. Myślę, że do Robercika to będą "walić" tłumy:)Może jeszcze jakieś propozycje? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
petraaa Re: AJD - pora na zagładę. 05.06.06, 14:21 Ja jestem absolwentką polonistyki na WSP, ale z roku 1993. Gdy porównywałam zakres materiału z polonistyką na osławionym UJ, gdzie studiowała moja koleżanka, okazało się, że nasz materiał jest o wiele szerszy niż z UJ. Np. u nas język SCS był osobnym przedmiotem, prowadzonym chyba przez 2 lata. Natomiast na UJ był zaledwie częścią wykładów z gramatyki historycznej. Podobne wnioski można było wyciągnąć z porównania zakresu bibliografii. Poza tym mieliśmy zajęcia z literatury francuskiej (i egzamin!), z literatury niemieckiej i antycznej. Pozdrawiam wszystkich absolwentów WSP, zwłaszcza polonistyki. P. Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 02.06.06, 23:31 Choć dyplom zdobyłam uczciwie to znam tą uczelnię ze strony produkowania magistrów na studiach zaocznych właściwie bez ograniczeń, na zasadzie płacę i wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 01:11 Skończyłam studia dzienne, a po paru latach zrobiłam licencjat z niemieckiego w , jeszcze wtedy, WSP . Studia były zaoczne i " wykosiły" więcej ludzi niż moje wcześniejsze 5-letnie dzienne. Nie generalizuj-na każdej uczelni są przedmioty które można zaliczyć bez problemów i takie,że spędzają sen z oczu. Podczas trzech lat zaocznych na pewno uczyłam się więcej, niż podczas wcześniejszych pięciu. Na jeszcze innej uczelni robiłam drugie magisterium-tu już nie było tyle nauki w trakcie semestru-ale na egzamin trzeba kuć. Mimo, że studia były cholernie drogie ,( piszesz "płacę i wymagam" ) nie wszystkim udawało się zdać egzaminy.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcelmilau Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 18:23 ty debilu co ty wogóle piszesz ! jeśli chcesz zgłoś się zweryfikujemy twoją magisterkę jeśli poziom ci nie odpowiada. Gdzie się rodzą takie debile jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 21:57 Tacy debile rodzą się w Częstochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.21.pl / *.21.pl 03.06.06, 11:13 Na uczelni jest bałagan, to fakt, ale nie przeszkodziła mi ta uczelnia w zdobyciu dobrego wykształcenia i dobrej pracy, w której akurat liczy się tylko i wyłącznie wiedza. Mam do ciebie pytanie: czemu cały czas piszesz paszkwile na tą uczelnię? To jest jakiś twój kozioł ofiarny, czy co? O co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toznowuja Re: AJD - pora na zagładę. IP: 195.116.125.* 03.06.06, 12:28 Pewnie sie nie dostal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 03.06.06, 13:25 Ten Aureliano4 to musi być jakiś prawdziwy prymityw. On nie ma pojęcia co to jest studiowanie. Z pewnością siedział w podstawówce, a i w zawodówce pewnie żle mu szło, bo teraz się wyżywa na forum. Nauczył się chłopak obsługiwać komputer i robi za inteligenta. Do tego jednak daleka droga. Odpowiedz Link Zgłoś
dock2 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 14:23 To nie prawda, że po WSP/AJD nie ma szans kontynuować nauki na uczelni o wyższej renonie. Powiem więcej często spotykam się z opiniami że na niektórych kierunkach na AJD jest ciężej zaliczyć/zdać niż na renomowanych uczelniach zajmujących czołowe miejsca w rankingach np. Newsweek'a. Sam tego doświadczyłem i szczerze mówiąc jeśli tylko człowiek wykaże minimum zainteresowania kierunkiem na AJD to po przeniesieniu na inną uczelnię nie zauważy nawet różnicy w poziomie nauczania. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 22:01 Tak jak AJD ma ambicje predystynować do miana prawdziwej Uczelni co bardzo kiepsko jej to wychodzi, tak chore ambicje polaczków-cwaniaczków z Częstochowy każą im walczyć o własne województwo, pytam się z czego utrzymacie to województwo, może ze sprzedaży medalików przed Jasną Górą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 04.06.06, 10:45 Chcę odpowiedzieć Aureliano4,nie uważam, że Akademia im.J.Długosza jest kiepską uczelnią. Często bywam w różnych niastach w Polsce i odwiedzam różne księgarnie. Ostatnio w Krakowie księgarnię akademicką. Zdziwiłem sie, gdy zobaczyłem książki wydane przez naszą WSP. Leżały obok sław z UJ, w tym byłego rektora prof. F.Ziejki. Były to pozycje z historii i polonistyki.Wiele osób je oglądało, a jedną pozycję przy mnie kupiono. Zajrzałem potem do księgarni wydawnictwa WSP na Placu Czerwonym. Są tam naprawdę wspaniałe pozycje i byłem zdziwiony, że w Częstochowie wydaje sie takie rzeczy.Nie jest tak żle z naszą WSP, a obecnie Akademią.Trzeba się trochę więcej zainteresować i zobaczyć. Kończyłem Uniwersytet Łódzki i patrzę jak niektórzy niszczą to co mają dobrego w tym mieście. Zupełnie tego nie rozumię. Zwykła złośliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 11:40 Kim jestes i z kim sie identyfikujesz, z jaka Ojczyzna ? Piszesz po polsku, ale to chyba wszystko, sadzac na podstawie tego co wypisujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdzwiwiona Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.echostar.pl 05.06.06, 13:41 Dlaczego tak źle piszesz o Naszym mieście?Kim jesteś??Powiem Ci tyle, ja juz w Cz-wie nie mieszkam( mam nadzieje wrócić kiedyś), ale naprawde lubie to miasto.Kończyłam WSP i byłam ze studiów zadowolona.Jestes chamskim prowodyrem.Użycie sformuowania,,cwaniaczki z Częstochowy" az mnie zamurowało.Sam piszesz, ze jestes tu urodzony.Ja też i chociaz tu nie mieszkam, to nie pluje na swoje korzenie.Kocham moje miasto i mam nadzieje, ze bedzie z czasem wiecej inwestycji i bedzie gdzie wrócić( dobra praca).Pozdrawiam wszystkich w naszym grodzie.Żałuję, że nie mogłam byc na III Nocy Kulturalnej, ponoć było świetnie.Pozdrawiam absolwentów WSP, fajnych ludzi.A ty Aureliano( skąd ten nick:))nie pisz wiecej, nie wchodź na to forum, jak Ci tak CZ-wa śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 20:43 a ja się z aureliano całkowiceie zgadzam. 92. miejsce w rankingu Newsweeka, problemy z akredytacją na kilku kierunkach, kłopoty ze znalezieniem pracy - o czymś to przecież świadczy.Na pewno nie o wysokim poziomie, którym się tak szczycą studenci tzw. Akademii Pana Kleksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sb Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 21:59 ja też się zgadzam z aureliano, a co do ajd sytuacja finansowa grozi plajtaczyli zamknieciem uczelni, a po drugie nie wielu jest tam prof godnych szacunku a co do poziomu kiepsciutki, ta uczelnia nigdy nie dogoni porządnych uniwerków ,sory ale to już konec Odpowiedz Link Zgłoś