Dodaj do ulubionych

AJD - pora na zagładę.

02.06.06, 21:33
Czas spojrzeć prawdzie w oczy, miernota dobiega końca.
Obserwuj wątek
    • Gość: toznowuja Re: AJD - pora na zagładę. IP: 195.116.125.* 02.06.06, 21:38
      > Czas spojrzeć prawdzie w oczy, miernota dobiega końca.

No to żegnamy Cie aureliano4 !
      "Milo" bylo Cie gościć na forum ;)
    • Gość: i ja Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 02.06.06, 21:41
      i nie licz, że przyjdziemy na twoj pogrzeb....
    • aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 02.06.06, 23:08
      Elokwencją braku wiedzy nienadrobisz.
      • iwon_k_a82 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 07:31
        Za to Ty musisz dokształcić się w zakresie pisowni, bo nie z czasownikami pisze
        się osobno. Taka wykształcona, a takie błędy robi.
    • aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 02.06.06, 23:13
      Studenci AJD teraz musicie zrezygnować ze studiów, bo z tak marnym poziomem
      nigdzie się nie prześlizgacie do magisterium.
      • Gość: student AJD I love Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 13:38
        aureliano4 ma poprostu jakiś kompleks:>pewnie nawet sie nie dostała na AJD,albo
        pewnie jest sprzątaczką czyli konserwatorką powierzchni płaskich na AJD ,mało
        jej płacą i wymyśla bzdury na forum,albo jest z tej skorumpowanej politechniki
        która to juz naprawde siaaaada w porównaniu do AJD
    • Gość: zdziwiona Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.echostar.pl 02.06.06, 23:27
      jestem absolwentka dawnego WSP, dobrze mi sie tam studiowało i nie uważam, ze
      uczelnię pokończyły same miernoty.Miałam zajęcia z ciekawymi i mądrymi
      wykładowcami, których do dzis miło wspominam.Wbrew obiegowej opinii wcale nie
      było tak znowu lekko.Jak wszędzie były przedmioty mniej i bardziej
      luźne.Zdobycie niektórych zaliczeń było bardzo ciężkie i trzeba było sie
      naprawde napocić.To poprostu podłe, że niektórzy ludzie takie brednie wypisuja
      na forum.Nie wiem jak jest w AJD, ale na dawnym WSP( 2001 rok ukończenia) było
      całkiem nieźle.Pozdrawiam absolwentów( raczej absolwentki) polonistyki.
      • Gość: magda Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 10:35
        Pozdrawiam. Choc nie jestem absolwentką a studentką, trzeciego już roku. Jak
        Bóg da, to wkrótce czwartego:) Gdzie chodziłas na seminarium, interesowałaby
        mnie literatura, polecasz Kogoś? Może Kaziemiera Sz.
        • Gość: Anka Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 14:21
          Dziewczyno nie pchaj sie do Kazi.Numer jeden to R.Zawadzki:)
          • Gość: zuza Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 19:21
            masz racje tylko nie K,SZ .Ta pani własnie robi szkółkę z AJD
            Klasę mają tacy jak Zawadzki, Czajkowscy.A nie Parandowska,Buksińska,U....
            • Gość: magda Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.06, 12:09
              Dziękuję za podpowiedzi, mam nadzięję ze się przydadzą. Myślę, że do Robercika
              to będą "walić" tłumy:)Może jeszcze jakieś propozycje? Pozdrawiam.
      • petraaa Re: AJD - pora na zagładę. 05.06.06, 14:21
        Ja jestem absolwentką polonistyki na WSP, ale z roku 1993.
        Gdy porównywałam zakres materiału z polonistyką na osławionym UJ, gdzie
        studiowała moja koleżanka, okazało się, że nasz materiał jest o wiele szerszy
        niż z UJ. Np. u nas język SCS był osobnym przedmiotem, prowadzonym chyba przez
        2 lata. Natomiast na UJ był zaledwie częścią wykładów z gramatyki historycznej.
        Podobne wnioski można było wyciągnąć z porównania zakresu bibliografii.
        Poza tym mieliśmy zajęcia z literatury francuskiej (i egzamin!), z literatury
        niemieckiej i antycznej.
        Pozdrawiam wszystkich absolwentów WSP, zwłaszcza polonistyki.
        P.
    • aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 02.06.06, 23:31
      Choć dyplom zdobyłam uczciwie to znam tą uczelnię ze strony produkowania
      magistrów na studiach zaocznych właściwie bez ograniczeń, na zasadzie płacę i
      wymagam.
      • Gość: asia Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 01:11
        Skończyłam studia dzienne, a po paru latach zrobiłam licencjat z niemieckiego
        w , jeszcze wtedy, WSP . Studia były zaoczne i " wykosiły" więcej ludzi niż
        moje wcześniejsze 5-letnie dzienne. Nie generalizuj-na każdej uczelni są
        przedmioty które można zaliczyć bez problemów i takie,że spędzają sen z oczu.
        Podczas trzech lat zaocznych na pewno uczyłam się więcej, niż podczas
        wcześniejszych pięciu. Na jeszcze innej uczelni robiłam drugie magisterium-tu
        już nie było tyle nauki w trakcie semestru-ale na egzamin trzeba kuć. Mimo, że
        studia były cholernie drogie ,( piszesz "płacę i wymagam" ) nie wszystkim
        udawało się zdać egzaminy.Pozdrawiam
      • marcelmilau Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 18:23
        ty debilu co ty wogóle piszesz !
        jeśli chcesz zgłoś się zweryfikujemy twoją magisterkę jeśli poziom ci nie
        odpowiada.
        Gdzie się rodzą takie debile jak ty
        • aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 21:57
          Tacy debile rodzą się w Częstochowie.
    • Gość: paweł Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.21.pl / *.21.pl 03.06.06, 11:13
      Na uczelni jest bałagan, to fakt, ale nie przeszkodziła mi ta uczelnia w zdobyciu dobrego wykształcenia i dobrej pracy, w której akurat liczy się tylko i wyłącznie wiedza. Mam do ciebie pytanie: czemu cały czas piszesz paszkwile na tą uczelnię? To jest jakiś twój kozioł ofiarny, czy co? O co ci chodzi?
      • Gość: toznowuja Re: AJD - pora na zagładę. IP: 195.116.125.* 03.06.06, 12:28
        Pewnie sie nie dostal ;)
    • Gość: Absolwent Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 03.06.06, 13:25
      Ten Aureliano4 to musi być jakiś prawdziwy prymityw. On nie ma pojęcia co to
      jest studiowanie. Z pewnością siedział w podstawówce, a i w zawodówce pewnie
      żle mu szło, bo teraz się wyżywa na forum. Nauczył się chłopak obsługiwać
      komputer i robi za inteligenta. Do tego jednak daleka droga.
      • dock2 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 14:23
        To nie prawda, że po WSP/AJD nie ma szans kontynuować nauki na uczelni o
        wyższej renonie. Powiem więcej często spotykam się z opiniami że na niektórych
        kierunkach na AJD jest ciężej zaliczyć/zdać niż na renomowanych uczelniach
        zajmujących czołowe miejsca w rankingach np. Newsweek'a. Sam tego doświadczyłem
        i szczerze mówiąc jeśli tylko człowiek wykaże minimum zainteresowania
        kierunkiem na AJD to po przeniesieniu na inną uczelnię nie zauważy nawet
        różnicy w poziomie nauczania.
        Pzdr.
        • aureliano4 Re: AJD - pora na zagładę. 03.06.06, 22:01
          Tak jak AJD ma ambicje predystynować do miana prawdziwej Uczelni co bardzo
          kiepsko jej to wychodzi, tak chore ambicje polaczków-cwaniaczków z Częstochowy
          każą im walczyć o własne województwo, pytam się z czego utrzymacie to
          województwo, może ze sprzedaży medalików przed Jasną Górą.
          • Gość: Gość Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 04.06.06, 10:45
            Chcę odpowiedzieć Aureliano4,nie uważam, że Akademia im.J.Długosza jest kiepską
            uczelnią. Często bywam w różnych niastach w Polsce i odwiedzam różne
            księgarnie. Ostatnio w Krakowie księgarnię akademicką. Zdziwiłem sie, gdy
            zobaczyłem książki wydane przez naszą WSP. Leżały obok sław z UJ, w tym byłego
            rektora prof. F.Ziejki. Były to pozycje z historii i polonistyki.Wiele osób je
            oglądało, a jedną pozycję przy mnie kupiono. Zajrzałem potem do księgarni
            wydawnictwa WSP na Placu Czerwonym. Są tam naprawdę wspaniałe pozycje i byłem
            zdziwiony, że w Częstochowie wydaje sie takie rzeczy.Nie jest tak żle z naszą
            WSP, a obecnie Akademią.Trzeba się trochę więcej zainteresować i zobaczyć.
            Kończyłem Uniwersytet Łódzki i patrzę jak niektórzy niszczą to co mają dobrego
            w tym mieście. Zupełnie tego nie rozumię. Zwykła złośliwość.
          • Gość: xx Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.icis.pcz.pl 04.06.06, 11:40
            Kim jestes i z kim sie identyfikujesz, z jaka Ojczyzna ? Piszesz po polsku, ale
            to chyba wszystko, sadzac na podstawie tego co wypisujesz.
    • Gość: Zdzwiwiona Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.echostar.pl 05.06.06, 13:41
      Dlaczego tak źle piszesz o Naszym mieście?Kim jesteś??Powiem Ci tyle, ja juz w
      Cz-wie nie mieszkam( mam nadzieje wrócić kiedyś), ale naprawde lubie to
      miasto.Kończyłam WSP i byłam ze studiów zadowolona.Jestes chamskim
      prowodyrem.Użycie sformuowania,,cwaniaczki z Częstochowy" az mnie
      zamurowało.Sam piszesz, ze jestes tu urodzony.Ja też i chociaz tu nie mieszkam,
      to nie pluje na swoje korzenie.Kocham moje miasto i mam nadzieje, ze bedzie z
      czasem wiecej inwestycji i bedzie gdzie wrócić( dobra praca).Pozdrawiam
      wszystkich w naszym grodzie.Żałuję, że nie mogłam byc na III Nocy Kulturalnej,
      ponoć było świetnie.Pozdrawiam absolwentów WSP, fajnych ludzi.A ty Aureliano(
      skąd ten nick:))nie pisz wiecej, nie wchodź na to forum, jak Ci tak CZ-wa
      śmierdzi!
    • Gość: ja Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 20:43
      a ja się z aureliano całkowiceie zgadzam. 92. miejsce w rankingu Newsweeka,
      problemy z akredytacją na kilku kierunkach, kłopoty ze znalezieniem pracy - o
      czymś to przecież świadczy.Na pewno nie o wysokim poziomie, którym się tak
      szczycą studenci tzw. Akademii Pana Kleksa.
      • Gość: sb Re: AJD - pora na zagładę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.06, 21:59
        ja też się zgadzam z aureliano, a co do ajd sytuacja finansowa grozi
        plajtaczyli zamknieciem uczelni, a po drugie nie wielu jest tam prof godnych
        szacunku a co do poziomu kiepsciutki, ta uczelnia nigdy nie dogoni porządnych
        uniwerków ,sory ale to już konec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka