Gość: abor IP: *.prenet.pl 24.06.06, 05:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ale jaja ! Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK? IP: 61.68.164.* 24.06.06, 05:33 Ale jaja ! ale jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor [...] IP: *.prenet.pl 24.06.06, 05:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.06, 07:54 Ale w tym przypadku to chyba ZUS (jak zwykle zresztą) dał ciała. Tak wymagać to ZUS potrafi ale sam od siebie żeby cos w terminie było to niestety nieeeeeeee!!!! Państwo w państwie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.prenet.pl 24.06.06, 09:12 ZUS ZUS-em, który jednak na każde żądanie zainteresowanego wydaje papierową legitymację starego typu. Która łącznie z każdym innym dowodem tożsamości z przestemplowanym zdjęciem, była i jest tak samo ważna, jak plastikowa legitymacja nowego typu! Tym bardziej, że jest to sytuacja przejściowa. Wystarczyło odrobinę dobrej woli, aby uchwałą samorządu nadać okresowy status ważności tego dokumentu. W zamian uchwalono 10 zł + opłata podwójnego przejazdu do siedziby MPK, haracz od zapomnienia legitymacji zniżkowej /prawdopodo na wniosek Nabrdala/! Należy tylko przypomnieć palantowi Nabrdale i lokalnym samorządowcom, że w każdym cywilizowanym państwie prawa, seniorzy oraz inwalidzi znajdują się pod szczególną ochroną i nadzorem państwa! Należy tylko życzyć Nabrdale, aby na swoje stare lata jeździł środkami komunikacji publicznej! I ziemia niech mu ...plumbum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.prenet.pl 24.06.06, 09:57 Problem na szczęście sam się rozwiąże w najbliższym czasie. A nowe legitymacje dotrą do właścicieli i nie ma o co tępić kopii. Chciałem tylko na koniec wyrazić swoje przypuszczenie i prawdopodobieństwo smutnego faktu, iż rodzice Nabrdala już nie żyją?! Bowiem ten palant zapewne znalazł stosowny przepis i już dawno ich wykończył?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 09:33 Oczywiście. W normalnym kraju wystarczy udowodnić wiek emerytalny i tożsamość. A do tego wystarczy np: dowód osobisty, paszport, prawo jazdy itd. Kiedy wreszcie przestaną rwać kasę podatnika rządzący niemal w każdej dziedzinie kretyni. Przecież dyskusja na ten temat nie ma sensu.Tak samo jak produkcja zbędnych w tym wypadku papierów. Jeśli kretyn rządzący MPK poda, ile osób w wieku emerytalnym nie jest emerytami to w może w moich oczach awansuje na półkretyna. Czy ten człowiek jest nieusuwalny? Prawdopodobnie nie. W tym kraju zasadą jest tworzenie przepisów utrudniających życie komukolwiek. Jedynie w ten sposób zarządzający czymkolwiek kacykowie mogą pokazać swoją wyższość. Poza tym potrafią zrobić tylko kupę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.06, 07:43 A czego Ty wymagadz od ludzi, którzy oznaczają dla niepełnosprawnych w rozkładzie jazdy autobus niskopodłogowy, a potem podsyłają w to miejsce Jelcza M11 z tą jego przepaścią schodów i jeszcze bezczelnie twierdzą, że to prawidłowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joker Re:Abor ty sie lecz czerwony kacyku,psycholu!!!! IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 24.06.06, 10:38 Twoja mafia(SLD)nakradli sie teraz i ty nie mozesz krasc wiecej totylko potrafisz narzekasz.Wasza czerwona mafia okradla kraj i teraz wy bandyci zyjecie w przepychu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re:Abor ty sie lecz czerwony kacyku,psycholu!!!! IP: *.prenet.pl 24.06.06, 11:05 Człowieczku joker! Czy każdy myślący i świadomy swych praw OBYWATEL, koniecznie musi być członkiem jakiejś mafii?! Nigdy w przeszłości nie splamiłem się czerwoną legitymacją! Choćby tylko dlatego, że nie mogłem splamić honoru i pamięci swojej matki! Która spoczywa gdzieś między Workutą, a Kołymą! Natomiast od dawna jestem świadomym rzeczy i swych praw, EuroPolakiem! Dlatego zapewne do tej pory nie zdążyłem wstąpić do żadnej "mafii" /trafna ocena/. A w wyborach ostatni raz uczestniczyłem ponad 10 temu. Widząc na samorządowym świeczniku całe zastępy takich palantów, jak Nabrdal, którzy są powoływani po to, aby za moje, podatnika pieniądze dobrze mi służyć, były to moje wybory ostatnie! Dixi joker! Adieu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lunch Re:Abor ty sie lecz czerwony kacyku,psycholu!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.06.06, 07:46 > A w wyborach > ostatni raz uczestniczyłem ponad 10 temu. To jednak kiepsko z tą pamięcią matki. Od dawna wiadomo że nie głosując, automatycznie oddaje się głos na stalinistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re: Dla jokera korepetycje z demokracji. IP: *.prenet.pl 24.06.06, 12:12 Człowieczku joker! Mając na uwadze twoją niska świadomość i takiż poziom obywatelskiej wiedzy, a ponadto również fakt, iż być może aktualnie ćwiczysz skoki z trampoliny na kolejne samorządowe stołki, pozwolę sobie w ramach jedynie korepetycji z Wiedzy Obywatelskiej, przywołać 3 fundamentalne definicje systemu demokracji! Demokracji dojrzałej, z jaką można się spotkać w każdym cywilizowanym państwie prawa! I tak,/czytaj uważnie/: PAN OBYWATEL – podmiot demokratycznej wszechrzeczy! Urzędnik - sługa publiczny w służbie podmiotu demokratycznej wszechrzeczy, wykonujący na jego rzecz i za jego podatnika, pieniądze, publiczne posługi! Funkcjonariusz publiczny – pracownik funkcyjny w służbie podmiotu demokratycznej wszechrzeczy, wykonujący na jego rzecz i za jego, podatnika pieniądze, funkcyjne posługi! Joker, gdy opanujesz treść i sens tych 3 fundamentalnych dla demokracji, definicji, mogę służyć ci dalszą częścią podstawowego kursu z zakresu Obywatelskiej Wiedzy! Całkiem już prywatnie dodam, iż treść powyższych 3 definicji pośrednio stanowi merytorycznie istotną część odpowiedzi na fundamentalne dla przyszłych losów kraju, pytanie: dlaczego, tylko przez okres ostatnich 2 lat z Polski wyjechało 2 mln Polaków?! Na twój, joker użytek, dodam, pierwsze dwa miliony Polaków!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 12:09 Wszyscy emeryci i renciści są uprawnieni do ulgowych przejazdów. Zgodnie z prawem każdy dokument z którego wynika , że dana osoba jest emerytem lub rencistą powinien być honorowany przez MPK. Niestety władze MPK i popierające go prawicowe władze Częstochowy chcąc mieć dodatkowe pieniądze na swoje nieuzasadnione przywileje , naruszając prawo , tworząc sztuczne problemy wyciągają od najbiedniejszej części Naszego Miasta pieniądze . Jedynym wyjściem z tej sytuacji mogą być jesienne wybory samorządowe. Jeżeli Częstochowianie odsuną od władzy prezydenta Tadeusza Wronę i inne popierające go partie to skończą się problemy najbiedniejszej części społeczeństwa. Obecna władza dba jedynie o interesy własne i Kościoła Katolickiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt mundurowy Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 06:33 POPIERAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 08:42 bardzp smieszne cytuje najbiedniejsza czesc miasta akorat pare %moze ma niskie emerytory ale reszta to powyzej 1200zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie emeryt Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 17:24 Po pierwsze kolego lub kolezanko KOLA naucz sie pisac zanim wypowiadasz sie na forum, po drugie skoro ktos pracował na tą emeryture to niech nawet 2000 jej dostaje, po trzecie skąd wiesz jakie kto ma emetytury ... ??? A co do samej sprawy mpk częstochowskie mnie śmieszy, mieszkałem kilka lat w Londynie, poźniej w Warszawie i Krakowie, w żadnym z tych miast władze komunikacji miejskiej nie utrudniają życia swoim klientom, w żadnym nie ma tak CENZURA i zarozumiałych kontrolerów.Uważam że całe mpk włacznie z genialnymi kanarami powinni wymienić, może CI biedni ludzie mieliby choć troszke łatwiej wsiadając do autobusu czy tramwaju. Ja naszczescie mam swój własny środek lokomocji tu w częstochowie bo nie wyobrażam sobie męczenia się z naszym kochanym mpk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Sentencja dla Nabrdalika IP: *.prenet.pl 24.06.06, 12:57 W oparciu o zasady funkcjonowania państwa prawa i demokracji dojrzałej, taki p....t jak Nabrdalik, już po pierwszej skardze na działania ze szkodą dla kilkudziesięciu tysięcy członków lokalnej wspólnoty, zostałby w trybie pilnym wraz ze swoim bezpośrednim nadzorcą, wywieziony pierwszym nocnym tramwajem na społeczne ...wysypisko! A co najmniej, społeczne odludzie! Obywatelskie pozdro dla urzędniczej kreatury i zausznicy Miłościwie Panującej Wrony, dyr/naczelniczki Pawłowskiej! OberPrzeBiegłego geodetę naczelnika Kubika, również! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt mundurowy legitymacje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.06, 06:31 zlikwidowac ten zus tam pracuje full ludzi maja ladne gmachy oni nie pracuja tylko siedza za biurkiem wspolczuje innym emerytom, a moze by tak zrobic strajk okupacyjny , moze wydadza prawidlowe dokumenty, lub karne mandaty z mpk wysylac prezesowi zus niech PLACI !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lapowkapl jak zwykle... 25.06.06, 08:46 widac, ktos za malo dostal i sie nie spiesza... a na powaznie, to chyba powinnismy byc przyzwyczajeni do tego typu traktowania przez urzednikow... chyba nie mam pomyslow co zrobic, zeby sie to zmienilo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.prenet.pl 25.06.06, 08:58 Czy ten Nabrdalik jest nietykalny....,ludzie czy nikt z nim nie może sobie poradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Nie widać końca problemów z ulgami w MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 18:20 Może i jest nietykalny. Wydaje mi się,że gdyby zachowywał się normalnie to byłby zwolniony. Charakterystyczną cechą tego kraju jest prześladowanie w jakiś sposób tych, którzy nie są przy władzy. W ten sposób rządzące miernoty mogą okazać swoją wyższość. Czym innym wykazć się nie mogą, bo ich umiejętności są znikome. Pomysły Pana Nabrdalika uważam za kretyńskie.Ale przecież mogłyby one nie obowiązywać nawet od jutra, gdyby jego pryncypałowie posiadali nieco rozumu. Mogliby doprowadzić do ich zniesienia np."dietetyczni" radni. Niestety utrudnianie życia to kluczowa zasada w tym kraju (np. szopka z Prawem Jazdy). Dlatego zwolnienie Pana Nabrdalika niczego nie zmieni, a zmusiłoby miasto do wypłacenia mu milionowej odprawki. Dlatego jedyną alternatywą jest stąd wyjechać. Zachowanie rządzących tym operetkowym krajem jest co najmniej dziwne. W przyrodzie wszystkie pasożyty starają się utrzymać przy życiu organizm , na którym żerują. Odnośnie ulg: Czy nie prościej uchwalić, że prawo do biletu ulgowego posiadają kobiety w wieku 60-70lat i mężczyżni w wieku 65-70 lat, a legitymacje wydawać tylko inwalidom. Czy ilość korzystających z ulgi by się zwiększyła znacząco? Jestem pewny,że nie. Ale pozbawiłoby to bezradne miernoty możliwości wykazywania się ciężką pozorną pracą, za którą zasysają ciężkie realne diety. DNO. DNO.DNO. Odpowiedz Link Zgłoś