Dodaj do ulubionych

V LO Mickiewicz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 15:45
Jak jest w Mickiewiczu? Dostałam sie do tej szkoły i jestem ciekawa jacy są
nauczyciele i wogóle.Wpisujcie swoje odczucia
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.06, 18:38
      ja byłam bardzo zadowolona. normalna szkoła.
      Kadra nierówna - zarówno swietni jak i mierni pedagodzy. zalezy na kogo trafisz.
      zdałam mature, dostałam sie na studia (bynajmniej nie na polibude ani akademie
      pana kleksa)
      z klasy 28 osob matury nie zdala 1. to dosc wysoki wynik.
      poziom - nigdy nie rozumiałam gadania o poziomach.
      uczysz sie - masz dobre oceny, wysoie srednie, stypndia. nie uczysz sie - lecisz
      na 2 przez 3 lata. znam takich :>
      jak juz pisalam - zalezy na kogo trafisz, acz szkola sama w sobie zła nie jest.
    • Gość: bla Re: V LO Mickiewicz IP: 212.87.240.* 04.07.06, 18:42
      Fajnie jest, zajrzyj na forum: micek.tk/
      • Gość: aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 05.07.06, 11:33
        Podbijam bo spadło nisko. Może jeszcze coś np. o panu od niemieckiego
        • Gość: Anana Kofana Re: V LO Mickiewicz IP: *.com.pl / *.cn.com.pl 05.07.06, 18:17
          Alfred rulezzzz :D co chcesz wiedziec konkretnie? ja, szczerze mowiac, niewiele
          wynioslam z 4 lat nauki niemieckiego w Micku, wiecej przy tym bylo smiechu niz
          nauki.
          • Gość: aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 06.07.06, 06:28
            Chodzi mi o to , czy nauczyciel niemieckiego (Konnkretmie pan nauczyciel)jest w
            porządku, czy jest w stanie dobrze nauczyć tego języka i jako człowiek czy jest
            OK ?
    • Gość: Absolwentka Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 12:58
      Droga Absolwentko! - nie obrażaj tych co studiowali na Politechnice
      Częstochowskiej, bo z Twojej wypowiedzi wynika, że byś sobie tutaj na pewno nie
      dała rady.Podobnie nie obrażaj tych co ukończyli Akademię im.Jana Długosza. Nie
      porównój ją z Akademią Pana Kleksa, bo to zupęłnie co innego.Ja też ukończyłam
      V LO im. A.Mickieiwcza.Studiowałam dwa kierunki.Na dawnym WSP w Częstochowie i
      w Krakowie. Przyznam Ci się, że W Krakowie mniej wymagali niż na WSP. Było mi
      dużo lżej. Nie chwal się, że dostałaś się na studia do innego miasta. Zależy co
      się studjuje. Wiele osób Ci powie, że nieraz na uniwersytecie jest lżej niż na
      uczelni o niższej randze.Nie bądź taka zarozumiała.Trochę pokory.
      • Gość: absolwentka Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:44
        hm, studiujac na 2 uczelniach gramatyke języka polskiehgo skutecznie pomijałaś?
        wybacz, ale majac w rodzine i znajomych na obu uczelniach - zarówno polibudzie
        jak i wsp, moge cos powiedziec o poziomie. zreszta studenci tez nie szczedza
        zlosliwych uwag co do swoich alma mater.
        i wyobraz sobie, ze dalej sie ucze w Częstochowie. i bynajmniej nie na prywatnej
        uczelni.

wiecej pokory i szacunku i Tobie zycze - a zdanie " bo z Twojej wypowiedzi
        wynika, że byś sobie tutaj na pewno nie dała rady"
        pomine milczeniem, bo na tego typu wywody dotyczace zupelnie obcej osoby
        komentarza po prostu nie ma.
      • Gość: aga Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 19:30
        Wachu rzadzi :) najlepszy nauczyciel ze szkoly :) szkola ogolnie bardzo fajna i
        przyjemna, ukonczylam ta szkole, zdalam mature na same 4 i 5 :) dostalam sie na
        dobre studia i jest git :D
    • Gość: DARA Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 13:25
      Ja niestety spędziłam w tej szkole 1,5 roku bo przeprowadziłam sie do innego
      miasta ale mam dosyc miłe wspomnienia. Alfred to znaczy "nauczyciel"
      niemieckiego kompletnie niczego cię nie nauczy ale on uczy grupy podstawowe.
      Natomiast jeżeli bedziesz w grupie rozszerzonej to napewno duzo sie nauczysz bo
      oprócz niego sa inni bardzo dobrzy nauczyciele którzy uczą grupy rozszerzone i
      mature z tego przedmiotu przy odrobinie wysiłku bedziesz miała w kieszeni.Masz
      szczęście ponieważ odeszła profesorka od geografii, która była postrachem
      szkoły...sama miała z nia pewne przejścia a muszę powiedziec ,że nigdy nie
      miałam problemów z tym przedmiotem i w nowej szkole bez problem.ow miałam ocene
      dobrą. Pozostali nauczyciele sa raczej w porządku ale racje miał ktos kto
      wczesniej napisał że zalezy na kogog trafisz..Z doświadczenia powiem Ci że
      najważniejsz jest klasa jeżli trafią Ci się fajnmi ludzie (tak jak mi) to
      wszytsko się da przeżyć...

P.S. Pozdrowienia dla całej klasy III E
      • Gość: absolwentka Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:56
        wspominasz najlepszego belfra szkoly prof. Urbanek.
        tak tak, z nia nie było łatwo, jak nie wiesz gdzie jest np. Hindukusz :)
        a kartkówki to prawdziwa rzeź. jednak ja Pania prtof. bardzo sobie ceniłam.
        wymagała bardzo duzo, ale byla sprawiedliwa.
        moim zdaniem była swietnym nauczycielem starej daty. takim prawdziwym.
        mialam tez problemy jak kazdy - ale koniec koncow ocena koncowa z tego
        przedmiotu byla bardzo przyzwoita - przynajmniej duzo sie nauczylam
        • Gość: Gosia Re: V LO Mickiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:00
          Ja też bardzo lubiłam p. Urbanek :)Wymagająca była strasznie, ale na ustnej
          maturze trochę pomogła. Miło wspominam także Alfreda, chociaż zbyt wiele mnie
          nie nauczył. Z gremanistów polecam za to prof. Terkę, chociaż niestety zajęć z
          nią nie miałam.
      • Gość: Orzelek Re: V LO Mickiewicz IP: 80.54.168.* 06.07.06, 15:46
        Pani Urbanek to Czlowiek Instytucja. Ja na szczęście nie miałem problemów z
        geografią, także miałem luz, ponieważ Pani prof. lubiła "katowac" słabszych. Co
        do innych nauczycieli to od czasu gdy opuściłem mickiewiczowskie mury (2003)
        kadra się troszkę pozmieniała i ciężko mi się wypowiedziec odnośnie nowych.
        BTW jak już napisano zależy na kogo się trafi.

Życzę powodzenia w Micku :)
    • Gość: marker Re: V LO Mickiewicz IP: 212.160.86.* 06.07.06, 16:27
      Ja w tym roku skonczyłem Micka i jestem bardzo zadowolony ze wybralem ta szkole.Najwazniejsze jest to zeby trafic na zgrana klase(tylko czesto bywa ze klasa sie rozkreci a tu koniec szkoly). Lekki minus w strone sali gim., ale jakos dalo sie przyzwyczaic.
      P.S III e również pozdrawia Darie.
      • Gość: aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 07.07.06, 08:01
        Bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi. Teraz wiem,że wybór szkoły był dobry,
        ale wiele zalezy od klasy czy będzie zgrana czy nie. Będąc dobrej myśli czekam
        na inne wypowiedzi. Pozdrawiam
        • Gość: Uczeń Re: V LO Mickiewicz IP: *.aosk.czest.pl / 195.117.123.* 07.07.06, 12:22
          Co wy za bzdury wypisujecie? Ta szkoła to wiocha.Nauczyciele niczego mnie nie
          nauczyli, zwłaszcza humaniści. Co to za polonistki, które dyktują uczniom
          notatki z zeszytu? O historii nie wspomnę. Chodzi tam młodzież przeciętna. Dużo
          z okolicznych wiosek, bo dobry dojazd.
          • Gość: absolwentka Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 14:47
            rozumiem ze sam jestes ze wsi, jako ze jestes swietnie zorientowany.
            bzdury to Ty piszesz.
            sam sie nic nie nauczyles - nazywajmy rzeczy po imieniu.
            to jest liceum ogolnoksztalcace, nie przedszkole.
            nikt Ci nie bedzie paluszkiem pokazywal czego masz sie nauczyc. ani tez
            powtarzal po 20 razy az zapamietasz.
            Liceum ma przygotowywac do studiow - czyli uczyc samodzielnego myslenia i
            samodzielnej pracy.a nie prowadzic za raczke
            argumenty typu, ze nauczyciele cie nic nie nauczyli sa żenujace.

co do mlodziezy - jak mawial jeden z mickiewiczowskich nauczyceli - pracuje sie
            na tym, co sie ma.
            mlodzi ludzie cenia sobie klimatyczne towarzystwo - a takich ludzi w micku jest
            bardzo duzo.i tacy vtez skladaja papiery.
            dzieki temu, ze Mickiewicz nie chlubi sie nazwa najlepszego LO w miescie, panuje
            przyjazna atmosfera, nie odczuwa sie wyscigu szczurów.
            to jedna z cech, ktora sobie ceniłam w tej szkole.
            mozna spokojnie uczyc sie i pracowac, bez odgórnego piowania i usilnego
            trzymania poziomu.
            ale Ty tego nie rozumiesz, bo nic sie przeciez nie nauczyles.
        • Gość: Iza Re: V LO Mickiewicz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.07.06, 02:09
          skonczylam to liceum w 88 roku, ale niektorzy nauczyciele sa znajomi:-) Np.
          prof. Terka, byla moja wychowawczynia, zaczynala wtedy prace w szkole.
          Rzeczywiscie poziom nauczycieli byl nierowny, byli wybitni, ale i kilka miernot.
          Tak bywa chyba w kazdej szkole.Ja nie mialam problemow z dostaniem sie po tej
          szkole na studia, studiowalam potem za granica. Bylam w klasie o rozszerzonym
          profilu nauczania jezyka niemieckiego i faktycznie zdobylam solidne podstawy. Od
          lat mieszkam i pracuje w Niemczech, jestem asystentka ds.marketingu w duzej
          firmie. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
          • Gość: tez 88 Re: V LO Mickiewicz IP: 87.239.176.* 09.07.06, 10:31
            kurcze ja tez skonczylem chyba w 88. ciekawy jestem czy cie pamietam :) odezwij
            sie prosze na maila areka111@gazeta.pl
    • Gość: rodzic Re: V LO Mickiewicz IP: 212.160.86.* 08.07.06, 20:31
      Moj syn konczył te szkole w zeszlym roku jest zadowolony
      ,ma wiele miłych wspomnien ,zdał dobrze mature,dostal sie na studia ,a ja wiem
      ze to jest szkola normalna ,gdzie nie ciagna kase.W tym roku córka tez idzie do
      tej szkoly i jestem zadowolona z tego wyboru. Szczerze polecam.
    • Gość: aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 10.07.06, 08:57
      Podbijam bo spadło za nisko.
    • Gość: absolwent Re: V LO Mickiewicz IP: 212.87.240.* 10.07.06, 12:21
      prof. Urbanek to był klimat, szkoda że nikt już nie dostąpi zaszczytu spędzenia
      z nią tych paru godzin lekcyjnych w tygdniu ]:-> hehehe, szkołą spoko, tak jak
      poprzednicy stwierdzili, można wziąć się do roboty i wynieść bardzo dużo albo
      olać sytstem zupełnie i też jakoś się prześlizgnąć. Większość ludzi którzy nauką
      się nie przejmowali zdało maturę bez większych problemow to chyba świadczy o tym
      że jednak coś tam do głowy wchodzi nawet wbrew naszej woli ;P Dla mnie żywą
      legendą i tak pozostanie prof. Salamon, gdyby wszyscy uczyli tak jak ona szkoła
      była by czystą przyjemnością.
    • Gość: aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 12.07.06, 06:22
      Podbijam bo spadło za nisko. Proszę wpisujcie się.
      • Gość: ..::ja::.. Re: V LO Mickiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 20:02
        chodze do Mickiewicza i jestem bardzo zadowolona.nauczyciele poza malymi
        wyjatkami sa wporzadku.a tak na marginesie chetnie sprzedam ksiazki do pierwszej
        klasy :P
        • Gość: aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 13.07.06, 06:47
          Właśnie szykuję się do wyjazdu na wakacje, ale jak wrócę to się skontaktuję w
          sprawie książek jeśli mi podasz swój telefon.Ja się dostałem na kierunek inf.
          mat. ang.- to chyba ważne bo się ksiąki różnią. Pozdrawiam Aniska1
          • Gość: pawello Re: V LO Mickiewicz IP: 195.189.52.* 13.07.06, 07:31
            Liceum jesy świetne ,super atmosfera ,nauczyciele w pożądku.Barzo fajny jest
            tez p. Dyrektor ,przynajmiej normalny człowiek.
            • Gość: zyx Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 15:04
              taak, pan dyrektor. bardzo normalny.człowiek.
          • Gość: Aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 01.08.06, 08:30
            podbijam
        • ivanka333 Re: V LO Mickiewicz 01.08.06, 08:39
          witaj, byłabym zainteresowana książkami, bo mój prywatyn syn dostał sie do
          klasy biologiczno chemicznej, ale kurcze nie mam jeszcze listy książek, jeśli
          oferta nadal aktualna to napisz na ivanka333@gazeta.pl
    • nippy7 Re: V LO Mickiewicz 13.07.06, 15:36
      Ja sknczylam VLO w 2001 roku, moją wychowawczynią byla p. Terka od
      niemieckiego, bardzo skutecznie mnie zniechcecila do tego języka. Ale mniejsza
      o to. Namilej z pedagogów wspominam p. Grzegorzewska od w-f (chyba juz nie
      uczy),p. Urbanek, p. Łudzika a najgorzej p. Kowalska od matematyki i jej
      sadystyczne metody naucznia tego przedmitu, z tego co wiem nadal uczy oraz p.
      Szczerbę od fizyki - ona na szczeście juz nie uczy. A jej ulubione powiedzenie
      to "bo cie wstrząsne przed uzyciem". Pozdrowienienia dla Caroline, Głowy,
      Karpika, Marti,SiSi, Oli, Anetos i reszty...:*
    • Gość: rocznik94 Re: V LO Mickiewicz IP: 212.160.86.* 13.07.06, 15:49
      Macie rację profesor Salamon i Urbankowa to były wspaniełe nauczycielki.Pani
      Agata Mackiewicz była dla nas jak matka wspaniała kobieta. Czy ktos wie co się
      dzieje z tymi nauczycielkami? Tak wiele im zawdzięczam, nauczyły nas tak dużo,
      Salamonce zawdzięczam całą wiedzę medyczną przez studia przeszłam bez problemu
      jak burza dzięki niej.
      • ppaulinaa89 Re: V LO Mickiewicz 13.07.06, 16:01
        jak wrocisz to daj znac to wtdey podam ci numer.
      • Gość: absolwent Re: V LO Mickiewicz IP: 212.87.240.* 13.07.06, 16:22
        prof. Salamon jeszcze w tym roku uczyła, nie wiem czy zostaje kolejny rok, prof.
        Urbanek odeszła w tym roku. Prof. Salamon przygotowala chyba pokazne grono
        lekarzy i nie tylko.
        • Gość: mailo Re: V LO Mickiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 17:28
          przepraszam czy dyrektorem nadal jest ,,Śmigły" -rydz?
          Ja najlepiej wspominam prof. Majak, szkoda, że takich kobiet się już nie spotyka, humor jak u Magdaleny Samozwaniec, erudycja i urok to cechy, których wielu ludzi mogłby jej jedynie pozazdrościć.
          prof. Kowalska była moja wychowawczynią i żałosna jest wiadomość , że jeszcze uczy (?- bo trudno to tak nazwać z maty nie umiem nic, poza tym czego nauczylam się w podstawówce)
          • Gość: zyx Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 18:03
            nie wiem czy śmigly. rydz w kazdym razie.
            zostal wybrany na ponowna kadencje bez rozpisania konkursu :>
            • cinek8777 Re: V LO Mickiewicz 13.07.06, 22:29
              Szkoła bardzo fajna czyt. normalna. Wiekszosc ludzi dojezdza spoza Cz-wy. To co tutaj ceniłem to to ze nie było zadnego wyscigu szczurow, uczniowie zintegrowani. Tylu samo uczniów jest zadowolonych co zawiedzionych........w każdym razie mnie bardzo tutaj sie podobało.
              I-klasisci nie zalamujcie widokiem sali, mozna sie przyzyczaic, a jezeli bedziecie miec checi i czas to nauczyciele napewno zorganizuja jakies SKS-y. W tamtym roku my trenowalismy siate z Prof. Znojkiewiczem, a dziewczyny graly w kosza.... oczywisice nie na naszej sali :)
              Pozdrawiam przyszlych uczniow
            • Gość: Wlodek Re: V LO Mickiewicz IP: *.vf.shawcable.net 14.07.06, 03:53

Gość portalu: zyx napisał(a):

> nie wiem czy śmigly. rydz w kazdym razie.
              > zostal wybrany na ponowna kadencje bez rozpisania konkursu :>

No to teraz wiadomo czemu tak smigal kolo biskupa i Najwyzszego w czasie
              jubileuszu dwa lata temu.
              Oplacilo mu sie wczuwac w sytuacje i inwestowac przyszlosc:))))

Mam pytanie. Czy hol na parterze dalej przypomina ciemny spacernik wiezienny w
              kolorze brudnoszarym stosowanym w miejscach "uzytku publicznego???
              • Gość: do wlodka Re: V LO Mickiewicz IP: *.gre.pl / 212.160.86.* 14.07.06, 08:54
                przegladajac forum zawsze wypowiadasz sie nt. v lo i dyrektora, i tak latwo
                dales sie wrobic w to,ze nie bylo w mickiewiczu konkursu na dyrektora,jak nie
                wiesz do konca, to sie nie wypowiadaj i niekrytykuj.pozdrawiam
                • Gość: Wlodek Re: V LO Mickiewicz IP: *.vf.shawcable.net 17.07.06, 19:32

Gość portalu: do wlodka napisał(a):

> przegladajac forum zawsze wypowiadasz sie nt. v lo i dyrektora,

- No coz. majac okazje do zobaczenia czlowieka w akcji... i porownania z
                  podobnymi "wyczynami" jego poprzednikow, trudno uciec od skojarzen.
                  To dosc przykry widok dla czleka takiego jak jak kiedy widzi te same czolobitne
                  odruchy przed dygnitarzem. Wtedy z kumiteta, a teraz z ...innego:))
                  Nie po to kibicowalem Lechowi" kiedy skakal przez plot", zeby ogladac powtorke
                  z rozrywki..
                  Niewykluczone jest, ze takie zachowanie jest powszechnym zwyczajem ludowym
                  skoro takie ladne igrzyska mielismy moznosc obserwowac na tym forum przy
                  okazji "wyborow" dyrektora Traugutta.

i tak latwo
                  > dales sie wrobic w to,ze nie bylo w mickiewiczu konkursu na dyrektora,jak nie
                  > wiesz do konca, to sie nie wypowiadaj i niekrytykuj.pozdrawiam

Czy dalem sie wrobic?
                  Ja z zasady wierze ludziom, ktorzy publikuja na forum. Tak jak i redaktorom
                  Gazety i in. Skoro ktos podal taka informacje, to widac sprawdzil, ale ...sa
                  ludzie i ludziska.
                  Jesli wiadomosc byla falszywa, to mogles/as ja natychmiast sprostowac.
                  Czemu tego nie zrobile/as???
                  A co do krytyki, to czyby szkola zostala juz wyremontowana, odmalowana i
                  wymieniono np. stolarke pamietajaca pomnik Marszalka stojacy przed budynkiem???
                  Jak juz konkursowy dyrektor plaszczy sie przed dygnitarstwem, to chociaz
                  mogloby to przyniesc jakis pozytek szkole, jako instytucji z calkiem
                  przyzwoitymi tradycjami, bo inaczej znowu ktos zaprosi nas na
                  kolejny "jubileusz" i bedziemy ogladac bude w takim stanie jak ja zostawilismy
                  przed dziesiecioleciami tylko bardziej sponiewierana...

Tez Najlepszego
                  W.
                  ps
                  to sie nie wypowiadaj i niekrytykuj.

A wiesz, kiedys juz mi to mowiono... Moze dlatego jeden z poprzednikow Rydza
                  wzywal mnie na przesluchania:))))
                  Czyby nowe wracalo?
                  • Gość: zyx Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 20:47
                    Konkursu nie bylo
                    nauczciele byli zobligowani do podpisaniu tzw "lojalki"
                    i tak miłościwie nam panujacy rydz zostal na swoim stanowisku, a z nim i jego
                    (nie)porzadki
                    Tynk ciagle odpada od budynku, za to dzrwi wejsciowe sa sterowane pilotem.zeby
                    pospólstwo uczniowskie nie pchałoi sie głownym wejsciem.
                    dla bydła wejscie od tyłu.
                    ale! schody prowadzace do szkoly wyremontowali, po tym, jak zapadly sie zima.
                    własciwie to pękły od mrozu.
                    • Gość: micek Re: V LO Mickiewicz IP: 212.160.86.* 17.07.06, 21:32
                      Odwiedzając szkołe przy okazji odbioru świadectwa zobaczyliśmy, że korytarz na parterze zaczał się powolutku malować. Jednak wygląd zewnętrzny......ahhh Moze także się doczeka jakiegoś zainteresowania. Sale gim. porównywalną do tej ma chyba tylko LO Słowackiego.
                      Jeśli chodzi o dyr. to przez ostatnie 3 lata, nie poprawił zbytnio ani stany wizualnego szkoły, ani bazy dydaktycznej itd. Co prawda wyposażono nowa salę komputerową ale z opóźnieniem rzędy 1 roku (wiele klas uczyło sie infy czysto teoretycznie, trudno winić nauczycieli rysujących na tablicy arkusze kalk.) Chlubna decyzją było także zamknięcie forum szkolnego....czy o to własnie chodzi
                      • Gość: Wlodek Re: V LO Mickiewicz IP: *.vf.shawcable.net 18.07.06, 02:48
                        Gość portalu: micek napisał(a):

> Odwiedzając szkołe przy okazji odbioru świadectwa zobaczyliśmy, że korytarz
                        na parterze zaczał się powolutku malować. Jednak wygląd zewnętrzny......ahhh
                        Moze także się doczeka jakiegoś zainteresowania. Sale gim. porównywalną do tej
                        ma chyba tylko LO Słowackiego.

No i prosze. Czym te uwagi wspolczesnych widzow roznia sie od tego co pisalem
                        dwa lata temu i kawalek wyzej???
                        Ciekawe, ze ten stan nie rusza Jasnie Prezydenta, ktory tak gorliwie wspominal
                        czasy, kiedy osobiscie pobieral wiedze w lic. Mickiewicza???
                        Nie wstyd mu???

A sala gimnastyczna? Pierwotnie to byla sala ... dla szkolnego teatru, czy
                        podobnego przeznaczenia w budynku zaprojektowanym i wykonanym przed wojna.
                        Sala gimnastyczna zostala po stronie szk. podstawowej.

Wyglada na to, ze niedlugo trzeba bedzie sie starac o pieniadze na remonty
                        szkoly z puli konserwatora zabytkow.
                        Tylko kto wniosek wypisze ...porzadnie..
                        • Gość: ..::ja::.. Re: V LO Mickiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:53
                          podciagam
                        • Gość: zyx Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.06, 15:54
                          włodku - chyba nauczyciel, kótremu tynk na głowe spadnie
                          najlepiej by mial niedaleko do emerytury, bo inaczej los jego marny.
                          przez lata mojej edukacji w V LO. wymieniono okna w 3 salach. słownie w trzech.
                          tylko i wyłaczkie dzieki składkom rodziców uczniów, których wychowawca był
                          opiekunem sali.
                          reszta pozostała z epoki wczesnego gierka( o ile sie w czasie wojny okna wytukły)
                          ze szparami pod 5 cm, co zwlaszcza mozna odczuc zimą - kaloryfery grzeją słabo,
                          w ramach oszczedności, a korytarze temperaturą przypominają sybir.
                          oczywscie przytulnego biura dyrektora te "drobne" mankamenty nie dotyczą.
                          ale niech tylko spotka na korytarzu ucznia w kurtce.... bo zimno.
                          wszak trzeba hartować sie. ponoć.
                          • Gość: Wlodek Re: V LO Mickiewicz IP: *.vf.shawcable.net 01.08.06, 19:46

Gość portalu: zyx napisał(a):

> włodku - chyba nauczyciel, kótremu tynk na głowe spadnie
                            > najlepiej by mial niedaleko do emerytury, bo inaczej los jego marny.
                            > przez lata mojej edukacji w V LO. wymieniono okna w 3 salach. słownie w
                            trzech.
                            > tylko i wyłaczkie dzieki składkom rodziców uczniów, których wychowawca był
                            > opiekunem sali.
                            > reszta pozostała z epoki wczesnego gierka( o ile sie w czasie wojny okna
                            wytukły) ze szparami pod 5 cm, co zwlaszcza mozna odczuc zimą - kaloryfery
                            grzeją słabo, w ramach oszczedności, a korytarze temperaturą przypominają sybir.
                            > oczywscie przytulnego biura dyrektora te "drobne" mankamenty nie dotyczą.
                            > ale niech tylko spotka na korytarzu ucznia w kurtce.... bo zimno.
                            > wszak trzeba hartować sie. ponoć.

Z tym wczesnym Gierkiem, to i tak laskawy/a byles one jeszcze przedwojnie
                            pamietaja. Niestety!
                            Jest to zwyczajnie smutny obraz jednego z kilku budynkow szkolnych, ktore byly
                            wizytowkami miasta swietnie zaprojektowanymi dla tego typu dzialalnosci.
                            Tak jak szk podstawowa nr 22 im. G. Narutowicza, czy inna z Sobieskiego powinny
                            byc traktowane jak ZABYTKI miejskie na rowni z poczta przy Slaskiej.
                            Ale skoro miasto stac na wydanie 600 tys zlp na SRACZ i kolejnych tysiecy na
                            pomniki to cos to mowi o WLADZY w miescie.
                            Tym bardziej to smutne, ze jeden z bylych UCZNIOW tego liceum nazywa sie
                            Tadeusz WRONA i jest PREZYDENTEM Czestochowy.
                            Az sie chce uzyc laciny. Nie tej, ktora wykladala prof. Chrzan - Dubienska, a
                            tej bardziej populanej w uzyciu codziennym.
                            Najlepszego!
                            W.
    • ivanka333 Re: V LO Mickiewicz 01.08.06, 09:12
      Witam i chcę zapytać czy może kotś ma do sprzedania książki do pierwszej klasy
      kier. biol-chem, kontakt ivanka333@gazeta.pl
    • nanny_1989 Re: V LO Mickiewicz 01.08.06, 09:23
      Teraz idę do 2a w Micku i powiem tak, będzie fajnie, jeśli będziesz mieć fajną
      klasę. Nauczycieli wszytkich da się przeżyć, jedni są sympatyczni i wymagają, u
      innych możesz się czegoś nauczyć, a reszte jak widzisz to Ci się zbiera na
      wymioty :) Ale ogólnie ten rok nie był taki zły, zobaczymy co będzie w
      przyszłym :))))
      • Gość: ania Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 22:17
        w szkole sa wymienione prawioe wszystkie okna, tych z czasow gierka jest
        malo,co do zamkniecia forum to byl powod o ktorym nie bede pisac.W tym roku ide
        do klasy maturalnej i jestem zadowolona z szkoly.Oczywiscie jak bym sie sama
        nie uczyla to bym nic nie umiala,bo to jak sie ucze to zalezy odemnie a nie od
        nauczycieli.Sa nauczyciele ktorzy duzo wymagaja i tacy ktorzy olewaja.Co do
        wyscigu szczorow o ktorym ktos pisal wczesniej to jest w niektoryvh
        klasach.klimat w szkoel jest fajny trzeba tylko sie skumac z odpowiednimi
        osobami i da sie przezyc te 3 lata.Żywcze powodzenia i zapraszam na nasze forum
        www.micek.tk tam mozna dowiedziec sie wiecej
        • Gość: Wlodek Re: V LO Mickiewicz IP: *.vf.shawcable.net 03.08.06, 03:24
          Gość portalu: ania napisał(a):
          Oczywiscie jak bym sie sama
          > nie uczyla to bym nic nie umiala,bo to jak sie ucze to zalezy odemnie a nie
          od nauczycieli.Sa nauczyciele ktorzy duzo wymagaja i tacy ktorzy olewaja.

Aniu! Tak zawsze bywalo, ale jakos wszyscy sobie z tym radzilismy.

Co do wyscigu szczorow ...
          Aniu!!! Boj sie swojego polonisty - plci obojetnej!!!
          Jak takiego "szczora" puscisz na maturze, to nawet Giertych Ci nie pomoze:))))

W kazdym razie .... Powodzenia!
          Zyczy ...kolega:)
          W.
          ps Te okna ciesza.
          Czas na drzwi i jeszcze pare podobnych spraw...
          • Gość: meredithz Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 10:10
            tynk na przykład.....
            • Gość: aniska1 Re: V LO Mickiewicz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.06, 17:11
              podbijam
              • Gość: Wlodek Re: V LO Mickiewicz IP: *.vf.shawcable.net 07.08.06, 01:35
                na :
                Gość portalu: aniska1 napisał(a):

> podbijam

Tu nie ma co podbijac. Tu trzeba szukac wsparcia i pieniedzy na doprowadzenie
                calego budynku do przyzwoitego stanu.
                To rola dla rodzicow aktualnych uczniow i aktualnej administracji szkoly
                i ...absolwentow, badz takich, ktorzy jak obecny prezydent miasta -nazwiskiem
                Wrona - pobierali pierwsze nauki na poziomie szkoly sredniej wlasnie w
                Mickiewiczu i tu mieli przywilej spotkania takich renesansowych postaci, jak
                prof. Chrzan - Dubienska.
    • oliwiaaposm04 Re: V LO Mickiewicz 16.04.19, 15:40
      hej! we wrześniu będę po ósmej klasie i chcę iść ang-geo-wos. dajcie mi opinie pliska
      • agata_j Re: V LO Mickiewicz 24.05.19, 15:18
        Hej!podbijam temat.Proszę niech ktoś coś napisze o Micku.Jak tam teraz jest(atmosfera,nauczyciele,poziom nauczania,ludzie)Plisss
        • agata_j Re: V LO Mickiewicz 24.05.19, 15:21
          Proszę o nowe opinie o ŁO Mickiewicza
        • agata_j Re: V LO Mickiewicz 24.05.19, 15:22
          Proszę o nowe opinie o LO Mickiewicza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka