Dodaj do ulubionych

Jaki jest najlepszy lokal na wesele?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:16
Jaki jest Waszym zdaniem najlepszy lokal na zorganizowanie udanego wesela? Ja
kiedyś (6 lat temu, hehe) bawiłam się w Riku u p.Suligi i uznałam, że te facet
jest profesjonalistą w tym co robi. Mam nadzieję, że to się nie zmieniło do
tej pory ;-) A jakie są Wasze opinie na ten temat?

Pozdrowionka :-)
Obserwuj wątek
    • wolniej1 Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? 21.07.06, 16:00
      Ja miałam w Studni na Jaskrowskiej. Było super . Polecam
      • Gość: parówczan Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.solid / 80.51.254.* 21.07.06, 16:01
        ja bede mial w bikajo, tez bedzie fajnie
        • Gość: ON Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:05
          Wiec tak: ja bede mial w przyszlym roku w Studni. Jesli chodzi o Ricka to mi
          sie podoba ale z terminami na przyszly rok lipa. Bardzo mi sie podoba Gracja
          ale tak do 110 osob. Jesli chodzi o Bikajlo to balem sie ze wlascicielka bedzie
          chciala za wszystkie pierdolki doplaty. Nie polecam tez Epsilonu chyba ze ktos
          chce miec w remizie (nie neguje ale tu jest mowa o salach a nie remizach)
        • Gość: ~AAA~ Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.06, 18:30
          Nie wiem jak to jest, ale ja nie mam pojęcia, że są takie lokale jak Studnia i
          Bikajo... Widocznie muszę się jeszcze porządnie porozglądać, hehe. Dzięki
          wielkie za wpisy. Czekamy na dalsze opinie :-)
    • Gość: xxx Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 21.07.06, 17:21
      a co myslicie o Kindze..? boje sie ze dla 100 osob moze byc ciasno..
      • Gość: sporo zwiedził Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 17:25
        Kinga jest zdecydowanie za mała....tam co najwyżej 80 osób...a wyjść na
        powietrze to naprawde nie ma gdzie, mały ten placyk
        • ania783 Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? 23.07.06, 17:24
          prosze o informacje na temat sali DAGA w Czarnym Lesie i zespolu QUATRON
          z gory dziekuje
          • Gość: ON Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.06, 17:54
            Po pierwsze dosyc daleko. Po drugie ceny o 5 zl drozsze w przyszlym roku, po
            trzecie bez owocow i slodyczy. Ale sala ogolnie bardzo ladna, jedzenie dobre.
            zespolu nie znam
            • ania783 Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? 23.07.06, 18:34
              odleglosc akurat mi nie przeszkadza az tak bardzo. najwazniejsze dla nas jest
              aby bylo dobre jedzenie, mila, fachowa obsluga i by nie bylo problemow
              z "kierowniczka":-) a czy ta sala nie jest duszna,bo z tego co wiem nie ma tam
              klimatyzacji przynajmniej narzaie?
              pozdrawiam
              • Gość: marta Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.06, 15:39
                Pani Dagmara to naprawde super osoba. Menu dostosuje do waszych wymagan. Jesli
                chodzi o rozliczenie to nie zapłaciliśmy ani złotówki więcej niż w umowie -
                nawet dostaliśmy malutki rabat. Nie szukano uszkodzonych krzeseł ani
                potłuczonych talerzy. Polecem sale
    • Gość: ja;) Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 23:37
      Ja proponuję LA TORRE( za Częstochową w stronę Poczesnej- przy trasie) lokal super, jedzenie również. Niestety nie wiem jak "cenne" jest tam wesele. Baaaaardzo miło i przyjemnie. A jaki pięny ogród z placem zabaw dla dzieci i altanką:) Z czystym sumieniem mogę polecić,bo niedawno byłam tam na weselu i wszystkim sie podobało
    • Gość: .. Sala Daga w Czarnym Lesie. IP: 195.117.107.* 24.07.06, 07:24
      Sala naprawdę bardzo ładna, jedzenie pyszne, obsługa miła i ślicznie urządzone
      podwórko. Jednak sala do tańczenia jest bardzo mała i duszna, w takie upały na
      pewno by się tam nie wytrzymało. pozdrawiam.
      • ania783 Re: Sala Daga w Czarnym Lesie. 24.07.06, 13:54
        la torre u mnie ma ogromny minus za te rozowo-czerwone sciany, a poza tym
        slyszalam o szefie tej knajpy sporo niemilych rzeczy, wiec jak dla mnie ta sala
        odpada!
        • Gość: karolina sala na wesele IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.07.06, 14:49
          ja osobiscie polecam bikajo byłam tam w tamtym roku u mojej przyjaciółki i
          wszystko było super,jedzenie,sala klimatyzowana,parking,patio,toalety,sama mam
          w gracji(poniewaz chcilelismy miec w jakims innym miejscu,dla odmiany)ale teraz
          zastanawiamy sie czy dobrze zrobilismy,mam nadzieje ze w gracji tez bedzie
          ok,La torre szczerze odradzam byłam tam w czerwcu na weselu,obsługa
          super,jedzenie i sala jadalna tez super,piękne patio a ogromnym minusem tej
          sali jest parkiet badzo mały i jesli ludzie lubią tanczyc to poprostu depczą
          sobie po piętach(osobiscie wiekszą czesc wesela przesiedzielismy)a znajoma
          która tam miała mówiła ze włascicielka przed weselem była bardzo miła ale po
          imprezie była juz bardzo nie miła,gdziekolwiem sie wybierzecie zycze udanej
          imprezy,a co do zespołu to bardzo polecam "mefis"z wręczycy, na płycie grają
          okropnie(przez to nie zamówiłam tego zespołu) ale byłam w lipcu na weselu gdzie
          grali i poprostu bawilismy sie rewelacyjnie,ja zamówiłam tydzien wczesniej el
          tronic(mam nadzieje ze bedą tez tak fajnie bawic) pozdrawiam
          • Gość: iza Re: sala na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:11
            sama chcialam robic wlasne wesele w la torre ale na szczescie kolezanka mnie
            uprzedzila i zrobila wczesniej.Bylam tam rok temunw czerwcu i jedzenie bylo
            bardzo bardzo przecietne, dletego tez robilam w Ricku-jestem bardzo zadowolana i
            szczerze polecam.wiadomo ze ta sala nie ma takiego pieknego ogrodu jak la torre
            ale jedzenie poprostu pyszne i duzo!!! najbardziej odradzam kleopatre na
            makuszynskiego-jedzenie poprostu nie dobre i bardzo malo.okolo polnocy skonczyla
            sie na stole zimna plyta i do rana staly pusste polmiski.trzeba bylo
            przystopowac w piciu wodki i poczekac na jakis cieply posilek, bo kompletnie nie
            bylo czym przegryzc, a zimna plyta 1 i 2 dnia byla dokladnie ta sama
            • Gość: ~AAA~ Re: sala na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:24
              A czy w Ricku na Poselskiej nadal są zapisy na kolejne wesela, czy już tylko do
              Energopolu na Rydza_Smigłego? Wiecie coś może na ten temat?
              A czy mógłby ktoś jeszcze opowiedzieć mi o Gracji?
              Z góry dziękuję za informacje.
              Pozdrawiam wszystkich serdecznie :-)
              • paulina.schaefer Re: sala na wesele 27.07.06, 12:32
                Bla bla - ciągle La Torre, Rick, Bikajo...
                W Częstochowie jest masa fajnych miejsc na zorganizowanie udanego wesela. Poza
                tym wy wszyscy myślicie jakimiś dziwnymi kategoriami. Jak chcecie żeby było
                ładnie to wynajmijcie Pałac Kultury, Zamek na Wawelu albo Królewski w
                Warszawie, bo w Częstochowie z tego co widziałam w wymienionych salach tandeta
                tandetę tandetą pogania.
                Najważniejsze jest jedzenie i zadowolenie z tegoż jedzenia gości. Co mi
                po "efektownej" sali jeśli goście wyjdą głodni albo niezadowoleni bo jedzenia
                było mało i zimne?
                Na to zwróćcie uwagę lepiej.
                Jak pokazał przykład jednej właścicielki sali (artykuł w dzisiejszej GW) ważna
                jest również solidność i uczciwość "gospodarza" takiej sali, a wszyscy tylko:
                piękny ogród, ładne zasłony, śliczne kolumny i inne duperelki.
                • Gość: ~AAA~ Re: sala na wesele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:36
                  Może nie zauważyłaś, ale właśnie o tym rozmawiamy. W Ricku oprócz ładnej sali i
                  ogrodu jest świetne jedzonko, a właściciel jest bardzo solidny (pisałam o tym w
                  pierwszym poście).Sądząc po innych wypowiedziach w La Torre jest zupełnie na
                  odwrót. Według mnie każdy szczegół jest ważny. W końcu to jest najważniejszy
                  dzień w życiu :-) Skoro twierdzisz, że w Częstochowie jest tyle super miejsc i
                  jeśli masz jakieś rozsądne propozycje [nie w stylu Pałac Kultury ;-)] to napisz.
                  W końcu chodzi tu o to abyśmy sobie razem coś doradzali. Moja wiedza na ten
                  temat jest naprawdę niewielka, dlatego podjęłam ten wątek. I szczerze mówiąc
                  liczyłam na jakieś konstruktywne wypowiedzi. Pozdrawiam!
    • Gość: hmm Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 15:33
      Złoty Róg jest najlepszy
      • Gość: Narzeczona Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 23:43
        Ja co prawda mam jeszcze dość czasu na zastanawianie się nad salą, ale wole
        wiedzieć zawczasu.
        Czy osoby które się orientuja w cenach częstochowskich i pobliskich lokali ,
        mogły mniej wiecej powiedzieć jaki jest koszt wesela od pary/ osoby i czy są
        jakieś dodatkowe koszty wyssane z palca. Np słyszałam że w "Beacie" we
        wrzosowej płaci się dodatkowo chyba 200 zł za zaświecony neon nad podestem dla
        zespołu - paranoja??
        • Gość: ~AAA~ Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:25
          Nie wiem czy to prawda z tymi dodatkowymi opłatami w Beacie, ale jeśli tak, to
          rzeczywiście byłaby to paranoja. Niektórzy właściciele domów weselnych próbują
          wykorzystać każdą okazję, żeby jeszcze coś wycisnąć od nowożeńców.

Ostatnio słyszałam, że ciekawym lokalem na wesele jest również Gracja na
          Huculskiej? Czy ktoś z Was się tam bawił? Jak oceniacie ten lokal?
          • Gość: karolina Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 28.07.06, 13:01
            ja mam na huculskiej w przyszłym roku wesele,miała tam moja kolezakna byli
            bardzo zadowoleni i polecali,ja osobiscie tam nie byłam na weselu,tez bym
            chciała usłyszec jakies opinie na temat tej sali,koszt imprezy 160 zł od osoby
            na 2 dni(posiłków goracych jest duzo)
          • Gość: Karola Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 15:16
            Ja mialam swoje wesele 3 lata temu w Gracji, naprawde polecam
    • Gość: dale Re: Jaki jest najlepszy lokal na wesele? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:38
      słyszeliście o willi Amadeo (być może przekręciłam nazwe)? znajduje się ona przy
      ulicy Batalionów Chłopskich, już prawie przy lesie. Co to jest za lokal?
      Organizują tam, wg szyldu imprezy okolicznościowe, czy wesela też?
    • Gość: she LEA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 18:11
      A wie ktoś coś o lokalu "LEA to chyba jakiś nowy dom przyjęć. Widziałam
      ogłoszenia w tramwaju, bawił się tam ktoś??Proszę o opinię i jakieś
      orientacyjne ceny.
      • akmod Re: LEA?? 28.07.06, 18:20
        to jest sala przy remizie, nie widziałam w środku, ale na zewnątrz wygląda jak
        typowa remiza, z tego co mówił właściciel przez telefon, ceny przystępne,
        strona:
        www.lea.com.pl
        • Gość: She Re: LEA?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 14:16
          strone widziałam,ale potrzebne opinie weselników.Ktoś był??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka