Dodaj do ulubionych

Kopernik i stereotypy

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 17:32
Witam! Chodzę do VII LO im. Mikołaja Kopernika i zastanawiałam się ostatnio
jakie krążą o nim opinie, stereotypy... Mówi się że np. Norwid to szkoła
elitarna, dla ludzi którzy mają kasę. A co mówi się o VII LO? Z góry dzięki za
zaspokojenie mojej ciekawości :)
Obserwuj wątek
    • Gość: dora Re: Kopernik i stereotypy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 18:12
      Ja chodzilam do Kopernika przez 4 lata i bardzo niemilo je wspominam. Nauki
      bylo mnostwo, nauczyciele nieprzyjemni w stosunku do uczniow(no moze bylo kilka
      wyjatkow), wychowawczyni nigdy nie postawila sie w obronie swojej klasy tylko
      zawsze tak robila ze my na tym wychodzilismy jak najgorzej!!! O ile sie w tej
      szkole nic nie zmienilo to z calego serca wspolczuje Ci ze tam chodzisz.
      Pozdrawiam :)
    • olivka_82 Re: Kopernik i stereotypy 08.11.06, 19:43
      Kiedy ja chodziłam do "Kopernika" to mówiło się, że jest to szkoła nastawiona
      na "języki", wyjazdy uczniów na wymiany itp.
      Ja wspominam liceum bardzo pozytywnie.Moim zdaniem w każdej szkole znajdują się
      nauczyciele lepsi i gorsi.Nasz wychowawca też nie angażował się zupełnie w
      życie klasy, ale i tak był ok :)
      Pozdrowienia dla maturzystów z 2001 :)
    • Gość: Ali Re: Kopernik i stereotypy IP: *.trustnet.pl 08.11.06, 20:52
      a ja często przechodzę koło LO i stwierdzam że uczą się tam wystrzałowe
      małolaty, czasami zastanawiam się czy ich nie poderwać, ale mimo że należę do
      mężczyzn przystojnych to niestety mam juz 40 na karku i chyba niemiałbym szans -
      a szkoda
      • Gość: Ulka Re: Kopernik i stereotypy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:38
        Dziwne,ale jakoś nie słyszałam o żadnych stereotypach na temat Kopernika.
    • Gość: Julka Re: Kopernik i stereotypy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 19:46
      Ja chodziłam do Kopernika w latach 1972-1976, moja siostra w latach 1987-1991 a
      córka mojej drugiej siostry w latach 1997-2001. Zawsze krążyła opinia, że jest
      to szkoła elitarna ale my tego nie zauważyłyśmy. Wszystkie skończyłyśmy studia
      wyższe a jedna z nas nawet na paryskiej Sorbonie. Pozdrawiam.
      • Gość: icco Re: Kopernik i stereotypy IP: *.sfc.pl 10.11.06, 19:49
        Elitarna? Bez przesady nigdy nie słyszałem takiej opinii o tej szkole, tym
        bardziej znając niektórych z tych uczniów to wydaje się to śmieszne stwierdzenie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka