Dodaj do ulubionych

Nowa szata graficzna

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 13.11.01, 22:11
Co sadzicie o nowej szacie graficznej? Jak dla mnie to niezly shit. Teraz GW
o/czestochowa jest mniej przejrzysta, ciezko sie polapac co i gdzie. Bardziej
przypomina gazety typu Dziennik Zachodni, Zycie czy trybuna. Do tej pory
uznawalem GW za gazete ktora jest niemal perfekcyjna /tresc+szata/ Teraz trzeba
byloby zweryfikowac te pogladay
Obserwuj wątek
    • Gość: Jontek Re: Nowa szata graficzna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 03:18
      Masz rację nowa szata jest do bani-zdecydowanie za duża czcionka i tekst
      jakiś taki rozlazły.Lepiej niech zostanie stary wygląd-tylko zamieszczajcie
      trochę więcej zdjęć sportowych ( Rksu oczywiście ).
      • Gość: piasia Re: Nowa szata graficzna IP: *.gazeta.pl 14.11.01, 07:40
        Zgadzam się z przedmówcami!!! W całej rozciągłości!!! Jest tak źle, że gorzej
        już być nie może (a może może?). Co za pomysł, żeby wstęp do info pisać małą i
        cienką kursywą? To w tej chwili kalka Trybuny Śląskiej.

Oby tylko Życie Częstochowy nie dało się zwariować i nie zmieniło wyglądu na tę
        samą idiotyczną modłę. Na razie jest to jedyna gazeta o naprawdę czytelnej i
        przejrzystej szacie.
      • Gość: TOMEKB Re: Nowa szata graficzna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 15:47
        Bylyby zdjecia tego Twojego klubu gdyby cos znaczyl. Bo o ile dobrze wiem na
        ostatnim miejscu w 4 lidze. smiech na sali
        • Gość: Jontek Re: Nowa szata graficzna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 17:25
          Dla mnie nie ma znaczenia na którym jest miejscu-kibicuje mu od dziecka
          i nie zmieniam upodobań klubowych tylko dlatego że jest teraz na dnie.
          Może za kilka lat znowu będzie w drugiej albo nawet w pierwszej lidze
          i znowu pojawią się "Wielcy kibice" (tacy co to chodzą na mecze tylko
          wtedy gdy drużyna wyrgywa) a nie o to w kibicowaniu chodzi.
          ps
          może nie wiesz ale nasi młodzi zaczeli ostatnio zdobywać punkty-ale co
          to ciebie obchodzi..........
          pa.
    • Gość: xx Re: Nowa szata graficzna IP: *.imi.pcz.czest.pl 14.11.01, 19:47
      Witam,

A mi sie po prostu podoba - coraz bardziej lubie nasza GW.

Szczegolnie, ze sa tam calkiem niezli dziennikarze,

np. Pani Renata Czeladko.

Pozdrawiam,

xx

Gość portalu: TOMEKB napisał(a):

> Co sadzicie o nowej szacie graficznej? Jak dla mnie to niezly shit. Teraz GW
      > o/czestochowa jest mniej przejrzysta, ciezko sie polapac co i gdzie. Bardziej
      > przypomina gazety typu Dziennik Zachodni, Zycie czy trybuna. Do tej pory
      > uznawalem GW za gazete ktora jest niemal perfekcyjna /tresc+szata/ Teraz trzeba
      >
      > byloby zweryfikowac te pogladay

• Gość: michal Re: Nowa szata graficzna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 13:55
      Jest beznadziejna.Teraz nie mozna sie w tej gazecie odnalezc.
      I po co to zmieniali???
      (tylko bez sciemy, ze ...musimy sie rozwijac ,konkurencja, chcemy byc na czasie
      bla bla bla...)
    • Gość: stock Re: Nowa szata graficzna IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 16.11.01, 22:55
      Faktem jest, ze jest inna ;-)))
      Cóż, jak każde zmiany wywołują pozytywne, jak i negatywne reakcje - na razie -
      mnie, jak pewnie większości czytelniko trudno się do niej przyzwyczaić. Ma
      trochę błędów, np. nagłówek gazety na 1/4 strony, troszkę nieproporcjonalnie za
      duży do reszy i zawierający "puste" miejsca.
      Poza tym - skróty artykułów na stronie tytułowej - to raczej domena netu, a nie
      pisma drukowanego. Mankamentem jest również - nie wiem jak to się fachowo
      nazywa, ale postaram się zabrzmiec jak profesionalista ;-)) - łamanie
      artykułów - trudno zorientowac się, gdzie jest ciąg dalszy.
      Całość wydaje się dość chaotyczna, ale sadzę, że po upływie czasu, przyzwyczję
      się i nauczę czytac "nową" gazetę.
      Jak potocznie się mówi - nie wazne jak się dzieje, wazne, że się dzieje - i to
      jest główna zaletą zmiany "szaty graficznej".
      • Gość: remas Re: Nowa szata graficzna IP: *.wsjoe.czest.pl 17.11.01, 11:11
        Jest po prostu inna. Czy bardziej przjrzysta? Wątpię, ale przykład zmian nie
        wyszedł z Cz-wy. Inne miasta Gazety nają to już od kilku tygodni.
        • rajca Re: Nowa szata graficzna 18.11.01, 01:59
          Cześć!!!

Dla mnie jest jeden plus, były zdjęcia dziennikarzy i przynajmniej wiem kogo
          omijać na ulicy, mam dość wścibstwa kilu osób, które wszędzie widzą jakiś
          ciemny wątek i rozpisują się na ten temat w gazecie nie wiadomo po co.
          • Gość: MISTER Re: Nowa szata graficzna IP: *.dsl6660135.nokia.surewest.net 15.12.01, 19:38
            szata graficzna hm wolal bym aby w miescie z ktorego pochodze powstala
            prawdziwa gazeta czestochowska niezalezna jak w przeszlosci od KOMUNY a teraz
            od miichhhhniikurwa cieszko przechodzi przez gardlo.morze jeszcze doczekam tego
            naprawde niezaleznego pisma gdzie bede mogl wchodzic nie przes gazzzzeeetam
            lepiej skoncze.pozdrowienia gorace z kaliforni dla CZESTCHOWIAKOW zasyla mister.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka