Dodaj do ulubionych

do młodych mam

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:11
Napiszcie proszę jak nazywały sie firmy kosmetyków, których uzywałyście do
pielęgnacji noworodka, wiem, ze po pierwszym miesiącu zycia jest juz większy
wybór a te na początku mogą uczulać, czy to prawda? słyszałam że Skarb Matki i
Linomag sa ok, co wy na to?
Obserwuj wątek
    • kasi3k1 Re: do młodych mam 17.01.07, 13:16
      uzywam roznych kosmetykow.moja mala ma 1,5 miesiaca i uczulenia dostala od
      oliwki lawendowej firmy johnsons baby do kapieli uzywam plynu tej same firmy i
      jest ok polecam krem pielegnacyjny babmbino jak dla mnie jest rewelacyjny na
      podrazniona skore sudocrem i masc z pentanolem.ale wiesz co kto lubi sa gusty i
      gusciki.podobno tak mi mwila polozna ze najdelikatniejsze sa kosmetyki dla
      niemowlat firmy nivea
      • mikita10 Re: do młodych mam 17.01.07, 13:27
        Skarb Matki- nie używałam. Bambino - nic z tej serii nie lubię.
        Do 2 m-cy używałam tylko mydełka Nivea, później o kąpieli też Nivea i kiedyś
        Oilatum. Teraz to już co akurat kupię J&J, Ziajka.
        Chusteczki - tu jestem wierna firmie Pampers, poza tym jak się kupuje 4-paki to
        wychodzą bardzo tanio.
        krem do pupy - jak dla mnie to tylko Sudokrem, po całej reszcie były odparzenia.
    • anna.scott Re: do młodych mam 17.01.07, 13:28
      Na podrażnienia i rumień niemowlęcy najlepiej skutkowała maść Tormentiol, znana
      od lat. Wypróbowałam różne cuda, w tym ten osławiony Sudocrem, zachwalany przez
      położną, ale najlepszy okazał się jednak Tormentiol.
      Synek miał straszne odparzenia popieluszkowe i właśnie tylko Tormentiol
      podziałał skutecznie. Nie mogłam używać dla niego pieluszek, które sprawdziły mi
      się przy starszym synku. Wniosek: trzeba wypróbować, bo wszystko zależy od
      wrażliwości skóry dziecka.
      Aha. Do kąpieli używałam produktów Johnson's lub Bobini, szampony do włosków -
      również z tych firm.
      Pieluszki Huggies i Bella wcale są takie chłonne, jak to zachwalają w reklamach.
      Zdecydowanie Pampers albo... Lidl (ale tylko te, które kosztują 6,99 zł/paczka -
      3 rozmiary). Chłonne, mięciutkie, przewiewne, nie powodują podrażnień.
      Przyjemnego wychowywania :)))
      • Gość: mama Re: do młodych mam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 13:57
        ja uzywałam bambino,mydelko,oliwka,kremy,nigdy pudrów.na odparzenia na pupie
        najskuteczniejsza jest zwykła maka ziemniaczana.
        • Gość: kinia Re: do młodych mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 14:48
          forum.gazeta.pl/forum/0,53940,2435023.html
          polecam przyszlym i obecnym mama
          • Gość: martyna Re: do młodych mam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:57
            uzywalam wielu kosmetykow ale najlepsza jest firma nivea [sa to kosmetyki
            hipoalergiczne]no i jeszcze kosm. olilatum rewelka tylko ze drogie ale godne
            polecenia a domowe sposoby to kapiele w mace ziemniaczanej pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka