kyanne 26.05.04, 12:42 Ktoś ma ochotę na wirtualną kafkę? Zaparzyłam za dużo... A może ktoś pączka dorzuci? :-) (właśnie, a gdzie są najlepsze?) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
salo Zgłaszam się :) 26.05.04, 12:47 Słodyczy właściwie nie jadam, ale pomidorem - też pyszności - mogę się podzielić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Zgłaszam się :) 26.05.04, 12:55 No... to robi sie całkiem konkretnie :) mamy kawe, herbate, pomidora, pączki Pani Teściowej.... :-) :-) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Zgłaszam się :) IP: *.crowley.pl 26.05.04, 12:59 kyanne napisała: > No... to robi sie całkiem konkretnie :) mamy kawe, herbate, pomidora, pączki > Pani Teściowej.... :-) :-) Łoj, łoj, łoj, a ja akuratnie warza żur:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Zgłaszam się :) 26.05.04, 13:04 Mogę dorzucić jeszcze kanapkę z masełkiem, wędlinką i żółtym serem :) Niezła wyżerka ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kawa? IP: *.crowley.pl 26.05.04, 12:47 I znów się do ciebie nie załapię: ani kawy nie pijam, ani pączków nie jadam (z wyjątkiem tych smażonych przez teściową, he he he) :((((((((((( Buuuuu:( Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kawa? 26.05.04, 12:53 Magi :) To ja dla Ciebie zaparze pyszną herbatę :) a pączki.. trudno (!) - zjem sama :) :) (pewnie te od Twojej tesciowej są miodzio...) Oj.. Kubki smakowe mi szaleją na samą myśl.. hi hi hi Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kawa? IP: *.crowley.pl 26.05.04, 12:56 kyanne napisała: > Magi :) To ja dla Ciebie zaparze pyszną herbatę :) a pączki.. trudno (!) - > zjem sama :) :) (pewnie te od Twojej tesciowej są miodzio...) > Oj.. Kubki smakowe mi szaleją na samą myśl.. hi hi hi :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kawa? IP: *.crowley.pl 26.05.04, 12:58 kyanne napisała: > Magi :) To ja dla Ciebie zaparze pyszną herbatę :) a pączki.. trudno (!) - > zjem sama :) :) (pewnie te od Twojej tesciowej są miodzio...) > Oj.. Kubki smakowe mi szaleją na samą myśl.. hi hi hi > > Pozdrawiam ;) :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kawa? IP: *.crowley.pl 26.05.04, 13:06 Gość portalu: magi napisał(a): > :)))))))))))))) Ale się powtarzam;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa? 26.05.04, 13:07 > > :)))))))))))))) > > Ale się powtarzam;) Nic nowego... PS. Kfiatuszki dostalas? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kawa? IP: *.crowley.pl 26.05.04, 13:09 kaner napisał: > PS. Kfiatuszki dostalas? ;-) Już w zeszłym tygodniu: różyczkę:))) To przy okazji buziaczki dla forumowych mamuś:)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kawa? 26.05.04, 13:15 Gość portalu: magi napisała: > Już w zeszłym tygodniu: różyczkę:))) > To przy okazji buziaczki dla forumowych mamuś:)))))))))))))) Oo!! To ja tez.. siedzac przy tej kafce dołączam się do życzeń :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kawa? 26.05.04, 13:21 kyanne napisała: > Oo!! To ja tez.. siedzac przy tej kafce dołączam się do życzeń :-) Najlepszego Drogie Mamy :) Przy kawie i pączkach można chyba trochę poplotkować ;) Widziałam niedawno dzieczynę ogoloną na łyso, całkiem dobrze zresztą wyglądała z taką "fryzurą". Ciekawe jak szybko znajdą się naśladowczynie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa? 26.05.04, 13:23 A jaka ja ostatnio widzialem fryz;-) wogole Fryzy ;-0 hehehe Pozdrooo Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kawa? 26.05.04, 13:28 kaner napisał: > A jaka ja ostatnio widzialem fryz;-) wogole Fryzy ;-0 hehehe Jakie? jakie? super fajne? ;p ;-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa? 26.05.04, 13:47 nono noono Juwenalia Katowice Ligota;-) heheh pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kawa? IP: *.crowley.pl 26.05.04, 13:25 salo napisała: > Przy kawie i pączkach można chyba trochę poplotkować ;) > Widziałam niedawno dzieczynę ogoloną na łyso, całkiem dobrze zresztą wyglądała > z taką "fryzurą". Ciekawe jak szybko znajdą się naśladowczynie :) > Może to byłam ja???? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kawa? 26.05.04, 13:29 Gość portalu: magi napisał(a): > Może to byłam ja???? Nawet jeśli się ta "czeszesz" to chyba nie, Ty masz duże dziecko, a ona miała pociechę w wózku :) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kawa? 26.05.04, 13:26 salo napisała: >> Przy kawie i pączkach można chyba trochę poplotkować ;) No ba! :) :) > Widziałam niedawno dzieczynę ogoloną na łyso, całkiem dobrze zresztą wyglądała > z taką "fryzurą". Ciekawe jak szybko znajdą się naśladowczynie :) ho ho ho! :-) faktycznie - niezła fryzura :-) Zapewne szybko znajdą się Panie, które zaczną: kopi, kopi :) hm.. ja tam lubie mojego kucyka :)(dla niewtajemniczonych: nie chodzi mi o kuuunia a o wlosy spięte gumką - frotką :) :) ) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kawa? 26.05.04, 13:31 kyanne napisała: > ja tam lubie mojego kucyka :)(dla niewtajemniczonych: nie > chodzi mi o kuuunia a o wlosy spięte gumką - frotką :) :) ) Tysz mom kucyka, ale spiętego spinką lub zębatą klamrą :) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kawa? 26.05.04, 13:34 salo napisała: >> Tysz mom kucyka, ale spiętego spinką lub zębatą klamrą :) he he he Ty mosz kucuka, jo mom.. ale nie mom zębatej klamry :D :D :D (Z góry przepraszam - nie pochodze ze Śląska :o) ) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa? 26.05.04, 13:07 oj przez to wszystko taka mila imprezka mnie ominela:( ojojoj kawki zostalo jeszcze? Ja przyjde ze Snickersikiem;-) i innym batonikiem;-) Pozdrooo ( a paczka i tak zjem) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kawa? 26.05.04, 13:14 kaner napisał: > oj przez to wszystko taka mila imprezka mnie ominela:( Nie ominęła :-) > ojojoj kawki zostalo jeszcze? taaaaak ;-) > Ja przyjde ze Snickersikiem;-) i innym batonikiem;-) No z pustymi łapkami nie wypada ;p ;-) >Pozdrooo ( a paczka i tak zjem) Jako, ze pączki są towarem deficytowym wprowadza się następujące zasady: 1. Pierszeństwo w jedzeniu ewentualnych pączków mają - damy :) 2. Pączki zjadamy w kolejności: od najstarszego do najmłodszego :) (nie pączka z "zjadacza") :-) :-) He he he :-) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kawa? 26.05.04, 13:17 kyanne napisała: > Jako, ze pączki są towarem deficytowym wprowadza się następujące zasady: > 1. Pierszeństwo w jedzeniu ewentualnych pączków mają - damy :) > 2. Pączki zjadamy w kolejności: od najstarszego do najmłodszego :) (nie > pączka z "zjadacza") :-) :-) > He he he :-) :)))))))))))) Łapię się jako pierwsza :D Ale chętnie odstąpię swoją kolejkę :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Idę na spacer.. 26.05.04, 13:36 ...bo brzuch mnie boli ze śmiechu... he he he :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Idę na spacer.. IP: *.crowley.pl 26.05.04, 13:39 Cyganisz! Poszłaś po pączki!!! :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Przyznaje sie - byłam po pączka ... :) :) 26.05.04, 14:29 Gość portalu: magi napisała: > Cyganisz! Poszłaś po pączki!!! :)))))))))))))) Ciiii...... :) :) Ha ha ha! Przed Wami nic sie nie ukryje :) ;p Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Idę na spacer.. 26.05.04, 13:46 ohoho spacerek taak? Dooobra tez idem... ;-/ Pozdrooo Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Kiedy znów ploteczki przy kawie? 28.05.04, 14:35 Chętnie się załapie :o) I tartę upiekę. Albo drożdżowe. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kiedy znów ploteczki przy kawie? 28.05.04, 14:37 szczypior74 napisał: > I tartę upiekę. Albo drożdżowe. Oooo ! Drożdżowe lubię - z posypką :) Chętnie skorzystam :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: poproszę małą czarną.. 28.05.04, 15:54 no patrz dopiero co przyszedl i juz mala czarna... a z czym przyszedl? coo? Pozdrooo ;-) :P Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Herbatkę też serwujecie? 28.05.04, 17:04 Kawy nie pijam, za to zdrowo plotkuję. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Herbatkę też serwujecie? 28.05.04, 19:34 radexior napisał: > Kawy nie pijam, za to zdrowo plotkuję. Herbatki Ci się zachciewa Radex'ie ?! Wyjaśniam - herbatka to herbata ze wsadem "spirtowym", niektórzy mówią "po góralsku" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Herbatkę też serwujecie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.04, 19:48 Tego też;) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Herbatkę też serwujecie? 28.05.04, 19:50 Aaaaa, znaczy się ze wsadem chcesz ??? Odpowiedz Link Zgłoś
basturk ja tez poprosze po góralsku (z wkłądem, z pradem) 28.05.04, 22:47 ja tez poprosze po góralsku (z wkłądem, z pradem - zwał to jak zwał) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: ja tez poprosze po góralsku (z wkłądem, z pra 29.05.04, 21:37 basturk napisał: > ja tez poprosze po góralsku (z wkłądem, z pradem - zwał to jak zwał) Ty chcesz ze wsadem ?! Nie przesadzaj ! Już Ci się język plącze :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: ja tez poprosze po góralsku (z wkłądem, z pra IP: 80.51.254.* 29.05.04, 23:15 salo napisała: > basturk napisał: > > > ja tez poprosze po góralsku (z wkłądem, z pradem - zwał to jak zwał) > > Ty chcesz ze wsadem ?! Nie przesadzaj ! Już Ci się język plącze :P > a gzdie tam.. nic mi sei nie plązce... porpostu zabardzo wiatr dsizs hula.. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk poprostu przyszedłem w.... gości ;]] 28.05.04, 22:45 kaner napisał: > no patrz dopiero co przyszedl i juz mala czarna... > a z czym przyszedl? coo? > > Pozdrooo ;-) :P poprostu przyszedłem w.... gości ;]] Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Kiedy znów ploteczki przy kawie? 28.05.04, 19:30 szczypior74 napisał: > > > I tartę upiekę. Tarta brzmi ciekawie, a może rzucisz jakims sprawdzonym przepisem? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Przepis na tartę... 31.05.04, 08:13 podam jutro. Muszę sprawdzić w moim kapowniku proporcje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: Przepis na tartę... 01.06.04, 13:04 szczypior74 napisał: > podam jutro. Muszę sprawdzić w moim kapowniku proporcje. :) Ciągle jestem zainteresowana:-) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Kto ma ochotke na kafke? :) 31.05.04, 08:20 Bo wlasnie zalewam (hi hi hi) i moge zalac wiecej :) Do kafki mam rogalika, chetnie sie podziele :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kto ma ochotke na kafke? :) IP: *.tsi.tychy.pl 31.05.04, 12:10 I tak w koło Macieju;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kto ma ochotke na kafke? :) IP: *.crowley.pl 31.05.04, 12:16 Ale mogę dorzucić pycha ciasto od Mamy:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 31.05.04, 12:18 hehe pycha po wycieczce rowerowej uratowalo mi zycie;-) a pozniej jeszcze cos ale ciii;-) pozdrooo Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 01.06.04, 09:01 kaner napisał: > hehe pycha > > po wycieczce rowerowej uratowalo mi zycie;-) > a pozniej jeszcze cos ale ciii;-) Cio? Cio? :-) to "ciii" prowokuje mnie do zadawania pytań :) :) pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 01.06.04, 09:07 tak tez myslalem...;-) ale nie powiem... cos pysznego... Mniaaam..;-) Pozdroo Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 01.06.04, 17:40 kaner napisał: > tak tez myslalem...;-) > ale nie powiem... cos pysznego... Mniaaam..;-) > Słodka tajemnica? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 01.06.04, 22:21 radexior napisał: > kaner napisał: > > > tak tez myslalem...;-) > > ale nie powiem... cos pysznego... Mniaaam..;-) > > > > Słodka tajemnica? :-) pewno był doktor oetker.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kto ma ochotke na kafke? :) IP: *.crowley.pl 01.06.04, 23:38 basturk napisał: > pewno był doktor oetker.. > Zabawa w doktora??? Ciekawe... ciekawe.... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 02.06.04, 09:08 Gość portalu: magi napisała: > Zabawa w doktora??? Ojeeej... Zabawa w doktora? W tym wieku? Powazna sprawa :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 02.06.04, 09:38 Ja juz siem nie odzywam zgodnie z zasada "...Cokolwiek powiesz moze! byc uzyte przeciw Tobie..." Pozdrooo Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 02.06.04, 16:16 no czyli jednak coś w tym było ;]]] Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: Kto ma ochotke na kafke? :) 08.06.04, 17:20 no dobra w szczegóły nie wchodzimy. Masz szczęscie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
kyanne A moze sok marchewkowy? 09.06.04, 08:37 Skoro nie chcecie kafki to proponuje soczek marchefkowy :) Pyszny, swiezy, nie konserwowany... Uwielbiam ten sok!! :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
katek18 Re: A moze sok marchewkowy? 09.06.04, 08:54 kyanne napisała: > Skoro nie chcecie kafki to proponuje soczek marchefkowy :) Pyszny, swiezy, nie > konserwowany... Uwielbiam ten sok!! :) > > pozdrawiam :) No to może się stukniemy kubeczkami, tez go właśnie piję :-) Na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk ja poprosze o pomaranczowy.dziś mam dwie lewe ręce IP: 80.51.254.* 09.06.04, 16:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Kawa? IP: 62.233.231.* 03.08.04, 18:48 A gdzież to się podziewa Kyanne???????????? Rączki zajęte... kawusią, że nic nie pisze ostatnio?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Kawa? IP: *.tychy.pl / *.bioskomp.com.pl 03.08.04, 19:18 ja też chciałam się zapytać kanera gdzie ona się podziewa ale nie wiedzialam gdzie to wcisnąć.... Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa? 04.08.04, 09:17 Z Kyanne wszystko wp porzadku zapracowana ostatnio... Raczki zajete pracka... niestety... ehh ;-) i ograniczony dostep do neciku... ;-) POzdrooo od Kyanne dla Forumowiczow Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Kawa? 04.08.04, 10:34 kaner napisał: > POzdrooo od Kyanne dla Forumowiczow Wzajemnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? IP: *.as.net.pl 13.09.04, 10:22 Dzien dobry! Jest tu Kto?:) Moze ktos ma ochote na duzą, czarną...? :):) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Kawa? 13.09.04, 10:27 Jestem :-) Nie mam ochoty na dużą czarną, ani też na dużego czarnego ;-) A kawę już dzisiaj piłam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? IP: *.as.net.pl 13.09.04, 11:08 hm... duzego czarnego? :) a coz to takiego? :))) Pytałam o to Kto ma ochotke :) a nie o to Kto jej nie ma :) :) :) Piłas tylko jedną? słabiutko :) ;) ja kończe drugą :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Kawa? 13.09.04, 11:14 Dużego, czarnego - takie skojarzenie godne mojej prymitywnej seksualnej części natury ;-)he,he! A odpisałam, bo nudy na forum i w pracy... :-/ Piję tylko jedną na podniesienie ciśnienia z rana (w porywach 90/60), preferuję różnego rodzaju herbaty :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuv Re: Kawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 11:07 Mala, duza byle czarna. Zawsze! A moze tak jeszcze z dolewka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? IP: *.as.net.pl 13.09.04, 11:09 tuv :) :) Wiedziałam, ze na Ciebie moge liczyc :) ;) :) to zapraszam :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Kawa? 13.09.04, 11:10 Słusznie, że czarna :-) Za dolewkę dziękuję, jestem smakoszem herbaty. W tej chwili piję owocową z cynamonem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł A w trójce U2 "Beautiful day" :-) :-) :-) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:35 Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: A w trójce U2 "Beautiful day" :-) :-) :-) n/t 15.09.04, 08:38 Genialnie!!! Najlepszy utwór na poranny start :-) Też piję herbatę - dziś pachnącą poziomkami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A w trójce U2 "Beautiful day" :-) :-) :-) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:40 Zgadzam się co do utworu, teraz to mi już żaden deszcz i żaden profesor co się spóźnia z wynikami egzaminu nie straszny :-). Moja herbata to porządny Earl Gray. Ale będę musiał przy najbliższej okazji zajrzeć do herbaciarni, bo mam ochotę na mieszankę o nazwie "Irish Cream". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def a ja słucham zetki... :P IP: *.as.net.pl 15.09.04, 08:44 i wole kafke :) ..... ale przyznaje, ze wieczór bez herbatki jest stracony.. :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: a ja słucham zetki... :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:46 No, to chociaż wieczorem wiesz co dobre :-). A odnośnie zetki - też kiedyś słuchałem ;-). I teraz wiem co traciłem :-). Trochę mi żal najlepszych w kraju serwisów informacyjnych i Moniki Olejnik, ale cała reszta obecnie w Zetce mi się już nie podoba. A odkąd zwolnili Beatę Pawlikowską to już w ogóle... Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: A w trójce U2 "Beautiful day" :-) :-) :-) n/t 15.09.04, 08:46 Gość portalu: Paweł napisał(a): > > Moja herbata to porządny Earl Gray. Ale będę musiał przy najbliższej okazji > zajrzeć do herbaciarni, bo mam ochotę na mieszankę o nazwie "Irish Cream". Uwielbiam Earl Grey, a Irish Cream pijam czasami wieczorkami, ale w postaci likieru alkoholowego :-) PYCHA! Czekam na opinię nt. herbaty o tej nazwie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: A w trójce U2 "Beautiful day" :-) :-) :-) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:00 > Uwielbiam Earl Grey, a Irish Cream pijam czasami wieczorkami, ale w postaci > likieru alkoholowego :-) PYCHA! Czekam na opinię nt. herbaty o tej nazwie. :-) Herbata Irish Cream to mieszanka dosyć dużych liści herbaty czarnej (jakiej dokładnie to tajemnica producenta), z dodatkiem whisky i czekalady. Tworzy to smak bardzo, bardzo wyjątkowy. Ja uwielbiam, ale moja mama nie lubi (przeszkadza jej smak czekolady). Tyle, że to mieszanka "gotowa", kupowana na wagę, więc zarówno czekolada, jak i whisky są tam w postaci tylko aromatu :-(. Mam nadzieję, że trafię kiedyś na porządny przepis jak zrobić to samemu. Być może tę herbatę można dostać w cukierni Szirin na Grota Roweckiego. Sprzedają wyroby tego producenta (Herbaty świata), ale nei wiem czy mają akurat tę. Ja zaopatruję się w Katowicach. Swoją drogą, nazwa Irish Cream w tym przypadku jest chyba zaporzyczona z kawy, bo to właściwie kawę po irlandzku robi się w ten sposób. Tradycyjna herbata irlandzka to przecież bardzo, bardzo mocna herbata czarna z ogromną ilością mleka/śmietanki. Nie miałem okazji tego nigdy pić, ale podobno przyrządzona według rodowitego irlandczyka smakuje zupełnie inaczej niż zwykłą herbata z mlekiem (dla mnie ochydztwo). Tyle mojej recenzji, chętnie przeczytam jak się robi mieszankę alkoholową Irish Cream :-). Tymczasem znikam, bo mi autobus ucieknie, a mam parę rzeczy do pozałatwiania... Odpowiedz Link Zgłoś
dementia O herbacie i alkoholu :-) 15.09.04, 13:23 Ja tez zaopatruję się w Katowicach na ul.Mariackiej, bo tyskiej herbaciarni nie sposób nazwać "światem herbat", no na pewno nie zróżnicowanym. :-/ Wybróbuję Irish Cream, choć troszkę obawiam się aromatu czekolady. Ostatnio polecono mi herbatę z aromatem karmelowym i nie smakowała mi w ogóle. Pachniała i smakowała jak spalony cukier :-/ Ale chyba się skuszę na IC :-) Herbaciane eksperymenty nie są mi obce! :-) Natomiast w kwestii Irish Cream - likieru alkoholowego - nie pomogę Ci niestety :-( Nie mam przepisu, bo po prostu ten likier jest kupny. Podam jutro dokładną nazwę, ale zaznaczam, że nie wiem czy można go kupić w Polsce. Z herbacianym pozdrowieniem (na wątku "kawa") ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pawel1940 Re: O herbacie i alkoholu :-) 15.09.04, 15:24 > Ja tez zaopatruję się w Katowicach na ul.Mariackiej, bo tyskiej herbaciarni nie > > sposób nazwać "światem herbat", no na pewno nie zróżnicowanym. :-/ > Wybróbuję Irish Cream, choć troszkę obawiam się aromatu czekolady. Ostatnio > polecono mi herbatę z aromatem karmelowym i nie smakowała mi w ogóle. Pachniała No i ja dokładnie w tym samym miejscu :-). Tylko nie mam pewności czy to jest ulica Mariacka (ale niedaleko kościoła, to fakt). Wchodzi się wprost z ulicy po schodkach na dół? Daj znać jak spróbujesz Irish Creamu. Jak coś to jest jeszcze Irish Dream (chyba z kokosem o ile pamiętam co pani w sklepie mówiła), ale tej jeszcze nie próbowałem. Jeśli z kolei chodzi o niedobre herbaty to ja kiedyś dałem się skusić na "mistyczną", która jednak miała w sobie tyle różnych aromatów, że w rezultacie była dla mnie paradoksalnie... zupełnie bez smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: O herbacie i alkoholu :-) 21.09.04, 08:58 pawel1940 napisał: > No i ja dokładnie w tym samym miejscu :-). Tylko nie mam pewności czy to jest > ulica Mariacka (ale niedaleko kościoła, to fakt). Wchodzi się wprost z ulicy po schodkach na dół? > Tak, to dokładnie to miejsce :-) Cudownie aromatyczne :-) > Daj znać jak spróbujesz Irish Creamu. Jak coś to jest jeszcze Irish Dream > (chyba z kokosem o ile pamiętam co pani w sklepie mówiła), ale tej jeszcze nie próbowałem. Oczywiście, że dam znać. Przy okazji pierwszych zajęć nauczelni, wstąpię tam po kolejny zapas herbat na jesienne wieczory :-) W zimne dni cenię sobie szczególnie te o korzennym smaku i aromacie - mocno rozgrzewające (cynamonowe, imbirowe, goździkowe) > Jeśli z kolei chodzi o niedobre herbaty to ja kiedyś dałem się skusić > na "mistyczną", która jednak miała w sobie tyle różnych aromatów, że w > rezultacie była dla mnie paradoksalnie... zupełnie bez smaku. Ja z kolei nie przepadam za herbatą zieloną :-/ No chyba, że jest mocno aromatyzowana np. cytryną. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: O herbacie i alkoholu :-) 21.09.04, 07:47 dementia napisała: > Natomiast w kwestii Irish Cream - likieru alkoholowego - nie pomogę Ci > niestety :-( Nie mam przepisu, bo po prostu ten likier jest kupny. Podam jutro > dokładną nazwę, ale zaznaczam, że nie wiem czy można go kupić w Polsce. Spóźniłam się troszkę, ale już to nadrabiam :-) Mam dwa likiery typu Irish Cream : Brogan's i Baileys - oba wyśmienite. Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Dzień dobry :-) n/t IP: *.as.net.pl 15.09.04, 08:19 deszczowy :| czas na kafke i ciasteczko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł A tam kafkę :-). Wolę herbatę, właśnie piję :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 08:34 Jakoś tak kofeina mnie za mocno uzależnia (jak przez tydzień bym pił kawę, to w następnym bez kawy już się nie dobudzę...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: A tam kafkę :-). Wolę herbatę, właśnie piję : IP: *.as.net.pl 15.09.04, 08:38 nie wiesz ile tracisz :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuv Re: A tam kafkę :-). Wolę herbatę, właśnie piję : IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 09:10 Kawa Rulez :) nic nie przebija cieplutkiej kawusi z rana i najlepiej ciasteczko (dzisiaj zabraklo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: A tam kafkę :-). Wolę herbatę, właśnie piję : IP: *.as.net.pl 15.09.04, 09:12 > nic nie przebija cieplutkiej kawusi z rana > i najlepiej ciasteczko (dzisiaj zabraklo) ooo.. trzeba bylo do mnie przyjsc :) u mnie dzisiaj duzo ciasteczek i czekolada ;p :) (Trzeba jakos w pracy przetrwac) :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Fervex? 04.10.04, 11:37 Ja się jakoś w końcu wygrzebałam z przeziębienia... Życzę powrotu do zdrowia! Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Fervex? 04.10.04, 12:33 W śpiączce jestem. Od kilku godzin. Jestem w takiej śpiączce, że dopiero przed chwilą uświadomiłam sobie co ją spowodowało. Fenistil! Nie zazywajcie tego paskudztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Fervex? 04.10.04, 12:43 Uuuuu :-( Ale to chyba żel na ugryzienia komarów, więc jak możliwe, że go zazyłaś? Mi by się śpiączka przydała - z sb. na ndz. spałam 3 godziny, dziś w nocy 2,5... Byle do 16, a potem w kimę... Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Fervex? 04.10.04, 13:46 Takie sproszkowane o smaku cytryny. Zalewasz gorącą woda i masz środek na przeziębienie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Na powitanie, 06.10.04, 15:02 po dłuższej nieobecności, stawiam ... :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Na powitanie, IP: 62.233.231.* 06.10.04, 22:45 No, najwyższy czas;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Herbata ze świeżymi malinami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.04, 07:28 Ja właśnie wczoraj kupiłem maliny i robię sobie właśnie herbatę z dosypanymi świeżymi malinami. Po wyciśnięciu soku z malin - pycha :-). Kto się przyłącza? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Herbata ze świeżymi malinami IP: *.as.net.pl 07.10.04, 09:20 Ja wlasnie pije kafke, ale chetnie poczestowałabym sie tymi swiezymi malinkami ;) :) Wiec na mnie mozesz liczyc :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? IP: *.as.net.pl 08.10.04, 08:25 i hoop kubek z kafka w dłon! :) Hm.. :) :) Piątkowa kafka w pracy smakuje najlepiej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawosz Re: Kawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 08:41 Taaaaak Kawa yeeeaaahhh ;) Piatek... yeeaaah :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? IP: *.as.net.pl 13.10.04, 08:28 ide zalac (nie mozna reklamowac, wiec nie powiem jaką) kawe :) :) Ktos sie dolącza? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaner Re: Kawa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 08:30 Jooo :) chcem kaffki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? IP: *.as.net.pl 14.10.04, 12:59 Kaner, a moze teraz Ty mi kafki zrobisz? ;p :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? IP: *.as.net.pl 14.10.04, 13:05 :)))koniecznie z jakims moim ulubionym ciastkiem ;))))) hi hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
zyta_1 Re: Kawa + ciasto marchewkowe mniammmm 13.10.04, 09:22 Moje "zgubione" kilogramy czają się, kuszą mnie tymi ciastami. Ech czyżby chciały powrócić . NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa + ciasto marchewkowe mniammmm 14.10.04, 12:18 uuuuu Zyta.... Walcz... walcz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyta Re: Kawa? Dziś zdecydowanie TAK i to zaraz!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 07:41 Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Kawa? Dziś zdecydowanie TAK i to zaraz!! 15.10.04, 07:56 Tak...Tylko czemu nie działa pomimo podwójnej dawki? :-/// Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa? Dziś zdecydowanie TAK i to zaraz!! 15.10.04, 08:11 Tak tylko kto ukradl czajnik.... hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: def Re: Kawa? Dziś zdecydowanie TAK i to zaraz!! IP: *.as.net.pl 15.10.04, 08:19 aner napisał: > Tak tylko kto ukradl czajnik.... hmmmm to chodz do mnie - zaraz zaparze :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Kawa? Dziś zdecydowanie TAK i to zaraz!! 15.10.04, 08:41 juz idom :) hihihi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
d.e.f.i.k Re: Kawa? 19.10.04, 09:01 kaner napisał: > Kaffki?? :) ja poprosze... oby mocną - musze sie obudzic :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Kawa? 21.10.04, 08:20 Już druga, a nie potrafię się obudzić :-/ Dobrze, że dziś nie otwierają żadnej nowej knajpy ;-) A może??? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
d.e.f.i.k Re: Kawa? 21.10.04, 10:46 kaner napisał: > kaffki do ciasta? :))0 ja chce, ja chce! :) :) i kawy i... ciastka :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.e.f.i.k Re: Kawa? 26.10.04, 08:40 kawy w dlon! ;) ja juz ponad trzy godziny na nogach (i wysokich obrotach) zatem w niej moja nadzieja... :-) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
d.e.f.i.k Re: Kawa? 19.11.04, 08:29 Zapomnialam nizej dopisac, ze "komu kawy? (oprocz Kanera)". Wiedzialam, ze Ty bedziesz chciał, wiec juz Ci zrobiłam :) :) :) Pozdrówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
d.e.f.i.k Re: Kawa? 22.11.04, 08:57 ide zalac :) kaaawa "uzdrowieniem narodówww, oł jejejejeje " pozdrówki :) Odpowiedz Link Zgłoś