Dodaj do ulubionych

Omijajce O.S.K. TIR

IP: 212.87.244.* 17.04.07, 13:07
Jeśli macie zamiar zapisać się na prawo jazdy, to odradzam O.S.K. TIR. Po
pierwsze na porządku dziennym jest urywanie godzin o 5-10min, wycieczki pod
market zrobić siku itd. Mój "ulubiony" instruktor upierał sie usilnie że łuk
na egzaminie wykonuje się na opuszczonych na ziemię lusterkach, a natomiast
ruszanie pod wzniesienie na egzaminie jest na mieście. Ciągle jeździłam tymi
samymi trasami. W ciągu 30 godzin jazd parkowałam może z 4 razy (i to jeszcze
na moją prośbę). Powiedziałam że chciałabym nauczyć się zawracać "na trzy", to
stwierdził że to jest bardzo proste i na tym temat się skończył. Żałuję bardzo
że nie przeniosłam się do innego ośrodka i jestem zła na siebie, ale
chciałabym przestrzec innych przed tym ośrodkiem. To nie jest tylko moja
opinia. Na kurs zapisałam sie z dwiema koleżankami, które maja podobne zdanie.

P.S. sorki za kolejny temat o prawku, ale musiałam to napisać ku przestrodze:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: 217.153.246.* 17.04.07, 13:13
      Urywanie po 5-10 min , a nawet i dłużej to jest chyba urok nauk jazdy z naszego
      miasta.
      Ale to co wyprawiali Twoi instruktorzy to już przechodzi ludzkie pojęcie.
      • Gość: do Maćka Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.hcz.com.pl 17.04.07, 13:18
        znam instruktorów którzy nie urywają minut
        • kszyszek Re: Omijajce O.S.K. TIR 17.04.07, 17:48
          Ja na przykład robiłem prawko u Modrzewskiego i muszę przyznać, że ani raz nie
          zdarzyło mi się urywanie minut. W razie planowanego spóźnienia, instruktor
          dzwonił do mnie i mówił, że się spóźni. Godzinę miałem liczoną od momentu
          wejścia do samochodu.
      • Gość: ja Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: 212.87.244.* 17.04.07, 13:19
        miałam jednego instruktora. wiem ze to może sie wydać niewiarygodne, ale to
        prawda niestety. zapisałam się na jazdy do kogoś innego i mam nadzieję że ta
        osoba będzie bardziej kompetentna i szybko uzupełnię braki
    • Gość: goska Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.45.inds.pl 17.04.07, 13:38
      Nie tylko w tym osrodku urywaja minuty. Ja wlasnie chodze na jazdy do innego
      osrodka i rowniez mam urywane minuty. Normą jest urwanie 10 minut ale zdarzalo
      sie rowniez ze 15. W zasadzie zamiast 30 godzin przejezdzonych mialam moze z 5
      badz 6 godzin mniej, wlasnie przez niepelny czas zajec.Słyszalam rowniez o
      rzetelnych i solidnych instruktorach ktorzy szanuja czas kursantów i naprawde
      sie staraja aby zajecia były fachowo przeprowadzone i aby godzina zajec trwała
      rowne 60 min. Szkoda tylko ze w zasadzie jest juz "musztarda po obiedzie" ale
      człowiek uczy sie na wlasnych bledach...
    • Gość: gosc Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 13:40
      hehe urywanie godzin to nagminna sprawa :/ nie tylko w O.S.K. TIR ale tez np. w ADROM-ie.Nie wiem jak jest w innych szkołach ale to chyba juz jakaś plaga się zrobiła :/
      • Gość: xx Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.hcz.com.pl 17.04.07, 13:50
        nie wszyscy urywają minuty
        • Gość: Gosc Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 14:03
          Prawda jest taka że za dużo szkół sie natworzyło i trzeba oddzielić wreszcie ziarno od plew te które oszukują na minutach to nie powinny mieć wogóle kursantów.Jakby nikt nie poszedł tam sie uczyć to może by w końcu przejrzeli na oczy :/
          • Gość: ja Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: 212.87.244.* 17.04.07, 14:58
            ale to nie chodzi tylko o urywanie godzin. chodzi mi prawie wylacznie o
            kompetencje TEGO Pana. nie rozumiem jak taka osoba moze byc instruktorem.
    • Gość: Gosc Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 10:38
      Niestety taka jest prawda:Im więcej ci instruktor urywa minut tym większe prawdopodobieństwo iż obleje sie egzamin.Mnie tak ustawiał że nie dośc że urywał minuty to jeszcze jazdy sie ciągnęły ponad 4 miesiące :/
    • Gość: do ja Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.lei3.cable.ntl.com 18.04.07, 14:06
      moglas znalezc sobie jeszcze tanszy osrodek, a 5 czy 10 min to instruktor ma na
      omowienie z toba bledow i wypisanie dokumentow. szkoda jeszcze ze nie
      odliczalas minut ktore stalas na sygnalizacjach swietlnych.

osobiscie znam tego pana z tego OSK i tez go nie lubie, ale to co ty oczekujesz
      od osrodkow to chuba mozesz znalezc tylko w ERZE

pozdrawiam INNY INSTRUKTOR
      • Gość: ja Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: 212.87.244.* 18.04.07, 20:42
        Wypisanie karty swoja droga. Dokładnie słyszałam ze jazdy maja mieć po 60min, a
        nie po 45-50min. Chodzi mi o ewidentne urywanie godzin polegające na gadce z
        innymi instruktorami, wycieczkami do sklepu, lub chwilką na rozprostowanie
        nóżek. Ok ja rozumiem, ale dlaczego te przyjemności maja sie odbywać moim
        kosztem??
        • Gość: salsa Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 21:44
          U mnie wszystko w jak największym porządku, jeżdżę 55 minut, a ok 5 jest
          przeznaczone na rozmowę z instruktorem na temat przebytej jazdy...
          ps.Pozdrowienia dla p.Wójcika :)
      • no-comments Re: Omijajce O.S.K. TIR 18.04.07, 22:58
        Gość portalu: do ja napisał(a):

> moglas znalezc sobie jeszcze tanszy osrodek, a 5 czy 10 min to instruktor ma na
        >
        > omowienie z toba bledow i wypisanie dokumentow. szkoda jeszcze ze nie
        > odliczalas minut ktore stalas na sygnalizacjach swietlnych.
        >
        > osobiscie znam tego pana z tego OSK i tez go nie lubie, ale to co ty oczekujesz
        >
        > od osrodkow to chuba mozesz znalezc tylko w ERZE
        >
        > pozdrawiam INNY INSTRUKTOR

BUHAHAHAHAHA Jak widze Pan(i) instruktor też z tych urywaczy, proponuje podać
        jeszczę nazwisko i nazwę OSK bo skoro nie widzisz niczego złego z fakcie, że
        instruktor urywa minuty z każdej jazdy i idzie na łatwiznę ucząc łuku sposobem
        nie akceptowanym na egzaminie. I wcale nie uważam, żeby aż 10 minut po każdej
        jeździe bylo potrzebne na omawianie błędó kursanta- błedy powinno sie omawiac w
        trakcie jazdy a nie po, bo jeżeli instruktor zacznie mi po jeździe tłumaczyć o
        jakiejś tam sytuacji z 5 minuty mojej jazdy, której ja już nie pamietam bo w
        ciagu całej jazdy było mnóstwo sytuacji, a może i mnóstwo błędów- to chyba nie
        sposób ich wszystkich zapamietać na później.

Co do Andromu, to ten kto się wypowiadał na ich temat mógłby podać o który ADROM
        chodzi bo ja jeździłąm z dwoma instruktorami z ADROMu na Ogrodowej i żaden zn
        ich nie ucinal godzin. Dodam jeszcze, że są w Cz-wie instruktorzy, którzy ani
        nie ucinają godzin i np nie wychodzą z auta podczas wymieniania się o pelenej
        godzinie kursantów więc skoro jedni instruktorzy mogą to dlaczego inni
        instruktózy potrzebują aż 20-25 minut na pare papierósów i gadke szmatkę z
        innymi instruktorami- w moim przypadku w OSK do kórego również kategorycznie bym
        zabroniła pójsć nawet najgorszemu wrogowi- ucinanie 10-15 minut bylo na porządku
        dziennym, jak również proóba wmówienia mi, że wykonując łuk mogę tylko i
        wyłącznie korzystać z lusterek.

A wszystkim majacym wątpliwości co do swojego OSK radze od razu dokonać zmiany,
        będzie ona mniej kosztowna niż kupa forsy włożona w szukanie profesjonalnego
        instruktoroa, który nie dość, że potrafi naucyzć to jeszcze traktuje swój zawód
        poważnie i jeszcze mu się chcce coś więcej niż dawać się wozić przez 30 h.
        Pana Innego instruktora też pozdrawiam i życzę powodzenia w szukaniu kursantów
        kiedy niż demograficzny się jeszcze bardziej obniży, nie będziw tylu chętnych na
        robienie prawa jazdy i nareszcie OSK będa musiały zaimponować czymś więcej niż
        niska cena.w
    • Gość: fff Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:36
      dobrze wiedizec
    • Gość: adwokat Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 10:49
      "TIR" to najlepszy ośrodek w Częstochowie a wszystkie paszkwile wypisywane na tym forum z pewnością są dziełem konkurencji która to chce ostraszyc kursantów
      • Gość: ja do adwokata IP: 212.87.244.* 09.05.07, 11:57
        to niestety nie konkurencja. nic nie zmieni faktu ze TIR to jeden z tych
        gorszych osk w czestochowie
        • Gość: Baal Re: do adwokata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:48
          TIR,ADROM,START najgorsze O.S.K. w częstcohowie tyle w tym temacie
          • no-comments Re: do adwokata 09.05.07, 17:18
            Gość portalu: Baal napisał(a):

> TIR,ADROM,START najgorsze O.S.K. w częstcohowie tyle w tym temacie

TIR, START i jeszcze trzeci, którego nazwy nie wymienię to się zgadzam, że to
            najgorsze OSK, ale co do ADROMU to stanowczo protestuję, zaznaczam, że są dwa
            ADROMy w CZewie więc o tym na BOtanicznej sie nie wypowiadam. Ten na Ogrodowej
            jest bardzo okey.
            • Gość: olga Re: do adwokata od 7 bolesci IP: 80.54.169.* 02.06.07, 12:13
              Agatko chyba sie myle lub michalku a moze krytianku z konkureci zabki ci ida
              czy wpadaja z zazdrosci adrom tir start to firmy z zapleczem a ty co masz czym
              sie mozesz pochfalici prucz smrodu w gaciach o siedzenia w L dubania w nosie co
              po 3 miesiacach nie wyszlo i nie wyjdze z zejdz na ziemie palanicie i daj zyc
              wracaj do piaskowicy ta silizgawka jest niebespieczna naucz sie zawodu hdrauliki
              potrzymasz se za kolanko znojdziesz se rure to zdajsie cos po twoim kierunku
              mr.szabo nurek a teraz rozumie czemu robisz takie szambo tak cie wksztalci
              niezile masz w glowie strach pomysilec ale nie wlewaj na pole bo cie zamkna z
              ochrony srodowiska agulnie nie masz raci zazdosnikuuuu zabaweczke ci zbrali nie
              michalek do domu wez krystianka
    • poopka Re: Omijajce O.S.K. TIR 02.06.07, 12:43
      Olga dziecinko rozwaliłas mnie... moze wroc sie do podstawówki i naucz
      poprawnie pisac, a pozniej wypowiadaj sie na forum... bo az mnie oślepiły Twoje
      błędy :]
      • Gość: pytak Re: Omijajce O.S.K. TIR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.07, 13:20
        ADROM slyszalem ze ma ogolnie zla opinie :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka