Dodaj do ulubionych

Dom vs mieszkanie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:18
Witam zastanawiamy sie z dziewczyna nad zamieszaniem razem lecz jak
zaczelismy interesowac sie mieszaniami narodzilo sie pytanie czy nie lepiej
zaczasc budowe skoro mamy juz dzialke.Czy ktos orientuje sie ile moze
kosztowac stan surowy postawienia domu takiego do 150 m2?? Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: Dom vs mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 23:40
      Ceny sa na tyle dynamiczne ze jest to awykonalne.
    • Gość: . Re: Dom vs mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:56
      kruca to zależy jak zamieszasz ty i jak zamiesza twoja dziewczyna.Proponuje byś
      zamieszał z p.prezesam, twoja dziewczyna z p.prezes odpowieddnich firm
      budowlanych /deweloperskich/ i już macie lokum na miesszalnie.
    • Gość: xxxkacperxxx Re: Dom vs mieszkanie IP: 213.199.204.* 21.05.07, 12:36
      Moim zdaniem w Waszej sytuacji dobrym wyjściem byłoby zastanowić się nad domkiem
      w stylu kanadyjskim (z gotowych elementów). Cena m2 takiej zabudowy jest bardzo
      porównywalna lub nawet niższa od ceny mieszkania w blokach, poza tym nie ma to
      jak własny dom :-). Ponadto jeżeli macie swoją działkę to (jak słyszałem) dużo
      łatwiej będziecie mogli uzyskać kredyt pod hipotekę. pozdrawiam
    • Gość: marcin Re: Dom vs mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:44
      polecam zerkniecie na strone www.domyzpaczki.pl
    • Gość: M Re: Dom vs mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:16
      My z mężem mieszkamy w małym mieszkaniu i zamierzamy zainwestować właśnie w dom
      z drewna. W zeszłym roku cena ok. 100m2 domu była na poziomie 173tys.zł. "pod
      klucz".
      Problemem jest wlaśnie dobra działka - równa, ładna i wystarczająco duża, bo dom
      możesz sobie udoskonalać a działa zostaje taka sama :)
      • Gość: Art Re: Dom vs mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:14
        Właśnie za niedługo stawiam dom w systemie kanadyjskim. W Domach z paczki cena
        jest aktualnie 2000zł/m2 w stanie deweloperskim (prawie pod klucz), ja buduję z
        inną firmą z okolic Częstochowy i cena wyjdzie nie wiele ponad 1700zł/m2.
        • Gość: ciekawa Re: Dom vs mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:59
          jaka to firma??Daj namiary...
          Ja w Częstochowie znalazłam tylko dwie, ta druga to Hebe. Ktoś o niej coś
          słyszał??
          • Gość: Art Re: Dom vs mieszkanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:31
            Firma nie istnieje w internecie, znalazłem przypadkiem. Siedziba na Odrzykoniu
            (Olsztyn). Wieczorem podam namiar bo teraz nie mam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka