Dodaj do ulubionych

Sławomir Malinowski: To dla mnie szok

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:14
Panie prezesie ,widac jak szanuje pan kibicow skoro wyraza sie pan o nich
jako o osobach "ktore wydaja pare zlotych na bilet". Ta wypowiedzia stracil
pan caly szacunek jaki mialem do pana. Niestety gdyby nie te osoby co wydaja
pare zlotych na bilet ,to nie bylby pan prezesem ,a Rakow gralby w B klasie.
Miej honor czlowieku i odejdz.Skoro nie szanujesz fanow ,to nie nadajesz sie
na prezesa klubu pilkarskiego...
Obserwuj wątek
    • Gość: RaKSa Re: Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 18:34
      To ty odejdź człowieku od kompa. Gdyby nie Malinowski i Bielecka, albo raczej
      Bielecka i Malinowski dalej gnilibyśmy w 4 lidze.
      Błąd popełnił Olbiński. Jeżeli ci sami zawodnicy potrafili grać jesienią, to
      prawidłowo przygotowani powinni też grać wiosną.
    • Gość: zawodnik Re: Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: 62.148.92.* 08.06.07, 19:19
      A dla mnie szokiem jest rządzenie klubem przez pana, panie Malinowski i oddanie
      za bezcen najlepszego piłkarza Rakowa - Piotra Malinowskiego! I g... mnie (jako
      kibica Rakowa) obchodzi, że to pana syn. To po pierwsze.
      Po drugie, Olbiński popsuł wszystko, co zostało wypracowane w okresie zimowym
      ubiegłego roku i wiosną. Po prostu okazał się zwykłym nieudacznikiem, dokładnie
      takim samym jak jego poprzednik Samodurow. Co ciekawe, obaj za swojego guru
      uważają pewnego podstarzałego trenera, który falowo miał wprtowadzać młodzież
      do pierwszego zespołu i na razie - tej młodzieży nie widać, bo dziwnym trafem
      woli trenować gdzie indziej, niż pod okiem wyżej wymienionych "magów trenerki".
      Po trzecie, przyjmuje zakład o każde pieniądze, że z Rakowa będą chcieli odejść
      kolejni po "Malinie" piłkarze, bo nikt nie będzie zdrowia zostawiał na boisku
      za 500 złotych miesięcznie plus ewentualne premie uzależnione od widzimisię
      pani prezes.
      Po czwarte, dopóki zarząd i sztab szkoleniowy (o ile coś takiego w Rakowie
      można nazwać sztabem w ogóle) nie zaczną szanować i poważnie traktować
      najważniejszych ludzi w klubie, czyli piłkarzy, to mam przeczucia, że w
      przyszłym roku czeka ten klub heroiczna walka o utrzymanie i ewentualny spadek.
      Jest jednak tego pozyztyw. Znowu będziemy żyli derbami z Włodarem, czy inną
      Victorią. Ale, czy na pewno o to chodziło wszystkim kibicom Rakowa?
      I na koniec jeszcze jedna rzecz. Dopóki do klubu nie przyjdzie nikt z zewnątrz,
      nie uwikłany w jakiekolwiek układy, to nic dobrego niestety się nie zadzieje.
      Czas Malinowskich, Bieleckich, Olbińskich już minął.

• Gość: zawodnik Re: Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: 62.148.92.* 08.06.07, 19:21
        Przepraszam, że tak post po poście, ale zapomniałem z wrażenia podpisać się pod
        poprzednim tekstem. Moja ksywa, to "Wasyl" (kto ma wiedzieć ten wie:) - były
        piłkarz Rakowa, obecnie student II roku UW.
      • Gość: heh Re: Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 19:32
        Madrego to i milo poczytac. Swieta prawda zawodniku...
        • Gość: Sylwek Re: Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: 80.54.168.* 08.06.07, 19:37
          Prawda jest jednak tak. Przy prezesie Malinowski Raków wydostał się z IV ligi.
          Teraz jest czołową drużyną III ligi i gdyby co niekotrzy lepiej prezentowali się
          na boisku to może bylibyśmy już w II lidze. Wystarczyło zdobyć 7 (słownie:
          siedem) punktów więcej. Nawet przy złym trenerze formy nie traci się tak nagle i
          nie zapomina sie jak powinno kopać się piłkę. Gdyby nie prtezes to nie byłoby
          też pieniedzy z huty i wogóle nic by nie było.
      • Gość: ~szymek Re: Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 12:03
        Heh... dobre sobie .. najważniejsi ludzie w klubie - piłkarze! :->>>
    • Gość: rakovia Re: Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.07, 21:09
      A mnie się wydaje że trochę za mało treningów (ha ha ha) no i trener Zbyszek
      niby nie trenuje a jakoby jednak myśl trenerska Zbycha wiecznie żywa. Może tak
      do Olsztyna biegiem i dalej i dalej........... nic się nie zmieniło. I jutro
      mimo że już grają o pietruchę znowu trening, skończy się mecz i znowu i znowu -
      zawodnicy co wy nie macie honoru. A jak nie przyjdziecie na trening to co ? nie
      zapłacą wam. i co z tego i tak w tej rundzie nie zarobiliście wiele - trochę
      odwagi - postawcie się
      • Gość: obserwator jaki stadion i dla kogo ?? IP: 217.153.246.* 08.06.07, 21:32
        I wy działacze, kibice i kopacze chcecie kasy na stadion , ten zupełnie
        wystarczy na tę ligę. Dla tych działaczy piłkarzy i kibiców obecny stadion jest
        aż nad to wystarczający.
        • Gość: c18 Re: jaki stadion i dla kogo ?? IP: *.streamcn.pl 08.06.07, 21:48
          Obserwator: Idź na swój stadion (już ty wiesz jaki) i nie wypowiadaj się w
          temacie, który cię nie dotyczy.
          • Gość: obserwator Re: jaki stadion i dla kogo ?? IP: 217.153.246.* 08.06.07, 23:28
            Tak wiem na jaki stadion chodzę. na Arene Lwa na taki na jaki zapracowali sobie
            zawodnicy, kibice i działacze.
            A temat mnie jednak dotyczy.
            • Gość: Eha Re: jaki stadion i dla kogo ?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 08:32
              Nie wiesz kretynie jaka twoj stadion posiada nazwe? Smiech na sali... Kibic od
              siedmiu bolesci. Koncz wasc
              • taki_i_owaki Re: jaki stadion i dla kogo ?? 09.06.07, 08:53
                lubie gdy prawdziwi kibice pilkarscy z czestochowy pokazuja swoj wybitnie wysoki
                poziom kultury.

A co do Areny Lwa ... a co ci bede tlumaczyl i tak nie zrozumiesz.
    • Gość: kibic Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: 89.174.23.* 08.06.07, 23:35
      Trener Olbiński nie zauważył jak mag Rakowa "Dobośż" swoimi metodami
      uniemożliwił mu osiągnięcie sukcesu czyli awansu. Wielkim trenerem /czytaj
      magiem/ może byćw w Rakowie tylko on Dobosz.Był okres w Rakowie pobytu Jacka
      Magiery gdzie oddziaływanie Dobosza było minimalne bo Jacek by sobie na to nie
      pozwolił. W tym okresie zawodnicy odbudowali się psychicznie i mieli
      osiągnięcia. Na tym przejechali dobrze rundę jesienną a na wiosnę wyniki same
      za siebie mówią. Panie trenerze pan w to nie uwierzy bo takim specjalistą jest
      omawiany wyżej mag w pana mniemaniu pana przyjaciel.Może ktoś z rodziny panu
      pomoże. Prosze porozmawiać o tym z JM.Niech pan nie rezygnuje z pracy z drużyną.
    • Gość: akti i popatrzeć, że niedawno taki GKS Katowice był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 01:24
      jeszcze w IV lidze, kiedy Raków radził sobie jakoś w III. Po rundzie jesiennej
      to w Katowicach obstawiano raczej Raków jako pewniaka do II.ligi! A teraz co
      zostało? Obciach i za rok spadek do IV ligi panowie!!! IV liga i wszystko w
      temacie!
    • Gość: Malek Zarząd do wywalenia IP: 62.29.160.* 09.06.07, 06:20
      Ja mam pytanie.Dlaczego do dnia dzisiejszego nie wszedł do klubu właściciel
      huty,który jak głosy dochodzą chce zainwestować w klub????????
      Maluczcy nie pozwalają odkopnąć się od koryta???
      • Gość: prom Re: Zarząd do wywalenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 09:37
        Pan Malinowski i pani Bielecka nic konkretnego dla tego klubu jeszcze nie
        zrobili i mam nadzieje że odejdą. Zero pomysłu jak zarządzać klubem nikt się
        nie reklamuje na tym stadionie , zero reklam wokół boiska, prezesi liczą tylko
        na hutę. Już raz się Raków na jednym jedynym sponsorze przejechał i skończyło
        się to fatalnie.
    • Gość: zxc Sławomir Malinowski: To dla mnie szok IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.07, 10:19
      Panie prezesie niech pan juz nie sciemnia "za szok" po prostu macie gdzies klub
      macie gdzies kibicow boicie sie jedynie o wlasne tylki. Bo nie od dzis wiadomo
      ze gdyby byla II liga bylby moze i Dombas, gdyby byl Dombas moze bylyby i dla
      was problemy. Problemy takie ze moze zazyczyliby sobie na jakims wysokim
      stanowisku swojego czlowieka i co? pracy dla kogos z was brakloby a tak jest II
      liga a wy macie prace!

Po za tym co za krteynizm! ciagla paplanina ze Rakow walczy o II lige gdzie w
      przerwie wcale nie wzmacniacie klubu! widzac ze forma zaczyna spadac do tego
      ciagle gra Bielu ktory owszem pracowac moglby ale nie na boisku a na solarze nie
      ludzmy sie to co on wyprawia to zenada niespotykana czasem na meczach A klasy!
      Wiec niech Pan nie mowi ze jest w "szoku"!
    • Gość: turecki żenujący poziom wypowiedzi IP: *.zim.pcz.czest.pl 09.06.07, 10:45
      Rzadko zaglądam na to forum, ale ten artykuł jest OK i cieszę się, że Pan
      Kucharski poruszył ten temat.
      Jednakże poziom wypowiedzi większości forumowiczów jest żenujący.
      Wszyscy się świetnie na wszystkim znają.
      Jeden mądrala domaga się "wejścia" huty/Donbasu do klubu, a inny przestrzega,
      że to jest największa groźba.
      Jak można zarzucać Bieleckiej czy Malinowskiemu, że nic nie zrobili? Byli
      jedynymi ludźmi, kótrzy zajęli się Rakowem, kiedy pies z kulawą nogą nie
      przejmował się klubem na Limanowskiego.
      Dzięki nim mieliśmy wiele radosnych chwil i awans od 3 ligi.
      Nie twierdzę, że nie popełnili błędów. Skoro nie ma awansu to błędy były, ale
      Malinowski jasno i logicznie odpowiedział w artykule na wiele pytań (sponsor,
      kasa, stadion, transfery).
      Jestem daleki do pouczania kogokolwiek i pokazywać jakie błędy popełnili.
      Jedyne co to radziłbym niekótrym osobom tu wypowiadającym się ugryźć się w
      język, za nim coś napiszą.
      Jak to mówią paier jest cierpliwy - a Internet przez pseudoanonimowość jeszcze
      bardziej. Niekórzy zachowują się jakby myślenie bolało.

AVE RACOVIA!
      • Gość: Do Turecki DO Turecki IP: 212.2.101.* 09.06.07, 15:29
        Wiem Turecki że nie jesteś z "pierwszej łapanki " i wiesz o wielu rzeczach co
        się w klubie dzieją, jednak tym co napisałes powyżej dałes dowód że wszystkiego
        nie wiesz,więc proszę Cie o trochę dystansu - przynajmniej co do niektórych
        wypowiedzi,bo niektórzy mają racje. Jak możesz to odpowiedz mi czemu Jacek
        MAgiera nie jest u NAs w klubie np. trenerem od młodzieży,czemu nie gra u As
        dalej, czemu jak Skrzypek chciał wrócić ,to mu zarząd odmówił?mam jeszcze kilka
        kwesji ale to nie jest na forum temat.
        • Gość: turecki Re: DO Turecki IP: *.zim.pcz.czest.pl 09.06.07, 15:49
          Witam.
          Skoro wywołałeś mnie do odpowiedzi to coś muszę napisać.
          Nie chcę wypowiadać się na temat Jacka czy Skrzypka.
          Nie zaprzeczam, że szczególnie ten pierwszy miał duży wpływ na postawę Rakowa
          wiosną ubiegłego roku. Postawa piłkarzy jesienią pewnie też dla tego z rozpędu
          była rewelacyjna.
          Dlaczego zarząd nie zdecydował się na dalszą współpracę z nim? To już nie moja
          sprawa. Pewnie mieli jakieś powody i nie zakładam, żeby zrobili to ze złości -
          bo chcieli źle dla Rakowa.

Zgadzam się z Tobą, że nie wiem wszystkiego. Daleki jestem od tego, żeby uważać
          się za Alfę i Omegę. W poprzednim poście napisałem, że nie wiem gdzie tkwi
          błąd, nie zamierzam nikogo pouczać. Mój post raczej nie dotyczył tego co się
          dzieje w klubie. Dotyczył żenującego poziomu wypowiedzi na tym forum.
          Wpisy tutaj są pełne sprzeczności. Zarzucają zarządowi i trenerom złe zamiary,
          a ich wypowiedzi pełne są jadu i braku logiki.
          Daję sobie głowę uciąć, że większość z nich zna Raków i sytuację w klubie tylko
          z plotek i gazet.
          Ciekawe na ilu meczach w życiu byli, i tak dalej...
          Najłatwiej bezpodstawnie oskarżyć. Co komu szkodzi. Podpisze się byle jak na
          forum i cieszy się, że komuś przysrał.
          Owszem - nie jestem z "pierwszej łapanki". Daleki jestm od bronienia
          kogokolwiek. W końcu to zarząd i trenerzy swoimi decyzjami, a piłkarze
          fizycznie na boiski zaprzepaścili szansę na awans. Ale nie można ich oskarżać,
          że zrobili to specjalnie!
          Mniej więcej wiem jak to przeżywali i uwierz mi - nie jest im z tym łatwo.

• Gość: prom Re: DO Turecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 16:40
            Rzeczywiście przesadziłem pisząc, że Bielecka i Malinowski nic dla klubu nie
            zrobili (szacunek za awans do 3 ligi)ale oni nie potrafią pociągnąć tego klubu
            do przodu, brak impulsu do dalszego rozwoju .
            zbliża się koniec sezonu czas podsumowań i rozliczeń celem Rakowa był awans do 2
            ligi cel nie został zrealizowany, a przecież ktoś ten cel musiał nakreślić?
            • Gość: Lider Re: DO Turecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 13:20
              Problem tkwi w przepracowaniu zimy. Ci sami piłkarze ta sama liga, a gra
              zupełnie inna. Zawodnicy mieli źle rozplanowaną przerwę zimową, która jest
              najważniejszą częścią sezonu. Kiedyś się wszyscy dziwili jak w ekstraklasie
              mistrz jesieni zawsze leciał na łeb na szyje na wiosnę. To samo stało się w tym
              roku w Rakowie. Odpowiedzialny za to jest trener i jego sztab(?). Co do zarządu
              to rzeczywiście jest tak, że brakuje mniejszych sponsorów, band reklamowych
              wokół boiska i reklam z głośników w przerwie. Tak się zdobywa pieniądze w
              klubach i u nas zamiast społeczników lepiej gdyby byli menedżerowie zarządzający
              klubem jak firmą.
              • Gość: turecki nie zgadzam się z przedmówcą IP: *.zim.pcz.czest.pl 10.06.07, 15:37
                Nie zgadzam się z Tobą w kwestii "mniejszych sponsorów". Skoro jest ten Donbas
                i jest dużym konkretnym sponsorem to powinno wystarczyć. Malinowski powiedział,
                że obiecali sfinansować 2 ligę.
                Nie wiecie jak jest? W dzisiejszych czasach każdy kto da parę zł chciałby mieć
                za to nie wiadomo ile do powiedzenia, chciałby podejmować decyzje, mieć swoje
                logo na biletach, koszulkach i cholera jeszcze wie gdzie.
                Wiem, że zbieranie kasy od wielu sponsorów wypaliło w kilku klubach, ale nam
                chyba to nie jest potrzebne.

AVE RACOVIA!
                • Gość: Lider Re: nie zgadzam się z przedmówcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 08:05
                  Z drugiej strony masz rację co do koszulek na przykład. Obklejone milionem
                  sponsorów nie wyglądają najlepiej. W sumie źle się wyraziłem mówiąc sponsorzy,
                  bo chodzi mi głównie o stworzenie większej możliwości dla reklamy (reklamy przez
                  głośniki + bandy reklamowe) Firma która się tylko reklamuje nie będzie miała nic
                  do powiedzenia w sprawach klubu. Wydaje mi się, że Donbas powinien wejść w
                  zarząd i pomóc w zarządzaniu klubem.
                  • Gość: znawca Re: nie zgadzam się z przedmówcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 11:45
                    Troszkę póżno przeczytałem ten artykół,ale pozwolę sobie na kilka refleksji z
                    nim związanych.Po pierwsze:Pan Prezes się zastanawia czy dalej ciągnąć
                    ten "wózek"-szanowny Panie przecież ten wózek to z całym poważaniem dla Pana
                    to "ciągnie" v-ce prezes Bielecka. Po drugie : Koniecznością jest zatrudnienie
                    przynajmniej na 1/2 etatu fizjologa bez którego trener nie wie nic o
                    możliwościach wydolnościowych poszczególnych zawodników.Po trzecie:M etody
                    treningowe na Rakowie przypominają przełom lat 80-90 co jak zauważyłem nie
                    tylko ja jest wpływem pana Zbigniewa Dobosza.Może należałoby wysłać trenera
                    Olbińskiego na jakiś staż trenerski do renomowanego klubu.Po czwarte : W klubie
                    brak jest jakiejkolwiek polityki transferowej,skandalem jest ,że z klubu
                    odchodzi najlepszy zawodnik "za darmo" a pikanterii dodaje fakt,że akurat jest
                    to syn prezesa.Jeżeli sobie dobrze przypominam to ostatnimi"hitami"
                    transferowymi Rakowa był zakup Suska i Lechowskiego.Reasumując w obecnych
                    czasach nie możemy liczyć tylko na Donbas,trzeba wypromować kilku zawodników i
                    sprzedać oczywiście z zyskiem dla klubu.Po czwarte i ostatnie.Szanowny
                    zarządzie Rakowa najwyższy czas skończyć z darmowym wejściem kobiet na mecze.I
                    to by było na tyle moich subiektywnych odczuć.

'

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka