Gość: ten sam Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:29 Nie wiem jak to się stało,że nie ma mojego tekstu pod moim tematem:(((((( Piszę więc jeszcze raz: Chciałem wszystkich kupujących obuwie w Deichmanie uczulić na dokładne obejrzenie bucików przed ich kupieniem, a jesli juz kupicie to na BARDZO UWAŻNE przeczytanie warunków użytkowania obuwia (i najlepiej w nich nie chodźcie - tak wynika z tej karteczki dołaczonej do butów). Ja po 2 dniach chodzenia, w kupionych tam butach, byłem zmuszony oddac je do reklamacji,po 2 tygodniach oddali mi nienaprawione buty z orzeczaniem "rzeczoznawcy", że to z mojej winy (wikało z tego mniej wiecej , że mam koslawe nogi). Poszedłem więc do szewca i okazało się, że naprwa jest banalna i reklamacja powinna byc uznana. Dziwi mnie fakt, że tak rozreklamowany sklep nie dba o klientów tak jak to się spotyka w mniejszych i mniej znanych sklepikach............... Ja tam na 100% nic już nie kupie :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotka Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 19:09 W gazetach ich buty wyglądają świetnie,w rzeczywistości tylko 2 na np.100 par są normalne,w każdym ich sklepie niemiło pachnie,a ceny nieraz nie pokrywają się z jakością buta.Zawsze wchodzę i oglądam i na tym się kończy.Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: DEICHMANN 20.08.03, 23:01 Kiedyś miałem bardzo podobną sytuację w jednym ze sklepów Adidasa w Częstochowie. Buciki w których chodziłem sobie po trawniczku po miesiącu się "rozlazły". Reklamowałem je, i dostałem odpowiedź, że były użytkowane niezgodnie z przeznaczeniem. Od rzeczoznawcy oczywiście. Oczywiście setnie się wk...łem, rzeczone buciki ładnie zapakowałem w pudełeczko i z opisem sprawy (plus opinią rzeczoznawcy) wysłałem do centrali Adidasa na Polskę. Po tygodniu zadzwonili ze sklepu żeby przyjść kiedy pasuje i odebrać pieniążki które chcą zwrócić jako rekompensatę. Omalże całowali po rączkach - zwrot w podejści do klienta o 180 stopni. Może przyjmij taką taktykę? Powinno podziałać. Odpowiedz Link Zgłoś
independent-girl Re: DEICHMANN 20.08.03, 23:56 wystarczy wejsc i zobaczyc te buty - nawet nie trzeba dotykac - ze to szajs :/ nigdy nic tam nie kupilam i nie kupie i nie jestem jakąś snobką co nosi tylko tzw. markowe buty po prostu Deichmann to szajs i tyle! pzdr. K. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: DEICHMANN 21.08.03, 06:35 Nie przesadzaj, sam kiedys kupilem tam buty i dałem sobie z nimi spokój dopiero po trzecim sezonie. :) (akurat trafiłem jakieś bardzo wygodne). Byłem bardzo zaskoczony trwałością. Nie zawsze muszą sprzedawać badziewie - trzeba uważnie wybierać jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mizia Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 15:52 Moim zdaniem największa reklamacja należy sie służbie zdrowia ............... Dzisiaj wybrałam się do przychodni, w której leczę się od ponad 2 lat, niestety okazało się, że bez mojej wiedzy wypisano mnie z tej przychodni ...................... (paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Ręce mi opadły !!!!!! Jak to, na jakiej podstawie i dlaczego nikt mnie o tym nie powiadomił, że od maja nie należę do żadnej przychodni?????????????. Pani w recepcji nie potrafiła mi wyjasnić na jakiej podstawie wypisano mnie , powiedzała tylko, że to odgórne polecenie - wypiswali wszystkich, którzy kiedyś tam (w moim przypadku ponad 4 lata temu) nalezeli do branżowej kasy chorych.............. Ciekawe co miałabym zrobić gdybym była poważnie chora i potrzebowałabym natychmiastowej wizyty u swojego lekarza?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: DEICHMANN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 12:15 kiedyś też kupiłem tam buciki po dwóch tygodniach się rozkleiły i co powiedział rzeczoznawca z tego "szanującego się sklepu" prane mechanicznie!!!!!!!!!buty prawie nie używane zostały wyprane wpralce - chyba przez rzeczoznawcę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik Re: DEICHMANN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 12:19 Kiedyś w sklepie pt. Telimena kupiłam żakiecik z przeceny trochę nie pasował więc pani stwierdziła , że to się zaprasuje i będzie w porządku. przychodzę z pieniążkami a pani mówi proszę sobie jeszcze zobaczyć żakiecik ale jest w doskonałym stanie. Nic nie przeczuwając zabrałam do domu ten ich żakiecik oglądam patrzę a tam żelazko odbite na podszewce. Idę do sklepu a tam panie stwierdziły, że nic nie prasowały (widziałam że było inaczej) a poza tym metka jest nie z tego sklepu i sama wbiłam ją pistoletem ( do cen). ZDĘBIAŁAM!!!!!!!!!!!oczywiście reklamacji nie uznano, bo metka nie z tego sklepu , zrobiono ze mnie IDiotę, Polecem sklep Telimena gorąco............................ szczególnie właściciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotka Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 15:41 pamiętajcie,że macie prawo do skorzystania z tytułu rękojmii!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tybetanczyk Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 15:56 Masz rację, ale w nerwach się logicznie nie myśli :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psotka Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:26 masz rację,ale czasami trzeba się otrząsnąć,ja się tak nauczyłam od klientów,którzy naprawdę dają popalić,po 2 latach stałam się taka sama-klient pan za każdą cenę... Odpowiedz Link Zgłoś