11.08.03, 19:36
Obserwuj wątek
    • Gość: ten sam Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 22:29
      Nie wiem jak to się stało,że nie ma mojego tekstu pod moim tematem:((((((
      Piszę więc jeszcze raz:
      Chciałem wszystkich kupujących obuwie w Deichmanie uczulić na dokładne
      obejrzenie bucików przed ich kupieniem, a jesli juz kupicie to na BARDZO UWAŻNE
      przeczytanie warunków użytkowania obuwia (i najlepiej w nich nie chodźcie - tak
      wynika z tej karteczki dołaczonej do butów). Ja po 2 dniach chodzenia, w
      kupionych tam butach, byłem zmuszony oddac je do reklamacji,po 2 tygodniach
      oddali mi nienaprawione buty z orzeczaniem "rzeczoznawcy", że to z mojej winy
      (wikało z tego mniej wiecej , że mam koslawe nogi). Poszedłem więc do szewca i
      okazało się, że naprwa jest banalna i reklamacja powinna byc uznana.
      Dziwi mnie fakt, że tak rozreklamowany sklep nie dba o klientów tak jak to się
      spotyka w mniejszych i mniej znanych sklepikach...............
      Ja tam na 100% nic już nie kupie :)))))))))
      • Gość: psotka Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 19:09
        W gazetach ich buty wyglądają świetnie,w rzeczywistości tylko 2 na np.100 par
        są normalne,w każdym ich sklepie niemiło pachnie,a ceny nieraz nie pokrywają
        się z jakością buta.Zawsze wchodzę i oglądam i na tym się kończy.Nie polecam.
      • ka-8 Re: DEICHMANN 20.08.03, 23:01
        Kiedyś miałem bardzo podobną sytuację w jednym ze sklepów Adidasa w
        Częstochowie. Buciki w których chodziłem sobie po trawniczku po miesiącu
        się "rozlazły". Reklamowałem je, i dostałem odpowiedź, że były użytkowane
        niezgodnie z przeznaczeniem. Od rzeczoznawcy oczywiście.
        Oczywiście setnie się wk...łem, rzeczone buciki ładnie zapakowałem w pudełeczko
        i z opisem sprawy (plus opinią rzeczoznawcy) wysłałem do centrali Adidasa na
        Polskę. Po tygodniu zadzwonili ze sklepu żeby przyjść kiedy pasuje i odebrać
        pieniążki które chcą zwrócić jako rekompensatę. Omalże całowali po rączkach -
        zwrot w podejści do klienta o 180 stopni.
        Może przyjmij taką taktykę? Powinno podziałać.
        • independent-girl Re: DEICHMANN 20.08.03, 23:56
          wystarczy wejsc i zobaczyc te buty - nawet nie trzeba dotykac - ze to szajs :/
          nigdy nic tam nie kupilam i nie kupie
          i nie jestem jakąś snobką co nosi tylko tzw. markowe buty
          po prostu Deichmann to szajs i tyle!

pzdr.
          K.
          • ka-8 Re: DEICHMANN 21.08.03, 06:35
            Nie przesadzaj, sam kiedys kupilem tam buty i dałem sobie z nimi spokój dopiero
            po trzecim sezonie. :) (akurat trafiłem jakieś bardzo wygodne). Byłem bardzo
            zaskoczony trwałością. Nie zawsze muszą sprzedawać badziewie - trzeba uważnie
            wybierać jak sądzę.
      • Gość: Mizia Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 15:52
        Moim zdaniem największa reklamacja należy sie służbie zdrowia ...............
        Dzisiaj wybrałam się do przychodni, w której leczę się od ponad 2 lat, niestety
        okazało się, że bez mojej wiedzy wypisano mnie z tej
        przychodni ...................... (paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Ręce
        mi opadły !!!!!! Jak to, na jakiej podstawie i dlaczego nikt mnie o tym nie
        powiadomił, że od maja nie należę do żadnej przychodni?????????????.
        Pani w recepcji nie potrafiła mi wyjasnić na jakiej podstawie wypisano mnie ,
        powiedzała tylko, że to odgórne polecenie - wypiswali wszystkich, którzy kiedyś
        tam (w moim przypadku ponad 4 lata temu) nalezeli do branżowej kasy
        chorych.............. Ciekawe co miałabym zrobić gdybym była poważnie chora i
        potrzebowałabym natychmiastowej wizyty u swojego lekarza??????
    • Gość: ja Re: DEICHMANN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 12:15
      kiedyś też kupiłem tam buciki
      po dwóch tygodniach się rozkleiły
      i co powiedział rzeczoznawca z tego "szanującego się sklepu"
      prane mechanicznie!!!!!!!!!buty prawie nie używane zostały wyprane wpralce -
      chyba przez rzeczoznawcę
      • Gość: monik Re: DEICHMANN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.03, 12:19
        Kiedyś w sklepie pt. Telimena kupiłam żakiecik z przeceny
        trochę nie pasował więc pani stwierdziła , że to się zaprasuje i będzie w
        porządku. przychodzę z pieniążkami a pani mówi proszę sobie jeszcze zobaczyć
        żakiecik ale jest w doskonałym stanie. Nic nie przeczuwając zabrałam do domu
        ten ich żakiecik oglądam patrzę a tam żelazko odbite na podszewce. Idę do
        sklepu a tam panie stwierdziły, że nic nie prasowały (widziałam że było
        inaczej) a poza tym metka jest nie z tego sklepu i sama wbiłam ją pistoletem (
        do cen). ZDĘBIAŁAM!!!!!!!!!!!oczywiście reklamacji nie uznano, bo metka nie z
        tego sklepu , zrobiono ze mnie IDiotę,
        Polecem sklep Telimena
        gorąco............................
        szczególnie właściciela
    • Gość: psotka Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 15:41
      pamiętajcie,że macie prawo do skorzystania z tytułu rękojmii!!!!
      • Gość: tybetanczyk Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.08.03, 15:56
        Masz rację, ale w nerwach się logicznie nie myśli :)))))))))
        • Gość: psotka Re: DEICHMANN IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:26
          masz rację,ale czasami trzeba się otrząsnąć,ja się tak nauczyłam od
          klientów,którzy naprawdę dają popalić,po 2 latach stałam się taka sama-klient
          pan za każdą cenę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka