realny.esteta 17.03.08, 21:00 Ciekawe czy którykolwiek z forumowiczów pokusi się o refleksję i przyzna, że źle wybrał swojego przedstawiciela. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mieszkaniec_czest Nie jest tak źle IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:55 Uważam,że w III Alei faktycznie można było zrobić parę rzeczy lepiej.Na przykład od razu założyć,że będzie ona dla pieszych i rowerzystów,a nie dla samochodów i tak zaprojektować układ i kolor kostki.Można też było ogłosić konkurs architektoniczny na najlepszy projekt,a nie tylko przetarg kto najtaniej,bo jest jak jest.A że niby materiały za drogie,to sądzę,że tańsze na pewno byłyby gorszej jakości i niebawem trzebaby je zmieniać.Ale i tak uważam,że nie jest najgorzej,bo zniknęły stamtąd smrodzące autobusy,nie ma korków,a i ruch jest dużo mniejszy niż parę lat temu.Można więc przyjemnie pospacerować,posiedzieć na ławce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywrona jest źle, bardzo IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 23:04 nie można nikomu z odpowiedzialnych za remont III Alei zarzucić świadomego naruszenia prawa - ale trzeba stwierdzić, że popełniono przy nim bardzo wiele błędów i uchybień. NIE MOŻNA ZARZUCIC KOMINIARZOWI, ZE W KOMINIE NIE MA SADZY, SKORO ZDUN PODLACZYL PIEC DO SEDESU ####################### - To bardzo dobre stanowisko, skoro nikomu się nie podoba - z przekąsem ocenił podczas poniedziałkowej sesji Marek Domagała z PiS- u. Wszyscy radni mieli nad tym stanowiskiem głosować. NIE PODOBALO SIĘ OD POCZATKU, NIE PODOBALO SIĘ W CZASIE PRAC I NIE PODOBA SIĘ TERAZ M-I-E-S-Z-K-A-N-C-O-M NASZEGO MIASTA …DOBREJ CZESTOCHOWY A TO NASZE MIASTO A NIE WRONY!!!! @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Faktycznie okazało się mieć ono bardzo wielu przeciwników. Dla lewicy było zbył łagodne. OCZYWIŚCIE, NIE TYLKO LEWICA MOWILA CALY CZAS O SPIEPRZONEJ III ALEII. Mowili o tym caly czas mieszkancy, ale KTO ICH BĘDZIE SLUCHAL? CIEKAWE KTO ODPOWIE? ####################### Dla Wspólnoty, której liderem jest prezydent Tadeusz Wrona - zdecydowanie za ostre. OCZYWIŚCIE, PRZECIEZ PAN PREZYDENT SIĘ NIE ZNA A MIESZKANCOW SLUCHAC NIE MUSIAL. ZRESZTA CO TO ZA MIESZKANCY? PIELGRZYMI ……OOOO!! TO JEST KTOS!!! @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ Za to pani ekspert - według Wspólnoty - wcale takim wybitnym ekspertem nie była, więc oceny, że jej opinie są wnikliwe i wyczerpujące - są zbyt daleko idące. COS TAKIEGO!!!!!//CZYLI komisja rewizyjna < specjalny zespół z czterech radnych (w radzie są cztery kluby), > Powołano nawet zewnętrznego eksperta - dr inż. architekt Teresę Zajączkowską z Politechniki Krakowskiej //WEDLUG WSPOLNOTY WRONY EKSPERT dr.inz.architekt z Politechniki Krakowskiej…ZNA SIĘ NA PIECZENIU BULEK I BAWIENIU DZIECI? A NIE NA ROBOTACH DROGOWYCH? NAJLEPSZYM EKSPERTEM OKAZALA SIĘ BYĆ W-S-P-O-L-N-O-T-A PREZYDENTA @@@@@@@@@@@@@@@@@@ - To wszystko ma uderzyć we mnie - twierdził prezydent Wrona. Jego zastępca Bogumił Sobuś w blisko godzinnym wykładzie udowadniał, że inwestycja przebiegała jeśli nie wzorcowo, to co najmniej prawidłowo. Panie Sobus….czytaj Pan co Pisza wyzej <<<< popełniono przy nim bardzo wiele błędów i uchybień.>>> CZYLI NIE MOŻNA MOWIC O WZORCOWEJ I CO NAJMNIEJ PRAWIDLOWEJ ROBOCIE KOMENTARZE W KULUARACH MOWILY SAME ZA SIEBIE _____________________ DOBRZE ZE WRONA TO NIE MÓJ PREZYDENT …..rece i sumienie mam czyste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomb PKr jest równie badziewna jak PCz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:29 ponadto to matecznik tzw. "wykształciuchowych czerwonych świń", więc opinia jakiegokolwiek jej pracownika na temat kogoś bardziej na prawo, jest równie wiarygodna, jak świni na temat mody, a ztej pani taki "niezależny" eksper, jak ze mnie król Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszomb zastanowiłem się, dobrze zrobiłem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:35 Jak się ma chleb(uś od Musiorskiego hmmmmm), to się nie szuka bułek (które mogły być pieczone na wodzie z Grubej Kaśki, jak ktoś nie wie co to jest i gdzie to się znajduje to już nie jest mój problem.) Jeszcze jedno nie darzę wielką sympatią pana prezydenta, lecz szacunkiem owszem, natomiast wasze bezpodstawne i chamskie ataki zmuszają mnie do tego, abym stanął w jego obronie. Odpowiedz Link Zgłoś
samwoj Bój o remont III AleI - nie ostatni 18.03.08, 08:07 Wcale nie jest tak źle. Pan Wrona zdbał o to aby sp...o III Aleję. Mamy jeszcze I i II. Zróbmy wszystko, aby jego łapka nie odcisnęła na nich wroniego piętna. Zminimalizujmy straty i róbmy wszystko, aby wynik był 1:2 a nie 3:0 dla Wrony. Odpowiedz Link Zgłoś
politykier5 Czy firma rodziny posła zrobiła interes.? 18.03.08, 08:59 Czy firma z Kłobucka nie mogła dobrze zarobić na Częstochowie ? Nie bądzmy naiwni, ktoś zdecydował o remoncie, ktoś przeznaczył środki finansowe, ktoś wreszcie dał firmę, żeby zrealizować przedsięwzięcie. A że to tak duże pieniądze, to tylko kwestia WPłYWóW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZ-wianin Re: Czy firma rodziny posła zrobiła interes.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 09:02 "Co by tu jeszcze spieprzyć panowie?" winno być: "spieprzaj dziadu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Czy firma rodziny posła zrobiła interes.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 09:17 ....na drzewo, byle nie w parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.08, 09:36 nareszcie ktoś przerwał zmowę milczenia i nie bał się oddać sprawę do prokuratury. Brawo Panie Balt. Czyżby nie miał Pan rodziny zatrudnionej u Wrony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antoni Ble, ble le IP: *.wilsona.trustnet.pl 18.03.08, 09:51 Tz. lewica w radzie nic konstruktywnego nie proponyje bo i intelektu niestarcza. III Aleja jest i dobrze , że nareszcie jest. Niech radni zainteresują się zniszczonymi chodnikami przez parkujące na nich samochody. Niech wstydzą się uchwały o parkach. Tu wykazali się beztroskim zapomnieniem kto i co dla kogo.Poczuli sie właścicielami czestochowy i naszych pieniędzy. Tak sie zachowali jakby nie wiedzieli , że parki służą do wypoczynku a nie na pokaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Ble, ble le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.08, 12:21 nie zmieniaj tematu. Twój pracodawca pójdzie siedzieć jeżeli prokuratura nie ukręci łba sprawie. I nie ma tu znaczenia z jakiej jest partii - winny idzie siedzieć. Wtedy sie będziemy zastanawiać kto na jego miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Wzorcowa inwestycja wg. prezydenta Sobusia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 09:55 Takie stwierdzenie to tupet czy głupota ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacuś Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 12:51 Mam rozumieć , że p. Marek Balt kreuje się na Prezydenta Miasta Częstochowy.Lewicy Matyjaszczyk się nie udał to Balt. Ludzie nie sa tak głupi jak wam się SLD-dowcy wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 13:21 To może ułóżmy jakiś subiektywny ranking radnych obecnej kadencji w/g predyspozycji kwalifikujących do godności prezydenta. Wszak już za dwa lata wybory samorządowe i póki co nie mamy żadnej wizji "w tym temacie". Ja to widzę tak: DOMAGAłA i .... i nie wiem. No ,na pewno KRAWCZYK, ale jeszcze nie w tej kadencji.Może PANKIEWICZ? Ale bida! Wynająć by jakiego sprawdzonego z innego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: Jacek Krawczyk chocby już IP: *.centertel.pl 18.03.08, 17:40 ale jako bezpartyjny samorządowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: Przyznaję -głosowałem na Wronę IP: *.centertel.pl 18.03.08, 17:42 i BARDZO tego załuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t.l Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 17:43 oczytwisćie wszyscy forumowicze którzy piszą na ten temat zrobiliby wszystko lepiej na miejscu prezydenta,,rady miasta,firmy Tylko pyskować i ujadać każdu umie.Do roboty hamy,zalane przy internecie piwem jak powiada J.K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.centertel.pl 18.03.08, 17:50 "yntelygent " a może tak zajrzyj do słownika ortograficznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.flatpla.net 18.03.08, 20:13 Czy Wy do cholery nie macie mądrzejszych propozycji oprócz w/w kandydatur. Jest to tragiczne , że nie mamy godnego kontrkandydata w starciu z T. Wroną Odpowiedz Link Zgłoś
wodzirej49 Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni 18.03.08, 20:32 Najlepsi kontrkandydaci dla T. Wrony na nastepna kadencje to MAREK DOMAGAŁA i PIOTR KURPIOS. Tylko Ci dwaj wchodza w grę, jednakże patrząc dalej to najbardziej przyszłosciowym kandydatem za dwie kadencje i nastepne będzie KRAWCZYK. juz teraz ma olbrzymią wiedzę, jest dobrze wyszkolony, odważny z polotem, ma dośc poukładane w głowie i strach pomyslec co będzie za kilka lat jesli utrzyma takie tempo. A teraz ma chyba 25 lat! Ale wracajac do czasów terazniejszych to Walka rozegra sie miedzy ta trójca - Wrona, Domagała i Kurpios, a ja stawiam na Kurpiosa. No i resztówke zgranie Matyjaszczyk, który do tego czasu sie wypali, bo jako poseł cieniutko i nie pomoze gadanie, ze jest w opozycji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:50 Domagała spełnia wszystkie zasadnicze postulaty: jest dobrze wyedukowany, od lat dobrze radzi sobie w interesach i nie musi dorabiać jako samorządowiec, jest twardy w negocjacjach i precyzyjny w realizacji zamierzeń. Dla wielu z nas ma również znaczenie jego zacna przeszłość w NZS i w stanie wojennym. Uchodzi słusznie wśród znajomych za człowieka pragmatycznego, zdroworozsądkowego i etycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 21:54 ...no a Jacek Krawczyk to świetna perspektywa i nadzieja za ładnych parę lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaszczomb zagłosuję na Krawczyka jeśli bedzie PhD po MIT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.08, 22:31 Panie Krawczyk, krótka piłka, jak pana szczerze nienawidzę, tak jeśli pan spełni ten warunek to ma pan mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gleare skad tyle nienawisci do ludzi? opamietajcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 09:09 >Panie Krawczyk, krótka piłka, jak pana szczerze nienawidzę, Widac, ze kieruje toba człeku nienawisc do ludzi. Zadałem sobie trud i przejrzałem na forum twe wypowiedzi. Nic poza atakiem na radnych, wielu mieszkancow i wychwalaniem urzedu miasta i prezydenta nie znalazlem. Czyzby jakis urzedniczy rozkaz do opluwania i tworzenia czarnego PR? W przypadku radnego Krawczyka osobiscie nic do niego nie mam, a wrecz przeciwnie uwazam ze jest duzym pozytywem i silnym punktem rady miasta. I zadne obrazanie ludzi z udzialem twej nienawisci nie zmieni moich powyzszych pogladow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mared do jaszczomb Re: zagłosuję na Krawczyka jeśli bedzie PhD po MI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 20:23 jaszczomb, Ty masz problem i coś w rodzaju ADHD i bez znaczenia są te Twoje dyplomy: Sorbony, Harvardu i Cambridge i SPR w Kostomłotach oraz Order Lenina i Ligi Niehonorowej, tudzież miłość do magistratu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.adsl.inetia.pl 22.03.08, 17:08 żartujesz chyba....może czekasz przy nim na swoje miejsce, no to co innego, wydaje mi się, że dobry chłop, ale do małych i średnich robót, wzrostu i prezencji też jakiś Bóg mu nie dał, więc, myślę,że będzie dobrą pomocą komuś tam... a... i jeszcze - jest baaa.rdzo ostrożny, a tu jest potrzebny rewolucjonista,tak to p. Z. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aparat miłosierdzie gminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 08:38 to jest wstyd i hanba dla Świętego Ptaka, tyle pieniędzy idzie na pomnik Wojtyły i marnuje się wskutek pseudoremontu alej, natomiast bezdomnego z lasku aniołowskiego wraz z psem odwozi się z powrotem do namiotu w tymże lesie! Czy Święty Ptak, zakwili teraz o tym w TV, jak w Świętym Mieście traktuje się człowieka, pozostawiając go na pastwę losu- mrozu, biedy i zwykłych bandytów???!!!! Panie Ptaszku, prędzej niż ty, ten człowiek pójdzie do nieba, a zbawienia się nie kupi!!! Powinniśmy zorganizować dla tego człowieka jakąś akcję-by mógł godnie żyć! On już udowodnił swoje człowieczeństwo. Natomiast gazeta winna się zainteresować, według jakich kryteriów przydzielane są mieszkania komunalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacuś Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 13:41 Ludzie co Wy wypisujecie za głupstwa.Dopoki obywatele tego kraju i mieszkańcy nie zmądrzeją przy stawianiu x przy nazwisku w wyborach na różnych szczeblach, nie będzie dobrze. Społeczeństwo jest tak inteligentne,że wkońcu zrozumie, że politycy merytorycznie nie są przygotowani tylko świetnie robią szoł medialny - maja bobrą gadkę , którą omamiają ludzi.Media wiedząc ,że jest takie zapotrzebowanie przez ludzi zaraz opisują cytujac wypowiadane głupoty i przepychanki radnych i to że ktoś wali banaluki na sesji żeby zabłysnać to ma być kandydatem na prezydenta tego miasta. Już takiego szołmena ludzie wybrali na posła mowa o K. Matyjaszczyku i co z wielu ust słysze że zawiodł juz nie jedną osobę.Osoby pracujące w jego w biurze też mało wiedzą, kompetencja zero. Możemy śmiało powiedzieć , że z innymi posłami jest podobnie. Domagała, Kurpios czy Krawczy nie ma lepszych.Wybierając kierujmy się własną mądrością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szopti Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 16:38 Witam!! Jest ruch na forum, to dobrze !!! Czy jest w Częstochowie lider godny podjecia walki o miasto jego rozwój,przyszłosc, ale dalekosiężną nie nastawiony na króciutkie spektakularne sukcesy???? Odpowiedz Link Zgłoś
bilder Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni 29.03.08, 14:36 Jak sie narodzi...to poinformuje.....to trzeba okolo 1000 lat....ale nie jestem pewien czy on tez bedzie prawidlowy....historia historia historia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.flatpla.net 19.03.08, 17:55 Ale heca nie ma kontrkandydata dla Wrony. Coś takiego Matyjaszczyk już nie ma szans -jest cieniuteńkim posłem ! Tu szalał robił, medialnie sie sprzedawał, a Warszawka go przerosła jest tam za słaby żeby ktoś się z nim liczył. Negatywnie dał się poznać tu w Cz-wie , a i w Warszawie już go poznali. Koleś ma problem z karierą i najprawdopodobniej posiedzi sobie w ławie sejmowej tylko jedna kadencję. Obiecywać drogi pośle wyborców można tylko raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacus Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:32 Masz rację ziomal. Ludzie nie są ślepi i głupi w konia można ich zrobić tylko raz. Jak myśli , że władza jest dożywotnia to się facet pomylił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.pcz.pl 20.03.08, 10:26 ja tez nie lubie tego komucha.ale trzeba mu przyznac ze pojawil sie w kawie czy herbacie,na konferencjach prasowych swojej partyjki i czesto go widuje na superstacji. szlag mnie trafi bo posel na ktorego ja glosowalem nigdzie sie nie pojawia.troche mi wstyd !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.flatpla.net 21.03.08, 11:32 Coraz lepiej w Częstochowie się dzieje! źle wykonana III Aleja , za bajońskie pieniądze kupione meble do wydziału geodezji, czego możemy się jeszcze spodziewać Tak lekko się wydaje -cudze a na konkrety nie ma -DROGI w makabrycznym stanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.flatpla.net 22.03.08, 17:01 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 19:59 Czy wiadomo coś na temat wyegzekwowania przez magistrat kar umownych od wykonawcy III Alei? Chwalił sie tym kiedyś p.Augustyn twierdząc. ze interesy miasta zostały dostatecznie zabezpieczone w umowie. Opinia niezależnych ekspertów zdaje się mówić zgoła coś innego, kto komu zatem zapłaci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wva1 Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 09:00 Ciągle dziwi mnie ta delikatnosć radnych koalicji PO i PIS, w ocenie pracy magistratu. Niby są przeciw, ale głosują za. Tutaj ewidwentnie chodzi o zarzut niegospodarności, podejrzenie o korupcję, oraz brak kompetencji osób podejmujacych decyzje w zarządzaniu społecznymi pieniędzmi. Jeżeli planowano wydać 24 mln na remont całych Alei, a wydano to tylko na 30% inwestycji, podobnie wyglada sprawa z remontem kamienicy na rogu Kościuszki i II Alei, jak również inne sprawki inwestycyjne to świadczy o tym, że cos tu brzydko pachnie i perfumy nie wystarczą. W tej sytuacji wniosek radnych LiD -u o zainteresowaniu naszym magistratem NIK, jest jak najbardziej zasadny. Czyżby tylko radnym lewicy zależało na pilnowaniu naszych spraw? Próbujac bronić decydentów częstochowskich, wybielać ich błędy panowie radni pokazujecie kim jesteście naprawdę. Już w życiu nie zagłosuje na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wva1 Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.08, 13:38 Ciekawy który radny LiD'u to tak nakreca publice makaron na uszy, jaka to lewica jest cudowna, a jaka prawica "be"? Chciałbym przypomnieć, że za czasów Marasa nie zrobiono absolutnie NIC. Za Janikowej drugie NIC. Trzeciego NIC nie będzie, bo lewica juz tym miastem nie posteruje. Wrona tez odejsc musi, bo kilka fasad i lanserka w mediach dosc nieudolna to za mało, aby byc kolejna kadencje. Panowie z lewicy skończcie z tą propagandą na forum. Jest nie najlepiej za Tadeusza Wrony, ale nie znaczy to, że kiazdy w tym mieście wierzy w lewice jak w Zawisze Czarnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wva1 Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 11:33 Nie jestem radnym, ale z niepokojem obserwuję chęć przypodobania się radnych tzw. "prawicy" grupie trzymajacej władzę w naszym magistracie.O ile pamietam to inicjatywy podjęte przez zarząd miasta związany z SLD robił modernizacje dróg, kasę na stadion żuzlowy nie załatwił magistrat ale ludzie zwiazani z lewicą, restrukturyzacja przychodni, szpital na tysiacleciu zarządzany przez dyrektora zwiazanego z SLD miał najmniejsze zadłużenie, dużo zrobił dla naszej słuzby zdrowia były juz dyrektor NFZ itd. Jedynie miasto nie inwestowało w terny kościelne i klasztorne. Powstały supermarkety, tak właściwie to wszystko co zrobiono dla miasta nie dla klasztoru jest kontynuacją incjatyw władz wywowodzacych się z SLD. Jestem pewien, że więcej kompetencji jest po stronie tych ostatnich. Ale nie chodzi o to kto jest piekniejszy, tylko oto żeby mieszkańcom miasta żyło sie lepiej. SLD przyklejono czrne łatki, społeczeństwo to kupiło i mamy to co mamy. Gdyby radni z PO podjeli współprace z SLD, miasto by na tym skorzystało, a tak mamy zagubionych chłopców na rozstajach dróg, nie potrafiacych się połapać o co w tym wszystkim chodzi. Dalej twierdzę, że szkoda tych głosów oddanych na radnych PO w naszym miescie. Gdzie sie podziała ich postawa z kampanii wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziomal Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: 80.53.238.* 25.03.08, 12:39 Jeżeli mowa o klubach radnych PO, PIS I Wspólnoty to , aż ciarki przechodzą po plecach. Ci ludzie albo nie wiedzą za czym głosują na sesji , bo śmiem twierdzić ,że nie zapoznają się z przygotowywanymi dla nich materiałami albo boją się T. Wrony.Zapomnieli kto ich wybiera magistrat czy mieszkańcy. Oni powinni dbać to miasto i o dobro obywatela tego miasta,konsekwentnie kontrolować wydatki U.M. Ale lepiej złożyć czarne okulary i nic nie widzieć. Czyżby Lewica tak bardzo dostała po d....,w całym kraju, ja wiem ,że spostrzegana jest przez pryzmat starszych kolegów, ale to nowi i nie mający nic z przeszłością do czynienia. Ci młodzi i nowi co weszli do RADY wreszcie zaczęli dostrzegać niejasności i może wyjaśnimy pojawiajace się wątpliwości. BRAWO LEWICO TAK TRZYMAć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.08, 12:26 Rolą opozycji jest patrzenie władzy na łapy. A rolą przekręciarskiej władzy jest za to beknąć bez względu na przynalezność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 14:05 Dokładnie tak - nie ma domniemania niewinności dla ludzi, którzy tak lekką ręką wydają NASZE pieniądze. Mam absolutnie dość jeżdżenia po dziurawych, niebezpiecznych ulicach tylko dlatego, że ktoś wyśnił MOJE miasto jako monstrualny deptak w linii prostej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.08, 14:15 Brawo Panie Balt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 20:48 tvntl.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=448&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Bój o remont III AleI - nie ostatni 31.03.08, 21:12 Zrobione , w zasadzie wszystko dobrze- poprawki też zrobione , - choć cena wysoka ale w granicach rozsądku ( ceny na materiały rosły i nie wiadomo było jak wysoko urosną ) to po co bić pianę . Pora zająć się czymś innym. Może w trakcie realizacji inwestycji pilnować , kontrolować . Byle nie było przekrętów typu "grobelnego". Nie wybrałem źle swojego przedstawiciela . Nie ma ludzi doskonałych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HI Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.iplus.com.pl 11.04.08, 16:35 "Zrobione , w zasadzie wszystko dobrze ' W ZASADZIE NIEGŁUPI CZŁOWIeK JESTEŚ .TYLKO TO "w zasadzie " to tak jak" prawie " czyli prawie mądry jestes . I angruszku weź małżonke na niedzielny spacerek w III aleje . Niech kobitka założy szpileczki . W zasadzie będzie dobrze szła ,chociaż w praktyce będziesz muusiał ja nieśc na"barana " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsad Re: Bój o remont III AleI - nie ostatni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.08, 14:21 sadas Odpowiedz Link Zgłoś