angrusz1 20.06.08, 21:22 czy już macie te dobrze płatne stanowiska o których Tusk - cudak mówił ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluto37 Re: I co absolwenci 20.06.08, 21:28 Jajco! A ty masz to co ci Ryszka zalatwial? Odpowiedz Link Zgłoś
martinaston Re: I co absolwenci 20.06.08, 21:31 Angrusz, zaczęły się wakacje. Daj im odpocząć od siebie. Plisssssssss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 22:42 Dobrego stanowiska nie mam, ale za Kaczorów to nawet takiego nie miałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Angrusz masz już wakacje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 06:58 ...idź sobie dorób jak normalny nauczyciel na budowę, albo myciem szyb czy sprzątaniem miasta a nie będziesz farmazony pieprzył na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Angrusz masz już wakacje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 07:00 przepraszam wszystkich normalnych nauczycieli ze powyższe słowa ale angrusz to wyjątkowo perfidny troll na tym forum, lubi wzbudzać sęsację bo wreszcie ktoś go słucha!! Przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Angrusz masz już wakacje... 21.06.08, 07:01 Do moich poprzedników , szczególnie K2 : Z pewnością pójdę sobie dorobić . Ale ja tylko , może złośliwie , przypominam o tych zapewnieniach tuskowych o dobrze płatnej pracy dla młodych . Czy w tym temacie " coś drgnęło " ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-Angrusz Re: Angrusz masz już wakacje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 08:56 a byłeś już u lekarza??? tego od nóg, bo od głowy już za późno... teraz masz 2 miesiące wakacji, więc odpoczywaj i daj innym odpocząć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felicjan Re: Angrusz masz już wakacje... IP: *.prenet.pl 21.06.08, 13:26 a gdzie te 3mln mieszkan od kaczorkow ? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Angrusz masz już wakacje... 21.06.08, 17:07 Do Felicjana : Tak , to też była durnota . Taką liczbą w oczy walić . Ktoś stracił poczucie realizmu . Mimo to popiera PiS i Kaczorów ( może teraz mniej błędów będą popełniać ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hifidi Re: I co absolwenci IP: *.iplus.com.pl 21.06.08, 12:06 czy już macie te dobrze płatne stanowiska o których Tusk - cudak > mówił ? Jezeli nie mają to zasługa takich głupkowatych belfrów jak troll Angruszek Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: I co absolwenci 21.06.08, 17:05 Do Hifidi : To ucz się w innych szkołach . Jest tyle źródeł wiedzy , że nie musisz ode mnie jej pobierać . Ale wiedz , że ja tę wiedzę dokładnie ( jak na moje możliwości ) sprawdzę i wycenię . Bez litości ( i bez łapówki ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felicjan Re: I co absolwenci IP: *.prenet.pl 21.06.08, 13:25 jeszcze ponad pol roku temu zarabialem 2500net, teraz ponad 4000net dla mnie to nie cud, ani zasluga Tuska, ale za Kaczorow zarabialem mniej. A u ciebie jak ?? Romkowa podwyzka nie byla za duza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: I co absolwenci IP: *.vf.shawcable.net 21.06.08, 14:23 ABsolwent angrusz zawsze moze dorobic do bidy. Szyby umyc na skrzyzowaniu, dywany wytrzepac w swojej ulubionej redacji co niedziele itp A tak swoja droga to nasz bogoljubimyj parafianin, ktory tak wychwalal proboszcza kosciola "Na Kamieniu" POWINIEN korzystajac z wakacyjnej przerwy wlaczyc sie do pomocy BIEDNYM dzieciom z okolicy i u proboszcza zaczac SPOLECZNIE uczyc dzieci i mlodziez tego co podobno potrafi, czyli BEZPLATNIE udzielac lekcji angielskiego. Caly czas mamrze tu o KASIE i BIDZIE, to niech sie wykarze, ze on z lepszej piwnicy z Cmentarnej, niz te jego kumple nieboszczyki co to im sie watroba z przepicia rozsypala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!ja!! Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 14:38 W przecież dupy można dać i też śmiało tym sposobem dorobić sobie no nie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doangrusza Re: I co absolwenci IP: *.iplus.com.pl 21.06.08, 15:40 ABsolwent angrusz zawsze moze dorobic do bidy. Szyby umyc na > skrzyzowaniu, dywany wytrzepac w swojej ulubionej redacji co > niedziele itp > > A tak swoja droga to nasz bogoljubimyj parafianin, ktory tak > wychwalal proboszcza kosciola "Na Kamieniu" POWINIEN korzystajac z > wakacyjnej przerwy wlaczyc sie do pomocy BIEDNYM dzieciom z okolicy > i u proboszcza zaczac SPOLECZNIE uczyc dzieci i mlodziez tego co > podobno potrafi, czyli BEZPLATNIE udzielac lekcji angielskiego. > Caly czas mamrze tu o KASIE i BIDZIE, to niech sie wykarze, ze on z > lepszej piwnicy z Cmentarnej, niz te jego kumple nieboszczyki co to > im sie watroba z przepicia rozsypala. Angrysz udowodnij ,ze nie tylko o kasie myslisz .zacznij w czasie wakacji uczyc dzieci angielskiego np w twojej parafii . ...... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: I co absolwenci 21.06.08, 17:00 Do Doangrusza : Ja i w ciagu roku byłem chętny do nauki - poza godzinami . I nic z tego nie wyszło . Ot ci " uczniowie " nie czują potrzeby .( to tylko naiwni i złośliwcy sądzą , że słabi uczniowie to tak się garną do nauki i tylko wyjątkowo złośliwi nauczyciele im to uniemożliwiają , bajki to gdzieś indziej opowiadaj ) No , chyba , że nóż na gardle pod koniec roku i trzeba poprawić się by dostać dopa na koniec roku ( ale wyżej już nie ma potrzeby ani ambicji ) . Moja parafia nie obejmuje Cmentarnej . Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: I co absolwenci 21.06.08, 17:03 Do Felicjana : Romek dał mało , ba malutko , Kaczory w gruncie rzeczy nie dbali o oświatę .Tusk trochę więcej . Ale i tak to mało jak na wysiłek , no i znaczenie oświaty dla powodzenia przyszłych pokoleń w konkurencji międzynarodowej o pracę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczen Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 17:26 Jak ci idzie marszczenie Frederyka co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do FELKA :-) i felicjan się obudził z ręką w nocniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 23:02 J.E.B.ANA chlopie w takim tempie to za rok będziesz wyciągał już 7000 netto na łape buahahahahahha niektórzy to mają wyobraźnie na tym forum idź spać lepiej .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zowik-nieporadek Re: I co absolwenci IP: *.centertel.pl 21.06.08, 17:55 Ty, angrusz, weź się dobrze doinformuj. Większość absolwentów, których tu wywołujesz jeszcze nie zdążyła zostać absolwentami. Większość obron na niektórych wydziałach trwa od końca czerwca po jakieś pierwsze 10-15 dni lipca:) A reszta to ma w nosie i broni się we wrześniu. Na dobrą sprawę do grudnia mają czas:))) Daj żyć ludziom zatem i tyłka nie zawracaj głupimi tematami. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: I co absolwenci 21.06.08, 22:07 Do zowika : Podejmowanie pracy to takie mało ważne ? Można szukać jeszcze przed obroną , składać oferty i chodzić na rozmowy kwalifikacyjne . To trwa . A dlaczego w grudniu - co przeszkadza ? Wyjazdy do Irlandii ? W tym wieku pora już utrzymywać się samemu i odciążyć rodziców . Więc im szybciej obronisz to szybciej podejmujesz pracę - oczywiście tę dobrze płatną jak obiecał Donek . ( sam nie broniłem o czasie ale to były całkiem inne czasy ) Odpowiedz Link Zgłoś
mr.whiskers Re: I co absolwenci 21.06.08, 22:23 angrusz1 napisał: >( sam nie broniłem o czasie ale to były całkiem inne czasy ) Uuuu. Zaczynamy się tłumaczyć, co? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 23:19 angrusz zalosny jestes!! bark slow na okreslenie twojej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 08:05 Do Jol : I co jeszcze ciekawego powiesz ? Jaka złośliwość , jakie wyzwisko ? Tylko to masz po powiedzenia . Tylko na tyle ciebie stać ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: I co absolwenci IP: *.vf.shawcable.net 21.06.08, 23:28 angrusz1 21.06.08, 17:00 Odpowiedz >Ja i w ciagu roku byłem chętny do nauki - poza godzinami . I nic z tego nie wyszło . I znowu zrozumiales po swojemu, czy NICZEGO nie zrozumiales. Bylo o tym, zebys nie UCZYL sie, A uczyl dzieci, czy mlodziez ZA DARMO w swojej PARAFII w czasie WAKACJI. A ze z twojej wlasnej nauki NIC nie wyszlo, to widzimy codziennie. Ale do rzeczy. Taki spoleczny czyn sam ze siebie podjabys? Dla BIEDNYCH. Zajecie bys mial.Grzechow paskudnych odpuszczenie i moze wikary z ambony cie wymienil jako DOBREGO katolika, ale ty ino KASA i KASA na prawo i lewo i pod stolem. A najlepiej to cudza po oczach blyska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 08:07 "W" to typowy produkt GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gogo Re: I co absolwenci IP: *.adsl.inetia.pl 22.06.08, 10:47 ty angrusz to potrzaskany jestes na litość boską idz się dotleń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: I co absolwenci IP: *.vf.shawcable.net 22.06.08, 14:23 Gość portalu: angrusz napisał(a): >> "W" to typowy produkt GW angruszu! Jako moherowy sierota po Walce Mlodeych i Niedzieli nie powinienes z przekasem pisac o GW. Wszak korzystasz z gosciny GW, bo widocznie Niedziela cie nie lubiA GW nawet takie dziwolagi jak ty na forum wpuszcza i pozwala trollowac do woli. A jako typowy PRODUKT z PiSuaru skad mozesz wiedziec, ze bedac w goscinie [na forum GAZETY WYBORCZEJ] nie powinno sie rzygac na podloge u gospodarzy i robic PiSuaru z salonu. Nawet jak nikt nie widzi. A jak z pomoca w angielskim dla biednych mlodych parafian? Zdecdowales sie na samarytanska dzialalnosc ??? Moze chcoc RAZ zrobilbys cos pozytecznego dla bliznich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chacha Re: I co absolwenci IP: *.iplus.com.pl 22.06.08, 13:11 ( sam nie broniłem o czasie ale to były całkiem inne czasy ) ja oczasie broniłem sie w marcu 68 roku. A ty w którym roku i dlaczego nie oczasie ??? Na wycieczce w demoludach kasę robiłes .czy wałkoń byłeś ,bo najgorliwsi są neofici!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 13:39 Do chachy : Na chemii trochę po czasie ( czas to luty ) i kilka osób broniło w tym samym czasie tj 5.05 .... Na ekonomii zamiast w lutym broniłem się 7.11.... była dodatkowa praca no i takie czasy , że pracę musiałem sam , osobiście na maszynie przepisywać. Nie to jak teraz na kompie każdy błąd łatwo usunąć itp itd .. Ale zaliczyłem ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 21:27 I co od pierwszego macie już te wysokopłatne etaty o których Tusk cudak naopowiadał ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 22:18 A pie-rdol sie ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: histeryk Re: I co absolwenci IP: 83.2.140.* 28.06.08, 06:15 Miesiąc temu dostałem pracę w jednym z częstochowskich urzędów. Na początek 1500 zł na rękę i pewność, że wraz z kolejnymi stopniami będzie więcej. Po odliczeniu rachunków i wszelkich innych opłat życiowych mogę sobie jeszcze opłacić dalsze studia, a i na życie towarzyskie też wystarcza. Póki co jestem zadowolony, ale ciężko mi sobie wyobrazić, jak za takie pieniądze udaje się przeżyć 3 - 4 osobowym rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-Angrusz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 08:32 Angrusz, wątki ci upadają i podgrzewasz atmosferę?? Widać jesteś doskonałym czniem tych buraków Kaczyńskich. Oni też jak nie mają co mówić to wyciągają "Bolka" z szafy :) odpuść sobie bo wakacje i wypocznij bo przecież we wrześniu znów będziesz musiał iść do tej znienawidzonej, rozwydrzonej młodzieży. Ładuj akumulatory.... A tak na marginesie to Ty chyba stary kawaler jesteś bo gorycz taka w Twoich postach jakbyś dawno nie ciupciał:) MAKE LOVE NOT WAR :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech. Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 09:38 I co, absolwenci? Chce Wam się czytać w wakacje wywody pana Angrusza- cudaka? Że tak powiem, zapożyczając określenie jego samego. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: I co absolwenci 28.06.08, 09:36 Ładuję . Są uczniowie dobrzy i pracowici i ich lubię i oni mnie lubią i godzą się z moim ocenianiem . Są uczniowie uczciwi i mimo gorszych wyników uważają je za sprawiedliwe . No i są uczniowie i źle zachowujący się ( ba chamsko ) i leniwi i ci mają ze mną problemy a ja z nimi . I takich nie lubię . A ty byś lubiał ? ( gdy rzucają kredą w ciebie i się cieszą , że trafili np w nos , ale ubaw ) . To dość powszechne zjawisko w szkole . Tylko nieuczciwi ( nauczyciele , a tacy też są ) to twierdzą , że oni sobie świetnie radzą . Widzę i słyszę i wiem jakie są wyniki tego " radzenia sobie " . I mam nadzieję w przyszłym roku ( do emerytury jeszcze daleko , nie załapuję się na wcześniejszą ) znowu pracować w szkole . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech. Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 09:43 nie jestem "on", tylko "ona" - to po pierwsze. Po drugie - jak patrzę na Twoje wypowiedzi, w których tylko - no, przyznajmy się - NARZEKASZ, to mówię (tfu, tfu, piszę) Ci: nie dziw się, że w Ciebie kredą rzucają. Jakbyś miał inne podejście, to i stousnek uczniów byłby inny. Po trzecie, pytanko: Czy Ty siedzisz na tym forum non-stop, żeby odpiywać i bić swoimi argumentami tych, którzy minutę przed Twoją odpowiedzią się z Tobą nie zgodzili *.*? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 12:46 Do ech : Twój swposób rozumowania jest powalający . " gdybyś miał inne podejście ... " Tzn gdyby policja miała inne podejście to kierowcy nie jeździliby pijani . Uczeń musi się przywoicie zachowywać , bez względu na podejście to nie jest jego dobra wola . To ci " bezstresowcy " coś takiego propagują " podejście " . Nie tu jest mus a nie podejście . Prawo w państwie obowiązuje bez względu na subiektywną ocenę obywatela . To po pierwsze i dla ciebie ostatnie . Czytać nie musisz . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 15:16 Podłubał byś sobie palcem w nosie ewentualnie w dupie bo ro-zpie- rdalają mnie twoje wypociny ! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Do Zochy 28.06.08, 18:30 Jeśli tylko ten proces to przyśpieszy to mogę i w obu dziurkach podłubać . Pocę się niewiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta-1 Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 19:17 wy tu chrzanicie o zarobkach i niedobrych uczniach. Mam pomysł nie podoba się to zmienić robotę. Ale po co jak wiem dobrze że nauczyciele źle nie mają. Koleżanka za 3 godzxiny dziennie 1200 na rączkę. Do tego wolne ferie wakacje i przerwy świąteczne. czego chcieć więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.08, 22:47 Angrusz, ja to Ci się dziwię. Narzekasz na swoją pracę i na wszystko dookoła, a ile godzin dziennie siedzisz na necie? Ile na tym forum? Wiesz ile za ten czas mógłbyś zrobić, żeby poprawić swoją sytuację? Mógłbyś np. podszkolić języki, iść na jakiś kurs, podnieść kwalifikacje. Ale nie, ty wolisz siedzieć na necie i pisać kolejne posty na forum. I dalej narzekać. Chłopie, masz tyle wolnego czasu, mógłbyś tyle zrobić, ale widać Ty wolisz dalej narzekać i zwalać winę na wszystkich tylko nie na siebie. Weź się wreszcie do roboty, naucz się coś robić konkretnego, w końcu facet jesteś, wcale nie musisz być nauczycielem. Wtedy pracę znajdziesz bez problemu, nawet za 4 tysiące na rękę, ale musisz coś robić i coś umieć żeby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on 1200zł dla nauczyciela -> ale za ile godzin????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.08, 23:07 ostatnio usłyszałem że tyle zarabia nauczyciel za 18 godzin pracyw tygodniu, więc sie pytam co to jest te 18 godzin, więc niech przestaną pierd.olić głupoty że jest im źle, bo na boku to pewnie 3 razy tyle jak nie z korków to z innych źródeł mają. śmieszni jesteście Wy wszyscy angruszo podobni (i dlatego nie toleruję nauczycieli - cwaniaczków) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziuta-1 Re: 1200zł dla nauczyciela -> ale za ile godz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 07:05 naprzykład przekwalifikować się i zostać tłumaczem. W banku do 3000 spokojnie wyjdziesz. A tu tylko narzekania. A co mają powiedzieć osoby które przcują po 8 godzin dziennie i mają 700 na rękę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 07:18 Do ja : Kiedy ja podnosiłem swoje kwalifikacje na kilku uczelniach to ty w pieluchy robiłeś . Nauczyciele za mało zarabiają i to wystarczy porównać z taki krajami jak Węgry czy Czechy - do średniej krajowej w tamtych krajach . O językach nie wspominaj - bo uczę angielskiego a od lat byłem tłumaczem . A pracę , ba " bez problemu " , ba " za 4 tys. na rękę " to ty szukaj . Życzę ci powodzenia jeśli jesteś świeżym absolwentem . Ja mam już trochę doświadczenia życiowego więc podchodzę sceptycznie do twoich rad . A do tych z innych wątków : etat nauczycielski to 18 godzin lekcyjnych ( i w niektórych gminach mieście nie więcej niż 18 ). Praca nauczycielska to nie tylko lekcje i nie tylko praca w domu ale to jest dość wygodne . Bo w domu sam regulujesz kiedy np sprawdzasz klasówki albo je przygotowujesz na kompie . Ten kto dobrze się uczył ten z wdzięcznością wspomina i szkołę i nauczycieli ( czasami są wyjątki bo i szkoła nie najlepsza i nauczyciele też nie wszyscy są dobrzy ). Ci którzy tak wulgarnie piszą sami o sobie wydają świadectwo . Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: I co absolwenci 29.06.08, 08:20 ale to jest tylko 18h !!!!!!!!!!!! Ja mam 40h, i po godzienach tez do mnie dzwonia czy klienci czy wspolpracownicy, jak mam wolne/urlop to tez mnie mecza, wiec tez pracuje "po godzinach". Nauczyciele nie piperzcie o tym jak to wiele czasu musicie spedzic po lekcjach bo dokladnie wiem jak to wyglada, mam 2 kolegow nauczycieli i jakos tam nie placza z tego powodu, bo to wcale tak duzo czasu na to nie potrzeba. Jest wiele osob ktore robi ponad 50h tygodniowo i tez zarobia 1200zl, ale to tylko nauczyciele placza ze maja malo - wstydzili byscie sie. Walczcie o podwyzki ale nie robcie z seibie takich ofiar (losu). A jak sie nie podoba to wyp.... do lopaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz nadgodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 17:15 Do taki owaki : Rzeczywiście sporo czasu nauczyciele spędzają w domu pracując . Ma to tę zaletę , ze sam sobie to reguluję jak mi wygodznie . Rzadko ale jednak zdarza się spiętrzenie i trzeba siedziec do późna - wszystkie klasówki musza być poprawione przed pewnym terminem np ustalanie stopni na koniec semestru czy roku . Ile to zajmuje czasu - klasówki , przygotowanie się do lekcji ( kartkówki - czasem ich druk na drukarce bo ksero nieczynne albo i tak płacić trzeba ) nie wiem. Różnie u różnych nauczycieli . Jedni olewaja i stopnie wpisuja z powietrza a inni maja to udokumentowane kartówkami i klasówkami ( 1 z klasówki można poprawiać , normalnie niewielu chętnych ale pod koniec roku już więcej ) . Do tego trzeba dodać uzupełnianie wpisów do zeszytu uwag ( często bywa niedostepny na lekcji ) jak i w dzienniku . Są tacy nauczyciele co zwykle przygotowują akademie itp imprezy a także piszą sprawozdania - protokoły z posiedzenia rady pedagogicznej . Bywa , że trzeba rodzica w domu odwiedzić - mieć potwierdzenie odebrania zawiadomienia o jedynkach - wtedy jedziesz na własny koszt . Sądziłem , że specjalne instytuty - pracy - to obliczają , fachowo a nie ankietowo . W normalnych miejscach pracy nadgodziny są płatne ( albo do odebrania ) chyba , że ktoś chce ryzykować jak Biedronka . Więc ciemnoty nie wciskaj . Suma sumarum - pensje nauczycielskie w stosunku do średniej płacy w Polsce nie są tak wysokie jak w innych krajach o podobnym stopniu rozwoju ( i pensum 18 godzinnym ) . A inne przywileje o których tu się pisze często są na papierze. Coraz więcej nauczycieli pracuje na czas określony - dobrze , gdy do końca sierpnia . Ale są też umowy do końca zajęć i nie ma wtedy dwóch miesięcy płatnych . A nadgodziny w szkole to już rzadkość . Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma . Odpowiedz Link Zgłoś
taki_i_owaki Re: nadgodziny 29.06.08, 19:47 > W normalnych miejscach pracy nadgodziny są płatne ( albo do > odebrania ) chyba , że ktoś chce ryzykować jak Biedronka . > > Więc ciemnoty nie wciskaj . Taki stary, a nic o zyciu nie wie - teoretyk jestes, a zycie od teorii troche sie rozni. O odbieraniu nadgodzin, czychodciaz ich wyplacaniu to mozna zapomniec ale nie w biedronce, bo tam sie teraz pilnuja. A co do reszty, to masz wlasnie podejscie zgoszknialego belfra i wszystko ci przeszkadza, a te dodatkowe prace nie zajmuja 22h w tygodniu (ciemnoty nie wciskaj) - zmien prace i przestan marudzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: I co absolwenci IP: *.iplus.com.pl 29.06.08, 12:42 Angruszku kiedy ja studiowałam na Politechnice Ślaskiej to ty w > pieluchy robiłeś . Lata mineły ja nadal pracuje pomimo emerytury . Zwolnienia sie nie boję i co roku pracy szukac nie muszę . Wystarczy wyspecjalizowac sie w jednej dziedzinie ,byś w niej dobry ,a robota sama puka do drzwi >>> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja do angrusza Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 13:12 > Kiedy ja podnosiłem swoje kwalifikacje na kilku uczelniach to ty w > pieluchy robiłeś . > O językach nie wspominaj - bo uczę angielskiego a od lat byłem > tłumaczem . Może i masz rację, robiłem wtedy w pieluchy, ale to podnoszenie kwalifikacji widać nie bardzo Ci się to udało, skoro ciągle narzekasz :) Podnosić a podnieść to dwie różne rzeczy. Poza tym trzeba to robić na bieżąco, a nie tak jak piszesz, że ileś tam lat temu za PRL-u pewnie jeszcze podniosłeś swoje kwalifikacje. Dalej to robisz, czy robiłeś kilkanaście lat temu? Ta wiedza sprzed iluś tam lat akurat na wiele Ci się teraz nie przyda. W wielu firmach znalazłbyś dobrą pracę, jakbyś dobrze znał angielski. Moja znajoma jest tłumaczem i wyciąga w biurze 3 tysiące na rękę. Drugie tyle ma z działalności gospodarczej (tłumaczenia dla firm i korepetycje). A kiedyś właśnie uczyła w szkole. Nie pasowało jej to, więc zmieniła pracę i teraz jest zadowolona. Ale tu trzeba zapieprzać całe dnie, żeby się czegoś dorobić, a nie siedzieć na forum i narzekać marnując czas. > Nauczyciele za mało zarabiają i to wystarczy porównać z taki krajami > jak Węgry czy Czechy - do średniej krajowej w tamtych krajach . Jak komuś się nie podoba to co robi, to niech zmieni pracę, a nie narzeka i truje innym. Ty usiłujesz walczyć z czymś na co nie masz wpływu. Jest sytuacja taka a nie inna - i co na to poradzisz? Myślisz, że narzekając na forum coś zmienisz? Albo strajkując? Każdy normalny człowiek, jeżeli w swoim zawodzie nie jest w stanie zarobić godziwych pieniędzy - zmienia ten zawód, często nawet tymczasowo. Żeby przetrwać jakoś ten czas, a może za parę lat będzie lepiej? > A pracę , ba " bez problemu " , ba " za 4 tys. na rękę " to ty > szukaj . Ja już mam. I to tutaj - w Częstochowie. Bez znajomości. Może i miałem trochę szczęścia, że mi się udało taką znaleźć, ale ono też jest potrzebne. Może nie za 4 tys. ale za troszkę mniej. I to 3 lata po studiach. Ale pracuję często po kilkanaście godzin dziennie, czasem nawet w soboty. A jak mam czas to rozglądam się, żeby gdzieś dorobić. I dalej się uczę żeby być na bieżąco. A Ty? Poza tymi kilkunastoma godzinami w tygodniu w szkole, i pisaniem na forum to chyba niewiele robisz (o pracy nad sobą nie wspomnę). A w firmie, w której pracuję, ludzie w Twoim wieku zarabiają nawet 3 razy więcej niż ja. Ale to są fachowcy, z doświadczeniem i wiedzą, którą ciągle podnoszą, nie poprzestają na tym, co wynieśli ze studiów ileś tam lat temu. Ba, nawet znają języki i biegle się nimi posługują. > Ci którzy tak wulgarnie piszą sami o sobie wydają świadectwo . Nie chcę Ci nic mówić, ale wulgarny to Ty też czasem jesteś. I nie obrażaj się za to co piszę, ani nie odpowiadaj mi zgryźliwymi tekstami typu "jak ja podnosiłem kwalifikacje to ty w pieluchy robiłeś". No i co z tego? Chcesz mnie obrazić albo ośmieszyć tym tekstem? Nie udało Ci się. A poza tym to kto jak na razie lepiej na tym wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Do ja - bajki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 17:37 Do ja : Wiesz chyba jesteś bardzo młoda , młody . Mam więcej doświadczenia życiowego i widzę co było i co się dzieje . Są niewątpliwie ludzie , którzy dobrze zarabiają i dużo pracują . Czasem to nie jest jednoznaczne . Ale takich stanowisk jest niewiele . Ludzie , nawet po studiach to wyrobnicy - magistrów jest pełno , ba inżynierów też to po co im płacić dużo . Piszesz : " Moja znajoma jest tłumaczem i wyciąga w biurze 3 tysiące na rękę. Drugie tyle ma z działalności gospodarczej (tłumaczenia dla firm i korepetycje). " Kiedy ty w pieluchy robiłeś to ja robiłem to co ty wyżej napisałaś . Czy ty kiedyś próbowałaś tłumaczyć . Ile ci zajmuje napisanie jednej strony po polsku - ok 1500 znaków . A zrób to po angielsku w dziedzinie np ciągnienie drutu albo choroby układu trawiennego . A ustnie ile godzin jesteś w stanie chodzić z jakimś Amerykaninem po dużej fabryce ( raz jeden raz drugi ) i tłumaczyć od cyklu technologicznego - odlewnictwo po księgowość i składowanie odpadów . Dlatego powtarzam bajki opowiadasz . A jakie to studia są adekwatne by zajmować wysokie stanowisko : chemia na Pol.Śl.plus ekonomia na AE Katowice plus podyplomowe - prawo w handlu zagranicznym na wydz. prawa U.Śl . do tego języki . Angielski - Toefl 563 , ale i niemiecki ba rosyjski nie zapomniałem i słabo włoski . Gdy to jakiś - potencjalny - przełożony widzi to widzi od razu konkurenta i spławia . Nie doświadczyłes takie zachowania .Boś młody . Młody - to jeszcze - na forum - deklarujesz i chęć do katorżniczej pracy i wielkie ambicje i zdolności . Ale pomyśl - płacisz składki na ZUS , zapewne chciałbyś z emerytury skorzystać jako sprawny człowiek a nie paralityk po wylewie . Nie bądź taki pesymista , że nie masz wpływu na coś tam . Możesz iść do posła na dyżur i porozmawiać , możesz napisać post na forum . To jest takie maleńkie ziarenko ale w sumie robi odpowiednią atmosferę i nacisk . Warto walczyć o swoje . A że czasem dosadnie piszę . Z góry przepraszam .Wulgarny nie jestem ale czasami są tacy co takie pierdoły piszą , tak fanzolą , że nerwy puszczają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do angrusza Re: Do ja - bajki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.08, 20:12 Brawo Angrusz,chociasz jeden,i jeszcze by sie kilku na tym forum znalazlo,co madrze pisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Do ja - bajki IP: *.iplus.com.pl 30.06.08, 10:50 angrusz skoro ty taki wyszkolony to dlaczego taki głupi jesteś ,ze w dobrej pracy nie możesz sie utrzymac . jezeli taki dobry jestes to załóz biuro tłumaczen tekstów technicznych ,Po co pętasz się w szkolnictwie >>>> . tyle zgranicznyc firm potrzebuje tłumaczy którzy posługują sie językiem technicznym. Nie musisz za belfra robi . Więcej odwagi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Do jana 30.06.08, 19:17 Owszem szkolony jestem ale ... Ale moje lata są takie , że już mi się nie chce . Nie chce ryzykować . Założenie swojego interesu to ryzyko - masz zlecenie lub nie a ZUS trzeba płacić stale . A konkurencja jest olbrzymia i niemiłosierna . Kiedyś praca sama przychodziła i jej nie odrzucałem choć ledwo się wyrabiałem . Teraz musiałbym się ja uganiać za byle zleceniem . Niech młodzi to ciagną i posmakują ile czasu i wysiłku zajmuje tłumaczenie techniczne, prawnicze itp jedna strona i ile za to chce dać zleceniodawca ( i dlaczego tak drogo ) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Do jana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 17:20 Ano właśnie. Nie chce się. Lepiej narzekać na forum i tracić czas. I walczyć z wiatrakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Doangrusza IP: *.iplus.com.pl 01.07.08, 17:34 Owszem szkolony jestem ale ... > Ale moje lata są takie , że już mi się nie chce . Nie chce > ryzykować . > Założenie swojego interesu to ryzyko - masz zlecenie lub nie a ZUS > trzeba płacić stale . > > A konkurencja jest olbrzymia i niemiłosierna . > > Kiedyś praca sama przychodziła i jej nie odrzucałem choć ledwo się > wyrabiałem . Teraz musiałbym się ja uganiać za byle zleceniem . > Niech młodzi to ciagną i posmakują ile czasu i wysiłku zajmuje > tłumaczenie techniczne, prawnicze itp jedna strona i ile za to chce Nie chcesz pracowa awodzie ,boisz sie ryzyka ,nie musisz .Tylk panie Miałczyński przestan narzekac . Boisz sie własnej działności zgłoś sie do biur tłomaczen .Pełno ich w Alejach .Fachowca, który zna język techniczny z pocałowaniem przyjmą .A ze szkółki nie musisz rezygnowac . 18h w szkole to tylko trzy dni w tygodniu I tyle czasu wolnego na zarabianie !!! > dać zleceniodawca ( i dlaczego tak drogo ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Do Jana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 19:17 Jeżeli ja wytykam , że średnia pensja nauczycielska jest niższa w stosunku do PKB w Polsce w stosunku do innych krajów o podbnym rozwoju to jest ot tak narzekanie . To co robią związki zawodowe - bo mówią to samo . Że dyscyplina w szkołach kiepska - szczególnie gimnazja i szkoły średnie < do których wszystkich przyjmują > to też moje i tylko moje narzekania i tylko moja wina ? Człowieku gdzie ty żyjesz . Czy ty tylko chcesz zatkać komuś buzie by nie mówił nieprzyjemnych rzeczy .( nieprzyjemnych dla lewko - liberałów ) . A co do tłumaczy . Tak jak w innym wątku czy artykule GW - o inżynierach - absolwentach , że niby potrzebni . To posłuchaj tych inżynierów , absolwentów niezłych politechnik ( oprócz informatyków ) ile im się proponuje za pracę . Gdyby tak potrzebowali tłumaczy , to mają moje dane i znaleźliby mnie ( tak jak to wcześniej robiono ) . Oczywiście , mogę dzwonić co drugi dzień i pytać czy coś dla mnie nie ma . Niech to już młodzi robią i posmakują Tuskowych obietnic . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Do Jana IP: *.icis.pcz.pl 01.07.08, 19:33 Inzynierowie naprawde dobrze zarabiaja w tej chwili - jesli tylko cos umieja. Firmy wrecz wyszukuja absolwentow kierunkow technicznych zanim jeszcze skoncza studia. Rowniez tak zaczyna byc w Czestochowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Do Jana IP: *.icis.pcz.pl 01.07.08, 19:36 P.S. I to wszystko nie ma nic wspolnego z polityka - moze tylko w tym sensie, ze zwiazane jest z tym ze jestesmy czescia UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Do Jana IP: *.iplus.com.pl 02.07.08, 14:46 Angrusz masz 50kilka lat i już ci sie nie chce robic . Widocznie z rodu Miałczyńskich jestes . jestes inzynierem nie musisz byc belfrem . Jeszcze troche a staniesz sie klientem MOPSu . I ta twoja tęsknota za socjalizmem ,aby wszystko sie nalożało bo uczony jestes . Angrusz ,ale to już było i nie wróci więcej .... Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Do Jana 02.07.08, 15:23 Do Jana : Pracować mi się chce ale nie zamierzam ścigać się z młodymi . Wyścig szczurów już nie dla mnie . A ty masz ile lat ? Czy chciałbyś korzystać z emerytury nie siedziąc na wózku inwalidzkim jaki paralityk po wylewie .? Ja wolę w inny sposób . A co do inżyniera a owszem jestem - ale tytularnym . Z przykrością ale realnie stwierdzam , że wiedza umyka gdy jej się nie chroni i odnawia .Od 13 lat uczę i tu jestem dobry i coraz lepszy . Za socjalizmem - takim w jakim zyłem sporo lat - nie tęsknię ale liberałem balcerowiczowskim też nie jestem. Owszem wyznaję zasadę : jak sobie pościelesz tak się wyśpisz . ( z tego wniosek - jak zadbasz o zdrowie za młodu takie będziesz miał na starość - oprócz losowych i przypadków ). A czy klientem MOPS-u nie będę , tego nie da się przewidzieć . Na razie staram się odkładać na ZUS i inaczej by mieć na chleb choćby z masłem na starość . Ale niezbadane są wyroki boskie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaac Re: Do Jana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 21:53 Pie-rdol sie bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gourazun Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.08, 11:49 Panie Andrzejku, w wieku 52 lat takiego błazna z siebie robić to wstyd i zaprzeczenie tezy o mądrości przebytych dróg. Zbastuj Pan, spędź wakacje na przemyśleniach, oraz naucz się dyskutować (i zmień Pan przeglądarkę na FF, IE ssie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: I co absolwenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.08, 11:35 Platforma to dno.Dziwię się, że tak dużo młodych dało się nabrać na Tuska. Naobiecywał Wam bzdur, a wyście uwierzyli.A jaki jest dobrobyt to widać codziennie w sklepach, gdy się robi zakupy. Za dwa lat Tusk wyjdzie Wam bokiem. Większego cynika to ja nie widziałem w polityce. Ma racje Angrusz. Wy wsazyscy złośliwcy, którzy go tak krytykujecie po czasie z nim się zgodzicie. Musicie jeszcze trochę poczekać.Za dwa , trzy lata większość Polaków nie będzie stać na nic. To dopiero będzie cud mniemany. Brawo Angrusz. Zwolennicy PO nie chcą się przyznać do porażki, prawda boli, więc udają , że nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: I co absolwenci IP: *.icis.pcz.pl 01.07.08, 15:07 Na stan gospodarki zbytniego wplywu nie mial ani PIS, ani PO. Sa obiektywne wskazniki - takie jak bezrobocie - najmniejsze od lat i wskazniki wzrostu gospodarczego - wciaz nalezace do najwyzszych w Europie. Nie jestem specjalnym funem PO, ale przynajmniej wladza nie tworzy atmosfery nienawisci, co bylo i jest specjalnoscia PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.08, 17:21 ... i nie zajmuje się bzdurami typu teczka Bolka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: I co absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.08, 23:28 Gość portalu: ja napisał(a): > ... i nie zajmuje się bzdurami typu teczka Bolka. Oj przepraszam ale teczkę bolka wyciągnoł PiS. A propo Wałęsy to powinno się jemu pomniki stawiać a nie roztrząsać co i gdzie podpisał wlcząc o wyższe cele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: I co absolwenci IP: *.fwc.com 03.07.08, 08:40 K2 ale tutaj kaczynscy stosuja metoded Stalina. Najpierw byl sam Walesa, potem okazuje sie ze Kaczynscy murem stali za Walesa w solidarnowsci, a teraz koniec koncow trzeba wypchnac Walese i zostana sami kaczynscy. Tak wlasnie zrobil Stalin z Leninem odnosnie rewolucji. Najpierw wychwalal Lenina za rewolucje, pozniej stopniowo wmawial ze byl u boku Lenina podczas walk rewolucyjnych a na koniec zostal obwolany zdrajca, ktorego na szczescie Stalin pokonal i poprowadzil rewolucje do skutecznego zwyciestwa Odpowiedz Link Zgłoś