Dodaj do ulubionych

Parkowanie na trawnikach 1 listopada 2008!!!!!!!!

02.11.08, 21:51
Mam pytanie do Strażników Miejskich i Policji - Czy od pierwszego listopada
zmieniły się przepisy pozwalające parkować na terenach zielonych/trawnikach w
Częśtochowie. Kilka tyg temu dostałem mandacik bo jedno kółeczko było na
trawie (lub przypominało trawnik z opisu)- centrum Cz-wy. Dziś ul.
Fleldorfa-Nila i pas zieleni odgradzający jezdnie to jeden wielki PARKING.
Zatrzymałem się z ciekawości i O DZIWO - żadnej blokady na kołach ni mandatu
za szybą parkujących!!!!!!!
Co to k ..a jest prawo dla wybranych czy nowa katolicka świecka tradycja!!! W
katole święta przepisy już nie obowiązują????
Obserwuj wątek
    • Gość: CZKAWKA Re: Parkowanie na trawnikach 1 listopada 2008!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.08, 22:06
      Niestety Brylancie . Musisz się pogodzić z tym , że sa równmi i równiejsi.
      Poza tym są lepsi i lepsiejsi,
      a jeszcze są NASI i....OBCY.
      U nas np. do tej pory nikomu nie przeszkadzało, że jakiś pasek zieleni /której
      już nie ma/ zajmowały samochody.
      Teraz odkąd terenem tym zarządza ZGM /za przyzwoleniem UM/ okazuje się, że nagle
      im to przeszkadza i to akurat w tym miejscu, gdzie stoi budynek, którym oni nie
      ADMINISTRUJA.
      Więc akurat ten terem jest przysłowiową "solą w oku" i zgŁasza do Straży
      Miejskiej wielkie przestępstwo.
      Zaproponowali mieszkańcom "plan zagospodarowania terenu" za cenę wziętą z
      ksieżyca, podczas, gdy zapytani wlaścicele firm, dali plan za cene o prawie 60
      proc, tańszą.
      Ponieważ mieszkańcy nie chcieli dać sie okraść, to teraz nasyła sie na nich
      Straż miejską.
      Niestety taka u nas władza.
      Nie dajesz się okradać, to jesteś Be.
      • Gość: rowerzysta Re: Parkowanie na trawnikach 1 listopada 2008!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 12:37
        Przed MOIM BLOKIEM TEŻ zajeto CALUŚKI trawnik na parking. Trawa zjechana do
        czysta, wjezdzaja przez chodnik przy smietniku.
        Latem dzieciom pozostaje tylko przejście między samochodami do piaskownicy.
        Czy ZGM coś zrobi w tej sprawie?
        czy tak jak napisano wyżej sa RóWNI i RÓWNIEJSI
        lepsi i lepsiejsi?
        Jakioś Straż Miejska tam nie jezdzi DLACZEGO??
        a byloby sporo kaski, bo tam jest chyba ze 20 samochodów
        • Gość: Gosc Re: Parkowanie na trawnikach 1 listopada 2008!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 13:08
          Bo jakby można to na cmentarz sam by wjechali.Rowerzysta chyba nie
          piszesz o ulicy Sobieskiego.Tam też jest wjazd koło
          śmietnika.Rodzinka jedna ma trzy auta ,więc parkuje na trawniku pod
          oknem ale moim.Ale mało tego sam parking jest wystarczająco
          długi ,ale mili właściciele aut uparli się wjeżdzać dalej kołami na
          trawę.I powstaje pustynia.
    • Gość: gggg Re: Parkowanie na trawnikach 1 listopada 2008!!!! IP: *.prenet.pl 03.11.08, 12:43
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,5869027,Jak_bezpiecznie_dojechac_na_groby_bliskich_.html
    • Gość: Ala do brylant1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 13:29
      Masz chłopcze kompleksy? leczysz je na forum ? idź do lekarza a nie prowokuj.
      • Gość: pikuś pospolity Re: do brylant1 IP: 94.251.128.* 03.11.08, 14:07
        Alu droga, czy przestrzeganie podstawowych ustaleń społecznych wymaga według
        Twojego mniemania leczenia? Wydaje mi sie, że źle postrzegasz współbycie w
        społeczeństwie. Lekarz jest potrzebny, ale Tobie. A właściwie, to też nie jest
        Ci potrzebny. Jesteś niereformowalna/y. :-) Istotą społeczeństwa jest fakt
        współistnienia różnych osobników, nawet takich jak Ty, w interakcji z innymi.
        Dopiero całość tworzy strukturę. Jednak jednostki nieprzystosowanie są jak
        cancer w zdrowym ciele społeczeństwa. Takich jak Ty powinno się wycinać dla
        dobra reszty ciała.
        • Gość: Ala Re: do brylant1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.08, 14:33
          kolejny niedowartościowany
          • Gość: pikuś pospolity Re: do brylant1 IP: 94.251.128.* 03.11.08, 14:51
            > kolejny niedowartościowany

Nic więcej nie potrafisz powiedzieć? Powtarzasz same frazesy (takie trudne słowo
            ;-)) Potwierdzasz to, co napisałem o Tobie. Pustka, wielka przestrzeń i
            błąkające się w umyśle cudze stwierdzenia ;-)

Nie jestem "niedowartościowany" jak piszesz, tylko rozbawiony takimi tekstami
            jak Twój.
            Bo jestem "pikuś pospolity" i treść tego forum przerasta możliwości mojej
            percepcji. ;-)
            • Gość: pikuś pospolity Re: do brylant1 IP: 94.251.128.* 03.11.08, 14:52
              to miało mieć tytuł"
              do Ala
              • Gość: brylant1 Re: do ALA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 15:23
                Czy ALA to blondynka? Rozumiesz powód dla którego rozpocząłem ten wątek?? czy
                wykracza to poza twoje możliwości percepcji?? Wyraźnie ogłoszono wszem i wobec
                że na niektórych ulicach można parkować -ULICACH ULICACH a nie TRAWNIKACH. Ja
                rozumiem że nowa(czytaj: umyta i poszpachlowana 10 letnia kupa złomu od
                krzyżaków) FURA nowe WDZIANKO i trzeba 1.11. podjechac jak najbliżej aby wszyscy
                zobaczyli!! ale przepisy to chyba powinny działać niezależnie od "świąt" maści
                różnej!!!
                • Gość: dn wyznaczony parking IP: *.rev.masterkom.pl 03.11.08, 15:41
                  o co ta wojna?
                  brylant, jeśli jechałeś Fieldorfa-Nila to musiałeś widzieć
                  że wyznaczono i oznakowano TYMCZASOWE PARKINGI NA TRAWNIKACH

> Czy ALA to blondynka? Rozumiesz powód dla którego rozpocząłem ten wątek??

no, raczej ciężko zrozumieć
          • Gość: Gośc Ala krotko wal się jak nic nie widzisz IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 19:10
            Do ku... nędzy te parę kroków mozna przejśc.Ale wielcy państwo , w
            swojch brykach kupionych, na raty muszą podjechać jak najbliżej.I po
            h... te trawniki.To nie moje .O swoje to dbają na podworkach lub na
            działkach .Więc spie...j , bo cię pełno Ala
    • Gość: angrusz Re: Parkowanie na trawnikach 1 listopada 2008!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 15:29

Do brylant1 : palant
      • Gość: brylant1 Re:do angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 17:23
        ten epitet to rozumiem wg nauki twojego jedynie słusznego KK. To jest właśnie
        katolicyzm - "wiara" na pokaz a bliźniego można błotem obrzucić. Dopowiadać na
        ten tekst "palant" nie będę bo musiałbym zniżyć się do poziomu angrusza :)
    • Gość: gosc Re: Parkowanie na trawnikach 1 listopada 2008!!!! IP: *.54.174.45.tvksmp.pl 03.11.08, 17:42
      Znaki zakazu zatrzymywania sie i postoju były zasłonięte.
      A po za tym, gdzie by mieli parkować dojeżdżający do cmentarza Kuli?
      Pomyśl troszkę, jak wtedy parkowałeś to penie było dużo miejsca, a teraz nie
      było go wcale.
      • Gość: Gosc gdzie, ja na Worcella IP: *.adsl.inetia.pl 03.11.08, 19:19
        I popie...łem kawałek.Ładna pogoda.Ty pomyśl , czy czasem dobrze
        robisz gosciu.Ale grzyle na h... mają trawniki.Nie moje to
        niszczyć .Moje to za drzwiami lub za płotem.A reszcie to można
        nasr....Tak was komuna nauczyła i rodzice.Co za tumaństwo, w
        Czewie.Szkoda , że gałów sobie nie zasloniłeś , jak nacisakałeś na
        gaz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka