Gość: Krzysiek Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.ids.czest.pl / 192.168.0.* 08.12.10, 12:40 Witam, jestem Krzysiek, również chodziłem do plusa na kursy, prawko zdałem za pierwszym razem na początku wakacji. Miałem chyba dwa błędy dynamike jazdy i niedostosowanie prędkości do warunków jazdy ale były to błędy z mojej winy i chyba ze stresu bo było to w drodze powrotnej do Word'u. Co do ośrodka nie mam zastrzeżeń- teoria szybko i sprawnie, praktyka również bezproblemowo, w czasie egzaminu jeździłem po trasach które znałem z wcześniejszej jazdy w Plusie. Jeździłem na dwóch samochodach z różnymi instruktorami co wg mnie jest bardzo dobrym rozwiązaniem bo każdy coś innego powie, na coś innego zwróci uwagę. Spokojnie i profesjonalnie. Polecam ten ośrodek POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł M. Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 195.205.171.* 25.01.11, 00:39 Witam! Polecam serdecznie wszystkim ten ośrodek ;) Egzamin zdany za drugim razem ale tylko i wyłącznie z mojego prostego błędu( lewoskręt z prawego pasu ruchu, chwila nieuwagi i cóż 112zł trzeba było na drugi egzamin wpłacić) .Na egzaminie nie byłem zaskoczony w ani jednym momencie, ani jeden odcinek drogi mnie nie zaskoczył, wszędzie jeździłem z instruktorami , którzy świetnie tłumaczą a to ,że się zmieniają jest jak dla mnie innowacyjną metodą i bardzo dobrą bo każdy coś podpowie każdy zwróci uwagę na inny szczegół. Serdecznie polecam :) W tym wypadku cena ośrodka nie świadczy o jakości, jeszcze raz polecam:) ! Pozdrowienia dla OSK PLUS Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka_1982 Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? 25.01.11, 12:10 Polecam! Zdałam za pierwszym razem. Instruktorzy mili, cierpliwi, jeśli popełniłeś gdzieś błąd, zawsze do tego wracali, aż zrobiłeś dobrze. Mnie najlepiej jeździło się z Panem Krzyśkiem. Podobało mi się to, że jeżdżą tylko po tych terenach, gdzie odbywają się egzaminy - nigdy się nie zdarzyło, żebym jeździła po Stradomiu czy Północy. Jeśli chodzi o umawianie, to nigdy nie było z tym żadnych problemów, zawsze szli na rękę. To, że jazdy nie trwają 60 minut wydaje mi się zrozumiałe. Oni przecież jeżdżą tak cały dzień, muszą mieć 10 minut pomiędzy jazdami. Moje jazdy kończyły się zazwyczaj po 55 minutach a zaczynały pięć minut po omówionej godzinie, także bez przesady. Znam ludzi, którzy chodzili na takie jazdy, na których instruktorzy załatwiali swoja prywatne sprawy na mieście i kursant musiał na nich czekać np. pod jakimiś urzędami, w Plusie nic takiego nie miało miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 82.160.184.* 24.02.11, 09:15 hej Oliwka! chciałam się zapytać czy dałaś instruktorom jakiś upominek po zdanym egzaminie w ramach podziękowania za przygotowanie do egzaminu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.net.stream.pl 16.06.11, 18:38 A ja mam takie nietypowe pytanie ;P który z instruktorów jest policjantem albo byłym policjantem ;) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.11, 23:12 Tak, ale to tajemnica ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.net.stream.pl 21.06.11, 14:46 Ale ja bym się bardzo chętnie przejechała z panem Policjantem ;) miałam ostatnio praktyki u nas na trójkącie, a niedługo mam wywiad zorganizowany ;p więc pewnie sporo bym się nauczyła od Pana Władzy oprócz nauki jazdy samochodem ;) no ale co zadzwonię umówię się na jazdy nie z tym instruktorem co trzeba i co? Może jednak ktoś mi uchyli rąbka tajemnicy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokoluzik Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.54.173.115.tvksmp.pl 23.06.11, 13:50 A skąd wiesz Ciekawa, że w Plusie instruktorem jest policjant albo były policjant, skąd przyszło Ci to do głowy. Ja robiłem tam niedawno prawko i nawet nie wiedziałem, że instruktor to policjant albo były policjant. A tak poza tym to spoko ośrodek, bezstresowo i bez problemów przebrnąłem przez kurs i egzamin też przeszedł bez problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.net.stream.pl 25.06.11, 10:48 Robiłam tam praktyki, trochę kobiet, pogaduchy i wszystko wyjdzie. Powiedziałam, że aktualnie chodzę na prawo jazdy mam rano jazdy i mogę się trochę spóźniać, a któraś z pań się zapytała czy do PLUSa chodzę, bo to jeden z panów policjantów jest tam instruktorem czy właścicielem. Poza tym na stołówce na trójkącie wisi plakat Nauki jazdy Plus :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUPITER Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 24.06.11, 15:43 Nie policjant tylko milicjant Krzysztof Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.11.11, 17:38 Nie odróżniasz Milicjanta od Policjanta? To tak jakbyś zrównał PRL do wolnej RP!!! Jesteś niewykształconym prostakiem... Odpowiedz Link Zgłoś
onlyprzemo Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? 16.05.11, 12:49 ja polecam osk f1, chodziłem do autostopu i tam wszystkie godziny wyjeździłem no i mi się nie udało oblałem na placu manewrowym, wykupiłem sobie dodatkowe jazdy właśnie w F1 pan Marcin mnie nauczył w kilka godzin więcej niż przez 30 godzin w autostopie. i udało mi się zdać za 2 razem:) polecam F1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rioko Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 212.87.244.* 23.08.11, 18:02 Czytaj temat forum a potem pisz z sensem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigi Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 212.87.240.* 19.06.11, 11:22 Jest tylko 2 wiec masz 50 % szansy ze zgadniesz ( ja chyba sie domyslam kto to moze byc ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 82.160.184.* 20.06.11, 21:47 Jakto dwóch? Zimą jeszcze było trzech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigi Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 212.87.240.* 23.06.11, 13:27 Tylko dwoch ;) Pan Krzysiek i Pan Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 82.160.184.* 24.06.11, 19:08 A co z Tomkiem? jeszcze niedawno i takowy był w ich szeregach.!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawa Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.net.stream.pl 21.06.11, 15:02 Tylko dwóch? A podziękowania są dla Pana Darka, Wojtka, Krzyska, Tomka ja już 4 naliczyłam ;P nie chodze do nich na kurs także nie znam ich nawet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ina Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 82.160.184.* 21.06.11, 17:08 Jak ja chodziłam na kurs to miałam jazdy z trzema. No chyba że teraz toważystwo się troche przeżedziło . Ciekawa a co cię tak to ciekawi. Pójdziesz to zobaczysz i się dowiesz Odpowiedz Link Zgłoś
sasanka.87 OSK Częstochowa 22.06.11, 09:26 forum.gazeta.pl/forum/w,55,126360623,126360623,OSK_Czestochowa.html Założyłam nowy wątek mimo, że już kilka o podobnej tematyce jest, aby każdy kto aktualnie chodzi na kurs prawa jazdy, albo niedawno go skończył mógł wypowiedzieć się na temat swojej szkoły jazdy. Jest prośba, aby te opinie były prawdziwe, a nie na zasadzie zasłyszanych informacji na przystanku czy ulicy. Posty typu polecam tą czy inną szkołę bez uzasadnienia np co mi się podobało, a co nie też nie mają najmniejszego sensu moim zdaniem. Chodzi o to, żeby pomóc w wyborze najlepszego OSK tym którzy się wahają i nie wiedzą, gdzie iść się zapisać. Prośba do kursantów o udzielanie wyczerpujących odpowiedzi. Ile trwał kurs, jego cena, w jaki sposób prowadzona jest teoria, jak jazdy, czy są często, czy długo się czeka na kolejne godzinki. Ile trwał cały kurs i oczywiście w jakiej atmosferze przebiegał, podejście instruktorów do kursantów. Myślę, że w ten sposób pomożemy młodszym w podjęciu dobrej decyzji, polecimy ośrodek godny zaufania, a odradzimy te, które naszym zdaniem się nie sprawdziły. Wiem, że poszczególni instruktorzy z OSK też się udzielają i prośba do nich, aby nie oczerniać bezpodstawnie konkurencji. Jeśli chcecie się wypowiedzieć to proszę bardzo podać informacje o swojej szkole jazdy i zachęcić to siebie. Żeby nie było bałaganu w tytule proszę wpisać nazwę ośrodka, żeby każdy mógł z łatwością znaleźć interesujący go temat. Liczę na owocną współpracę :) Powodzenia na egzaminach :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbigi Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 212.87.240.* 21.08.11, 14:53 Zdalem za 1 razem :) Atmosfera super zarowno jak i w samochodzie, w biurze czy na wykladach. Pozdrawiam Zbigniew P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.realestate.net.pl 18.09.11, 10:51 up, może jakieś nowe opinie się pojawią, bo temat mnie interesuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: livi021 Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.11, 22:01 Witam. Jestem właśnie w trakcie robienia kursu w Plusie. Jestem zadowolona .Teoria bardzo jasno i rzeczowy wyjasniona, praktyka - naprawde wspaniali instryktorzy. Aktualnie jest 3. Pan Darek, Pan Krzysztof i, najwyraźniej nowy, Pan Jan. Jezdzilam ze wszystkimi i wszyscy bardzo kompetentni, zorientowani, niezwykle cierpliwi, ale jednoczesnie szczerzy i potrafiący wytknac bledy oraz "wjechac" człowiekowi na ambicje. Jesli chodzi o grafik jazd to ja jestem dosc wymagajacą kursantką, bo nie jestem zbyt dyspozycyjna, a mimo wszystko jakos Pani Iwona daje rade znalesc dla mnie miejsce. Nie wiem za którym razem zdam ( nie sadzę aby udalo mi sie poprawic ich statystyki, bo Kubica to ja nie jestem ), ale napewno dam tutaj znac. Zostalo mi jeszcze 10h;)3majcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia (biedronka) Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.ingram.com.pl 20.11.11, 16:36 Dla wszystkich którzy szukają porządnej i solidnej auto szkoły polecam OSK PLUS.niedawno kończyłam tam kurs i takich umiejętności nauczania i samego podejścia do człowieka jakie posiadają tutejsi instruktorzy naprawdę ma niewiele osób.Miałam jazdy z trzema instruktorami i każdy z nich solidnie i fachowo przygotowywał mnie do egzaminu.Wykłady bardzo rzeczowe i warto na nie chodzić, gdyż nie jest wykładana tylko sucha teoria ,ale również konkretne sytuacje jakie mogą nas spotkać na drodze i jak sobie z nimi poradzić.Jestem bardzo wdzięczna Panu Darkowi,Krzysiowi ,i Jankowi,bo tylko dzieki nim zdałam za pierwszym razem.Grafiki jazd są dostosowane do potrzeb kursanta, i Pani Iwonka bardzo się stara aby dostać jazdy tak jak pasuje kursantowi.POLECAM TĘ SZKOŁE Z PEŁNĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_plus Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? 24.11.11, 12:58 OSK Plus mogę z czystym sumieniem polecić wszystkim którzy planują rozpocząć kurs na prawo jazdy. Cały kurs zrobiłam w 2 m-ce i udało mi się zdać za pierwszym razem. W czasie egzaminu nie było takiego miejsca, w którym nie byłabym w trakcie kursu. Instruktorzy bardzo ok, komunikatywni, sympatyczni ale kiedy trzeba to wytkną nawet najmniejszy błąd, co oczywiście jest moim zdaniem na "plus". Jeśli chodzi o teorię to przekazana w bardzo przystępny sposób, a później dopracowywana w tracie jazd. Przy okazji wielkie podziękowania dla p. Krzyśka, p. Janka i p. Darka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpilka Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.net.stream.pl 24.11.11, 20:16 Witam. Jeśli komuś zależy na zdobyciu rzetelnej wiedzy i umiejętności związanych z prowadzeniem auta( i oczywiście wszystkiego co się z tym wiąże)szczerze polecam OSK PLUS,gdzie chodziłam na kurs i właśnie dziś zdawałam egzamin. Poszerzyłam grono tych, którzy są już kierowcami(muszę tylko poczekać na dokument). Jest to zasługa przede wszystkim świetnych instruktorów,którym dziękuję za ogromną cierpliwość ,spokój, opanowanie oraz umiejętność przekazywania wiedzy i bardzo fajną atmosferę podczas jazdy. I to nie chęć przypodobania się komukolwiek skłania mnie do napisania tych słów tylko chęć pomocy tym,którzy mają dylemat jaki ośrodek wybrać. Wszystkim-mam taką cichą nadzieję- nam zależy na tym, aby każdy kto siada za kierownicą był człowiekiem w pełni świadomym jaka odpowiedzialność na nim spoczywa. Uwierzcie! tam pracują ludzie jak najbardziej kompetentni(mam porównanie, 10 lat temu kończyłam kurs w innym ośrodku-nazwy wymieniać nie będę,bo nie ma takiej potrzeby- egzamin oblałam 2 razy, bo nie byłam odpowiednio przygotowana przez instruktora -teorię można opanować, ale cała reszta to właściwy przekaz nauczyciela,a jak tu nauczyć skoro załatwia się swoje prywatne sprawy podczas jazd, za które kursant płaci?! pozdrawiam zatem całą kadrę OSK PLUS i życzę dalszych sukcesów w szkoleniu przyszłych kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz M. Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.strefa.com 09.12.11, 14:17 Gorąco polecam. Ludzie, ktorzy pracują i uczą w tym ośrodku szkolenia kierowców są profesjonalistami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kai Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.alfanet24.pl 09.12.11, 23:58 Wszystkim marzącym o posiadaniu prawa jazdy z pełnym przekonaniem i największą przyjemnością mogę polecić OSK PLUS. Po kursie w innym ośrodku i 2 niezdanych egzaminach przerwałam naukę jazdy na 3 lata. Niedawno znalazłam się we wspomnianym "PLUSIE" i znów zaczęłam jeździć, przestałam się bać, co więcej, bardzo to polubiłam i udało mi się zdać egzamin za pierwszym podejściem. Podczas nauki jazdy spotkałam się z ogromną wyrozumiałością i życzliwością Instruktorów, zwłaszcza Pana Jana, który cierpliwie znosił moją nieszczególnie błyskotliwą jazdę, pomagał nadrabiać braki i dawał wiele cennych wskazówek. Co do kompetencji i profesjonalizmu Pana Jana i Pana Krzysztofa, z którymi jeździłam nie mam najmniejszych uwag. Dziękuję Pani Iwonie za umożliwienie nauki w OSK PLUS. Polecam i zawsze będę polecać ten ośrodek. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.xdsl.centertel.pl 11.12.11, 13:50 Kilka dni temu a dokładnie 9.12 miałem swój pierwszy egzamin. Zdany ! Bez ani jednego błędu (mam tu na myśli te drobne, które są dopuszczalne), egzaminowała mnie Pani Kamila Filipiak (moim zdaniem bardzo sympatyczna Pani z dużym doświadczeniem i dobrym podejściem do ludzi). Kurs robiłem w OSK PLUS i to właśnie dzięki Nim osiągnąłem tak wysokie wyniki (egzamin za pierwszym i w dodatku bezbłędnie). Polecam ten ośrodek w 100% - wypiszę kilka z wielu zalet PLUSa: - kurs trwający 2 miesiące a nie tak jak w niektórych OSK’ach nawet po pół roku, - elastyczność w dobieraniu terminów i godzin jazd (tu ogromne podziękowania dla Pani Iwony :) ), - świetnie wytłumaczona teoria z wieloma praktycznymi wskazówkami i przykładami, które człowiek zapamiętuje i może wykorzystać w przyszłości, - miła, bezstresowa atmosfera panująca podczas jazd jak i w całym ośrodku, - wspaniali instruktorzy, posiadający ogromną wiedzą i doświadczenie co skutkuje w nauce jazdy na wysokim poziomie, są bardzo spokojni i nic nie jest w stanie wyprowadzić ich z równowagi, potrafią wytłumaczyć popełniany błąd i poradzić co robić aby nie popełnić go w przyszłości – tu chciałbym pozdrowić Pana Jana, Pana Krzysztofa i Pana Darka, - trasa, którą miałem na egzaminie przejeździłem wiele razy przez co żaden element nie był dla mnie zaskoczeniem (chciałbym tu również zaznaczyć, że pomimo tego, iż trasę egzaminacyjną znałem oraz elementy, które na egzaminie miałem przećwiczyłem dziesiątki razem to w PLUSIE uczą jak do dobrze jeździć i zachowywać się na drodze w przyszłości a nie jak dobrze zdać egzamin), Podsumowując, OSK PLUS to dobra szkoła i jeśli zdecydujecie się na kurs w niej to nie będziecie zawiedzeni. Na koniec chciałbym podziękować i pozdrowić całą kadrę OSK PLUS :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagutka Re: Mam pytanie IP: 109.95.25.* 11.12.11, 22:30 A mianowicie jaki jest tryb nauczania w szkołach jazdy? Czy dopiero po 30 h teorii wsiadasz do samochodu czy wcześniej? Czy jest to uzależnione od szkoły? Dzięki z góry za odpowiedż P.S A co sądzicie o OSK Roberta Pluty w Alei 35? Może ktoś z Was tam się uczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kursantka Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.12, 22:32 Polecam OSK PLUS a szczególnie p. Krzysztofa i p. Jana, dzięki nim zdałam egzamin za 1 razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.12, 19:45 Ze szczerego serca mogę polecić tą szkołę, szybko sprawnie i bez owijania w bawełnę. Zawsze dało się dogadać. Egzamin miałem w poniedziałek, i na egzaminie udało mi się nie popełnić ani jednego błędu. Wszystko dzięki temu że podchodzą profesjonalnie do swoich kursantów. Ps. Zepsuł Ci się Tv , DVD, telefon komórkowy , masz problem z komputerem i jakąkolwiek elektroniką ... przyjdź do plusa, a oni juz sami Was pokierują . (przepraszam za autoreklamę) hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kursantka Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.96.236.203.tvksmp.pl 27.02.12, 17:18 Szkoła, która dobrze i rzetelnie przygotuje każdego przyszłego kierowcę do egzaminu i nie tylko:) Atmosfera panująca w szkole jest baaaaardzo miła. Wszyscy pracownicy są pomocni i życzliwi a wsiadając do auta od razu człowiekowi robi się milej i poprawia się humor. Jeśli chodzi o teorię jest przedstawiona w sposób jasny i zrozumiały ;) Polecam szkołę w 100% i pozdrawiam wszystkich instruktorów i życzliwą Panią Iwonę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupiter Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.12, 11:30 bzdury piszesz bzdury czytasz , jak chcesz zdać to idż lepiej do Pluty jego cichym wspólnikiem jest egzaminator pan N to szybko zdasz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: revers Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 31.42.9.* 09.03.12, 13:13 Jupiter czytaj tematy forum. Twój wpis świadczy o Tobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupiter Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.ibd.gtsenergis.pl 09.03.12, 18:31 Ja akurat dobrze czytam temat i nie owijam w bawełnę tak to wygląda w naszych realiach czestochowskich jak jesteś zinteresowany tym tematem to mogę jeszcze parę szkół jazdy zareklamować z powiązaniami z egzaminatorami !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 77.253.226.* 04.04.12, 16:27 Witam. I potem tacy kierowcy jezdza i powoduja wypadki. Żenada. Ja jezdziłam w Plusie i super tam ucza. Pozdrowienia szczególne dla Pana Tomka (super człowiek). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.Netcominternet.pl 20.04.12, 13:50 Jak najbardziej polecam OSK ''PLUS''. Prawko zdane za pierwszym :) caly kurs przebiegal bardzo sprawnie. Bez problemow mozna dogadac sie w sprawie jazd i ustalic je kiedy tylko nam pasuje. Instruktorzy znakomici.! Bardzo dobrze potrafia wszystko wytlumaczyc,na spokojnie i bez nerwow, niesamowicie sympatyczni, pozdrowienia dla p. Krzysia i p. Janka :) Zwracaja uwage na kazdy blad. Na egzaminie nie bedzie zaskoczenia ze jakas uliczke widzimy pierwszy raz poniewaz na jazdach 'zwiedza' sie kazdy najwazniejszy zakamarek Czestochowy. Z czystym srecem POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.12, 09:38 Polecam ! :) Kadra jest super profesjonalna i posiada anielską cierpliwość. Warto skorzystać z oferty firmy, ponieważ podchodzą poważnie do klienta, są punktualni i z zaangażowaniem traktują swoją pracę. Egzamin zdawałam w styczniu br., za drugim razem pozytywnie, za pierwszym oblałam za dwukrotne przekroczenie prędkości. Egzaminator pozwolił mi dokończyć egzamin, do pozostałych manewrów (poza prędkością) nie miał zastrzeżeń. Po odbytym kursie nabrałam pewności do prowadzenia auta, ba nawet rodzina nabrała pewności do jazdy ze mną ;) Atmosfera jaka panowała podczas kursu, Instruktorzy znający się na swojej pracy, rozmowy z Panią Iwoną i jej pomoc, motywacja i przede wszystkim szacunek do drugiego człowieka, sprawiły, że z czystym sumieniem polecam właśnie OSK PLUS. Pozdrawiam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrr Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.12, 15:05 NIE POLECAM!!! MAM WRAŻENIE, ŻE CZĘŚĆ TYCH WPISÓW NA FORUM TO MODERUJĄ LUDZIE Z PLUSA... ZASKAKUJĄCE, ŻE NIKT NAWET NIE WSPOMINA O SWIFCIE NA KTÓRYM UCZĄ JEŹDZIĆ. GDYBYM SIĘ SAM NIE ZORIENTOWAŁ, TO NIKT NAWET BY SIĘ NIE ZAJĄKNĄŁ NA TEMAT OGROMNYCH RÓŹNIC POMIEDZY ICH SAMOCHODEM A SAMOCHODEM EGZAMINACYJNY. NIE CHCE MI SIĘ TU ROZPISYWAĆ, ALE MA NP. INNA SKRZYNIE BIEGÓW, INNY MOMENT ZASPRZĘGLENIA ITP. WIELU LUDZI Z KURSU DOWIADYWAŁO SIE O TYCH RÓŹNICACH W MOMENCIE GDY WSIADALI DO POJAZDU EGZAMINACYJNEGO. TO NIE JEST W PORZĄDKU. ROZUMIEM, ŻE MOGLI, NIE MIEĆ KASY ABY KUPIĆ NAJNOWSZĄ WERSJĘ SWIFTA, ALE WYPADALOBY CHOCIAZ POINFORMOWAĆ KURSANTÓW O TYCH SUBTELNYCH RÓŻNICACH. UWAŻAM, ŻE TO OSZUSTWO. PO 2. NIE WIEM JAK TO MOŻLIWE, ŻE NIKT NA TYM FORUM NIE WSPOMINA O DZIWNYM ZWYCZAJU ODWOŻENIA PANI IWONY DO RZERZĘCZYC W RAMACH NAUKI JAZDY. MNIE OSOBISCIE SIĘ TO NIE PRZYTRAFIŁO, ALE KILKU ZNAJOMYCH Z KURSU O TYM MÓWIŁO. DZIWIE, SIĘ ZE ZGADZALI SIE NA TO, BO GDYBY MNIE TAK CHCIANO WYKORZYSTAĆ TO NA PEWNO BYM SIĘ NIE ZGODZIŁ. ZA MOJE PIENIADZE PANI IWONA MIAŁABY MIEĆ PODWÓZKĘ DO DOMU?! DROGA DO RZERZĘCZYC TO NIE JEST TRASA EGZAMINACYJNA WIĘC ZUPEŁNIE NIE JESTEM W STANIE TEGO POJĄĆ... PO 3. NAGMINNE SPÓŹNIANIE SIĘ I KOŃCZENIE LEKCJI PRZED CZASEM. JEŻELI NP. MIAŁEM JAZDY UMÓWIONE NA 10 I MIAŁY TRWAĆ 2 H TO NIE WYJEŻDZALIŚMY NIGDY WCZEŚNIEJ NIŻ O 10.10 A BYWAŁO I PÓŹNIEJ, A WRACALIŚMY O 11.50. NIGDY NIE BYŁO TAK ŻEBY LEKCJE TRWAŁY PEŁNE 2 H. 1H I 40 MIN. TO MAX W TEJ SZKOLE. PO 4. KILKAKROTNIE ZDARZAŁO MI SIĘ, ŻE W TRAKCIE JAZD JEZDZILIŚMY TANKOWAĆ SAMOCHÓD ALBO DO MYJNI. AUTO POWINNO BYĆ PRZECIEŻ PRZYGOTOWANE DO JAZDY. PO 5. NIESTETY PO WYKUPIENIU JAZD U INNEGO INSTRUKTORA ZORIENTOWAŁEM SIĘ, IŻ PANÓWIE INSTRUKTORZY Z PLUSA NIE POKAZALI MI NIEMAL POŁOWY TRAS EGZAMINACYJNYCH ( DLATEGO NIE ZDAŁEM EGZAMINU ) PRAWKO ZDAŁEM ZA 2 RAZEM, PO WYKUPIENIU 10H U PANA KRAKOWIAKA, KTÓREGO MOGĘ POLECIĆ, GDYŻ JEST BARDZO KONKRETNYI MA DOKŁADNIE TAKI SAMOCHÓD JAK WORD. A CO DO PLUSA, TO MOŻE JAK WEZMĄ SIĘ TAM WRESZCIE DO ROBOTY, A NIE TYLKO KAWKI I HERBATKI I KUPIĄ SAMOCHÓD JAK NALEŻY TO BEDZIE OK. SYMPATYCZNI Z NICH LUDZIE, ALE TAK DO KAWIARNI CZY COŚ, ALE NIE JAKOS OSK... PRZYKRO MI, ŻE MUSIAŁEM WAM TAKĄ OPINIĘ WYSTAWIĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.96.235.104.tvksmp.pl 25.04.12, 11:41 drogi grrr, nie pomyśl, że sympatyzuje z PLUSEM (jestem kursantką napiszę wprost zanim zarzucisz mi, że jestem kimś z PLUSA) ale w tej sytuacji muszę sie wtrącic i obronić ten OSK: co do samochodu, sprzęgania itd. to wypisujesz brednie (kierowca powinien potrafić wsiąść do każdego samochodu i umieć nim jeździć, nieważne jak bierze sprzęgło itp- nie zwalaj na kogoś winy za to, że jesteś słaby w te klocki;),to nie są samochody egzaminacyjne, chłopie bądźże trochę mądrzejszy!tamte są zadbane i zupełnie inaczej eksploatowane, co do tych podwózek, tankowań, czasu jazd to zdaje się, że jesteś typem pechowca po prostu...współczuje Ci, że akurat jak Ty jeździsz to takie wstrętne rzeczy Ci się zdarzają...może nie siłuj się z tym i przesiądź się zawczasu na tramwaj?szkoda, że masz to prawko bo jakoś po Twoim wpisie mniemam, iż jako naprawdę słaby kierowca możesz być zagrozeniem na drodze...skoro na pamięc musisz wykuć sie tras egzaminacyjnych to cos tu jest nie tak...zastanów się nad sobą:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grrr Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.12, 17:45 oczywiscie, że dobry kierowca powinien potrafić jezdzić każdym samochodem. twierdze jednak, że obowiązkiem instruktorów z Plusa było i wciąż jest informowanie kursantów o tych różnicach. Co do uczenia się na pamięć tras, to rzeczywiscie jest to błędem, jednak wszyscy wiemy jak wyglądają nasze polskie drogi i absurdalne przepisy, źle ustawione znaki itp. itd. W Częstochowie jest kilka takich miejsc, które trzeba poznać, aby nie popełnić błędu, który na egzaminie jest niewybaczalny, choćby skrzyżowanie 112. Każdy zdający uczy się tego wszystkiego na pamięć. Jeśli w przyszłości, mając już prawko znajdzie się w podobnym miejscu i nawet popełni błąd, prawdopodobne zostanie np. obtrąbiony przez innych kierowów i na tym się skończy, ale na egzaminie wszystko trzeba zrobić tak jak należy, 100% zgodnie z przepisami i nie ma przebacz. Dlatego instruktorzy starają się jezdzić po trasach egzaminacyjnych i uczą konkretnych zachowań w tych miejscach. Nie wiem czy nie potrafisz czytać, że zrozumieniem, ale wyprowadzę cię z błedu. Nie odwoziłem pani Iwony do Rzerzęczyc, ale wiem o tym procederze od innych kursantów, a co do tankowania to trzeba być szczęściarzem aby się na to nie załapać, bo w tym OSK nie tankuje się do pełna tylko pyka po 100zl. Stąd częste wycieczki na stacje. No i na koniec... Pani Iwono wiem, że to Pani... Podpuściłem kolege, po zakończeniu kursu u Was i on zadzwonił i zapytał pani o to wasze Suzuki czy jest takie jak egzaminacyjne. Pani z początku okłamała go, że jak najbardziej takie jest, a gdy zaczął drążyć mówiąc, iż w niektórych szkołach oferują suzuki w starszej wersji z inna skrzynią to dokładnie w ten sam sposób zbagatelizowała pani temat, mówiąc, że dobry kierowca każdym samochodem umie jeździć.. Dzwiny zbieg okoliczności, prawda? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???;) Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 212.87.244.* 28.04.12, 12:49 Zgadzam się z opinią zamieszczona przez kolege, w zupełności trafiłes w samo sedno.,;) podejrzewam, ze 99% osob jest niezadowolonych z niepunktualności, jazdy zazwyczaj zaczynają sie 10 po a kończą 5 minut przed czasem.. mozna tez zwrocic uwage na trase ktora czesto odbiega od egzaminacyjnej, o czym wspominal kolega, nie polecam tej szkoly! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 09:08 Ja też zgadzam sie z grrr... Kupiłyśmy z koleżanką kurs w Plusie i nie byłyśmy zadowolone. Czas jazdy był rzeczywiście obcinany a większość lekcji odbywało się na Mikrze. Do Suzuki dopuścili nas dopiero pod koniec kursu a jeszcze na egzaminie kapnełyśmy się że egzaminacyjny jest inny. Oczywiście obie oblałyśmy... Dokupiłyśmy lekcji w innych szkołach i obie zdałyśmy za drugim podejściem. Koleżanka u pana wróbla a ja podobnie jak grrr u krakowiaka. Przyznam się również, że byłam jedną z tych fujar, które zgodziły się odwieść pania iwone do domu w ramach jazd i jeszcze dałam sobie wmówić, że to też jest nauka jazdy. Że po takich pipidówach też trzeba umieć jeździć. Teraz gdy mam porównanie nauki jazdy w Plusie i nauki jazdy u Krakowiaka to wiem, że z cała stanowczością mogę stwierdzić iż nauka w plusie to była sielanka. Wymagania na poziomie minimalnym i znacznie mniejsza ilość manewrow. pozdrawiam grrr bo chyba domyślam sie kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 09:26 Aha.. Zapomniałam napisać o tych trasach egzaminacyjnych. Ja również poznałam inne miejsca które mogę się zdarzyć na egzaminie u pana krakowiaka. No i akurat tak się zdarzyło, że dokładnie tymi trasami prowadził mnie egzaminator na egzaminie. Gdybym była tylko po kursie w plusie to pewnie strzeliłabym karpia i pełny szok pt "GDZIE JA DO CHOLERY JESTEM?!" A co do wypowiedzi "ojej" to mam pytania - SKORO UCZENIE SIĘ TRAS EGZAMINACYJNYCH NA PAMIĘĆ JEST TWOIM ZDANIEM BŁĘDEM TO NAPISZ MI PROSZĘ PO CO WSZYSCY INTRUKTORZY WŁAŚNIE PO NICH KIERUJĄ KURSANTÓW? NIE ŁATWIEJ BYŁOBY NAUCZYĆ PO PROSTU RUSZAĆ I ZATRZYMYWAĆ SIĘ A CO DO RESZTY TO PO PROSTU WYMAGAĆ ZNAJOMOŚCI KODEKSU RUCHU DROGOWEGO? PRAKTYKA PRZECIEŻ NIE POTRZEBNA, JAK MOŻNA WYWNIOSKOWAĆ Z TWOJEJ WYPOWIEDZI... - PO CO WSZYSTKIE OSK POKUPOWAŁY SWIFTY SKORO KIEROWCA POWIENIEN UMIEĆ JEŹDZIĆ KAŻDYM SAMOCHODEM? ZBĘDNY WYDATEK NAJWYRAŹNIEJ... TO CO NAPISAŁA "OJEJ" TO ABSURD, ABSURD I JESZCZE RAZ ABSURD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezlitosny Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 10:38 Zacznę od tyłu Swifty kupowane były po to że był atrakcyjny przetarg może " ktoś musiał na nich zarobić ..... (TO JEST POLSKA !!!) ". A co Ty musisz poznać trasę przed egzaminem ? A jak będziesz jechać z rodziną w daleką podróż to też będziesz jechać najpierw poznać trasę wycieczki ? Kierowca ma myśleć jak jeździ a nie gadać przez tel, zmienić piosenek itp..... przez takich .... później są wypadki !!!! Egzaminatorzy jeżdżą na takich trasach na której mogą przez dany okres czasu wyłapać najwięcej błędów w określonym czasie .... A jak kogoś tak bulwersuje zdawanie egzaminu w "skomplikowanej komunikacyjnie" Częstochowie to ja gratuluje poczucia humoru..... A gdzie Warszawa, Kraków, Wrocław ........... Co zrobisz jak będziesz dzielić pas ruchy z tramwajem ? Jak się tak wielce boisz tego egzaminu i masz problemy z jazdą to może się nie nadajesz do prowadzenia pojazdu ..... Nie każdy musi mieć prawo jazdy !! A i jestem kursantem nie miałem jazd i mnie to mało obchodzi jakie będą miały przebieg trasy. Samochodem obojętnie jakim trzeba umieć jeździć i nie marudzić, i najważniejsze Trzeba myśleć jak się jeździ a nie wykuć na pamięć trasy !!!! No ręce opadają .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 18:51 Chyba rzeczywiście Pani Iwona się udziela... Ten jej tekst "Ręce opadają" to chyba każdy kto miał z nią styczność usłyszał. Ma tendencje do nadużywania go... Po za tym nie sądzę, aby świeżo upieczony kursant taki pewny siebie był. Wiadomo, że każdemu zależy aby jak najłatwiej przez to przejść a nie utrudniać sobie. Co do tego czy powinnam mieć prawko i czy dobrym jestem kierowcą to chyba nie Pani oceniać Pani Iwono. Egzaminator mnie ocenił. Natomiast ja jako wasza była kursantka mam pełne prawo was oceniać i wystawiać taką ocenę na jaką zasłużyliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 06.05.12, 19:15 ABSOLUTNIE NIE POLECAM NIKOMU TEJ SZKOŁY. JAK WIDAĆ POWYŻEJ NIC DO NICH NIE DOCIERA I WCIĄŻ OBSTAWIAJĄ PRZY SWOIM. BUTA ABSOLUTNA. POWINNIŚCIE UDERZYĆ SIĘ W PIERSI I WYMIENIĆ MIKRE I SUZUKI NA TAKIE JAK EGZAMINACYJNE A NIE WMAWIAĆ LUDZIOM, ŻE TAKIE WŁAŚNIE JEST. SKORO TO NIE MA ZNACZENIA TO PO CO ZATAJACIE TĘ INFORMACJE?! REORGANIZACJĘ USTALANIA GODZIN JAZD TEŻ ZALECAM. NIE MOŻNA AŻ TAK OBCINAĆ LUDZIOM CZASU JAZD. 5 MINUT JEST ZROZUMIAŁE ALE 15-20 TO JUŻ PRZESADA... MOŻE BY TAK ZORGANIZOWAĆ KAŻDEMU INSTRUKTOROWI GODZINNA PRZERWE W CIAGU DNIA ABY KURSANCI NIE BYLI STRATNI? WIEM, ŻE ZAWSZE TO GODZINA W PLECY DLA WAS I KASA LECI, ALE NIE NA SAM ZYSK NALEŻY SIĘ NASTAWIAĆ... TYM BARDZIEJ KOSZTEM KURSANTÓW... Po za tym nie jesteście aż tak rewelacyjni jeśli chodzi o nauke jazdy aby twierdzić ze nie trzeba wozić kursantów po trasach egzaminacyjnych... Jak napisałam w jednym z poprzednich postów mogę z całą stanowczością stwierdzić iż nauka u was to sielanka. Nie wykonywałam u was nawet 1/3 ilości manewrów jaką przyszło mi wykonywać u Krakowiaka. Trasa do Rzerzęczyc też jest błachostką. Ot tak nikt się nie zrobi sam rewelacyjnym kierowcą. trzeba go nauczyć pewnych zachowań i reakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.12, 22:18 Tak jestem w trakcie KURSU !!!! Nie jestem żadna Pani Iwona czy jak jej tam !!! I tak myślę tak jak napisałem wcześniej a wiesz dlaczego ??? Bo w przeciwieństwie do Ciebie SZANUJE ludzkie ŻYCIE Dotarło ????? Jak się jest k$%^ Debilem i się nie potrafi prowadzić/ obsługiwać samochodu to się go nie prowadzi/obsługuje takie to trudne ?? Nie wiem kto dał Ci prawo jazdy ale jakbym miał taką władze to na pewno bym ci je zabrał :) A i nie jechałem samochodem nigdy w życiu prowadząc go, jeżeli się naprawdę nie będę do tego nadawał to tego prawka nie zrobię proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 08:19 No ja najwyrazniej nadaje sie na kierowce, bo zdalam za drugim razem bezbłędnie i od 2 miesiecy regularnie poruszam się po polskich i zagranicznych drogach i jeszcze nikt mnie nie obtrąbił ani nie stworzyłam zadnego zagrozenia. I perspektywa jazdy jednym pasem ruchu z tramwajem tez nie jest dla mnie nowoscią :P odebrał/a byś mi prawko tylko dlatego że mam inne zdanie niż ty i śmiem się źle wyrażać o OSK Plus ? podejrzana sprawa heh... Albo zdrowo walniety jestes i po prostu .... jestes panią Iwoną lub przynajmniej kims z Plusa:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 09:12 To ja ci gratuluje zdania za drugim razem tylko to nie wyścigi kto za którym razem zda :) Jak tak sobie świetnie radzisz na polskich drogach i zagranicznych to po co te wonty o trasy egzaminacyjne, że cię ich nie nauczyli ?? Napisała byś to o innej szkole też bym to samo napisał czy to plus i czy inna szkoła wali mnie to ... w każdej szkole muszą uczyć ale nie na pamięć tras egzaminacyjnych bo to woła o pomste do nieba. Jeżeli mas takie świetne umiejętności to dlaczego po pierwszym niezdanym egzaminie dokupiłaś jazdy ?? Co tu trudnego nauczyć zaliczyć testy i jak się myśli i wykorzystuje to to nie powinno się mieć problemu z pokonaniem ŻADNEJ trasy. Tak odebrałbym Ci i nakazał powtórnie wiesz dlaczego Bo dokupiłaś specjalnie jazdy żeby poznać trasy egzaminacyjne a to w mojej ocenie jest po prostu śmieszne co innego jest dokupywanie bo się nie czujesz pewnie albo chcesz się douczyć a co innego kupić godziny żeby poznać trasy egzaminacyjne :) I jeszcze raz zaznaczę możesz to napisać o KAŻDEJ szkole w Częstochowie nie bronie PLUS-a jako szkoły. Serdecznie pozdrawiam i życzę szerokiej bezkolizyjnej jazdy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 10:15 Nie zdałam pierwszego egzaminu nie dlatego ze nie znałam tras egzaminacyjnych. Ja nawet na miasto nie wyjechałam. Oblałam na placu z powodu kompletnej nieznajomości auta i pernamentnego szoku jakiego doznałam gdy zorientowałam się że nic w tym samochodzie nie jest tak jak w tym suzuki na którym się uczyłam. Dodatkowo stres spowodowany egzaminem i skonczyło się na tym że na górce dwukrotnie się stoczyłam. Łuk też ledwo co dałam rade za drugim razem. Sprzęgło w egzaminacyjnym zupełnie inaczej brało niż w tym plusowskim pseudo-suzuki. Jazdy dokupiłam u Krakowiaka gdyż dowiedziałam się iż ma dokładnie taki samochód jak Word. O tym, że nie poznałam wszystkich tras egzaminacyjnych dowiedziałam się gdy zaczełam z Krakowiakiem jeździć po mieście. Nie oceniaj gdy nie znasz sytuacji. Jeśli chcesz zdać egzamin to uciekaj z tej szkoły:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 10:22 deska rozdzielcza w egzaminacyjnym też znacznie się różni, nie wspominając już o skrzyni biegów. Jeśli rzeczywiscie jestes kursantem, w co śmiem wątpić, radzę dopytać. Na łuku w pełnym szoku zauważyłam iż rozpiska biegów różni się od tej którą poznałam. TO JEST CHOLERNIE NIE FAIR ŻE ŻADEN INSTRUKTOR MNIE O TYM NIE POINFORMOWAŁ!!! UWAŻAM ŻE TO OSZUSTWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 10:59 Aha i jeszcze jedno. Dobry kierowca powinien umieć jeździć każdym samochodem - racja. Ja w tej chwili poruszam się Renault Clio z 2006 roku, w którym sprzęgło też jest inne a skrzynia biegów jest podobna do tej jak ma plusowski suzuki czyli wsteczny tam gdzie bieg 1 z podniesieniem pierścienia. Bardzo dobrze mi się nim jeździ, ale gdy pierwszy raz do niego wsiadłam nie byłam niczym zestresowana i miałam czas na zaznajomienie się ze wszystkim. Na egzaminie nie masz nieograniczonego czasu na poznanie auta. Masz wsiąść, poustawiać sobie siedzenie, lusterka, zapiąc pasy i jechać. To nie jest proste gdy orientujesz się iż wszystko jest inaczej a samochód jest zupełnie inny. Na wszystko masz tylko dwie próby. Mnie na łuku samochód zgasł przy pierwszym podejśćiu. Przy drugim ledwo co slalomem dojechałam do koperty. O górce w ogóle wole zapomnieć. To była po prostu porażka totalna! Po resztą jak można mówić o kierowcy który idzie zdawać egzamin na prawko, że jest " dobrym kierowcą" ?! ja wciąz jestem żóltodziobem bez doswiadczenia. wciąż się uczę. Nie można ode mnie ani od żadnego świeżo upieczonego kursanta wymagać żeby wsiaść do każdego pierwszego lepszego auta i potrafić nim plynnie jeździć. Na egzaminie trzeba sie skupić na poprawnym wykonywaniu zadań a nie martwić się, że zaraz mi zgaśnie, bo za wysoko popuszcze sprzęgło. Tam nie ma rozgrzewki na zaznajomienie się z samochodem... to jest bardzo absurdalny argument z tym "dobrym kierowcą...". Pieprzenie farmazonów żeby się usprawiedliwić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor OSK Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 31.42.9.* 07.05.12, 19:30 BARDZO NAM PRZYKRO ŻE KONKURENCJA WYPISUJE TE BREDNIE NA FORUM PRZEZNACZONYM DLA KURSANTÓW PODAJĄC SIĘ ZA NICH. FAKT TEN ZBIEGA SIĘ Z DATĄ ZAJĘCIA PRZEZ NASZĄ FIRMĘ 1 MIEJSCA W GOOGLE. NIGDY NIE ZNIŻYMY SIĘ DO TAKIEGO POZIOMU. NATOMIAST WARTO PAMIĘTAĆ ŻE PISANIE NIEPRAWDY MOŻE BYĆ UZNANE ZA NARUSZENIE DÓBR OSOBISTYCH I MOŻE ROŚCIĆ ODSZKODOWANIE W POSTĘPOWANIU PRZED SĄDEM CYWILNYM. FORUM NIE MA MOŻLIWOŚCI MODEROWANIA PRZEZ NIKOGO I PRZEZ KILKA LAT ZBIERALIŚMY POZYTYWNE OPINIE.PRZESZKOLILIŚMY OKOŁO 2000 OSÓB I WIĘKSZOŚĆ OSÓB PRZYCHODZI DO NAS Z POLECENIA. O POZIOMIE SZKOLENIA I INNOWACYJNOŚCI ŚWIADCZY JEDNA Z NAJWYŻSZYCH OBECNIE ZDAWALNOŚCI W CZĘSTOCHOWIE. JEDNOCZEŚNIE WARTO WIEDZIEĆ ,ŻE KAŻDY KURSANT W/G ROZPORZADZENIA W SPRAWIE SZKOLENIA MUSI ODBYĆ JAZDĘ POZA OBSZAREM ZABUDOWANYM A KIEROWNIK OŚRODKA MOŻE KONTROLOWAĆ PRACĘ INSTRUKTORÓW. NASTĘPNA RZECZ TO TRASY EGZAMINACYJNE. JEŹDZIMY GŁOWNIE PO ZAWODZIU , RAKOWIE I CENTRUM GDZIE JEŻDŻĄ EGZAMINY. NIE ODNIOSĘ SIE DO RESZTY ZARZUTÓW BO SĄ BEZSENSOWNE. PONADTO CELEM WIELOKROTNEGO WPISU PRZEZ TA SAMĄ OSOBĘ MA NA CELU SKOMPROMITOWAĆ OŚRODEK W OCZACH FORUMOWICZÓW. KAŻDY CZYTA WSZYSTKIE WPISY I WYCIĄGA SAM WNIOSKI. DODAM ŻE NA FORUM MAMY NAJLEPSZĄ OPINIE ZE WSZYSTKICH OSK.POZDROWIENIA DLA KONKURENCJI PONADTO ZWRACAM UWAGĘ NA KRYPTOREKLAMĘ JEDNEGO OŚRODKA WE WSZYSTKICH NEGATYWNYCH WPISACH ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INSTRUKTOR OSK Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 31.42.9.* 07.05.12, 19:26 BARDZO NAM PRZYKRO ŻE KONKURENCJA WYPISUJE TE BREDNIE NA FORUM PRZEZNACZONYM DLA KURSANTÓW PODAJĄC SIĘ ZA NICH. FAKT TEN ZBIEGA SIĘ Z DATĄ ZAJĘCIA PRZEZ NASZĄ FIRMĘ 1 MIEJSCA W GOOGLE. NIGDY NIE ZNIŻYMY SIĘ DO TAKIEGO POZIOMU. NATOMIAST WARTO PAMIĘTAĆ ŻE PISANIE NIEPRAWDY MOŻE BYĆ UZNANE ZA NARUSZENIE DÓBR OSOBISTYCH I MOŻE ROŚCIĆ ODSZKODOWANIE W POSTĘPOWANIU PRZED SĄDEM CYWILNYM. FORUM NIE MA MOŻLIWOŚCI MODEROWANIA PRZEZ NIKOGO I PRZEZ KILKA LAT ZBIERALIŚMY POZYTYWNE OPINIE.PRZESZKOLILIŚMY OKOŁO 2000 OSÓB I WIĘKSZOŚĆ OSÓB PRZYCHODZI DO NAS Z POLECENIA. O POZIOMIE SZKOLENIA I INNOWACYJNOŚCI ŚWIADCZY JEDNA Z NAJWYŻSZYCH OBECNIE ZDAWALNOŚCI W CZĘSTOCHOWIE. JEDNOCZEŚNIE WARTO WIEDZIEĆ ,ŻE KAŻDY KURSANT W/G ROZPORZADZENIA W SPRAWIE SZKOLENIA MUSI ODBYĆ JAZDĘ POZA OBSZAREM ZABUDOWANYM A KIEROWNIK OŚRODKA MOŻE KONTROLOWAĆ PRACĘ INSTRUKTORÓW. NASTĘPNA RZECZ TO TRASY EGZAMINACYJNE. JEŹDZIMY GŁOWNIE PO ZAWODZIU , RAKOWIE I CENTRUM GDZIE JEŻDŻĄ EGZAMINY. NIE ODNIOSĘ SIE DO RESZTY ZARZUTÓW BO SĄ BEZSENSOWNE. PONADTO CELEM WIELOKROTNEGO WPISU PRZEZ TA SAMĄ OSOBĘ MA NA CELU SKOMPROMITOWAĆ OŚRODEK W OCZACH FORUMOWICZÓW. KAŻDY CZYTA WSZYSTKIE WPISY I WYCIĄGA SAM WNIOSKI. DODAM ŻE NA FORUM MAMY NAJLEPSZĄ OPINIE ZE WSZYSTKICH OSK. PONADTO ZWRACAM UWAGĘ NA KRYPTOREKLAMĘ JEDNEGO OŚRODKA WE WSZYSTKICH NEGATYWNYCH WPISACH ;-) POZDROWIENIA DLA KONKURENCJI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.05.12, 09:29 Zajebista szkoła ,wszyscy moi znajomi pozdawali tam egzaminy nie wazne za którym ważne że zdali .Ekipa cała włącznie z Panią Iwona Zajefajna .No ale zawsze znajdzie się ktoś komu coś tam nie pasuje i myślę ze w kazdej szkole tak jest nikt nie jest alfa i omega a to czy ktos cos mi pokazał w samochodzie czy nie to istna dziecinada.Ps .Wazne że pokazał jej Pan Krakowiak he he he ........wasz kursant pozdrawia .Nie przejmujcie sie i tak jesteście zajebiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.96.235.104.tvksmp.pl 03.06.12, 08:38 qwoli wyjasnienia ostatecznego : nie jestem Panią Iwonką i już proszę żeby DEBILE którzy nagle widzą literke "R" w innym miejscu niż w PLUS'owym Suzuki przestali mnie o to posądzać...swoją drogą nie wiem w zasadzie jak w ogóle udaje Wam się jeździć jak to "R"znajduje się w innym miejscu, biedne sierotki nikt nie powiedział...parę osób które się tu wypowiedziały zasługuje na miano uczniów szkół specjalnych...jesteście dupa a nie kierowcy, nie potraficie po prostu jezdzic, w dodatku zero samokrytycyzmu a przydałby się żeby rozdmuchać te Wasze nie wiadomo jak wielkie (a calkiem zbyteczne) mniemanie o sobie...bylam kursantka, nie zdalam za pierwszym razem, trasa trafila mi sie taka jak wiele razy mnie P.Janek i Krzysiek wozili, nie zdalam pod sam koniec egzaminu na miescie bo zabrakło mi jednego spojrzenia...nie winie ich za to, moja wina:)oni zrobili wszystko co trzeba bylo zeby mi poszlo dobrze:)a to że zajecia sie zaczynaja 5 minut pozniej czy 5 minut wczesniej koncza..nie wiem w jakim swiecie zyjecie, chyba nie chodzicie na studia ani do pracy skoro nie wiecie jakim cudem mozna cos pozniej/wczesniej zaczac/skonczyc...zaloze sie ze 90% ludzi wypowiadających sie negatywnie o plusie to: 1.pechowcy(normalni ludzie, którzy po prostu mieli mniej szczescia- do tras, do tankowan, odwozen, skrzyn biegow, sprzęgieł itp.), 2.słabi kierowcy i wczesniej wspomniani DEBILE...POZDRAWIAM PLUS'A !!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojej (MARTYNKA) Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.96.235.104.tvksmp.pl 29.06.12, 13:34 zdałam za drugim razem.Gdyby nie moja wina to pewnie byłoby za pierwszym:)PLUS to właściwe osoby na właściwym miejscu. Dobrze uczą, cierpliwością chyba nawet anioły przewyższają;)))i nauczą każdego kto ma choć trochę drygu do jazdy i chęci:)wielki PLUS dla PLUSA.Pozdrawiam całą ekipę a zwłaszcza Panów Krzysia i Janka :))) mam nadzieję, że jak najwięcej osób udających się na prawko przeczyta ten wpis:)jestem osobą postronną, a wpis ma tak pozytywny wydźwięk ponieważ jestem mega zadowolona, że wybrałam właśnie tą szkołę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Instruktor OSK Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: 31.42.9.* 07.05.12, 19:25 BARDZO NAM PRZYKRO ŻE KONKURENCJA WYPISUJE TE BREDNIE NA FORUM PRZEZNACZONYM DLA KURSANTÓW PODAJĄC SIĘ ZA NICH. FAKT TEN ZBIEGA SIĘ Z DATĄ ZAJĘCIA PRZEZ NASZĄ FIRMĘ 1 MIEJSCA W GOOGLE. NIGDY NIE ZNIŻYMY SIĘ DO TAKIEGO POZIOMU. NATOMIAST WARTO PAMIĘTAĆ ŻE PISANIE NIEPRAWDY MOŻE BYĆ UZNANE ZA NARUSZENIE DÓBR OSOBISTYCH I MOŻE ROŚCIĆ ODSZKODOWANIE W POSTĘPOWANIU PRZED SĄDEM CYWILNYM. FORUM NIE MA MOŻLIWOŚCI MODEROWANIA PRZEZ NIKOGO I PRZEZ KILKA LAT ZBIERALIŚMY POZYTYWNE OPINIE.PRZESZKOLILIŚMY OKOŁO 2000 OSÓB I WIĘKSZOŚĆ OSÓB PRZYCHODZI DO NAS Z POLECENIA. O POZIOMIE SZKOLENIA I INNOWACYJNOŚCI ŚWIADCZY JEDNA Z NAJWYŻSZYCH OBECNIE ZDAWALNOŚCI W CZĘSTOCHOWIE. JEDNOCZEŚNIE WARTO WIEDZIEĆ ,ŻE KAŻDY KURSANT W/G ROZPORZADZENIA W SPRAWIE SZKOLENIA MUSI ODBYĆ JAZDĘ POZA OBSZAREM ZABUDOWANYM A KIEROWNIK OŚRODKA MOŻE KONTROLOWAĆ PRACĘ INSTRUKTORÓW. NASTĘPNA RZECZ TO TRASY EGZAMINACYJNE. JEŹDZIMY GŁOWNIE PO ZAWODZIU , RAKOWIE I CENTRUM GDZIE JEŻDŻĄ EGZAMINY. NIE ODNIOSĘ SIE DO RESZTY ZARZUTÓW BO SĄ BEZSENSOWNE. PONADTO CELEM WIELOKROTNEGO WPISU PRZEZ TA SAMĄ OSOBĘ MA NA CELU SKOMPROMITOWAĆ OŚRODEK W OCZACH FORUMOWICZÓW. KAŻDY CZYTA WSZYSTKIE WPISY I WYCIĄGA SAM WNIOSKI. DODAM ŻE NA FORUM MAMY NAJLEPSZĄ OPINIE ZE WSZYSTKICH OSK. PONADTO ZWRACAM UWAGĘ NA KRYPTOREKLAMĘ JEDNEGO OŚRODKA WE WSZYSTKICH NEGATYWNYCH WPISACH ;-) POZDROWIENIA DLA KONKURENCJI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 20:29 NIE JESTEM ŻADNĄ WASZĄ KONKURENCJĄ... a o Krakowiaku pisze, bo uważam że on mnie nauczył jeździć. Po za tym przede mnie jeszcze 2 osoby wpisały negatywne komentarze. Możecie sobie dochodzić swoich praw gdzie chcecie, bo nie jestem konkurencja w najmniejszym nawet stopniu. Kursantka z lipca zeszłego roku. przyszłam z koleżanką. Zresztą nie mam nic do ukrycia. Ada z Blachowni. Jako była kursantka mam pełne prawo pisać swoje zdanie. Natknęłam się przypadkowo na to forum i zauważyłam, że ktoś wreszcie zdecydował się napisać o dziwnych rzeczach jakie sie u was wyprawiają. Postanowiłam dołożyc swoje 3 grosze. Nie skłamałam w ani jednym zdaniu, wiec o oczernianiu nie ma mowy. Kryptoreklama też nie ma tu miejsca. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 20:50 szkoda że INSTRUKTOR OSK nie odniósł się do kwestii wersji waszego suzuki... Myślę, że to nie jest bzdura. Chciałabym uzyskać jakieś wyjaśnienia. Chociażby dlaczego nikt nie informuje kursantów o róźnicach? Spodziewałabym się nawet przeprosin, ale skoro uważacie że to bzdura to chyba nie mam na co liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia biedronia Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.ingram.com.pl 07.05.12, 21:55 Nie bardzo rozumiem kwestii tego suzuki które posiada "plus".Jeszcze w tamtym roku na egzaminie auto było wybierane losowo, uczyłaś się jeżdzić na nissanie a dostałaś corsę na egzaminie i jeżeli instruktor nauczył cię dobrze jeździć na kursie ,obojętne na jakim samochodzie i ogarniasz temat ,to nie ma znaczenia do jakiego modelu auta wsiądziesz na egzaminie. po prostu albo umie się jeździć , albo nie.Osobiście robiłam kurs w plusie w tamtym roku i suzuki jeździłam tylko kilka razy , a egzamin zdałam za pierwszym razem, jeździłam też z wszystkimi trzema instruktorami,i każdy nauczył mnie czegoś nowego, co uważam za bardzo cenne.Nie rozumiem też oburzenia niektórych , że w trakcie swoich jazd muszą podjeżdżać na stację żeby tankować paliwo, przecież to też jest jakiegoś rodzaju doświadczenie, które w przyszłości się przydaje.A propo podwożenia Pani Iwonki, to jakaś bzdura, w trakcie mojego kursu nigdy taka sytuacja nie miała miejsca.Osobiście polecam tą szkołę i będę ją polecać, bo dzięki ludziom tam pracującym zdałam pozytywnie egzamin ,i od tamtej pory jeżdzę samochodem codziennie, nie mając żadnych problemów na drodze.Pozdrowienia dla całej kadry PLUSA. Monia Biedronia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kam Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 21:42 Powiem Wam ludzie tak... Przeczytałem wątek, i chcę mi się śmiać. Np . " Sprzęgło wyżej bierze " .... Ok. hmm no to pokaż mi dwa pojazdy egzaminacyjne gdzie bierze tak samo ... " Zupełnie inna deska " ... pozostawię bez komentarza , większość aut ma intuicyjne rozmieszczenie, a po za tym deska z nowszego suzuki różni się tylko albo i aż wyglądem " Zupełnie inna skrzynia, byłam w szoku ." Ludzie po to ktoś rozrysował biegi na gałce że jak się spojrzy to normalna inteligentna osoba wie o co chodzi, nie róbcie z siebie takich idiotów proszę Mniejsza już z tymi "argumentami" . Prawda jest taka, szkoła która to nie jest ma Wam pomóc w nauce, jak Wy nie zbierzecie się i do tego nie przyłożycie to tak jak by się chodziło na korki z maty pospać, i potem wielkie pretensje na cały świat. Idziecie wielce rozżaleni do innej szkoły (nawet gorszej niż poprzednia) uświadamiacie sobie że szkoda nagle kasy tracić na dalsze nauki, oświeca Was że trzeba się brać w garść i nagle zdajecie. Nie mówię o każdym przypadku, bo bywa różnie. Już widzę multum wyzwisk że jestem pracownikiem / właścicielem Plusa. Wierzcie lub nie ale jestem byłym kursantem który dobrze poznał podejście innych do nauki . Zdałem za pierwszym razem ale to nie jest najważniejsze... Dziwi mnie fakt że miałem kurs który trwał 3 miesiące i nie miałem problemów z jakimś odwożeniem Pani Iwony, ani nikogo innego. Z instruktorami dobrze się współpracowało. a tu piszecie o jakiś paliwach , cudach , i że jazdy 20 min krótsze . Albo ja jestem tak cholernym farciarzem, albo Wy tak pechowymi osobami . Moja bratowa miała również kurs w Plusie nie wspomnę że zdała za pierwszym , ale najważniejsze że była bardzo zadowolona . Tak jak ja. Albo konkurencja tak bardzo cierpi na brak kursantów że smaruje innym tyłek albo trafiła się grupka dzieci z piaskownicy co za bardzo nie dorośli do pewnych dorosłych zachowań. Nie wnikam w to . Od razu odpowiadam na pytanie " Dlaczego to napisałem ?" Ponieważ uważam że to prawda : " każdy może się wypowiedzieć " ale kłamstwa i naginanie prawdy to naprawdę Szanowni ludzie NIEETYCZNE . Powtarzam jeszcze raz mogę szkołę pochwalić , jestem zadowolony i innym polecam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bhb Re: Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.play-internet.pl 07.05.12, 22:50 Ja nie znosze byc oszukiwana i wykorzystywana jesli innym to nie przeszkadza to droga wolna. Wyraziłam tu swoje zdanie do którego mam pełne prawo. Jeśli mnie ktoś zapyta teraz czy w przyszłości to na pewno nie polecę nikomu tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Revenzis Co sądzicie o OSK "PLUS" ?? IP: *.alfanet24.pl 08.05.12, 23:30 Wiecie co jak chcecie schudnąć du dupie że się tak wyrażę to niech wam żal dupę ściśnie i wtedy szybko na tyłku schudniecie. Mnie tak żal dupę ścisnął tak to przeczytałem że schudłem w oczach. Nie da się słuchać tych bzdur wyssanych z palca słuchać. Jestem obecnym kursantem. I. Odwożenie p. Iwonki - ten proceder nie miał miejsca z tego co mi wiadomo, a jeśli miał to z chęcią odwiozę p. Iwonkę do domu. Jazda w mieście, a na "wiosce" jak ktoś to napisał to spora różnica bądź co bądź. Tam się inaczej jeździ. Tam inaczej się zachowuje. Śmieszy mnie takie podejście ludzi do tego. Jeśli się jeździło po "wioskach" i to za pewne był z raz to czy przy okazji nie można odwieźć właścicielki do domu, czy to coś złego, może jakaś zbrodnia .. Skoro wam nie pasuje niby odwożenie p. Iwonki to czemu się nie odezwiecie tylko na forum się wyrażacie pod pseudonimami. Ja mam jazdy też wieczorem i p. Iwonka jeździ samochodem bo widziałem. II. Co do kwestii samochodów to też się nie zgodzę. Przejeździłem już troszkę godzin i głównie jeżdżę suzuki, z 4/5h jeździłem micrą. Czemu jak tam czekam na jazdy w biurze bo przyjdę wcześniej nie słyszę skarg czy jakiś ale. Macie swoje języki więc czemu nie powiecie że coś nie pasuje. III. Co do wpisów że p. Iwonka sama wpisuje pozytywne komentarze. To jest gó... prawda. Sprawdźcie sobie IP jeśli jesteście tacy fajni. Widać bykiem że są różne IP. Tacy mądrzy ale nawet IP nie sprawdzą. IV. Co do jazd przekładanych. Ludzie czasem chorują i musiało na was trafić. Jak nigdy nie miałem jazd przełożonych czy odwołanych. V. Krótsze jazdy. Nie ma tak że jazdy są krótsze o 20min. Ja nie jeżdżę non stop alejami jak nie które osk jeżdżą. Przejechałem je raz czy dwa i jak się wyjeżdża z bazy to tylko też wtedy ale jadę za zwyczaj w stronę Rakowa. Aleję są wprost banalne. Szkoda czasu na nie bo tam są korki bardzo często. Jeżdżę od bazy i od Placu Biegańskiego jak i Daszyńskiego. Jak ja się zasiedzę czy spóźnię to mój problem bo jazdy już się zaczęły, a instruktor na mnie czeka mimo wszystko. Czasem to się przyjeżdża nawet 5 minuty przed czasem bo nie wyczuje się zawsze idealnie czasu do ruchu na ulicach ale wtedy czy omawia się światła dla przypomnienia czy silnik. Czas do końca jest wykorzystany. Po cholerę kłamać. VI. Tankowanie itp. Nigdy mi się nie zdarzyła się jeszcze taka okazja żebym musiał jechać na bipi czy gdzieś zatankować czy umyć samochód. VII. Jazda po trasach egzaminacyjnych. Całej Cze-wy się nie zjeździ ale te rodna, skrzyżowania i drogi na których można nie zdać przez własną głupotę są przerobione z wszystkich możliwych stron i perspektyw. Przejechane z każdej strony i omówione co i jak. Jak najlepiej, na co uważać itp. Dziwnę że ja z żadnym ale to z żadnym z tych pojebanych problemów się nie spotkałem. Instruktorzy się zmieniają. Są punktualni czasem idą na szybko do ubikacji lub do biura po coś ale to minuta jest opóźnienia. Ja tam odczucia zajebiste co do tego ośrodka. Grafik jest dostosowany do mnie, a nie na odwrót. Jestem tam od roku bo potrącił mnie samochód i nie jeździłem troszkę więc wiem jak tam jest. Teoria wyłożona i przerobiona zajebiście. Co do egzaminu. W dużej mierze zależy to od egzaminatora i jaki ma humorek, jeśli ma zły dzień to najpewniej nie zdasz. Jeśli go wnerwisz czy mu się nie spodobasz , nie zdasz bo oni mają z tego kasę i taka jest prawda. Nie można mieć do całego świata pretensji za to że się nie zdało z własnej głupoty lub widzimisię egzaminatora. Jeśli egzaminator się uweźmie urąbie każdego. Polecam rzecz jasna OSK PLUS i pozdrawiam bo uczą tam i mają zajebiste nerwy co do kursantów - przewałkują jedno i to samo dziesiątki razy jeśli trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś