mily2000 29.03.09, 00:18 Witam chce kupic telewizor LCD chcialbym sie dowiedziec jaka marakajestlepsza sharp czy sony i oczywiscie jakie sklepy polecacie do zakupu na terenie czewy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.rev.inds.pl 29.03.09, 11:31 Ja mam JVC 26 Odpowiedz Link Zgłoś
viole-ta73 Re: opinia lcd sony czy sharp 29.03.09, 14:42 jeżeli LCD to koniczeni zastanów się nad LG - mają naprawde dobre ceny, a jakością nawet przewyższają sony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mily2000 Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 15:55 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.09, 16:02 jak telewizor to tylko LOEWE.Nie do zdarcia choć mało znany na polskim biednym rynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNAFFCA Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.09, 23:14 POTWIERDZAM-sony bravia to syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonka Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:13 Ja mam od pół roku sony bravia 32. Nawet teraz, siedząc bokiem do telewizora, widzę wyraźnie obraz. Dobra czerń, piękne kolory i dźwięk. Nawet mój szwagier, który pomagał nam w wyborze, jest w szoku, bo on dla siebie nie chciał sonki. No i teraz żałuje. W sumie to najczęściej wybieramy sprzęt tej marki. Jakoś tak się złożyło, że nigdy nie zawiodły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: media-markt Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.09, 18:16 wg.mnie najlepszy jest sharp a pozniej samsung Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soniak Re: opinia lcd sony czy sharp IP: 94.251.141.* 29.03.09, 21:02 zależy ile masz na to pieniędzy przeznaczone jest bardzo szeroki asortyment tego sprzętu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audiofil Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.09, 15:42 Najlepsze LOEWE..następnie SHARP,TOSHIBA,SAMSUNG,LG i dopiero SONY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.rev.masterkom.pl 31.03.09, 18:31 Hahaha - pokaż mi jakiegoś samsunga co ma 15 lat - a soniaków pokaże Ci na pęczki .... liczą się firmy a nie jakieś tam samsungi ... nikt mnie do takich firm nie przekona - firma która robi wszystko nigdy nie jest wiarygodna ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazak Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.09, 16:01 Najlepszy jest LSD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fant Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 30.03.09, 17:29 Słabo sprecyzowałeś pytanie - ogólnie jeżeli chodzi o LCD bez wnikania w szczegóły to oczywiście że Sony (szczególnie z nowym modelem KDL-W5500). Jeżeli chodzi o sklepy to raczej kiepsko - ze względu na ceny polecam kupić w sprawdzonym internetowym bo to co pod tym względem prezentuje sklep dla idiotów i RtvMix to jakaś "lekka" przesada. Też jestem na etapie zakupu LCD także jestem zorientowany w tej kwestii. Może ktoś nam poleci jakiś sklep RTV w Cze-wie, w którym ceny LCD są realne?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mily2000 Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 21:05 chodzi mi o telewizor 42 cale moze byc plazma moze byc lcd tylko chodzi mi o jakosc bo powiem ze mam sony który ma 20 lat i działa bez zarzutów bez najmniejszej naprawy wiec tez chyba bede za sony ale moze mnie ktos wyprowadzi z błedu z góry dziekuje za wszystkie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fant Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 30.03.09, 21:31 Jeżeli chodzi o markę sony to wiadomo - jakość wykonania, jakość obrazu, niezawodność ale i cena (!!!) Coś za coś. Poczytaj fora i jeżeli cena nie ma dla Ciebie znaczenia to zainteresuj się modelem KDL-W4500 lub jego następcą KDL-W5500 (5 lat gwarancji!!!). Tylko że Sony nie wypuszcza lcd w rozmiarze 42cale - 40 lub 46. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wek Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.09, 21:58 Zobacz gdzie jest produkowany sony, a gdzie sharp!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arkadius Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 30.03.09, 22:24 Lcd tańsze są prawdopodobnie w Radomsku na ul. Reymonta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.09, 10:04 Gość portalu: wek napisał(a): > Zobacz gdzie jest produkowany sony, a gdzie sharp!!! Właśnie, od tego nalezy zaczac. Nie wiele osob temu sie przyglada, bo firma SONY !! /dla mnie tylko pozostalo logo/ Sony kupowalo sie i bylo porzadnym sprzetem 10 - 20 lat temu, obecnie placi sie za logo a nie za sprzet. Co do marek szkoda sie rozpisywac bo kazdy klient bedzie mial swoje zdanie i to co on kupi w/g niego bedzie ok. Ja osobisci kilka miesiecy temy po rozmowach, analizie dokonalem zakupu Sharpa z matryca wyprodukowana w Japonii, jestem zadowolony i tego zycze wszystkim co rozsadnie przemyslanych dokonuja zakupow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icco Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.09, 11:16 Przede wszystkim LCD musi mieć minimum 100Hz. Sony z takim odświeżaniem kosztuje duuużo, zastanów się nad Sharpem, poczytaj o tych nowych modelach co wyszły. NIE SŁUCHAJ PSEUDO ZNAWCÓW którzy rzucają markami telewizorów bez oparcia o konkretne modele co moim zdaniem jest skrajnym idiotyzmem. Poczytaj sobie testy osób które jakieś pojęcie mają na ten temat, a nie szukaj pomocy na regionalnym forum zwłaszcza ludzi z częstochowską mentalnością:] www.hdtv.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fant Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.116.125.177.tvksmp.pl 31.03.09, 18:27 > Przede wszystkim LCD musi mieć minimum 100Hz. Sony z takim odświeżaniem kosztuje duuużo, zastanów się nad Sharpem, poczytaj o tych nowych modelach co wyszły.> Ja byłem już zdecydowany właśnie na nowy model Sharpa Aquos LC-32DH77E jednak po przeczytaniu opinii i doświadczeń z tym modelem na poleconym z resztą przez Ciebie forum już taki zdecydowany nie jestem. Poza tym 100hz w Sharpie jak przyznaje większość użytkowników to fikcja, niestety. Sam nie wiem co o tym myśleć po prostu można zgłupieć. I wszystko oczywiście MADE IN JAPAN żeby nie było. Zgodzę się, że Sony lepszą markę miało 10 lat wstecz ale mimo wszystko na dzień dzisiejszy (jeżeli chodzi o LCD) w starciu z innymi jest w ścisłej czołówce. Dla mnie w porównaniu z Sharpem (którego też stawiam wysoko) wygrywa jednak cena przesądza o tym że dla siebie szukałem jednak Sharpa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.09, 18:54 polecam plazme LG 42 do tego telewizja N i kanaly hd ktore ma w pakiecie odbiór wymiata,tv kupilam w euromixie przy pkp na gorze.polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekimek Re: opinia lcd sony czy sharp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 19:06 Witam, chciałbym wtrącić się do dyskusji, bo jakiś czas temu sam miałem taki dylemat. Pewnie, że dobrze przeczytać coś na specjalistycznych forach ale... w 75% ludzie polecają to co mają do sprzedania lub to co sami kupili. Jeszcze inne opinie to te że jeden ma lepszą czerń niż inny, następny ma inną biel itp. a tak realnie to "normalne" oko tego nie wychwyci, bo jeżeli bierzemy pod uwagę cenę np. 4tys. zł. to patrząc na ten sam obraz nie poznasz co to za marka bo wszystkie ładnie grają (ważne jest żeby oglądać obraz na normalnym kanale a nie na demo). Mogę jeszcze dodać, tak jak ktoś wyżej, że teraz sony to nie te same "soniaki" z lat 90tych. Nie pamiętam czy ktoś już wspomniał o tym ale sony matryce lcd kupuje od samsunga. A cena jest większa... Ale wybór należy tylko do Ciebie, idź do media (tam można porównać większość TV), powiedz żeby włączyli Ci jakiś kanał z satelitki i porównaj który wg. Ciebie ładniej gra i tego poszukaj w dobrej cenie. W razie pytań jestem do dyspozycji Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slav Sony , Panasonic , Philips IP: *.prenet.pl 01.04.09, 19:49 Tak wyglada czolowka producentow oferujacych najlepsza jakosc elektroniki. O tym czy obraz jest OK decyduje ELEKTRONIKA a nie matryca ktora produkuje jedna z fabryk dla kilku odbiorcow i nie napis MADE IN JAPAN :)A jak ktos nie umie czytac testow w internecie to niech kupuje kiszke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Sony , Panasonic , Philips IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.09, 20:23 Czlowieku puknij sie porzadnie w łeb, a pozniej pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Sony , Panasonic , Philips IP: 195.205.202.* 01.04.09, 20:35 panasonic 42pv80 100hz poczytaj fora szczególnie co kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slav Re: Sony , Panasonic , Philips IP: *.prenet.pl 01.04.09, 23:03 Gość portalu: .. napisał(a): > Czlowieku puknij sie porzadnie w łeb, a pozniej pisz. Rozumiem ze dostajesz prowizje od sprzedazy Szajsunga i jego koreanskiego brata grata LG :) ZENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Sony , Panasonic , Philips IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.09, 20:27 Z ciebie znawca jak z koziej dupy trabka a fujjj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slacv Re: Sony , Panasonic , Philips IP: *.prenet.pl 02.04.09, 21:14 Moze rozwin watek High Endowych marek typu : Funai , Daewoo a moze Technika . Maja zajebisty kontrast , super matryce i niesamowity design a to wszystko za oszalamiajace ceny i na raty 0%. Przeciez Sony to tylko przereklamowana , dziadowska lipa produkowana u Zenka w garazu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniolocolo Re: opinia lcd sony czy sharp IP: 212.244.249.* 09.04.09, 17:28 Jak najbardziej sharp ktorego jestem szczęśliwym użytkownikiem za takie pieniądze warto szczególnie modele xl2e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniolocolo Re: opinia lcd sony czy sharp IP: 212.244.249.* 09.04.09, 17:43 Bardziej istotna sprawa to z czym ten tv ma współgrać jeśli chcessz cokolwiek wyciągnąc z możliwości takiego lcd to musisz zainwestować także w jakąś platformę cyfrową gdyż wtedy dopiero zobaczysz na czym polega zabawa nie sugeruj się tym co jest na wystawie w sklepie to wabik(skuteczny jak podłączysz pod analogową tv to zadasz sobie pytane po co wydałem tyle kasy. Odpowiedz Link Zgłoś