klema85 23.06.09, 19:16 Słucham dziś wiadomości o podwyżkach podatków, których to podnoszenie świadczy o kiepskiej polityce i desperacji rządu. I co zostało z tych obiecanek? Kiełbasa wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jak Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:35 a skad ci maja niby brac pieniadze na to wszystko? Z dobrowolnych datkow? Czy maja dodatkowo zadluzyc kraj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 07:21 pewnie...można by obciążyć firmy zatrudniające nas tylko wtedy trzeba byłoby się zastanowić czy prezes/szef tej firmy nie zechce sobie odbić część strat np na naszej pensji lub idąc dalszym tropem ceną swojego towaru który produkuje... tak czy inaczej kasa nam z kieszeni ucieknie czy tego chcemy czy nie:/ Autorze wątku a zastanawiałeś sie kiedyś kto przespał pewien okres super prosperity kiedy to można było wszystko zrobić...a teraz to jest w zasadzie ratowanie tego co się wali. A co do obietnic wyborczych to fajnie że ktoś wierzy że którakolwiek partia będzie realizować swój program:D...trzeba być bardzo naiwnym wierząc w takie rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 07:50 klema85 napisała: > Słucham dziś wiadomości o podwyżkach podatków, których to > podnoszenie świadczy o kiepskiej polityce i desperacji rządu. Przypomina mi się rysunek Mleczki odnośnie tych wypocin powyżej - "Powiedział co myśli i spieprza" Skąd się tacy ludzie biorą? W podstawówkach uczy się już elementarnych zasad ekonomii! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuskomaniak Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:17 tu masz odpowiedź: www.youtube.com/watch?v=kf-Syd-M-WA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuskomaniak Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:18 tu też trochę prawdy: www.tuskwatch.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 08:42 Obawiam się że do zarządzania finansami kraju nie wystarczy jedynie znajomość podstawowych zasad ekonomii. Ale może na tym polega ten "cud"? Nie zna zasad ekonomii a rządzi. Nie zna prawa a je tworzy. Ma wadę wymowy a przemawia. Jest szkodnikiem a ma wiernych "fanów". I tak można długo... A może jednak w tym szaleństwie jest metoda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 09:49 Gość portalu: Wietnamski kucharz napisał(a): > Obawiam się że do zarządzania finansami kraju nie wystarczy > jedynie znajomość podstawowych zasad ekonomii. Moje słowa tyczyły się autora wątku. Oj Wietnamski Kucharzu kilka linijek tekstu i w prawie w każdej mijasz się z prawdą. Godne prawdziwego PiSiaka! Za finanse kraju odpowiedzialny jest Jacek Rostowski! WYKSZTAŁECENIE (za wikipedią): 1972: BSc – International Relations, University College London 1973: MA – Economy and History, University College London 1975: MSc (magister inżynier) – Economics, London School of Economics and Political Science DZIAŁALNOŚĆ ZAWODOWA: W latach 1988-1995 był wykładowcą w UCL School of Slavonic and East European Studies, University of London. Od 1992 do 1995 pracował także w Centre for Economic Performance, London School of Economics and Political Science (LSE). W 1995 został profesorem mianowanym prywatnej uczelni (nie posiada tytułu naukowego ani stopnia naukowego doktora) i kierownikiem Katedry Ekonomii na Central European University w Budapeszcie. W latach 1989-1991 pełnił funkcję doradcy ekonomicznego wicepremiera i ministra finansów Leszka Balcerowicza, a w latach 1997-2001 kierował Radą Polityki Makroekonomicznej w Ministerstwie Finansów. Od 2002 do 2004 był doradcą prezesa NBP. Doradzał również rządowi Federacji Rosyjskiej w sprawach polityki makroekonomicznej. Od 2004 zajmował stanowisko doradcy zarządu Banku PEKAO S.A. (zawiesił tę działalność, obejmując urząd ministra). Należy do współzałożycieli Centrum Analiz Społeczno-Ekonomicznych (CASE), zasiadał w radzie tej fundacji (członkostwo zawieszone wraz z objęciem funkcji ministra). Jest autorem publikacji poświęconych problematyce rozszerzonej Unii Europejskiej, polityce monetarnej, kursowej i transformacji gospodarek postkomunistycznych. 16 listopada 2007 został ministrem finansów w rządzie Donalda Tuska. > Ale może na tym polega ten "cud"? Nie zna zasad ekonomii a rządzi. Ta argumentacja mnie totalnie powaliła. Nie mogę się doszukać logiki. To może tak. Uroki demokracji. Poprzedni premier w zakresie ekonomii był istnym orłem. > Nie zna prawa a je tworzy. Premier nie tworzy prawa. > Ma wadę wymowy a przemawia. Ten argument jest żenujący. Dobrze, że premier nie porusza się na wózku inwalidzkim lub nie jest niewidomy. To by Ci musiało dopiero przeszkadzać! A przypomniało mi się można zajmować się finansami znając? podstawowe zasady ekonomii! www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4 I to dzięki komu? W oczekiwaniu na sensowny wpis zwolennika PiS (czekam i czekam...) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 11:30 Ad 1 i 2 - premier odpowiada za całokształt pracy rządu, koordynuje działalność ministrów i wytycza ogólny kierunek polityki rządu. Minister od finansów nie powie nic innego niż mu premier pozwoli. Przykład? - Na całym świecie o kryzysie finansowym było wiadomo od września i nie wierzę że tak doświadczony człowiek jak minister finansów o nim nie wiedział, ale premier uparcie twierdził że kryzysa u nas niet. Kryzys w Polsce rozpoczął się w momencie uroczystego ogłoszenia go przez Donalda cztery miesiące po terminie i już następnego dnia prasa była pełna hiobowych wieści. Minister finansów doskonale wiedział o procedurze przyjmowania euro ale premier uparcie bałakał o pewnym wejściu do strefy w 2012 roku. Nie wspominając już o wypowiedziach ministra od MSWIA. Ad 3. "Premier nie tworzy prawa". Trochę się to wiąże z początkiem odpowiedzi na poprzedni punkt. Prawo to również rozporządzenia ministrów i samego prezesa rady ministrów wydawane przez nich jednoosobowo. Poza tym obietnice premiera są ze względu na jego autorytet wiążące. A ile ich było i ile z nich ze względu na śmieszność nie zostanie zrealizowanych? Do klasyki już chyba przeszły: "Obiecuję że już nigdy więcej w tym kraju żadne dziecko nie będzie bite" i "Będziemy kastrować pedofili". Premier ponosi również częściową odpowiedzialność za Grzegorza który ostatnimi czasy wykazał się rażącą nieznajomością konstytucji i ośmieszył rząd chyba najbardziej od czasów kariery Beżowego Jędrusia. Wyciągnął z tego jakieś konsekwencje? Ano nie - bo z Grzegorzem dobrze gra się w piłę, zwłaszcza jak w sejmie są głosowania. Ad.4 Premier na wózku? - niemożliwe. Nikt by takiego człowieka w naszym kraju niestety nie wybrał. Zresztą - nie wjechałby przecież do kancelarii, ale być może zająłby się przejazdami dla inwalidów. Głosowałbym na niego. Jest jeszcze sporo spraw które by można tu poruszyć ale po co? Nic to nie da. Trzeba przeczekać. Pozdrawiam również i życzę zmiany okularów z różowych na normalne. ;) Aha, byłbym zapomniał. Nie utożsamiaj mnie proszę ze zwolennikami PIS. Raczej z przeciwnikami oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 13:37 Trudno mi uwierzyć, że te dwa posty napisała jedna osoba. Umiejętność mówienia/pisania to co lud chce usłyszeć godna Jana Winnickiego (dla kogo Jan, a dla kogo Jasiek). Ten pierwszy post nadal uważam za kretyński, godny tej części społeczeństwa, które słysząc "dziadek Tuska był w wehrmahcie" zmienia całkowicie swoje sympatie polityczne, o ile w ich przypadku można to tak nazwać. Z drugim postem już lepiej, ale znów musiałbym wkleić kilka cytatów i się do nich odnieść, a niestety nie mam tyle czasu :/ "Na całym świecie o kryzysie finansowym było wiadomo od września i nie wierzę że tak doświadczony człowiek jak minister finansów o nim nie wiedział, ale premier uparcie twierdził że kryzysa u nas niet". może się czepiam :), ale: Na całym świecie o kryzysie finansowym (WYSTĘPUJĄCYM GDZIE? w USA) było wiadomo od września i nie wierzę że tak doświadczony człowiek jak minister finansów o nim nie wiedział (SKĄD TAKIE PRZYPUSZCZENIE?), ale premier uparcie twierdził że kryzysa u nas niet (A BYŁ U NAS WE WRZEŚNIU? TEN KRYZYS? ;) )". "Do klasyki już chyba przeszły: Obiecuję, że już nigdy więcej w tym kraju żadne dziecko nie będzie bite" i "Będziemy kastrować pedofili". Przytoczyłbyś: "Polska będzie drugą Irlandią" to nawet rąk bym nie załamał. Nawet chyba potrafię sobie wyobrazić, że są ludzie, którzy byli szczerze przekonani, że jest to realne w dwa lata. Baaa, nawet tacy, którzy oczekują drugiej Irlandii w dobie światowego kryzysu gospodarczego. Ale to co przytoczyłeś to już chyba naiwność dziecka. Wspomniane cytaty miały raczej za zadanie podniesienie głosu w debacie społecznej na te poważne tematy i zwrocenie uwagi na skalę problemu. To co zacytowałeś i Twoja krytyka przypomina mi jak Plikot zwołał konferencję prasową i machał dildo. Przez kilka tygodni PiS i nie tylko SKANDAL!!! BŁAZEN!!! itd. itp. A jaki był powód zwołania konferencji? POLICJANCI GWAŁCILI ZATRZYMANE KOBIETY NA KOMENDZIE (nie pamiętam miasta). POLICJANCI ! K.... mać, przez 5 tygodni, do dziś nawet, "Palikot machał dildo". W jednym się z Tobą zgodzę, że z tą piłką nożną w czasie ważnych głosowań to grube poniesienie. Ja z kolei nie jestem zwolennikiem PO. Denerwuje mnie tylko krytyka ze strony PiSiaków, których partia dała d..y w każdej dziedzinie. To trzeba mieć tupet i krótką pamięć. "Pozdrawiam również i życzę zmiany okularów z różowych na normalne" Dziękuję i z natury jestem pesymistą i również przeciwnikiem oszołomów (w takim razie Ty za rządów PiS musiałeś pisać dziennie z kilkanaście postów) Bardzo daleko mi do różowych okularów, ale powiem szczerze chciałbym być taką osobą. Mniej niepotrzebnych zmartwień i trosk. "Trzeba przeczekać". Widzisz na horyzoncie osoby lub partie, które by godnie reprezentowały nasz kraj? Jeśli chcesz napisać UPR to nie pisz. Po sojuszu z LPR powinni być w politycznej izolacji na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:38 Oj, w Ameryce kryzys się zaczął od czerwca, Europa już we wrześniu zaczynała podejmować kroki mające zaradzić "kryzysowi". Czyżbyś wątpił że minister od pieniędzy nie wie co się na świecie dzieje? Niekoniecznie musi czytywać Wyborczą, ale o tym było głośno wszędzie. Tylko że we wrześniu uzasadnienia że nie ma w Polsce kryzysu zajmowały pół strony w gazetach, natomiast w grudniu już trzy. To był idealny czas by się przygotować. A tak to trzeba było "wprowadzić" kryzys bez przygotowania... > Wspomniane cytaty miały raczej za zadanie podniesienie głosu w > debacie społecznej na te poważne tematy i zwrócenie uwagi na skalę > problemu. Hmm... Wolałbym by premier nie prowokował w ten sposób debaty społecznej bo gdyby tak było w istocie - byłoby to zagranie w stylu przez Ciebie specjalisty od wymachiwania żelkami. A o tym że tak jednak nie było świadczy zaangażowanie całej masy dworzan w odkręcanie i tłumaczenie co Słońce Peru miało na myśli, zasłanianie się naprędce przygotowanym wypracowaniem o możliwości "kastracji chemicznej. Z debaty i tak wyszło psińco a niesmak pozostał... A co do tej przysłowiowej już Irlandii: od obiecanki do uroczystego wprowadzenia kryzysu minęło ponad dwa lata. W tym czasie nie uczyniono absolutnie nic by zmniejszyć przepaść dzielącą nas od Irlandii. Nawet nie zaczęliśmy produkować farby by trawa była bardziej zielona. Czy na tym miał polegać cud? "Staliśmy z założonymi rękoma a jednak się stało!"? Na tym to miało polegać? Wiesz co? Chyba nie ma sensu przerzucać się tu argumentami. To do niczego nie prowadzi... Nie widzę nic na "politycznym horyzoncie". Ale czy z tego powodu mam wybierać coś co jest złe dla mnie i ośmiesza mój kraj? Mam niby wybrać "mniejsze zło"? Zło jest złem jakiej wielkości by nie było. Społeczeństwo jedynie podczas wyborów ma możliwość pokazania swojego stosunku do rządzących. I dobitnie pokazuje to pożałowania godna to frekwencja. I nie pomogą żadne prymitywne socjotechniczne wybiegi z wmawianiem że jeśli nie głosowałeś to nie masz prawa narzekać. Nie głosowałem - w ten sposób pokazałem że nie udzielam votum zaufania żadnej z koterii. Możliwe że jestem jednym z tych "ciemnogrodzian zaściankowych". Czekam aż w końcu się coś pojawi. Może się kiedyś doczekam... A wiesz że z tym UPR to nie do końca taki głupi pomysł jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.icis.pcz.pl 24.06.09, 15:09 Polska w sumie na tle reszty Europy radzi sobie niezle. I to w sumie jest najwazniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:13 Ooo! Witamy ikskwadrata! ;) Teraz to dopiero będzie: siła złego na jednego! Tylko że mam niejasne przeczucie iż znowu na mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 20:26 zgodnie z Twoją logiką w sejmie, ktry tworzy prawo powinni zasiadać sami prawnicy, to dopiero byłaby klęska Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska 25.06.09, 09:05 Do Rompera : Napisałeś " Skąd się tacy ludzie biorą? > W podstawówkach uczy się już elementarnych zasad ekonomii " Nie, w podstawówkach uczy się - taka jest praktyka - że można nic nie umieć , nie uczyć się , przeszkadzać na lekcji a jednak być promowanym do następnej klasy . Taka to " ekonomia szkolna " jest praktycznie wykładana w szkołach , nie tylko podstawówkach . Stąd , kiedy gostek ma już 18 lat i dowód , to głosuje na taką partię , która obiecuje podobny sposób myślenia - cuda irlandzkie . Dlatego budżet państwa - państwo III RP , ciągle się zadłuża . Bo wyborcy wybierają takich polityków - od prawa do lewa - którzy nie mają odwagi powiedzieć , tak podatki to obciążenie ale trzeba je płacić . Skoro brak kasy w państwie - oszczędności zawsze są potrzebne , ale są fizyczne możliwości ich dokonywania - to trzeba zwiększać dochody . No cóż w I RP część obywateli - szlachta - nie chciała słyszeć o wzroście podatków ( po to by wystawić skuteczną armię ) , no i państwo upadło . Czy teraz będzie powtórka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cedr Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.09, 09:13 Kaczyńscy nie dawali nic lepszego niż Tusk - chore walki z układem i szukanie teorii spiskowych. Dlatego nie głosuję na przebierańców z pis, sld, po pomijając psl która działa tylko na korzyść rolników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo__79 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 14:12 Wole żeby rządził Tusk niż Jarek!!!!! i tyle..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 15:40 Dla mnie nie jest ważne kto rządzi byle mądrze rządził. A niby premier Tusk z rządzeniem sobie nie radzi, wszystko robi dla pijaru i przyjdzie nam za to w najbliższej przyszłości zapłacić. A głupi ten , który wybiera patrząc na sympatie, a nie na predyspozycje do sprawowania władzy. Abyśmy nie obudzili się z ręką w nocniku, ale za to z sympatycznym (zależy dla kogo) premierem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Niech Europa zazdrości kogo wybraliśmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 07:27 ... a wybraliśmy chyba najbardziej profesjonalny rząd od wielu lat, w czasach demokracji lepszego rządu nie mieliśmy tylko szkoda że ten kryzys sie przypałętał...ale to jak sobie Polska z nim radzie to naprawdę tylko przyklasnąć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Re: Niech Europa zazdrości kogo wybraliśmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 07:44 ale ty pieprzysz farmazony, czy aby wierzysz w to co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: McCarthy Re: Niech Europa zazdrości kogo wybraliśmy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:22 Jaki profesjonalny rząd.Kaczyński od listopada zeszłego roku ostrzegał przed kryzysem, a Donek i jego minister finansów zauważyli kryzys, gdy już jest za późno.na koniec roku deficyt w budżecie może sięgnąć 55 mld!!!!!To jest najbardziej profesjonalny rząd?kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Niech Europa zazdrości kogo wybraliśmy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 08:40 Najbardziej nieprofesjonalny rząd od czasów Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Niech Europa zazdrości kogo wybraliśmy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 16:48 Tak wierzę w moje słowa!!! a skłania mnie do takiego myslenia chłodna analiza tego co robią. A co do rządów AWS to naprawdę była to świetna formacja tylko że potem SLD spieprzyło sporo z tego co oni zrobili:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piesek_w_kratke Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.2.142.7.tvksmp.pl 26.06.09, 14:36 79 (IQ?)... i wszystko jasne. BTW, gratuluję przejścia na ty z Jarosławem Kaczyńskim ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Rządy liberałów 25.06.09, 08:55 zawsze dbają o najbogatszych . Ale , ale jednak jest kryzys i mniej pieniędzy wpływa do budżetu . Pora więc przestać się zadłużać . Albo więc będą drastyczne oszczędności , może takie jak na Łotwie , albo zwiększenie wpływów przychodów do budżetu np poprzez zwiększenie podatków . Innego wyjścia nie ma . No ale dla części wyborców PO , którzy oczekiwali cudów irlandzkich - taka to mentalność tych ludzi - nie jest to ważne . Oni chcą zawsze łatwo żyć , bez wysiłku ot w taki " cudowny " sposób rozmnażać pieniądze . Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Rządy liberałów 25.06.09, 11:11 angrusz1 napisał: > No ale dla części wyborców PO , którzy oczekiwali cudów irlandzkich - > taka to mentalność tych ludzi - nie jest to ważne . > Oni chcą zawsze łatwo żyć , bez wysiłku ot w taki " cudowny " sposób > rozmnażać pieniądze . No teraz Angrusz dałeś popalic Rozumiem z tego,że według Ciebie wyborcy PO to głąby,które liczyły na cuda ? A nie przyszło Ci do głowy,że to ludzie,którzy po prostu wybrali mniejsze zło ? Nie liczyli na cuda,ale po prostu na powstrzymanie rozrastania się macek ośmiornicy o nazwie państwo,umożliwienie prowadzenia działalności gospodarczej bez niepotrzebnych i wziętych z sufitu utrudnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: Rządy liberałów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 11:49 Do mateusza : Napisałem " część wyborców ". Masz wątpliwości ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do mateusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 16:55 Mateusz to co napisałeś dokładnie odzwierciedla to co oczekiwałem po wybraniu PO, dokładnie chodziło mi tylo o odunięcie PiSu od władzy i zaprzestanie niszczenia państwa, żadnej irlandi nigdy nie oczekiwałem, bo zwyczajnie irlandia to nie polska. Ale wiesz co naprawdę jestem pełen podziwu dla rządu Tuska, rządzić w takich warunkach (mam na mysli kryzys i prezydenta) to naprawdę niewielu by dawało rady. A co do obietnic wyborczych.... wyborcy PiSu a pamiętacie 2005 rok i to że kaczyńscy NIGDY się bratać nie będą z Samoobroną czy LPR, ten kto wierzy w obietnice wyborcze musi wogóle nie znać realiów świata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pusia Re: Rządy liberałów IP: *.2.142.7.tvksmp.pl 26.06.09, 21:42 "Mniejsze zło" to już wybrał Jaruzelski, SB-ku. Przepraszam, bo nie wierzę, że tej samej retoryki używają 20-, 30- latki, wyborcy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska 25.06.09, 10:56 klema85 napisała: > Słucham dziś wiadomości o podwyżkach podatków, których to > podnoszenie świadczy o kiepskiej polityce i desperacji rządu. I co > zostało z tych obiecanek? Kiełbasa wyborcza. Bo widzisz klema85 to jest tak. Trzeba cofnąc się wstecz i wtedy ujrzymy prawdę.Prawda jest taka,że najpierw był PRL,który doprowadził do bankructwa państwo, ponieważ prawa ekonomii wzięto z Księżyca.Potem była mozolna odbudowa tego co w tamtych czasach spartolono. Wszystko byłoby ładnie gdyby nie to,że kolejne rządy poczynając od pseudoprawicy,aż po pseudolewicę lekką ręką zadłużały kraj pod niebotyczne poziomy.Taka jest niestety natura polityków.Tak więc obecnie w czasie kryzysu ( i to niebagatelnego ) wychodzi szydło z worka.Budżet się nie dopina ( i to nie z winy Tuska ),trzeba rolowac długi a nie ma za dużo chętnych na ich pokrycie, pozostaje więc ostre cięcie wydatków,( a to niestety boli ) i zwiększanie deficytu. To niefrasobliwośc kolejnych ekip rządzących(szczególne pretensje zgłaszam do PiS-u) spowodowała,że nie będzie nam teraz wesoło. Temu rządowi należy jednak przypisac jeden duży plus....chciał zmniejszac wyraźnie deficyt nie oglądając się na populistyczne i nośne hasła opozycji w postaci PiS-u.Jednak sytuacja w gospodarce światowej, od której Polska nie ucieknie zgotowała nam coś zupełnie przeciwnego,a na to obecny rząd nie ma wpływu.Tak więc tą żabę musimy jakoś przełknąc i uważac aby się nie udławic. Wracając jeszcze do polityków.Oni wprost kochają dzielic cudzym groszem, przy okazji sowicie się wynagradzając na różne sposoby.Mamy wybitnie drogie państwo (PiS w dużej mierze także się do tego przyczynił-wbrew temu co głosił) na co wcale nas nie stac.Nadeszła więc godzina prawdy.Tusk ma pecha,że akurat jemu przyszło karty na stół wykładac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 11:21 Piękne wytłumaczenie. Przepiękne. Takie... yyy... "Łotewskie". Miejmy tylko nadzieję że dalszy ciąg będzie inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klema85 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 15:05 Mnie rząd i premier, który nie realizując obietnic jeszcze kłamie, żeby zyskać elektorat nie odpowiada. Nie mam żadnych sympatii w jedną, czy drugą stronę. Dla mnie premier i rząd może być choćby z zagranicy, wybrany na podstawie konkursu lub przetargu. Wtedy na początku mamy założenia i dalej określone cele. Nie wywiązujesz się ponosisz określone konsekwencje. A nawet na początek "rodzaj wadium". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: 213.199.192.* 26.06.09, 18:29 na szczescie malo co mamy wspolnego z Lotwa. A nie wiadomo czy nie mielibysmy w sytuacji rozdawnictwa pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 do mateusza 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 17:01 mateusz powiem ci jedno..ja sobie naprawdę nie chce wyobrażać co by było gdyby teraz dale rządził PiS, po prostu w głowie mi sie to nie mieści... polska i tak ma szczęście bo czasy rządów PiSu przypadły na lata polskiej prosperity kiedy to gospodarka napędzona przez za rządów SLD kwitła i specjalnie wtedy nie mieli wiele co do spartolenia (na tamten czas), jednak pewne zaniechania teraz odbijają nam sie czkawką tyle że zakrywać buzie musi PO wprowadzając ostrą i odpowiedzialna politykę nawet kosztem obywateli:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klema85 Re: do mateusza 2 IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.09, 20:00 No tak PO i premier mają rację mówiąc Polakom, wyjeżdżajcie i podbijajcie Europę. Jesteście lepiej wykształceni od nich. A nas będą podbijać różne brudasy, podczas kiedy my będziemy budować obce gospodarki. Ot taki PO-wski nowy patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.09, 08:20 >>Trzeba cofnąc się wstecz i wtedy ujrzymy prawdę.Prawda jest taka,że >>najpierw był PRL,który doprowadził do bankructwa państwo, ponieważ >>prawa ekonomii wzięto z Księżyca.Potem była mozolna odbudowa tego co >>w tamtych czasach spartolono. Dziwny tok myslenia prezentujesz! To cofnijmy sie jeszcze wstecz! Przed PRL-em była II WŚ, w której zamordowano 6 milionów Polaków a kraj doszczętnie zburzono! I ten właśnie doszczętnie zburzony kraj, ten zły PRL odbudował! A PRL upadl bo był częscią bloku, ktory przegral walke z Zachodem (to oczywscie nie oznacza ze Zachod jest dobry, wrecz przeciwnie!). Widze ze jak brak merytorycznych argumentow to trzeba cos głupiego wymyslec; kiedys wina obarczano Żydów, Masonów i Cyklistów dzisiaj jak widac w modzie jest PRL. A to wasz piekny kapitalizm sie wali. Nie mozna ciagle zyc na kredyt, nie mozna bezkarnie okradac swiata. Tak sie nie da! Zrozum to Mateuszu! Wiele razy juz Ci to pisalem! A wracajac do sytuacji w kraju, prosze zrozumiec, mamy kapitalizm, wladza ma ograniczony wplyw na gospodarkę! Nie wazne czy rzadzic bedzie Pis PO czy SLD. W porzadku oni mogą np. ustalic cene placy min. czy wielkosc podatkow, zabiegac o zagraniczne inwestycje... jestesmy czescia swiata kapitalistycznego; jak na swiecie hossa to i hossa u nas, jak na swiecie kryzys to i u nas kryzys. Ani Kaczyński, ani Miller ani Tusk nic na to nie poradzą; jak Zachod czy Azja nie chca kupowac naszych wyrobow to nie i kropka. Kryzys zaczał sie na swiecie latem 2007; do Polski dotrze on prawdopodobnie na jesień; obym sie mylił! Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska 27.06.09, 10:17 Gość portalu: Janosik napisał(a): > Dziwny tok myslenia prezentujesz! > To cofnijmy sie jeszcze wstecz! Przed PRL-em była II WŚ, w której zamordowano 6 > milionów Polaków a kraj doszczętnie zburzono! > I ten właśnie doszczętnie zburzony kraj, ten zły PRL odbudował! > A PRL upadl bo był częscią bloku, ktory przegral walke z Zachodem (to oczywscie > nie oznacza ze Zachod jest dobry, wrecz przeciwnie!). > Widze ze jak brak merytorycznych argumentow to trzeba cos głupiego wymyslec; > kiedys wina obarczano Żydów, Masonów i Cyklistów dzisiaj jak widac w modzie jes > t > PRL. A to wasz piekny kapitalizm sie wali. Nie mozna ciagle zyc na kredyt, nie > mozna bezkarnie okradac swiata. Tak sie nie da! > Zrozum to Mateuszu! Wiele razy juz Ci to pisalem! > > A wracajac do sytuacji w kraju, prosze zrozumiec, mamy kapitalizm, wladza ma > ograniczony wplyw na gospodarkę! Nie wazne czy rzadzic bedzie Pis PO czy SLD. W > porzadku oni mogą np. ustalic cene placy min. czy wielkosc podatkow, zabiegac o > zagraniczne inwestycje... jestesmy czescia swiata kapitalistycznego; jak na > swiecie hossa to i hossa u nas, jak na swiecie kryzys to i u nas kryzys. Ani > Kaczyński, ani Miller ani Tusk nic na to nie poradzą; jak Zachod czy Azja nie > chca kupowac naszych wyrobow to nie i kropka. > Kryzys zaczał sie na swiecie latem 2007; do Polski dotrze on prawdopodobnie na > jesień; obym sie mylił! Janosiku ! Czy ten tok myślenia jest dziwny można łatwo sprawdzic. Zobacz na jakim poziomie żyją Niemcy,Francuzi,Brytyjczycy,Belgowie,Holendrzy itp. i porównaj z Polską.PKB per capita (który jest jednym z podstawowych wskaźników mówiących o zamożności społeczeństwa)Polski w 2008 wynosi 17300 dolarów dla porównania : Belgia 37500 dolarów Holandia 40300 dolarów Francja 32700 dolarów Niemcy 34800 dolarów. Przecież Niemcy także były straszliwie zniszczone,a popatrz,że zyje się tam dwa razy lepiej.;-)) Weź także pod uwagę,że ten PKB per capita Polski wzrosł prawie dwukrotnie po reformie Balcerowicza w 1989 roku.Wcześniej był krótki impuls tuż po wojnie,gdy odbudowywano kraj i za Gierka,gdy pozyczono od zachodu (tego zgniłego Twoim zdaniem ) i częśc przeznaczono na inwestycje,a resztę przejedzono w róznoraki sposób. Można więc spokojnie stwierdzic ,że większośc okresu PRL-u to dreptanie w miejscu.W tym czasie zachodnia Europa rozwijała się w doskonałym tempie.Polacy,którym udało się przekroczyc w jakiś sposób "Żelazną kurtynę" nie mogli wyjśc z podziwu,że można życ na takim poziomie.Często się zdarzało,że prosili o azyl(np.sportowcy)i nie wracali do kraju.Czy słyszałeś o jakichkolwiek Niemcach, Francuzach,Belgach,Amerykanach, którzy poprosili o azyl w PRL-u ? ;-) Co do drugiej części Twojej wypowiedzi tj."zgniłego Twoim zdaniem kapitalizmu". Na tym forum już raz pytałem Ciebie co proponujesz w zamian ? Wyszło Ci,że najlepszy będzie powrót do wspólnoty pierwotnej i jaskiń z łuczywami na kartki.;-)) Kapitalizm w Polsce został wypaczony .Zastąpiony został w dużej części etatyzmem.Popatrz co się dzieje w spółkach Skarbu Państwa (to państwowe-czyli nasze).To miejsce dla kolegów,znajomych,krewnych rządzących.Zobacz jak rozrosła się instytucja o nazwie "państwo" w naszym kraju.Dlaczego się tak rozrosła ? Ano dlatego,że PKB Polski wzrósł prawie dwukrotnie (dzięki szczególnie tej części rynku,która ma najwięcej wspólnego z kapitalizmem) i wpływy podatkowe także wzrosły, co oczywiście skwapliwie wykorzystali nasi politycy powiększając częśc gospodarki opierającej się na etatyźmie.;-)) Co do kryzysu. Jego odpryski już dotarły do Polski.Mamy nikły wzrost gospodarczy na poziomie 0,8% i nie mamy co liczyc, że na tą chwilę będzie lepiej (raczej gorzej) ponieważ jesteśmy częścią gospodarki światowej. Na świecie kapitalizm także został w dużom stopniu zaburzony o czy przecież dyskutowaliśmy już na tym forum.Banki,które miały upaśc nie upadły bo rządy czyli "państwo" je podtrzymały pompując w nie ogromne pieniądze z naszych podatków. Polecam do przeczytania ten artykuł: Wśród wyjaśnień obecnego kryzysu zbyt rzadko przywoływane jest to, które za jego podstawowy czynnik sprawczy uważa politykę monetarną Banku Centralnego USA. Pamiętaj,że Banki Centralne to regulacja ilości pieniądza przez rządy co moim zdaniem także nic wspólnego z kapitalizmem nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska 27.06.09, 12:23 Do Mateusza : Niby racja . Ale to banki amerykańskie - tam gdzie taka swoboda zeczęły oferować bezwartościowy produkt a inne banki go kupowały . To takie kapitalistyczne - ba dodałbym jakie . A jakie to metody , ba czyje . Ano wiele lat temu kiedy kupowałem na ryneczku na Wałach jabłka u pewnego handlarza o charakterystycznym wyglądzie ( już wiekowy był ) , to owszem włożył do torebki dwa trzy jabłka te z przodu ,a resztę tak sprytnie , że nie zauważyłem , to spod lady . W domu okazało się , że już gniły . Teraz wiesz dlaczego tych ludzi nie lubią . Bo i oni w bankowości , zwłaszcza amerykańskiej pracują . Dlatego ludzie niechętnie słuchają o amerykańskim kapitaliźmie Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska 27.06.09, 20:30 > Do Mateusza : angrusz1 napisał: > > Do Mateusza : > Niby racja . > > Ale to banki amerykańskie - tam gdzie taka swoboda zeczęły oferować > bezwartościowy produkt a inne banki go kupowały . > > To takie kapitalistyczne - ba dodałbym jakie . Ależ Angruszu! Takie banki,które oferują bezwartościowy produkt, w kapitaliźmie nie mają prawa bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Chcieliście Tuska, on was z pieniędzy wyłuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 17:39 :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heinrich Skoro ma 50% poparcia to z "forsy łuska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.09, 19:58 Skoro Tusk ma 50% popracia to z "forsy łuska". ludzie mają pieniądze, tylko udają Greka. Ulice zakorkowane, czyli większość na paliwo i samochód ma. większość komórki powyżej 700 zł i ciągle przez nie gadają, czyli forse mają. a wczasy zagraniczne? czy tak zachowuje sie społeczeństwo, które nie ma forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Skoro ma 50% poparcia to z "forsy łuska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 20:16 dodałbytm pełne markety i centra handlowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Skoro ma 50% poparcia to z "forsy łuska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 10:52 Gość portalu: K2 napisał(a): > dodałbytm pełne markety i centra handlowe Ja bym dodał jeszcze: pełne aleje, a sklepy padają jeden za drugim. Angruszu nie obrażaj wyborców PO. Ta część wyborców, o których mówisz to może promil z całego ogółu. Bardziej bym się skłaniał, czytając marne argumenty, że 99% wyborców PiS uwierzyło w drugą Irlandię po 2 latach rządów PO+PSL. Tok myślenia tych ludzi nie napawa optymizmem. Odnośnie Irlandii dodam jeszcze: 1. Drugą Irlandię obiecywało PO, nie koalicja PO + PSL. 2. Sytuacja na świecie jest nieciekawa (tak to określę). Wymaganie obecnie jakiegokolwiek cudu gospodarczego i powtarzanie tego jak zdarta płyta wskazuje na totalny brak zdrowego rozsądku, i co gorsza, rozumu. PiSiakowski plan ratowania Polski sporządzony przez partię bardziej lewicową, w zakresie rozdawania państwowych pieniędzy -> zadłużania państwa, niż SLD jest śmiechem na sali. Przypominam , że wg danych statystycznych Polska w Europie na tle innych wypada rewelacyjnie. Oczywiście można przyjąć tezę , że wszelkie urzędy statystyczne są sterowane przez żydo-PO-kochający inaczej-masoński spisek i podają fałszywe dane. I zapewne wielu z wyborców pewnej partii tak myśli. Przyjmując jednak , że dane statystyczne są prawdziwe nie jest chyba tak żle. Tęższe umysły na całym świecie zareagowały inaczej niż polski rząd i ich gospodarka tonie. Dopiero za kilka lat dowiemy się, która droga była najskuteczniejsza. Szkoda, że najgłośniej słychać krzykaczy, którzy o ekonomii i finansach nie mają bladego pojęcia. Wiesz Angruszu jaki jest jeden z głównych powodów głosowania na PO? PiS. I jeszcze Klema. Nazwanie innych narodowości brudasami potwierdza moje wyobrażenie o zwolennikach innych partii niż PO i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wietnamski kucharz Re: Skoro ma 50% poparcia to z "forsy łuska" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 11:04 Romper, daj se na wstrzymanie. Podobno nie jesteś pryszczatym fanatykiem jedynie słusznej siły przewodniej. Więc może postaraj się ustosunkować do działań owej koterii a nie do porównywania ich na siłe z poprzednią "porażką". No bo to trochę przypomina słynne słynną dyskusję zakończoną "A u was to Murzynów biją." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Skoro ma 50% poparcia to z "forsy łuska" IP: 213.199.192.* 26.06.09, 18:26 PO nie jest zadnym idealem. Tym niemniej w chwili obecnej racjonalnej alternatywy dla PO nie widze. Taka alterantywa nie jest ani PiS, ani SLD, ani ... Jak sie pojawi rozsadna alternatywa, bedzie mozna sie zastanawaic nad wyborem. Ale najpierw musi sie pojawic. Polacy sa w sumie rozsadni, szczegolnie Ci mlodsi i lepiej wyksztalceni. Stad takie a nie inne wyniki wyborow czy sondazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Ile procent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 18:35 Do XX : Piszesz : "w sumie rozsadni, szczegolnie Ci mlodsi i lepiej wyksztalceni" Ilu jest ich . Czy wiekszość dorosłych ludzi to rozsądni , młodsi i lepiej wykształceni ? Rozbrajasz mnie swoją naiwnością . A że tyle ma , no czego ? poparcia w sondażach - ostatnie wybory pokazały , że sondaże dość jednoznacznie się skompromitowały . W ostatnich wyborach wyszło mniej niż 50 % , a do tego jeszcze bardzo niska frekwencja była . W sumie . W sumie to lubisz jak ktoś ciemnotę wciska i jeszcze go chwalisz . No tak, prawie każda partia ciemnotę wciska ( 3 mln mieszkań ). To smutne . Co za wybór ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Ile procent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.09, 07:17 Panie angrusz.. znamy się na forum nie od dzisiaj, ja doskonale wiem jakie pan ma poglądy polityczne i na odwrót... wiem że co by Pan nie napisałał to mnie nie przekona i co ja bym nie napisał to Pana nie przekonam ale niech Pan pomyśli i przypomni sobie zarazem co obiecało w 2005 roku PiS gdy szło do władzy i ile z tego zrealizowali?? Jednym słowem wybierzcie mnie na prazydenta...obiecam złote góry jeśli tylko na mnie zagłosujecie.... a jakie to ma pokrycie w rzeczywistości to już sami wyciągnijcie wnioski:) Odpowiedz Link Zgłoś
xxo Re: Ile procent 27.06.09, 11:28 Wyniki wyborow jednak potwierdzaja sonadze - kto moze wygrac, a kto musi sie zadowolic duzo mniejsza liczba glosow i mandatow. Frekwencja zawsze u nas jest niestety nieduza. Wiec decyduja Ci ktorym sie chce. Nieobecni nie maja racji. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ile procent ? 26.06.09, 11:06 Do Rompera : Piszesz " totalny brak zdrowego rozsądku, i co gorsza, rozumu. " Owszem jest pewien procent ludzie o takich cechach . I zdarza się , że pod wpływem agitacji wyborczej ci ludzie decydują o zwycięstwie tej czy innej partii . tacy ludzie są także i w PiS ale chyba w poprzednich wyborach parlamentarnych oni w zdecydowanej większości zagłosowali na PO , bo oczekiwali " cudów irlandzkich ". Dla nich teraz nie jest ważne , że kryzys , że przyszedł z zewnątrz , oni są rozżaleni i ... I nie wiem, co zrobią . Czy zagłosują na inną partię , czy w ogóle nie pójdą głosować . A ty jak sądzisz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Ile procent ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 12:04 Sądze , że jednak nie Angruszu. Nie spotkałem jeszcze wyborcy PO, który by wspomniał o tym , że czuje się oszukany i rozżalony, że jeszcze nie ma w Polsce drugiej Irlandii. To zwolennicy PiS czują się oszukani :) Jest chyba wątek założony przez Ciebie o podwyżce dla nauczycieli gdzie Pluto37 napisał: "Nikt mnie i moich znajomych nie oszukal. Wyborcy i sympatycy PO, ktorych ja znam raczej dosc mocno stapaja po ziemi i maja dosc niezle rozeznanie w tym co mozna, a czego nie zrobic w polityce i jakie sa warunki rzadzenia w danym momencie. Kazdy w miare rozsadny czlowiek jest w stanie odroznic to co sie leje z ust politykow w czasie przedwyborczym od tego co mozna zmajstrowac w konkretnych ramach prawnych. I ekonomicznych mozliwosciach. Dobrze jest tez w miare dokladnie sluchac tego co mowia politycy od ktorych cokolwiek zalezy". W 100% się z powyższym zgadzam. Pozwól , że z obietnic wyborczych PO rozliczy ich elektorat PO. Mam tylko takie przeczucie, że dopóki na scenie politycznej jest w miarę silny PiS platforma może liczyć na dobry wynik wyborczy. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Ile procent ? 26.06.09, 16:17 Do rompera : Ty nie spotkałeś , to jeszcze nie oznacza, że takich nie ma . Ja jako nauczyciel nie raz spotkałem się z zarzutem , że nie potrafie nauczyć angielskiego tego i tamtego ( rodzice też takie pretensje mieli ) , jak to na reklamie w TV bywało ( luz blus , okulary i leżenie na plecach ) . Ja orientuję się ile takich uczniów - o takim podejściu do nauki , w tym języków obcych - bywało w klasie , ba w populacji . Ty piszesz : " Kazdy w miare rozsadny czlowiek jest w stanie odroznic ". No właśnie . Czy zakładasz , że wszyscy wyborcy PO to rozsądni ludzie , a wszyscy wyborcy PiS to głupcy ? Miej takie mniemanie jeśli chcesz . Ja pozostaję przy swoim zdaniu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K2 Re: Ile procent ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 18:05 nie wszyscy są rozsądni, ale to ci rozsądni w lwiej części stanowią o elektoracie PO.... ja powtarzam cudów nigdy od strony PO nie oczekiwałem, ale za to oczekiwałem rozsądnego rządzenia i z jesli mierzyć tą miarka to PO wywiązuje sie na bardzo wielki plus jak dla mnie. Napisze nawet że rządzą lepiej jak oczekiwałem, zważywszy jeszcze na to że po przeciwnej stronie mają wielki kryzys, prezydenta i bardzo nieciekawą opozycję (wystarczy posłuchać pani Rokity):D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ile procent ? IP: *.icis.pcz.pl 27.06.09, 12:19 PiS moglby stanowic wyrazniejsza konkurencje dla PO niz teraz, chociaz nie w moim przypadku. Ale nie w tej wersji, gdy to jest partia 2 braci i z takim nastawieniem do wspolczesnego swiata ja teraz. Ta wersja w szczegolnosci odstrasza wlasnie mlodszych. Nie mozna bazowac na emocjach, ktorymi zyja glownie emeryci i straszyc Niemcami itd. Przeciez to straszenie Niemcami niczym sie nie rozni od tego co uprawial tow. Wieslaw. A jednak troche czasu juz uplynelo, Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Ile procent ? 27.06.09, 20:49 angrusz1 napisał: > > Ja jako nauczyciel nie raz spotkałem się z zarzutem , że nie > potrafie nauczyć angielskiego tego i tamtego ( rodzice też takie > pretensje mieli ) Nie mieszaj angruszu polityki z twoja profesja, choc nie jest wykluczone, ze w obu przypadkach i wyborcy i oceniajacy twoja robote maja RACJE. Co do twojej "nauczycielskiej" roboty, to powinienes sie juz przyzwyczaic, ze to zajecie na jeden sezon, czyli dotad do kiedy szkola nie zorientuje sie cos wart. , jak to na reklamie w TV bywało ( luz blus , > okulary i leżenie na plecach ) . > angruszu! Luz i BLUES.. tak po angielsku sie pisze to drugie slowo. > No właśnie . Czy zakładasz , że wszyscy wyborcy PO to rozsądni > ludzie , a wszyscy wyborcy PiS to głupcy ? > Sadzac po tym co prezentujesz jako aktywista PiSu, to te sady sa uprawnione. W koncu czy to trudno zorientowac, ze biale jest faktycznie biale i pojsc za rada Jaroslawa Kaczynskiego, ktory mowil, ze jesli sie chce Polski na przyzwoitym poziomie, to trzeba glosowac na PO:))) > Miej takie mniemanie jeśli chcesz . > Ja pozostaję przy swoim zdaniu . To wiemy, bo tak deklarujesz od lat, tylko dlaczego podwazasz idee gloszone przez wodzow PiSu i glosisz liberalne hasla o potrzebie zaciskania pasa, szukania oszczednosci w panstwowych wydatkach i likwidacji deficytu budzetowego? Wszak PiS ustami swych "ekonomistow" glosi cos zupelnie przeciwnego. Czyzbys sam byl KRYPTOLIBRERALEM ??? PO wybiera sie z rozsadku, a niekoniecznie z milosci. I przypominam ci,ze irlandzki cud to byl szybki rozwoj dosc zacofanego europejskiego kraju, ktory przy poparciu wszystkich sil politycznych zdecydowal sie na reformy gospodarcze. Odpowiednie ustawy przeprowadzono zgodnie przez parlament i to zadzialalo. Dzis nawet mimo kryzysu Irlandia jest innym panstwem. Podobnie bylo w Portugalii i Hiszpanii. Gdyby podobnie postapiono w Polsce wczesniej tez dzis wygladalibysmy inaczej. Przypomne ci ze to twoja partia obinizyla podatki, co bylo zgodne z lyberalbymi postulatami i w czasie dobrej koniunktury wrecz pozadane, ale dzis skutkuje tym, ze te sumy "utracone" przez budzet "robia" wieksza dziure w budzecie o te "utracone" kwoty. O czym wiedza rozsadni z PO, a glupcom z PiSu jakos to do glow trafic nie moze. Zeby juz innymi przykladami PiSowskich wielbicieli cie nie meczyc:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Ja pluto lubię PIS i głosuję na tę partię zawsze IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 23:56 Napisz mi ,że nie wolno i się wygłupiam.A po to dla mnie krzyż pański he he. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Ja pluto lubię PIS i głosuję na tę partię zaw 28.06.09, 03:58 Dlaczego chcialbys, zebym napisal, ze ci nie wolno? Wolno. Po to Lechu skakal przez plot, zeby ci bylo wolno sie ...wyglupiac. I zeby premier nie musial regulowac cen benzyny. W koncu Tusk nie Putin i nie Jaruzelski. A co do glosowania, to jak lubisz, tak glosujesz. Angruszowi jest przyjemniej, ze nie jest jak samotny bialy zagiel. Ale podobno Boh Trojcu Ljubit, to dobierzcie kogos do spolki. To i Najwyzszy sie ucieszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Ile procent ? IP: *.icis.pcz.pl 27.06.09, 12:20 Zgadza sie - to wlasnie PIS mocno pracuje na sukces wyborczy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: Jest fajno z po IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 20:01 Mnie się podoba cena benzyny .Będzie rekord tego roku.W Irlandii jest taniej.PO co nam tak partia , każdy może tak rządzić na grzbiet ludziom podwyżki.Pracodawcy mogą obniżać stawki bo kryzys .Nuda .Z PISem było to samo , ale ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś