Gość: moko IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.03.06, 23:10 witam szukam opini o deweloperze 'mój dom' z wrocławia?? moze ktoś z was juz z nim współpracował i moze cos o nich poiwedzeć?? interesuje mnie budowa przy ul zdrowej we wrocałwiu,,dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Hm Re: developer- 'mój dom' IP: 195.20.110.* 06.03.06, 14:26 Kolega nie zauważył, że tutaj omawia się duże koncepcje urbanistyczne i wielkie inwestycje przemysłowo-infrastrukturalne, a nie zajmuje takimi pierdołami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moko Re: developer- 'mój dom' IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 18:06 koleżanka jesli juz ;) rzeczywiscie nie zauważyłam ;/ ale dzięki za uświadomienie Odpowiedz Link Zgłoś
ka-8 Re: developer- 'mój dom' 07.03.06, 16:59 Każda inwestycja jest tu mile widzana, nawet pierdoła dla ciebie jest sporą inwestycją dla kogoś. Jeżeli razi cię pytanie o mieszkaniówkę, to proponuję utworzyć podforum "inwestycje mieszkaniowe" i będzie zarówno miejsce do takich pytań (które sam chętnie zadam), przy okazji nie drażniąc twego szlachetnego oka "pierdołami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hm Re: developer- 'mój dom' IP: 195.20.110.* 08.03.06, 12:54 Oczywiście można się wyluzować. Powyższy komentarz z zamierzenia był nacechowany ironią. To oczywiste, że każdy ma inny miernik "spektakularności i rozmachu". W skali miasta będzie to budowa dróg, mostów, estakad, biurowców itp. Dla każdego z nas indywidualnie zakup mieszkania lub budowa domu to faktycznie jednoa z największych i najdroższych inwestycji w życiu. Bez ludzi i ich mieszkań/domów nie ma miast z ich infrastrukturą. Postulat bardzo rozsądny - na pewno warto dyskutować o budownictwie mieszkaniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
id_jot_ka Re: developer- 'mój dom' 08.03.06, 14:11 Moja siostra wynajmuje na Reja, budował właśnie Mój Dom. Sypią się sufity, poprawiane dwa razy w ramach gwarancji i znowu popękał. Podobnie jest podobno w blokach obok, tego samego developera, ale nie pamiętam ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: developer- 'mój dom' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.06, 15:14 Mój Dom jest generalnie drogi, jak się porównuje z innymi deweloperami, chociaż ostatnio panuje w cenach taki chaos... Bardzo lubią poetyzować w swoich reklamach ("niewiele jest takich miejsc, gdzie przyroda sąsiaduje z zabudową mieszkalną"), a jak się obejrzy te ich lokalizacje, to czasami się płakać chce. Szczytem jest "rezydencja parkowa" - na tyle fabryki viessmanna, za mcdonaldsem i stacją BP, przy wylocie na autostradę (hihi!, szczyt kameralności, spokoju i widoków). Nie wiem, jak robią mieszkania, ale mnie powstrzymało przede wszystkim to, że są drodzy, nieadekwatnie do oferty wykonania. Pretensjonalność reklam przełknąłbym jakoś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moko Re: developer- 'mój dom' IP: *.kom / *.os1.kn.pl 08.03.06, 19:05 dzięki za odpowiedzi.. może ktos jeszcze sie wypowie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły_klient Re: developer- 'mój dom' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:06 Firma Moj Dom jest ci w stanie obiecac wszystko, co tylko sobie zamarzysz, byleby wplacic im pieniadze. Po sprzedaniu wszystkich mieszkan o zadnych zobowiazaniach nie pamietaja. Przyklad: gdy rozwazalem zakup od nich mieszkania na Stronskiej, firma zachecala mnie tym, ze wybuduja droge dojazdowa (ulice Stronska wlasnie). Dostali nawet pozwolenie na budowe tej drogi, po czym... zgarneli kase i temat naturalnie stal sie nieaktualny. W jakim stanie znajduje sie "budowana" przez nich droga mozna sie naocznie przekonac (warto wziac ze soba kajak i kalosze). Jestem bardzo zadowolony z faktu, ze NIE KUPILEM mieszkania od Mojego Domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: developer- 'mój dom' IP: 62.111.218.* 23.03.06, 13:58 ja kupilem na stronskiej i nikt mi nie obiecywal budowy drogi dojazdowej masz na to jakis dokument konkretnie? ludzie czesto wiele gadaja tylko jak sie zapytasz o fakty to cisza w moim mieszkaniu usterki byly ale wszytko naprawili, natomiast cale to osiedle jest architektonicznym koszmarem i to jest ich wielki minus co do polozenia kazdej inwestycji mozna sie rozejrzec i ocenic jak sie nie podoba nie brac ale po co zaraz oceniac ze sa fatalni bo maja takie beznadziejne lokalizacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: developer- 'mój dom' IP: 194.146.216.* 11.04.06, 18:24 moim zdaniem moj dom to konkretny developer,sam kupuje mieszkanie na zdrowej i jestem przekonany ze lokalizacja jest dobra,sa sumienni,w terminie oddaja inwestycje, a wady zdazaja sie wszedzie,kazdemuy developerowi,wazne jest zeby bylo poprawione i w odpowiednim terminie!!!! wedlug mnie moj dom i jego inwestycja na zdrowej to dobry interes,majac na wzgledzie wzrost wartosci inwestycji w ciagu najblizszych lat,pozdrawiam przyszlych sasiadow!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halo Re: developer- 'mój dom' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:03 Wow! Nie trzeba im reklamy, jak mają tak zaangażowanych klientów... Odpowiedz Link Zgłoś
agachmura Re: developer- 'mój dom' 19.04.06, 10:00 witaj zastanawiam się nad zakupem mieszkania na zdrowej.chciałabym wynająć,ja nie jestem z wrocławia. Myślisz że to dobre miejsce? Mają też mieszkania na reja. Sama nie wiem? Doradz coś :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajk Re: developer- 'mój dom' IP: *.poboznego.osiedla.net 23.04.06, 10:51 witam ja tez mysle o mieszkaniu na zdrowej prosilbym bardzo o dalsze opinie o deweloperze i co myslicie o tej lokalizacji? z gory dziekuje za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: developer- 'mój dom' IP: *.e-wro.net.pl 23.04.06, 14:39 witam ! czy ktos zna moze termin oddania i ewentualne ceny? (moze ktos był na REFE?) pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: developer- 'mój dom' IP: *.magma-net.pl 23.04.06, 15:28 Dla Ciebie i innych zainteresowanych mam radę. Zapoznajcie się z planami miasta ws. budowy estakady drogowej nad torami kolejowymi/lub drogi "po torach" w ciągu ulicy Szpitalnej. Inwestycja planowana do realizacji na rok 2009. Brak MPZP dla tego terenu. To dla zwiększenia zasobu informacji służących podjęciu decyzji o wydaniu 200-300 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajk Re: developer- 'mój dom' IP: *.poboznego.osiedla.net 23.04.06, 16:11 no tak slyszalem o tym iz okolo roku 2009 ma byc wybudowane polonczenie ulic szpitalnej i robotniczej ale to chyba nie jest dla ewentualnych miszkancow ul. zdrowej zla wiadomosc. Ruch na szpitalnej juz teraz jest ogromny, a na zdrowej sie raczej tego nie czuje bo tam jest spokojnie i od szpitalnej odgradzaja inne budynki.jedynie moze to poprawic mozliwosci komunikacyjne w tym rejonie. Chyba ze sie myle...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: developer- 'mój dom' IP: *.magma-net.pl 24.04.06, 16:00 Zwiększenie przepustowości i polepszenie rozwiązań komunikacyjnych - tak, zgadzam się. Przy zastosowaniu rozwiązania "nad torami" może to wpłynąć na pogorszenie warunków bytowych - hałas. Dlatego nie mówię, że zakup w tym miejscu mieszkania to zła inwestycja. Mówię tylko, że należy wziąć taką ewentualność pod uwagę, w tym zwiększenie ruchu kołowego, m.in. związane z planami miasta zabudowania (dominująca zabudowa kamienicowa) obecnego rejonu Dworca Świebodzkiego wzdłuż ulicy Robotniczej, również przejęcia obecnego ruchu z ulicy Tęczowej i dalej w stronę placu Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moko Re: developer- 'mój dom' IP: *.kom / *.os1.kn.pl 24.04.06, 17:42 termin oddania pierwszych klatek/budynków jest planowany na IV kwartał 2007 a koszt mieszkania 2 pokojowego czyli jakieś 55 m to około 200 tys (oczywiscie bez garazu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we Re: developer- 'mój dom' IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.04.06, 00:37 bajkowosc to zgodze sie, ale ja kupilem tam bo niewyobrazam sobie widoku z okna na inny blok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: developer- 'mój dom' IP: 194.146.216.* 29.06.06, 18:17 pierwsze miueszkania beda oddane w 4 kwartale 2007,budowa juz ruszyla i idzie planowo,fundamenty wylane,dzwigi juz stoja!!! moim zdaniem to bardzo dobra lokalizacja,15 min spacerem do rynku,uklad mieszkan calkiem,calkiem,jest w czym wybierac!!!!w styczniu podpisywalem umowe,a teraz ceny poszly kosmicznie w gore!!!powiem tylko tyle ze na mieszkaniub 64-metrowym od stycznia do konca czerwca zyskalem okolo 130 tys zl!!!!!pozdrawiam przyszlych sasiadow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: developer- 'mój dom' 29.06.06, 18:57 > w styczniu podpisywalem umowe,a teraz ceny poszly kosmicznie w > gore!!!powiem tylko tyle ze na mieszkaniub 64-metrowym od stycznia do konca > czerwca zyskalem okolo 130 tys zl!!!!! przeciez Ty nawet nie widziales tego mieszkania na oczy... to jak mogles cos zyskac? Odpowiedz Link Zgłoś