skeler 23.11.05, 01:31 ostatnio ktos cos wspominal, ze Masa nie ma hymnu - wiec powracam do tematu i czekam na propozycje jakiegos tekstu - moze wspolnie ulozymy cos ciekaweg ;-) ja o tej porze nie mam na razie zadnego pomyslu ;-> Link Zgłoś Obserwuj wątek
krakers1 Re: Hymn Masy 23.11.05, 08:41 moze cos w ten desen: masa masa lalala kupujcie mp3 iriver tralalalala. wiem ze to malo ale tak na ta nute cos mozna by wymyslec. pozdr Link Zgłoś
roweroraffi Re: Hymn Masy 23.11.05, 15:35 krakers1 napisał: > moze cos w ten desen: masa masa lalala kupujcie mp3 iriver tralalalala. ROTFL. Ale irionię rozumiem :-) Szkoda, że w akniecie, którą przeprowadzałem w zeszły czwartek NIKT nie podrzucił żadnego pomysłu na finansowanie Masy, że o pomysłach do realizacji to w ogóle nie wspomnę. Jedyne trzy osoby co cokolwiek wpisały miały takie pomysły: -poszerzanie sklepiku Masowego. OK, tylko o co poszerzanie? To, że ze sklepiku jest zarobek i że warto dbać by było tam dużo produktó to my akurat wiemy :-) -prezenty rzeczowe dla wpłacających na rzecz Masy duże pieniądze. OK, tylko to pomysł na wydawanie kasy, a nie jej zbieranie :-P Z resztą, kto był na spotkaniu przedmasowym, ten wie, że w podziękowaniu za oddanie 1% na masę dyplom-podziękowanie + torbę ZM+ szprychówki z ostatniej masy dostała Mama Matiego. -akcje promocyjne Masy ze zbiórkami pieniędzy. Fajny pomysł, to już nawet było praktykowane. W puszkach po takiej akcji było zazwyczaj nieco śmieci i tyle miedzi, że można było hutę otworzyć... ale niestety ta miedź nie starczyła nawet na szprychówkę, a co dopiero na finansowanie całej Masy. Tak więc wciąż czekamy na genialne pomysły tych, którzy woleliby zamiast Irivera widzieć na Masie inne sposoby na zdobywanie pieniedzy. Krakersie - szare komórki do roboty! Link Zgłoś
roborobi Re: Hymn Masy 23.11.05, 09:35 Na stronce: www.rower.and.pl/index.php?strona=wiersz znalazłem wierszyk, który może służycz za słowa hymnu masowego: W dzień słoneczny, w dzień wspaniały Biorę bika na dzień cały Jadę sobie pomalutku Chcę hamować, lecz bez skutku Wtem na korzeń najechałem Nogi z klamek wyrywałem Chcę przeskoczyć nad korzeniem Duże bydle, ale się uwziąłem Nagle wyskok i skok w bok Rozwaliłem pobliski płot Duży wyskok, długi lot To był dla mnie wielki szok Jadę dalej niczym zuch A tu za mną pełno psów Rozpędziłem mocno bika I przed psami szybko zmykam Już są dalej no nareszcie Mijam mostkiem małą rzeczkę Coś mi pękło w oka mgnieniu Był to mostek ku mojemu zdziwieniu Nic tu po mnie-myślę sobie Ja nic więcej już nie zrobię Rozpędziłem się na maxa Mała hopka i znów kraksa Biorę bika wygiętego Prawie już połamanego Koła zgięte, wszystko skacze Ja sobie tego nie wybaczę Siedzę sobie na kamieniu A tu biker leci w cieniu Szybko wstaję, głośno krzyczę: Stój, bo mam pękniętą sztycę!!! Chłopak brake'y swoje ściska Lecz się wszystko na nich ślizga W końcu rower zatrzymuje Połamańca wypatruje Gdy zobaczył bika mego Zaczął śmiać się na całego Gdzieś ty jeździł- spytał żwawo? Tędy tylko samobójcy jadą! Jestem szalony i młody, Więc nie boję się żadnej przeszkody Ani płoty, ani drzewa Nie robią na mnie wrażenia. Link Zgłoś
rano1 Re: Hymn Masy 23.11.05, 13:39 roborobi napisał: > W dzień słoneczny, w dzień wspaniały > Biorę bika na dzień cały Nie bika tylko ROWER. Polacy nie gęsi, swój jezyk mają (M.Rej) Link Zgłoś
roborobi Re: Hymn Masy 23.11.05, 14:02 Oj "rano1" gdzie ja napisałem, że to mój wierszyk (ja go tylko skopiowałem i podałem źródło). P.S. Polacy w swoim języku mają coraz więcej obcych słów - niestety. Pozdrawiam, Robert. Link Zgłoś
roborobi Re: Hymn Masy 23.11.05, 09:38 Lub taki, oczywiście twż znaleziony w internecie: www.roower.republika.pl/ A kiedy już cztery kąty mi się znudzą Drzwi zatrzasnę Zabiorę ze sobą to co nie zawiodło Gościniec przed sobą i nad głową obłok I cień mój podszyty nocą puste ręce Bo nic więcej nie chcę już A wtedy już nigdzie mnie nie odnajdziecie W swej małej pamięci ani w wielkim świecie Jak z nikim będzie mi dobrze z samym sobą Gdy w daleki ruszę świat Pokocham na świecie wszystko co niczyje To słońce przed którym nic się nie ukryje Tę noc co zataja radość skrywa troski Włóczęgowski gubi ślad Aż w końcu gdy minie dni już nie wiem ile Wiem dobrze że spotkam w drodze dawną chwilę Jakby słyszeć własny krzyk Poczuję że pusta droga już mi zbrzydła I będę do siebie wracać jak na skrzydłach I będę stęskniony wracać tam z daleka Gdzie nie czeka na mnie nikt Link Zgłoś
tomzoliborz1 Re: Hymn Masy 23.11.05, 10:08 Hija NO teksty moze i ciekawe ale rymy pogubily i za dlugie ;) pzdr Link Zgłoś
roborobi Re: Hymn Masy 23.11.05, 10:12 Zawsze można jakiś fragment wybrać lub zmienić lekko aby rymy złapać ;). Również nie wierzę żeby nikt na tym forum nie miał duszy artysty i nie napisał piosenki ;). Link Zgłoś
olecky Re: Hymn Masy 23.11.05, 10:22 moze cos na melodie pewnego szlagieru "Róż Europy"? My jesteśmy rowerrorystami, Łamiemy przepisy PoRD, łamiemy je setkami Bo my jesteśmy rowerrorystami, Łamiemy przepisy PoRD, łamiemy je setkami ...itp. a jak nie, to podoba mi sie propozycja krakersa - jest krotka i wpada w ucho. pozdrawiam, olek Link Zgłoś
roweroraffi Re: Hymn Masy 23.11.05, 15:27 skeler napisał: > ostatnio ktos cos wspominal, ze Masa nie ma hymnu - wiec powracam do tematu i > czekam na propozycje jakiegos tekstu - moze wspolnie ulozymy cos ciekaweg ;-) Powiedz mi Skeler, że Ty sobie tylko jaja robisz i że to nie na poważnie! Bo jak mam stawać na baczność przy hymnie Masy, to Boże zatrzymaj ten świat - ja wysiadam! > ja o tej porze nie mam na razie zadnego pomyslu ;-> I Bogu dzięki, bo Twoje nocne pomysły, delikatnie mówiąc, nie powalają dziś na kolana :P Link Zgłoś
skeler Re: Hymn Masy 23.11.05, 23:28 > Powiedz mi Skeler, że Ty sobie tylko jaja robisz i że to nie na poważnie! Bo jak mam stawać na baczność przy hymnie Masy, to Boże zatrzymaj ten świat - ja wysiadam! Mysle, ze bedziesz musial wysiasc w biegu, bo to nie tak latwo zatrzymac jak odspiewac hymn ;-> A od krakersa mam nadzieje uslyszec niedlugo jakies konstruktywne wnioski, skoro krytyka juz byla... Link Zgłoś
qbamo Re: Hymn Masy 23.11.05, 19:46 Najlepsze teksty moim zdaniem mozna znalezc na: cleveland.indymedia.org/news/2004/02/9003.php moze ktos sie pokusi o artystyczne tłumaczenie? Link Zgłoś
beatboxer Re: Hymn Masy 23.11.05, 22:22 Ja proponuje 3 minuty śpiewać "masa" potem minute "ostatni piątek każdego miesiąca", nastepnie 3 minuty "masa" i tak wkoło;P pozdrawam Link Zgłoś
mario_kl Re: Hymn Masy 23.01.06, 16:16 Kolejny hymn rowerowy znaleziony w internecie. ;) www.ipipan.gda.pl/~stefan/Hiking/rowery/hymnrow.html Link Zgłoś
roweroraffi Re: Hymn Masy 23.01.06, 17:23 mario_kl napisał: > Kolejny hymn rowerowy znaleziony w internecie. ;) Jako, że widzę, że się nudzisz, proponuję byś wziął się za stronę lokalną Łomianek ;-) Link Zgłoś