Dodaj do ulubionych

Do pasjonatów fotografii.

16.04.14, 12:58
Mam w posiadaniu duży stacjonarny aparat fotograficzny na błony płaskie (wymaga remontu) oraz praktycznie kompletne wyposażenie ciemni fotograficznej czarno-białej (powiększalnik Krokus-3, kuwety, koreks, i inne drobiazgi). Może w Ciechanowie jest jakieś grono pasjonatów którym te przedmioty się przydadzą. Przeprowadzam się i szkoda mi je wyrzucić na wysypisko - tyle wspomnień i nauki klasycznej fotografii ...
Proszę o kontakt na ciech01@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: EN Re: Do pasjonatów fotografii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.14, 20:37
      Wysłałem maila. Czekam na odpowiedź.
      • Gość: / Re: Do pasjonatów fotografii. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.14, 14:11
        Nie tylko Ty. Ja też wysłałem i cisza...
        • Gość: EN Re: Do pasjonatów fotografii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 15:00
          Pozostaje czekać i mieć nadzieję, że sprzęt nie poszedł na śmietnik :P
          • ciech01 Re: Do pasjonatów fotografii. 17.04.14, 20:50
            Przepraszam, ale nie bardzo mam czas na obserwowanie wpisów. Wysyłam Wam kontakt telefoniczny byście mogli obejrzeć sprzęt. Pozdrawiam i przepraszam za opóźnienie.
            • ciech01 Re: Do pasjonatów fotografii. 17.04.14, 20:51
              Mój telefon to 502 262 224.
          • Gość: XEN Re: Do pasjonatów fotografii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.14, 20:54
            Ja akurat mam prawie komplet a co brak dokupię po taniości na OLX ale gratka jest. Skoro wraca moda na fotografię analogową .. . Dla wielu pokaz wywoływania zdjęć w ciemi mógłby dziś stać na równi z pokazem magii :). Być może na zimowe wieczory zaopatrzę się w butlę R 09, torbę utrwalacza i zacznę czary :). Nie znam nikogo kto by wyrażał chęć na taki pokaz ale jeszcze nie pytałem. jesienią był w Przasnyszu pokaz uzyskiwania portretu metodą dagerotypi a wielkoformatowy sprzet studyjny te można kupić za niewielkie pieniądze (obiektyw Zeissa od 150 złotych), lustra półprofesjonalne topowych firm niewiele więcej więc jest szansa dla fascynatów. W "tamtych czasach" kiedy w fotograficznym na Świerczewskiego (dziś 11 pułku) brało się wszystko co przywieźli a utrwalacz załatwiało w szpitalu na rentgenie przeszło przez moje rece z 500 filmów i 150 paczek papieru fotograficznego :).
            Zapraszam na ciągle istniejące forum fotociechanow.fora.pl tam można odkurzyć wspomienia i "głębiej" podyskutować o magii fotografii.
            • ciech01 Re: Do pasjonatów fotografii. 18.04.14, 21:27
              Sprzęt przekazałem już nowemu, o pokolenia młodszemu właścicielowi. Mam nadzieję, że wykorzysta go z pożytkiem.
              (Ps.: tylko On zadzwonił do mnie, mimo iż zainteresowanych wydawało się być sporo więcej ...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka