Dodaj do ulubionych

Etat-poszukiwany!

12.01.07, 13:51
Mam pytanie, czy jest szansa na pracę biurową w Ciechanowie na pełny etat.
Mój znajomy dwa miesiące temu stracił pracę, lecz naprawdę jest zdesperowany,
aby coś znaleźć. Jest dość dobrze wykwalifikowany, z chęcią nawet opuściłby C-
anów, ale jest jeden problem, nie ma na to wystarczających funduszy, aby
zaryzykować. Pomógłbym mu, ale specjalnie nie wiem jak. Może wy macie jakieś
pomysły. Dodam, że facet ma już 30 lat, doświadczenie w kilku zakładach, ale
mimo tego ciężko mu cokolwiek znaleźć....
Obserwuj wątek
    • karamboll Etat-poszukiwany! 12.01.07, 20:02
      Jedyne wyjście to emigracja.
      • h8me4ever Re: Etat-poszukiwany! 12.01.07, 21:52
        W Ciechanowie bez koneksji? W publicznej administracji - zapomnij. Tam nawet
        sprzątaczka musi mieć "układ" ale ten właściwy. W fimach prywatnych? Praca
        biurowa jest dla rodziny. A jak na prawdę kogoś szukają to oczekiwania
        niebotyczne a płace... No chyba, że pracę traktuje się jako hobby, nie ma się
        rodziny, mieszka u rodziców i za 850 na rękę jest gotów podjąc wyzwanie.
        • lauracroft69 Re: Etat-poszukiwany! 15.01.07, 21:11
          Zgadzam się z tobą w zupełności. W Ciechanowie zazwyczaj zatrudnia się kogoś z
          rodziny, nieważne czy coś potafi, czy ma odpowiednie przeszkolenie. Wszyscy
          dobrze o tym wiemy,najbardziej wiedzą sami zainteresowani. W jednym zakładzie
          pracuje żona, mąż i czekają aż dziecku uda się tez załatwić. To są realija
          naszej rzeczywistości. Jak to można nazwać? Zapraszam do kontynuowania tematu
          na czasie, może wyda się głośno kto kumu z kim i za ile,będzie fajnie.
          • phk1 Re: Etat-poszukiwany! 15.01.07, 21:23
            [phk1-laura] nie zgadzam się z tym co piszesz!
            Przejdz sie po firmach jako np.dziennikarz i pogadaj z tymi pracodawcami
            szukających ludzi do pracy.
            Kazdy by chciał ten tysiąc jak za komuny'czy sie leży czy sie stoi tysiąc się
            nalezy'
            więc ci co juz coś umieją w firmie powinni juz dwa tysiące dostać?
            • h8me4ever Re: Etat-poszukiwany! 20.01.07, 16:09
              phk1 - nie rozumiem twojej wypowiedzi. Widocznie nie ten krąg świadomości.
              Przepraszam.
              • phk1 Re: Etat-poszukiwany! 20.01.07, 16:19
                [phk1-h8me] zestaw pytań napisz by łatwiej mi było Ci odpisać.
                a oto przykłady ogólnie dostepne w szarych komórkach.
                Co znaczy praca biurowa,ile godzin tej pracy,jakie doswiadzczenie,jakie
                oczekiwania,dlaczego koneksje i w prywatnej firmie,jaka samodzielność,ile czasu
                do przyuczenia się........itp,itd
                • h8me4ever Re: Etat-poszukiwany! 21.01.07, 18:11
                  chodziło mi o twoją odpowiedz laurze - po prostu nie rozumiem nic z tej
                  wypowiedzi to tyle... nie doszukuj się drugiego dna i układów
                  • phk1 Re: Etat-poszukiwany! 21.01.07, 18:47
                    [phk1-h8me] ktoś szuka pracy biurowej,ktoś w jego imieniu pisze post,ktoś inny
                    odpowiada ,że 850 to mało.Ja pytam się czy jak ktoś przychodzi i chce 1000zł na
                    wstepie ,a nie zna tej pracy,trzeba go uczyć,poświęcić czas,jego wydajność jest
                    średnia,to się pytam czy tym którzy pracują należy dać po dwa tysiące,jak oni
                    sami zarabiają 1000-1200zł?
                    • lauracroft69 Re: Etat-poszukiwany! 21.01.07, 18:57
                      Widzę kochani, że ten puchatek uzależniony tylko jest naprawdę od własnych
                      poglądów z poglądami innych wogóle się nie liczy.Może by tak go sprawdzić,
                      którz to jest, a może to jakiś oszołom z naszego miasta, czyż nie należy mu się
                      niezły klaps za poniżanie i osmieszanie innych. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka