Dodaj do ulubionych

najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking

11.06.10, 13:08
dzisiaj jestem taka wściekła na mojego lekarza.dał małemu ostatnio nie ten lek
co trzeba (miał już kiedyś podobną akcję przez co podobno zmarło jedno
dziecko)dobrze, że się zorientowałam, ze z moim dzieckiem coś nie tak.poszłam
do drugiego i od razu "kto Pani takie coś przepisał dla trzylatka??".kolejna
wpadka mojego ex-pediatry (przepisałam małego dzisiaj do innej
przychodni).nienawidzę polskiej służby zdrowia.najlepsze co ten lekarz jest
ordynatorem odz.dziecięcego u nas... chyba każdy wie z Dębna o kim mówię...

chcę, abyśmy stworzyły taką czarną listę.zawsze się ich traktuje, jak bogów, a
tu wpadka za wpadką.

Jaki jest najgorszy pediatra w twoim mieście?a może podacie najlepszego?
Obserwuj wątek
    • elfiara i najlepszy jeszcze... 11.06.10, 13:22
      a jaki jest godny polecenia?dawajcie nazwiska i miasto
    • mruwa9 watek do skasowania (zgloszony) 11.06.10, 13:28
      bo potencjalnie narusza dobra osobiste konkretnych osob, bo jest
      wbrew regulaminowi forum i wbrew prawu.
      Jesli jestes niezadowolona ze swiadczen udzielanych przez omawianego
      pediatre, a w dodatku podejrzewasz blad w sztuce, to sa inne sposoby
      dochodzenia swoich praw czy prawdy (zwierzchnik owego lekarza,
      rzecznik odpowiedzialnosci zawodowej przy izbach lekarskich).
      Komentarz drugiego lekarza wzielabym z marginesem bezpieczenstwa,
      bo, niestety, polscy lekarze zbyt czesto lubia sie
      dowartosciowywac , deprecjonujac dzialania swoich kolegow po fachu w
      oczach pacjenta. Bardzo czesto bezpodstawnie.
      • zabulin Re: watek do skasowania (zgloszony) 11.06.10, 13:55
        zgadzam się z mruwą.
        Poza tym namawiasz do sypania nazwiskami, a sama sprytnie tego nie
        robisz.

Nie pasuje Ci coś, zgłos skarge. Miej odwage powiedziec to prosto w
        oczy, a nie twórz nagonki.

Nie cierpię takich pseudowalczącychosweicudzedobro anonimowych
        bohaterów
        • owianka Re: watek do skasowania (zgloszony) 13.06.10, 15:41
          A ja się z mruwą nie zgadzam. Takie listy i fora istnieją, np. tu:
          forum.gazeta.pl/forum/w,216,8482139,0,LISTA_ZLYCH_GINEKOLOGOW.html?s=0
          Dlaczego miałybyśmy się bać napisać prawdę o błędach w sztuce? Bez inwektyw
          oczywiście, tylko fakty.
          • mruwa9 Re: watek do skasowania (zgloszony) 13.06.10, 20:44
            Bo nie Tobie rozstrzygac o tym, co jest bledem w sztuce. Nie masz po
            prostu o tym bladego pojecia.
            • owianka Re: watek do skasowania (zgloszony) 14.06.10, 09:42
              No OK, nie mam bladego. Ale swoją opinię mogę mieć i się nią podzielić? Czy nie?
              • thegimel Re: watek do skasowania (zgloszony) 14.06.10, 10:53
                Czasami można samemu do tego dojść. Przykład? Mojej siostrze gdy miała 10
                miesięcy lekarka przepisała na katar penicylinę, oczywiście bez posiewu, bez
                próby, czy dziecko nie jest uczulone. Pielęgniarka się za głowę złapała i nie
                zrobiła zastrzyku. Zmieniliśmy lekarza. Okazało się, że antybiotyk w ogóle nie
                był potrzebny.
                • owianka Re: watek do skasowania (zgloszony) 14.06.10, 10:57
                  Przy piątce dzieci takie przypadki, jakie opisałaś, miałam kilkanaście razy. No
                  ale my nie mamy bladego pojęcia, więc nie powinnyśmy się wypowiadać ;-P
            • lilka69 mruwa 15.06.10, 19:45
              a ty sadzisz , ze wiedza medyczna jest wiedza tajemna i niektorzy tylko
              dostepuja zaszczytu zrozumienia i przyswojenia tej wiedzy?
    • kammik Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 11.06.10, 14:28
      www.znanylekarz.pl/
    • jul.nik Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 11.06.10, 21:33
      nie chce nikomu robic zlej reklamy wiec nie napisze nazwiska lekarza, ale moj pediatra rowniez mnie wkurzyl jak nie wiem co

Od listopaada chyba chodzilam do niego co jakis czas z dzieckiem, ze jest mu to i tamto, a jego rady nie pomagaja Lekarz co chwila wymyslal cos innego Az w koncu wkurzylam sie i poszlam z dzieckiem prywatnie do pani pediatry, ktora pracuje tylko w szpitalu (pomyslalam, ze majac doswiadczenie 'szpitalne' wpdanie na pomysl co dziecku dolega) Okazalo sie, ze wcale nie bylo to takie trudne do odgadniecia Otóz od kilkunastu miesiecy dziecko ma najprawdopodobniej skaze bialkowa... Rece opadaja... Pani pediatra nie wykluczyla innej alergii, dlatego narazie przeszlismy na diete bez bialka krowiego i nutramigen Jak to nie pomoze to mamy sie zglosic do niej po skierowanie na badania... Do panstwowego pediatry pojde juz tylko na szczepienia...
    • yagnik Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 11.06.10, 23:04
      Nie miałam aż takich ekstremalnych przypadków jak Ty ale...
      Mam 2 kiepskich pediatrów do których chodzę lub nie, różnie.

1. Pani w wieku ok. 75 lat, postępująca skleroza. Nie no, jest bardzo dobrym
      lekarzem niemniej jednak po 5 min zapomina co zdiagnozowała ... Wita mnie
      czasami "I jak tam operacja brzuszka? Yyyyy, jaka operacja? Aaaaaa to nie to
      dziecko widocznie pomyliłam" I tak ciągle...

2. Pan doktor, jest oschły, robi łaskę że bada dziecko. Nie odpowida na pytania
      rodzica albo mówi wymijająco. Ogólnie chodzę do niego z lubością tylko po to aby
      mu umilić pracę smile

Nie napiszę personaliów. Są jacy są ale nie podciągają się pod mega kiepskich
      pediatrów.
    • janetat Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 11.06.10, 23:43
      W Lux Med Warszawa jest nadal zatrudniona pediatra, która 1,5 roku temu zapisała
      mojemu dziecku NIEPOTRZEBNIE 5 x (PIĘĆ razy) większą niż maksymalna dopuszczalna
      dawka antybiotyku
      zbadała dziecko przez 3 wartswy ubrania-zabroniła rozebrać dziecko do badania,
      bo przecież jest chore (miało wysoką gorączkę)
      usłyszałam, że w żadnym razie jak dziecko jest zdrowe nie wolno mi podawaćmu
      mleka krowiego, bo takie mleko jest dla dzieci powyżej 5tego roku zycia -na moją
      uwagę, że dziecko chodzi do żłobka i w żłobkunormalnie dzieci bez alergii
      dostają mleko, więc także i to świadczy, że pani nie zna norm usłyszałam, że
      oczywiście to niemozliwe
      jak powiedziałam, że dziecku przy katarze czyszczę nos fridą to usłyszałam, że
      to znęcanie się nad dzieckiem a to jest w Polsce karalne...
      zgłosiłam skargę
      kontrola potwierdziła wszystkie moje zarzuty
      i jak napisałam na wstepie ta pani dalej pracuje...
      a ja wszystkim znajomym zgłaszam ja na czarną listę bo na mojej oczywiście jest
      polecam zawsze czytanie wszystkich ulotek od leków jakie dziecko ma przepisane,
      zwłaszcza jak przepisał nieznany lekarz albo jak macie wątpliwości-w ten sposób
      ochroniłam swoje dziecko
      • elfiara Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 13.06.10, 13:32
        bo to tak jest.myślimy, że oni nie mogą się mylić.wciąż mam w głowie tę historię
        z rodzicami co jeździli po szpitalach i nikt nie chciał im udzielić pomocy, bo
        mówili, że to sepsa.dziecko im na rękach umierało... niestety bez interwencji
        lekarzy dziecko zmarło.teraz walczą o to w sądzie.dlatego trzeba moim zdaniem
        ostro walczyć z takimi lekarzami, co olewają zwłaszcza stan małych
        pacjentów.wszystkie mamy to wiedzą.
        • luna333 Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 13.06.10, 14:00
          poszłam do lekarza i mówię - proszę go osłuchać, po osłuchaniu baba mi wciska eurespal/pulneo + diphergan i jeszcze jakieś badziewia. Nie zgodziłam się na proponowaną kurację i zaoferowałam własną, wymieniłam co mam zamiar podać i poprosiłam o recepty smile Pani dr popatrzyła na mnie wzrokiem błędnym, po czym stwierdziła, dobrze, w takim razie proszę tak zrobić i wypisała recepty smile Rzcz jasna dziecko wyzdrowiało smile
          • deodyma Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 13.06.10, 14:03

luna333 napisała:

> poszłam do lekarza i mówię - proszę go osłuchać, po osłuchaniu
            baba mi wciska e
            > urespal/pulneo + diphergan i jeszcze jakieś badziewia. Nie
            zgodziłam się na pro
            > ponowaną kurację i zaoferowałam własną, wymieniłam co mam zamiar
            podać i popros
            > iłam o recepty smile Pani dr popatrzyła na mnie wzrokiem błędnym, po
            czym stwierdz
            > iła, dobrze, w takim razie proszę tak zrobić i wypisała recepty smile
            Rzcz jasna d
            > ziecko wyzdrowiało smile

to po co szlas do lekarza?big_grin
            • dziub_dziubasek Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 13.06.10, 14:16
              Bo sama nie mogła sobie recept wypisać.
              • slonko1335 Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 13.06.10, 21:03
                dziub_dziubasek napisała:

> Bo sama nie mogła sobie recept wypisać.

dokładnie. Moja lekarka jest najszczęśliwsza na świecie jak przychodzę do niej z
                konkretem i mówię że chcę receptę na to czy siamto, zwolnienie, skierowanie.
                Wypisuje bez gadania i dociekania po co i dlaczego, no gorzej jak trzeba zbadać
                i diagnozę postawić....na szczęście rzadko choruję i wtedy chodzę do normalnego
                lekarza, w razie innych potrzeb walę do niej jak w dym....
                • jeza_bell Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 13.06.10, 21:49
                  slonko1335 napisała:

Moja lekarka jest najszczęśliwsza na świecie jak przychodzę do niej
                  > z
                  > konkretem i mówię że chcę receptę na to czy siamto, zwolnienie, skierowanie.
                  > Wypisuje bez gadania i dociekania po co i dlaczego, no gorzej jak trzeba zbadać
                  > i diagnozę postawić..

Kobieto, naprawdę nie masz się czym chwalić. Chodzisz do lekarza- przygłupa i jeszcze jesteś z tego dumna?
                  • slonko1335 Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 14.06.10, 08:26
                    > Kobieto, naprawdę nie masz się czym chwalić. Chodzisz do lekarza- przygłupa i j
                    > eszcze jesteś z tego dumna?

Jestem wygodna moja droga. Jak mi czegoś potrzeba to dzwonię i za 15 minut
                    receptę, skierowanie czy zwolnienie mogę odebrać z rejestracji. Leczymy się
                    zazwyczaj prywatnie całą rodziną...
                  • alpepe Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 14.06.10, 18:15
                    niekoniecznie przygłupa. Lekarz widzi dziecko maks 10 min. matka stale. Ja też
                    miałam zawsze swoje teorie nt. leczenia córki i zwykle skutkowało, bo lekarki
                    leczyły mi po mojemu.
                    • ania_kr Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 14.06.10, 21:21
                      Jestem bardzo zadowolona z naszego pediatry, ale kilka razy musiałam iść do
                      innej. I lekarka-porażka, jak dziecko miało miesiąc to dostał leki na alergię,
                      fenistil w kroplach, bo miał podejrzenie skazy białkowej, na ulotce napisali
                      żeby uważnie obserwować dzieci w czasie leczenia, bo często zdarza się im
                      bezdech. Wystraszyłam się i nie podałam tego leku, nigdy nie słyszałam żeby
                      skazę leczyć fenistilem.
                      Drugi raz mi podpadła jak byłam z półrocznym chorym dzieckiem na wizycie i nie
                      chciał podnosić się do siadu. Pani powiedziała, że dziecko jest opóźnione w
                      rozwoju i dlaczego nie zgłosiłam się wcześniej. Dostałam skierowanie do
                      neurologa, ale nie wiedział żadnego problemu. Dziecko chodzi od 10mca. Co
                      przeżyłam w czasie oczekiwania na tą wizytę, to koszmar.
                      • krysiawa Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 15.06.10, 08:20
                        a czy znasz skład fenistilu? Bo gdybyś znała to nie pisałabyś takich
                        głupot
                        • ania_kr Re: najgorszy pediatra z waszego miasta - ranking 15.06.10, 16:37
                          Nie mam medycznego wykształcenia i skład maleinian dimetindenu, nic mi nie mówi.
                          W ulotce jednak napisano, żeby zachować szczególną ostrożność i być pod kontrolą
                          lekarza w przypadku wieku poniżej 1 roku, gdyż leki antyhistaminowe, wywołując
                          silną senność mogą wiązać się z incydentami bezdechu. Nie ja to wymyśliłam, sama
                          stosuję takie leki, ale moje dziecko miało wtedy 28 dni, a lekarka w ogóle nas
                          nie ostrzegła. Inna sprawa, że wysypka przeszła gdy wyeliminowałam nabiał ze
                          swojej diety.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka