Dodaj do ulubionych

NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!!

15.11.04, 15:12
bardzo dziekuje swiadomym badz nieswiadomym uzytkowniczkom poczty tlen.pl

z poswieceniem naszego CENNEGO czasu przesylalysmy piosenki na poczte na
tlenie (login: pioseneczki) - niejednokrotnie podawalam ten adres na tym forum
BYLY tam piosenki fasolek, muzyka bobasa, turnau i umer
chcialsymy, zeby wiele dzieciakow skorzystalo i posluchalo tych fajnych
piosenek ZA DARMO
wiec slalysmy, slalysmy i slalysmy
BYLO juz ponad 100 maili - w niektorych wiadomosciach nawet po dwie piosenki

ktoregos dnia zagladam na prosbe innej uzytkowniczki tego forum (anek28),
ktora twierdzi, ze zginely piosenki
zagladam a tam rzeczywiscie WCIELO okolo 20 maili
zagladam dzis rano - zginely kolejne maile

zagladam przed chwila - NIE MA ZADNEGO MAILA Z PIOSENKA!!!!!!!!

napisze tylko tyle - WSTYDZCIE SIE (te slowa sa kierowane do tej/do tych
ktore wykasowaly maile - np. pobierajac poczte ze skonfigurowanej poczty w
domu czy tez w pracy outlook nie zaznaczajac jednoczesnie opcji "pozostaw
kopie wiadomosci na serwerze")

mam w domu ponad 100 piosenek ale ..... juz nigdy wiecej nic nie podesle
jestem wkurzona
bawcie sie dobrze

p.s. mail adresowany jest do tej osoby/osob, ktora/ktore sukcesywnie kasowala
maile z poczty
dziekuje w imieniu wszystkich forumowiczek, ktorych dzieci nie mialy okazji
wysluchac tych piosenek
Obserwuj wątek
    • e_magnolia Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 15:23
      no to ci się wcale nie dziwię, ja dzisiaj dostałam od ciebie hasło, zaglądam i
      nic nie ma, pomyśl;ałam sobie, że jakaś tępa muszę być, ale chyba się
      przeproszę, i dołaczam się do twojego wkurzenia, a myślałam, że będziemy spać
      przy czymś nowym dzisiaj...
      a to co biecałam to doślę
    • mama.magda1 Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 15:25
      Podpisuję się pod tym, co napisała la_lunia. Chciałam sobie ściągnąć kilka
      kołysanek dla mojego synka, a tam nic nie ma. Jeszcze wczoraj było chyba 77
      pioseneczk, a dzisiaj nic. Mam nadzieję, że osoba, która to wykasowała, zrobila
      to nie świadomie iz powrotem te meile prześle. Skoro umiała ściągnąć sobie, to
      prosiy o odesłanie ich spowrotem na konto tlenu. Dziękuję!
    • anek28 Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 15:36
      a ja bylam na tyle naiwna ze podeslalam jeszcze raz moje poprzednie wiadomosci
      ktore wczesniej wykasowano, i skwapliwie przenioslam do katalogu piosenki ktory
      rano zalozylam i przenioslam tam istniejace jeszcze piosenki chcac dodatkowo
      ograniczyc sytuacje o ktorej napisalam w mailu, ktory o dziwo tam istnieje. w
      miedzy czasie byly problemy z zalogowaniem sie a teraz katalogu brak.
    • taksoofka Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 15:37
      > chcialsymy, zeby wiele dzieciakow skorzystalo i posluchalo tych fajnych
      > piosenek ZA DARMO

takie działanie to nic innego jak piractwo, wiem ze cie to qwurzy jeszcze
      bardziej ale takie jest prawo, pomyslałas o wykonawcach, którzy za swoja prace
      nie otrzymują zapłaty? Chciałabys byc na ich miejscu?

Ktos dał ci pozwolenie na darmową dystrybucję tych utworów?

>> napisze tylko tyle - WSTYDZCIE SIE

ty też sie wstydz!!!

> > dziekuje w imieniu wszystkich forumowiczek, ktorych dzieci nie mialy okazji
      > wysluchac tych piosenek

Zawsze mozna kupic płyty, zwlaszcza jak sa dołaczone do gazety.

ps. Nie korzystalam z tych mp3 i ich nie usuwałam, gdyby ci przyszło do głowy
      ze to ja. A tak między nami ja bym sie nie chwialila posiadaniem piosenek na
      PC, wg prawa mozna je miec tylko 24 godziny, dłużej to już przestępstwo a na
      mierzyć ci mozna bardzo łatwo.

T.

• e_magnolia Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 15:44
        ale z ciebie troll
        • taksoofka Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 17:51
          moze i troll, ale uczciwy.

T.
      • srykala Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 18:08
        znawco prawa "A tak między nami ja bym sie nie chwialila posiadaniem piosenek
        na
        > PC, wg prawa mozna je miec tylko 24 godziny, dłużej to już przestępstwo a na
        > mierzyć ci mozna bardzo łatwo.
        "
        możesz sobie archiwizować posiadane płyty na kompie i trzymać ile chcesz i w
        jakim chcesz formacie

A poza tym założe się ze nie wszyskie programy na twoim kompie są orginalne i z
        licencją więc nie udawaj świętoszka
        Reszta bez komentarza
        • b2fast Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 16.11.04, 18:38
          srykala napisała:

> znawco prawa "A tak między nami ja bym sie nie chwialila posiadaniem piosenek
          > na
          > > PC, wg prawa mozna je miec tylko 24 godziny, dłużej to już przestępstwo a
          > na
          > > mierzyć ci mozna bardzo łatwo.
          > "
          > możesz sobie archiwizować posiadane płyty na kompie i trzymać ile chcesz i w
          > jakim chcesz formacie
          >
          > A poza tym założe się ze nie wszyskie programy na twoim kompie są orginalne i
          z
          >
          > licencją więc nie udawaj świętoszka
          > Reszta bez komentarza

Jeszcze wiekszy znawco prawa: mozna trzymac na kompie ale TYLKO NA WLASNY
          UZYTEK !! UDOSTEPNIANIE OSOBOM TRZECIM JEST KARALNE.
          Zanim sie wypowiesz to poczytaj sobie troche literatury... znawco prawa... LOL
    • blekitnykoralik Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 17:21
      A może to ktoś, kto ma do tych piosenek prawa majątkowe...?
    • blekitnykoralik Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 17:41
      Taksoofka ma rację!Wcale bym się nie dziwiła, gdyby to sami autorzy kasowali te
      piosenki, w końcu odbierasz im zapłatę za ich pracę. Ciesz się, że tylko na
      kasowaniu się skończyło. No i fajnie, że poświęciłyście swój CENNY czas,
      złodziej wkońcu też musi wykonać jakiś wysiłek, żeby coś mieć nie płacąc.
      Wparwdzie cel uświęca środki, w tym przypadku Janosik odbierał "bogatym"
      autorom i rozdawał "biednym" dzieciom, jednak wygłaszanie takich oburzeń na
      forum, to już duża nieodpowiedzialność i nietakt.
    • mama-zuzi Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 19:18
      Nie przesadzajcie, że autorzy piosenek latają po wszystkich stronkach, włącznie z forum i kasują piosenki z cudzych kont!!!
      Wydaje mi się, że albo ktoś zrobił to złośliwie, albo nieświadomie. Wcale się nie dziwię la_luni, że jest wkurzona. Podejrzewam, że nie ona jedna, bo teraz nikt nie skorzysta. A jeśli kogoś denerwuje "piractwo" i uważa, że wszystko należy porządnie kupować w sklepach, to niech sam sobie kupuje. W końcu nie każdego stać, aby pobiec do sklepu i nakupować dzieciom płyt. Jeżeli kogoś stać, to zapraszam serdecznie, ale to wcale nie zezwala na utrudnianie życia innym osobom!
      • blekitnykoralik Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 15.11.04, 19:44
        Gdybym była autorką tych piosenek to bym utrudniała, wierz mi. Bo ktoś wtedy
        mojemu dziecku chleb odbiera i tyle. Jeśli się nie ma na coś kasy, to nie
        znaczy, że trzeba kraść. A jeśli już, to się nie mówi o tym głośno i nie
        oburza, jeśli ktoś w tym przeszkadza. Każde nielegalne działanie skazane jest
        na ryzyko.
        • e_magnolia Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 16.11.04, 07:13
          świętoszki! wszedzie liczy się tylko kasa i kasa, szkoda, ze nie dobro dzieci,
          tak się zastanawiam czy muzyczka dla dzieci nie powinna być za friko, w końcu
          to nie wina dzieci, ze rodzice nie mają kasy...
          a tak swoją drogą to ciekawe ile tych superuczciwych mam porosi o skan książki
          język niemowlaka, ktory już w nie długim czasie będzie gotowysmile
          • blekitnykoralik JESTEM OBURZONA! 16.11.04, 08:53
            Akurat tak się składa, że żyję z tego co wymyśliłam. I często są to tantiemy
            autorskie. Też mam dzieci i potrzebuję pieniędzy. A Ty, Magnolia z czego
            żyjesz? Z miłości do dzieci? Czasy komunizmu się skończyły. Lekarz też pracuje
            za darmo, bo dzieci leczy? W teatrze dla dzieci też biletów nie trzeba kupować?
            Jeśli chcecie się już bardzo podzielić z jakąś zaprzyjaźnioną mamą piosenką,
            róbcie to dyskretniej i nie na skalę całego forum! Wszem i wobec ogłaszacie, że
            rozdajecie za darmo coś, za co właścicielowi trzeba płacić i rozpowszechniacie
            piractwo! To już jest chamstwo i kompletna ignoracja prawa. Pozdrawiam.
            • e_magnolia Re: JESTEM OBURZONA! 16.11.04, 20:24
              Moja Droga, tak się właśnie składa, że opłacam zaiks, co miesiąc,
              systematycznie, a z czego zyje? tylko i wyłacznie z ciężkej pracy, a jeśli
              chodzi o prawa autorskie to nie na wszystkie pieosenki obowiązują, niektóre, że
              tak powiem są przeterminowane, zresztą i tak wiesz lepiej...
              • blekitnykoralik Re: JESTEM OBURZONA! 16.11.04, 21:34
                No to dziwię się, że pomino świadomosci majątkowych praw autorskich, nie
                rozumiesz, że tu też o nie własnie chodzi. Może płacisz, bo musisz, a nie
                dlatego, ze rozumiesz za co?
      • b2fast Re: NAPRAWDE SIE WKURZYLAM!!! 16.11.04, 18:25
        ___cyt. "...A jeśli kogoś denerwuje "piractwo" i uważa, że wszystko należy
        porządnie kupować w sklepach, to niech sam sobie kupuje. W końcu nie każdego
        stać, aby pobiec do sklepu i nakupować dzieciom płyt. Jeżeli kogoś stać, to za
        praszam serdecznie, ale to wcale nie zezwala na utrudnianie życia innym osobom!"
        ___koniec cytatu.

NO prosze... Czyli jak mnie nie stac na mercedesa to mam go ukrasc ??? Mojego
        dziecka nie stac na wiele rzeczy i to oznacza ze mam je krasc ?????
        Moze zglos sie od razu do odsiadki. Jak cie wsadza to powiesz ZUZI, ze kradlas
        dla niej, napewno ci wybaczy...
    • la_lunia ZAKONCZMY JUZ TEMAT 16.11.04, 09:42
      koniec wysylania
      od dzis jestesmy wszyscy uczciwi

a jak ktoras bedzie chciala muzyczke - biegnie do sklepu kupic plyte/kasete
      jak potrzebna bedzie bajeczka/wierzyk/slowa piosenki to do ksiegarni kupic
      ksiazeczke
      jak bedzie potrzebna gra na komputer to pedzcie do sklepu kupic gry na plytach
      zmaiast sciagac z internetu
      aaaa! i nie zapomnijcie zainstalowac oryginalnego windowsa
      nie spozniajcie sie do pracy bo to nieladnie okradac pracodawce z czasu za
      ktory wam placi
      nie siedzcie w pracy w internecie bo rowniez okradacie pracodawce
      no i nie siedzcie przy kompie rowniez w domu bo wtedy okradacie dziecko -
      zamiast siedziec z nim sleczycie nad kompem

i moglabym tak wymieniac i wymieniac

powodzenia w byciu uczciwym smile

jak KTOS kiedys powiedzial "kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamien"

pozdrawiam wszystkie (bez wyjatku) mamy
      • b2fast Re: ZAKONCZMY JUZ TEMAT 16.11.04, 18:44
        No to na koniec:
        widze, ze piekne wartosci dziecku przekazesz... sam nie wiem... jemu wspolczuc
        czy tobie...

THE END

• steve13 Fasolki i Natalka 16.11.04, 17:44
      JESTEM STRASZNIE ROZCZAROWANY TYM CO ZOBACZYLEM NA KONCIE!!!!
      JAKO ZALOŻYCIEL TEGO KONTA I POMYSLODAWCA JESTEM BARDZO ZAWIEDZIONY SKASOWANIEM
      TYCH WSZYSTKICH UTWORKÓW KTÓRE WYSYLALEM PRZEZ PROSZE NIEZWLOCZNIE JE ODESLAĆ
      SPOWROTEM NA TO KONTO (ZWRACAM SIE DO WSZYSTKICH UŻYTKOWNIKÓW A NIE TYLKO
      WINOWAJCÓW TEGO ZAMIESZANIA)
      A w kwestii prawa, etyki itp. Kto dal wam prawo do kasowania nie swoich rzeczy
      na nieswoim koncie????
      A tak swoją drogą ja umiescilem na koncie piosenki które powstaly ok. 20-25 lat
      temu (fasolki itp.) W świetle prawa na tak stare nagrania nie obowiązują już
      prawa autorskie.
      Siedźcie sobie spokojnie w domu, nie puszczajcie legalnie kupionej muzy zbyt
      glośno (coby wasz sąsiad biernie nie lamal prawa sluchając muzy przez ścianę),
      w autobusie każcie kierowcy wyączyć radio (w końcu wedlug zaiks'u radio
      przyciąga klientów), z tego samego powodu powinniście zaskarżyć do sądu
      wszystkie supermarkety puszczające muzyke. Tak więc drodzy prawożądni obywatele
      jest jeszcze wiele do zrobienia by ukrócić to bezprawie...
      • blekitnykoralik Re: Fasolki i Natalka 16.11.04, 21:29
        Oj wiele! sad Jeśli chodzi o piosenki sprzed 20 lat, teksty i muzyka do nich
        może być czyjąś własnością. Jak napisałam, nie chodzi o sam fakt przegrania
        czasem zaprzyjaźnionemu dziecku płyty, ale o fakt ROZPOWSZECHNIANIA TEGO TYPU
        PRAKTYK! Odrobina odpowiedzialności. Przegięcie po prostu i tyle.

Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka