Dodaj do ulubionych

jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczkola?

16.09.10, 15:38
3 latek?a jak zlobkowe dzieci?
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 15:51
      A co to jest przeczkole?
    • leneczkaz PrzeDSZkola 16.09.10, 15:54
      Mój tak ze 3 do 5 dni po 2h. Potem już chodził z uśmiechem.
    • pacynka27 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 16:32
      Do przeczkola to nie wiem....
      Do przedszkola mój syn szybko się przyzwyczaił. Płakał troszkę może 3 dni.
      Teraz córka jest w żłóbku. Nie płakała wcale.
      • pacynka27 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 16:33
        he he w żłobku oczywiście. Alt się nie chciał puścić smile
        • palina22 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedszk 16.09.10, 17:23
          dzieki za poprawke(idealem nie jestem-karzdemu sie zdarzy) nie znalazlam opcji "edycja"
          • 1maja1 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedsz 16.09.10, 17:27
            Przeczkole (!!!) i karzdemu (!!!) nie kazdemu sie zdarza!
            • delight30 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedsz 16.09.10, 18:00
              big_grin big_grin big_grin
            • klubgogo Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedsz 16.09.10, 18:33
              NIe karzdemu sie przeczkole zdaża big_grin big_grin tongue_out
    • palina22 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedszk 16.09.10, 18:19

dziekuje za odpowiedzi
      • chce_bobo Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedsz 16.09.10, 19:33
        dziewczyno, jeśli nie cierpisz na dysgrafie to może sama zahacz o przedszkole? [szkołe]
    • ga-ti Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 19:46
      Moja prawie 3 latka chodzi od 1 września i
      1. nie płakała przy pożegnaniu ani razu
      2. czasem mówi wieczorem, że nie pójdzie do przedszkola, że zostanie w domku, czasem tak stwierdza rano po przebudzeniu, ale jak juz zaczynamy się ubierać sprzeciwu nie ma
      3. po około tygodniu zaczęła się podporządkowywać zwyczajom przedszkolnym, tzn. ustawia sie w "pociąg", czeka na swoją kolej, w miarę słucha pani (oczywiście w miarę smile )
      4. sika w majtki, woła sporadycznie, to powinno jej przejść do października, tak stwierdziła pani, że tyle czasu trzeba jej dać na adaptację.
      5. nie wykluczam, że po miesiącu jej się znudzi i zacznie płakać wink
      • nika1310 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:12
        mój popłakuje już 2 tygodnie, codziennie. Wychodzi osowiały i od 6 erano juz się zaczyna codzienne marudzenie- nie chce do przedszkola
        • mk271 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:16
          u nas płacz przy samym wejsciu na sale potem wychodzą usmiechnieci i zadowoleni
    • joanka-r Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:32
      ''dzieki za poprawke(idealem nie jestem-karzdemu sie zdarzy)

a tobie aż dwa razy tongue_out
    • morelka80 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:46
      Moja Córka poszła od września do przedszkola i jak narazie chodzi baaardzo chętnie i czasami protestuje, gdy się ją odbiera o 15 smile bo stwierdza, że jeszcze nie zdążyła się "dobrze pobawić" smile
      Mam nadzieję, że jej to nie minie i będzie nadal wszystko ok smile
    • tiuia Auć 16.09.10, 21:58
      Aż mnie oko zabolało. Przedszkola, kobieto, przedszkola.

Żłobkowe przyzwyczaja się szybciej. Ale mojemu żłobkowemu synowi też zdarzyło się płakać zanim się 'odnalazł' w nowym miejscu (z tego co wiem płakał raz - na dniach adaptacyjnych - gdy kazano rodzicom wyjść cichaczem z sali).
      • krysiawa Re: Auć 18.09.10, 14:30
        tiuia napisała:

> Aż mnie oko zabolało. Przedszkola, kobieto, przedszkola.
        >
        > na ból oka pomoże okład lub okulista

a żłobkowe nie zawsze przyzwyczajają się szybciej
        >
        • lullanka07 Re: Auć 18.09.10, 16:12
          moje zlobkowe przyzwyczajalao sie rok,przedszkolak trzy dni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka