palina22 16.09.10, 15:38 3 latek?a jak zlobkowe dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klubgogo Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 15:51 A co to jest przeczkole? Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz PrzeDSZkola 16.09.10, 15:54 Mój tak ze 3 do 5 dni po 2h. Potem już chodził z uśmiechem. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 16:32 Do przeczkola to nie wiem.... Do przedszkola mój syn szybko się przyzwyczaił. Płakał troszkę może 3 dni. Teraz córka jest w żłóbku. Nie płakała wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 16:33 he he w żłobku oczywiście. Alt się nie chciał puścić Odpowiedz Link Zgłoś
palina22 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedszk 16.09.10, 17:23 dzieki za poprawke(idealem nie jestem-karzdemu sie zdarzy) nie znalazlam opcji "edycja" Odpowiedz Link Zgłoś
1maja1 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedsz 16.09.10, 17:27 Przeczkole (!!!) i karzdemu (!!!) nie kazdemu sie zdarza! Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedsz 16.09.10, 18:33 NIe karzdemu sie przeczkole zdaża Odpowiedz Link Zgłoś
palina22 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedszk 16.09.10, 18:19 dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
chce_bobo Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przedsz 16.09.10, 19:33 dziewczyno, jeśli nie cierpisz na dysgrafie to może sama zahacz o przedszkole? [szkołe] Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 19:46 Moja prawie 3 latka chodzi od 1 września i 1. nie płakała przy pożegnaniu ani razu 2. czasem mówi wieczorem, że nie pójdzie do przedszkola, że zostanie w domku, czasem tak stwierdza rano po przebudzeniu, ale jak juz zaczynamy się ubierać sprzeciwu nie ma 3. po około tygodniu zaczęła się podporządkowywać zwyczajom przedszkolnym, tzn. ustawia sie w "pociąg", czeka na swoją kolej, w miarę słucha pani (oczywiście w miarę ) 4. sika w majtki, woła sporadycznie, to powinno jej przejść do października, tak stwierdziła pani, że tyle czasu trzeba jej dać na adaptację. 5. nie wykluczam, że po miesiącu jej się znudzi i zacznie płakać Odpowiedz Link Zgłoś
nika1310 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:12 mój popłakuje już 2 tygodnie, codziennie. Wychodzi osowiały i od 6 erano juz się zaczyna codzienne marudzenie- nie chce do przedszkola Odpowiedz Link Zgłoś
mk271 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:16 u nas płacz przy samym wejsciu na sale potem wychodzą usmiechnieci i zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:32 ''dzieki za poprawke(idealem nie jestem-karzdemu sie zdarzy) a tobie aż dwa razy Odpowiedz Link Zgłoś
morelka80 Re: jsk dlugo dziecko przyzwyczaja sie do przeczk 16.09.10, 21:46 Moja Córka poszła od września do przedszkola i jak narazie chodzi baaardzo chętnie i czasami protestuje, gdy się ją odbiera o 15 bo stwierdza, że jeszcze nie zdążyła się "dobrze pobawić" Mam nadzieję, że jej to nie minie i będzie nadal wszystko ok Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Auć 16.09.10, 21:58 Aż mnie oko zabolało. Przedszkola, kobieto, przedszkola. Żłobkowe przyzwyczaja się szybciej. Ale mojemu żłobkowemu synowi też zdarzyło się płakać zanim się 'odnalazł' w nowym miejscu (z tego co wiem płakał raz - na dniach adaptacyjnych - gdy kazano rodzicom wyjść cichaczem z sali). Odpowiedz Link Zgłoś
krysiawa Re: Auć 18.09.10, 14:30 tiuia napisała: > Aż mnie oko zabolało. Przedszkola, kobieto, przedszkola. > > na ból oka pomoże okład lub okulista a żłobkowe nie zawsze przyzwyczajają się szybciej > Odpowiedz Link Zgłoś
lullanka07 Re: Auć 18.09.10, 16:12 moje zlobkowe przyzwyczajalao sie rok,przedszkolak trzy dni Odpowiedz Link Zgłoś