Dodaj do ulubionych

5 lat a wózek

27.10.10, 08:24
moja córka chce pod choinkę dostać wózek poprosiła o niego świętego mikołaja a ja mam dylemat bo wydaje mi się że ona już troszkę za duża na wózek miała już bardzo dużo wózków ale takich zwykłych a teraz bardzo marzy jej się taki głęboki i koniecznie różowy co sądzicie za duża czy nie ??
Obserwuj wątek
    • camel_3d Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 08:30
      za duza nie jest..ale jak ma duzo..to bym si ezastanawial..
    • matylda07_2007 Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 09:00
      Za duża? W życiu by mi do głowy to nie przyszło. W pierwszym momencie myślałam, że 5-latkę w wózku chcesz wozić... wink
      Na ulicach widuję dziewczynki 5 letnie i starsze z wózeczkami. Nieraz idzie mamusia z bobasem w wózku, a obok córa ze swoim wozem i lalą smile
      Jeśli sobie taki prezent sama wybrała, to bym kupiła.
      • dorotatop Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 09:31
        dziękuję, to jej kupię wózek, marzy o nim a mnie głupiej wink wydawało się że jest trochę za duża i chciałam jej kupić komputer
        • marghot Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 09:33
          dorotatop napisała:

> dziękuję, to jej kupię wózek, marzy o nim a mnie głupiej wink wydawało się że jes
          > t trochę za duża i chciałam jej kupić komputer

uwazam, że więcej pożytku będzie z wózka - opieka nad laką - niż z komputera
          na taką 'zabawkę' wg mnie ma jeszcze czas
    • marghot Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 09:32
      jełśi nei ma sprawnego wózka, aTy masz pewność (czy mozn atakową mieć? smile ), że córka nie odstawi wózka w kąt, to kupuj!
    • latosie Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 09:36
      no co ty... za duża nie jest ...a jak się obawiasz czy będzie się bawiła takim wózeczkiem to na początek kup jej taki tani i zwykły np
      allegro.pl/letnia-wyprzedaz-gleboki-wozek-dla-lalek-gratis-i1274414771.html a jak jej się spodoba zabawa i tamten się rozleci to poszukasz porządniejszego... ja tak zrobiłam ze spacerówka dla mojej małej.. też chciała... dostała taką na 15 zł i pobawia się nią z dwa miesiace i lezy w kącie ... więc nie było sensu wydawać więcej pieniążków
      • edytek1 Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 09:45
        Kup koniecznie smile kiedyś było więcej dzieci w rodzinach więc 5 latka bawiła się z niemowlakiem bujała w kołysce itp... teraz kiedy w co 2 domu jest jedynaczka wózek dla lalki i lalka co płacze , sika i robi inne cuda jest dziecku potrzebna dłużej... Czasem zamiast rodzeństwa...Moja córka choc mało lalkowa wózek młodszej kuzynce postanowiła oddac dopiero teraz (ma 8,5 roku)
    • morelee Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 09:57
      dorotatop napisała:
      miała już b
      > ardzo dużo wózków

I co, żaden się nie spodobał? Następny też wywali w kąt i będzie marzyć o gwiazdce z nieba?
      Czy za duża to nie wiem, ale myślę że nieco rozpieszczona. Ja bym nie kupowała.
      • latosie Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 10:05
        dlaczego rozpieszczona ?
        • dorotatop Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 10:11
          nie jest rozpieszczona ale ma brata młodszego wink i z wózków zrobiły się krzywe ramy a tak poważnie to braciszek siadał na wózki i niestety się poniszczyły kupowałam najtańsze z tesco
      • marghot Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 10:09
        morelee napisał:

> dorotatop napisała:
        > miała już b
        > > ardzo dużo wózków
        >
        > I co, żaden się nie spodobał? Następny też wywali w kąt i będzie marzyć o gwiaz
        > dce z nieba?
        > Czy za duża to nie wiem, ale myślę że nieco rozpieszczona. Ja bym nie kupowała.
        >

a może bwiła się, tylko wózki się rozleciały?
        • tymianek21 Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 10:20
          Najpierw myślałam że urodzi sie tobie kolejny maluch i szukasz mocnego wózka żeby doczepic do niego podstawkę- tak zeby 5 latek na niej stanął. Na moich podwórkach (czyli tam gdzie mieszkamy+podwórko rodziców+podwórko u teściów pełno jest dziewczynek z wózkami a jak robi sie ciepło to rozkładają kocyki i bawią sie w dom.
    • budzik11 Re: 5 lat a wózek 27.10.10, 14:51
      Wcale nie jest za duża. Moja 5-latka też marzyła o wózku i dostała mimo, że ma już w domu dwa - ale jeden zrobił się za mały (musiała iść pochylona), drugi to spacerówka. Dostała teraz duży wózek wielofunkcyjny, z gondolką, z funkcją spacerówki, z siatką na zakupy, torbą i się lansuje wink Wózek oczywiście różowy, a jakże.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka