Dodaj do ulubionych

ku przestrodze

11.01.11, 12:56
dziendobrytvn.plejada.pl/24,42457,news,,1,,chlopiec__ktory_polknal_zracy_srodek,aktualnosci_detal.html#autoplay
Obserwuj wątek
    • ancymon123 Re: ku przestrodze 11.01.11, 12:58
      Mam blokade na tą strone, możesz w skrócie napisać o czym to?
      • julka-4 Re: ku przestrodze 11.01.11, 13:56
        Póżno sie obudziłaś ,przecież to z zeszłego roku.
      • bacha1979 Re: ku przestrodze 11.01.11, 14:01
        > Mam blokade na tą strone, możesz w skrócie napisać o czym to?

O dziecku które połknełoo żrące granulki w sklepie .
        • ancymon123 Re: ku przestrodze 11.01.11, 14:25
          To stare. Chyba, że znowu dziecko połkneło. No cóz, niektóre dzieci testuja wszystko buzią, taki etap. Mój syn na szczescie jakoś go ominął (?).
          • bacha1979 Re: ku przestrodze 11.01.11, 14:36
            Fakt to stało sie w lutym 2010 roku.. W programie mam opowiada o walce o normalne życie dla swojego synka.
            • donkaczka Re: ku przestrodze 11.01.11, 19:11
              to nie chlopiec ze sklepu, to inny chlopiec, w kwietniu byl wypadek w sklepie, a chlopiec z programu napil sie plynu w domu, w lutym, kiedy mial weekendowa wizyte u ojca

wiecie, tyle sie mowi o prawach drugiego rodzica czy rodziny w ogole do widzen, ale ja sie nie dziwie czasem matkom, ze sie boja
              w niemczech byl taki wypadek, ze babcia wziela do siebie wnuczki-blizniaczki, babcia sobie chlapnela i przysnela, dziewczynki sie utopily w oczku wodnym,... i to z domu dziecka je na weekend wziela, bo dzieci matce odebrano sad
              eh, ludzie
              • bacha1979 Re: ku przestrodze 12.01.11, 07:56
                To akurat nie skojarzyłam, że to inny wypadek.
          • mikams75 Re: ku przestrodze 11.01.11, 18:25
            ancymon, nie ciesz sie za wczesnie wink
            moja nie pakowala nic do buzi a teraz im blizej trzecich urodzin tym wiecej pcha do buzi i dopiero teraz rozgladam sie po domu czy nie leza jakies koraliki czy inne drobiazgi luzem...
            • ancymon123 Re: ku przestrodze 12.01.11, 09:51
              Kurcze nie stasz mnie, mój syn dostał pełno takich małych klocuszków od babci, spokojnie by je połknął jakby chciał. Ale u nas wszyscy przyzwyczajeni, ze on nie z tych połykających. Mam nadzieje, że jednak mu sie nie odmieni. Teraz najdrobniejsza pestka z winogrona jest wypluwana smile
    • deela Re: ku przestrodze 11.01.11, 14:56
      tu nie trzeba ostrzegać tylko myśleć - środki czystości mam w kuchni - tam gdzie zawsze jestem jeśli młodszy jest (starszy wie, że ma absolutny zakaz dotykania więc o niego się nie boję), a takich wynalazków jak środku do udrażniania rur w ogóle w domu nie posiadam - a gdybym posiadała to bym chyba na strych wyniosła
    • leneczkaz trzeba uważać z kim się robi dziecko 11.01.11, 15:07
      .. bo to tatuś taki mądry był, że a)nie pilnował młodego b)nie wezwał karetki c)zrzekł się praw do dziecka od razu po wypadku. Miód malina ojczulek.
      • w_miare_normalna Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 11.01.11, 15:22
        W komentarzach pod jakimś filmikiem o Sergiuszu wyczytałam, że tam o jakieś grubsze sprawy chodzi.
        Ktoś tam obarcza matkę o to, że to dziecko zaniedbywała i że rozwód nastąpił z jej winy. Ale czy to jest teraz ważne w obliczu takiej tragedii ?
        • marika012 Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 11.01.11, 17:49
          Ta... a ojciec normalny jak się praw rodzicielskich zrzekł........
          • zjawa1 Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 11.01.11, 21:32
            Faktycznie stary tematsmile
            Sorry ale bezmyslnosc oraz brak wyobrazni doroslych nie zna granic!
            Biedne dziecko.... Najbardziej w tej historii wkurzylo mnie to, ze nieodpowiedzialni rodzice szukali winnych wszedzie, tylko nie w sobie, a to tylko i wylacznie jest ich wina!
            To oni powinni byc oskarzenie o niedopilnowanie dziecka, a nie wluczona po sadach firma produkujaca ten srodek. W kazdej sekundzie, kazdy klient w sklepie moze odkrecic cos podobnego i postawic gdziekolwiek-nie raz widzialam podobne sytuacje! Wg. mnie rodzice niedopilnowali swojego dziecka, a robi sie z nich bog wie jakich bohaterow!!! Smieszy mnie ta Polska rzeczywistosc.
            • zjawa1 Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 11.01.11, 22:03
              Niby stary temat, a nie wiedzialam, ze dziecko bylo pod opieka ,,tatusia". Dlaczego ten facet nie poniosl odpowiedzialnoesci karnej?????
              Taki wspanialomyslny, uciekl od chorego dziecka i nie utrzymuje z nim kontaktow? Bardzo wspanialomyslny, zostawil kobiete sama z chorym dzieckiem!
            • aniasa1 Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 12.01.11, 10:13
              > To oni powinni byc oskarzenie o niedopilnowanie dziecka, a nie wluczona po sada
              > ch firma produkujaca ten srodek. W kazdej sekundzie, kazdy klient w sklepie moz
              > e odkrecic cos podobnego i postawic gdziekolwiek-nie raz widzialam podobne sytu
              > acje!

Srodki szczegolnie niebezpieczne nie powinny byc w sklepie na dolnej polce. To logiczne. Dlaczego w aptece nie beierzesz sobie z polki? A kazdy klient to nie dziecko. Jak robi to dorosly to jego sprawa ale na dolnych polkach ich absolutnie nie powinno byc! Hipermarkety doskonale "ochronily" drogie kosmetyki wiec dlaczego nie chronią niebezpiecznych substancji? Powinno prawo bardziej to regulowac. Owszem mozna wszystkiego sie najesc w sklepie ale TE SRODKI PO SEKUNDZIE OD SPOZYCIA wyzerają wszystko wiec absolutnie nie mozna ich traktowac na rowni chocby z batonikami.....
              • w_miare_normalna Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 12.01.11, 14:52
                W takim razie podciągnięty do odpowiedzialności powinien być sklep, który wyłożył środek na dolne półki, a nie firma produkująca dany środek.
                • zjawa1 Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 12.01.11, 22:12
                  Tak tylko, ze sama bylam nie raz swiadkiem kiedy kupujacy odkrecil ( akurat w tym wypadku srodek do czyszczenia toalety). Po powachaniu odstawil nawet nie dokrecony na najnizszej czesci regalu. Ja zwrocilam mu uwage, niestety ludzie pracujacy w marketach musieliby lazic za kazdym takim osobnikiem, a to jes nie mozliwe! Co z tego, ze takie produkty wykladaja na najwyzszych polkach? Skoro ludzie czesto jes sciagaja i odkladaja gdzie popadnie?
                  To rodzice wybierajacy sie z dzieciakami do sklepu powinni dopilnowac bedzpieczenstwa swoich pociech!!!
                  • donkaczka Re: trzeba uważać z kim się robi dziecko 13.01.11, 00:23
                    dobrze czytac watek czy sluchac wywiadu, bo mieszacie dwa wypadki

w sklepie najadl sie kreta 2,5 roczny chlopiec pod opieka rodzicow
                    a w domu napil sie plynu 1,5 roczny chlopiec bedacy pod opieka ojca
                    tak czy siak, zawinili opiekunowie

ja sie przynajmniej dowiedzialam, ze mleko do picia wiaze i kwasy i zasady i trzeba poic nim dziecko, gdy cos dziwnego zezre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka