07.03.11, 22:05
Mój syn 17 miesięcy wczoraj w nocy zaczął kaszleć, w dzień było w miarę o'k, troszkę pokasływał, na noc dałam mu sinecod miałam nadzieję, że prześpi spokojnie, ale strasznie kaszle. Martwię się, jutro do pracy idę, a po południu w przychodni przyjmują tylko zdrowe dzieci (taki dzień). Niby nic poza tym kaszlem się nie dzieje, nie ma gorączki, troszkę coś mu nosek przytkało, ale nasivin pomógł, no ale ten kaszel jest okropny. Poczekać i zobaczyć czy syrop pomoże, czy szukać lekarza prywatnie?
Obserwuj wątek
    • kaasiaal Re: Kaszel 08.03.11, 09:03
      Ja zaczynam od inhalacji solą fizjologiczną i podaję syrop z cebuli.
    • maja_2006 Re: Kaszel 08.03.11, 09:24
      Możesz jeszcze dziś poczekać, zobaczyć jak będzie. Daj mu może syrop prawoślazowy i jeśli masz możliwość, zrób inhalacje przynajmniej z soli fizjologicznej. Ja robię z soli plus mucosolvan, ewentualnie pulmicort i berodual (mam po ostatnim zapaleniu oskrzeli). My przechodziliśmy ostatnio dwa razy zapalenie oskrzeli z miesięczną przerwą i właśnie zaczynało się od takich nocnych napadów kaszlu (strasznego, męczącego). Pierwszy raz od razu była gorączka, a drugi - wcale. Oczywiście lekarz musi zobaczyć, ale możesz jeszcze dziś poobserwować.
    • marghot Re: Kaszel 08.03.11, 09:33
      podawałabym sinecod
      czyściła nos bezustannie - w żłobku moze byc z tym problem
      tantum verde 2 x 2 psiki

i umawiaj się na wizyte do swojego lekarza, kiedy tam w dogodnym dla Ciebie czasie przyjmuje
      • izabelka55 Re: Kaszel 08.03.11, 20:47
        Dzięki smile do lekarza się umówiliśmy, w nocy kaszlał, ale w dzień było o'k smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka