Dodaj do ulubionych

jak podać lek

17.03.11, 20:10
witam, byłam dziś z córka u lekarza córcia złapała wirusówke, do tego kaszle dostała antybiotyk i osłonowo probiotyk sanprobi ten lek jest w postaci kapsułek i tu moje pytanie w jaki sposób podajecie takie leki swoim dzieciom??? córka je tylko i wyłącznie kisiel próbowałam przemyć kapsułkę w pokarmie ale niestety cały czas wypluwała te kapsułkę, lek musze podawać 2 razy dziennie niestety wieczorna próba podania leku nie powiodła się
Obserwuj wątek
    • zawszeolga111 Re: jak podać lek 17.03.11, 20:16
      rozkrusz tabletke,i w ten sposob razem z jedzeniem podaj.wymieszaj tak aby sie nie zorientowala.
    • kasiak37 Re: jak podać lek 17.03.11, 20:16
      przy wirusowce nie podaje sie antybiotyku,tak samo jak i kaszlu antybiotykiem sie nie leczy jezeli nie ma zmian osluchowych czy ropnych nalotow.
      Ja bym nie podala wcale za to zmienila lekarza.
      • niesiulinek Re: jak podać lek 17.03.11, 20:27
        kasiak37 napisała:

> przy wirusowce nie podaje sie antybiotyku,tak samo jak i kaszlu antybiotykiem s
        > ie nie leczy jezeli nie ma zmian osluchowych czy ropnych nalotow.
        > Ja bym nie podala wcale za to zmienila lekarza.

nie opisałam dokładnie tego co mówiła pani doktor ale mowila miedzy innymi o zmianach osłuchowych zmian ropnych na razie nie ma
    • e-kropka Re: jak podać lek 17.03.11, 20:17
      ja wysypywałam lek z kapsułki do letniego kakao lub mleka (albo zwykłego albo sojowego)
    • green.szate Re: jak podać lek 17.03.11, 20:33
      Moja też nie łyka żadnych tabletek ani kapsułek. Tabletki rozpuszczam, a kapsułki wysypuję i rozpuszczam w wodzie. Oczywiście probiotyk można dodać do picia w większości jest bez smaku, nie powinna poczuć np. w mlekuwink
    • hedonistka Re: jak podać lek 17.03.11, 20:40
      No właśnie, kapsułki są o tyle genialne, że można je otworzyć i zawartość wsypać do wody. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka