franczii Re: czy wasze 3.5latki umią jeżdzić na rowerze? 26.03.11, 05:54 Moj sie gdzies w takim wieku nauczyl pedalowac. Przesiadal sie z biegowego i nie potrafil zalapac o co z pedalami chodzi. A kilka miesiecy pozniej zdjelismy boczne kolka. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: czy wasze 3.5latki umią jeżdzić na rowerze? 27.03.11, 12:33 Moja córka w styczniu skończyła 3 lata. W minione wakacje nauczyła sie jeździć na rowerku 2 kołowym + 2 kółka boczne. W ciągu 3 dni opanowała pedałowanie, po prostu naciskałam jej nóżkami na pedałka, aż załapała, co ma robić. Później uczyła się kierować. Bardzo lubi rowerek. Śniegi stopniały, ale młoda przeziębiona, nie może się doczekać, aż wyjmiemy rowerek. Ale dzieci sa różne i mogą po prostu nie czuć radości z jazdy na rowerze. Tak jak mój starszy syn. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiak.1 Rowerek biegowy 27.03.11, 18:58 Naszemu synkowi w ubiegłym roku na trzy latka kupilismy rowerek z bocznymi kółkami. Strasznie mu szło pedalowanie. Za ciężko. To był czerwiec, ale pod koniec sierpnia kupilismy mu biegowy i juz po trzecim razie śmigał jak stary. Teraz po zimie wyciągnęlismy biegowy by trochę jeszcze potrenowal, ale gdy zrobi się cieplej to trzeba będzie wyciągnąć ten z kółkami bocznymi i pedałami, niech ćwiczy. A jesli sie nie nauczytego roku to przeciez świat się nie zawali. Dodam jeszcze, że biegowe rowerki są świetne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Re: Rowerek biegowy 28.03.11, 20:38 Wywal boczne kółka, jak umie na biegowym-da radę. Odpowiedz Link Zgłoś
edit38 Re: czy wasze 3.5latki umią jeżdzić na rowerze? 27.03.11, 19:02 Ja moją córkę uczyła gdy miała skończone 3 lata. Na początku to byl koszmar, załapała po około 3 tygodniach ale nie za bardzo lubila jeździć. W tym roku sezon rowerowy już otwarłyśmy - jeździ ładnie ale szybko się męczy (nogi bolą) - w czerwcu skończy 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
alabama8 Re: czy wasze 3.5latki umią jeżdzić na rowerze? 28.03.11, 16:25 U nas na osiedlu dzieciaki z rocznika mojego syna wsiadały na rowery (z bocznymi kółkami) w wieku 2-2,5 lat, potem wszystkie w wieku 4 lat przesiadły się na zwykłe rowery bez bocznych kółek (połowę z nich sama uczyłam jeździć). Dzieciaków było około 10 i tworzyły gang rowerowy czterolatków. Odpowiedz Link Zgłoś
to_wlasnie_cala_ja Re: czy wasze 3.5latki umią jeżdzić na rowerze? 29.03.11, 20:15 właśnie dziś opanowała jazdę na 16 Odpowiedz Link Zgłoś