Dodaj do ulubionych

3 latek i problem z kupą- pomocy

24.05.11, 12:34
Witam
Wiem że temat kupy u dziecka był juz poruszany ale mojego problemu nigdzie nie mogę znaleźć.
Otóż moje dziecko robi kupę tylko podczas kąpieli. Prawie rok już nie nosi pampersów. Jak je nosił to nie miałam z tym problemu.
Synek załatwia się tylko wieczorami podczas kąpieli. Gdy przestałam go kąpać w wannie tylko pod prysznicem to wstrzymywał kupę i nie robił przez kilka dni (nawet 2 tyg). Dramat.
Kupiłam błonnik w syropie, zmieniłam dietę i super, kupka jak ta lala tylko kurcze do wanny.
Nie mam już siły. I tak źle i tak niedobrze.
Na nocnik siada , woła że chce kupę. Potrafi siedzieć i pół godzinki i nic.
O sedesie nie wspomne nawet nakładka Carsa go nie przekonała.
Zbliża się lato, poszłabym z nim na basen ale przecież nie mogę bo boję się że załatwi się do wodzie. Nie wiem co będzie na wakacjach. Żadne tłumaczenia nie pomagają.
Może macie kochane jakieś złote rady wink
Obserwuj wątek
    • tym08 Re: 3 latek i problem z kupą- pomocy 24.05.11, 17:07
      woda rozluznia, uspokaja, dlatego latwiej sie dziecku wyproznic. nam sie podobna sytuacja zdazyla raptem kilka razy, ale w odpowiednim momencie wyciagalam mloda z kapieli, sadzalam na kibelku i szlowink
      moze sprobuj tak jak my, albo napusc troche wody do wanny, wstaw nocnik i posadz dziecko?
      • mb800 Re: 3 latek i problem z kupą- pomocy 24.05.11, 19:16
        Dzięki za odpowiedź. Wiesz z tym nocnikiem w wodzie to muszę spróbować wink może w końcu coś pomoże. Bo ja już nie mam siły
        • teane Re: 3 latek i problem z kupą- pomocy 24.05.11, 20:05
          moja jak zaczynała przygodę z kibelkiem, to też parę razy zdarzyło jej się zrobić kupę do wanny. ale jak widziałam, że się spina, to szybko sadzałam ja na kibelku, który jest zaraz obok. po kilku takich akcjach sama już w wannie krzyczała, że kupa. niczym się nie przejmuj, załapie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka