Dodaj do ulubionych

nocne pobudki

08.06.11, 08:43
Witam Was serdecznie drogie mamywink
Moj synek jutro kończy roczek, od dwóch miesiecy zmagam sie z problemem, jestem wykończona-może wasze doświadczenie pomoże studzonej mamiewink
Synek zasypiał zawsze o 20 i spał do 6-7rano. tak jak wspomniłam , od dwóch miesięcy budzi sie 3-4 w nocy, Generalnie DISCO DISCO nie bede spal, po 40minutowym(do godziny)meczeniu sie "przysypia"...ale wyglada to tak ze raczej 5 minut spi, 10min kreci sie i tak w kolko. Zmodernizowałam juz nawet mu plan dnia, a spi tylko raz ok godziny 12tej przed 30minut do 1 h. a wczesniej mial 3 drzemnki po 30-40minut. nic nie daje. ma wyciagniete szczebelki w lozeczku, wiec kiedy kolo godz 4 przychodzi do nas do pokoju i szpera w szafkach gadajac smiejac sie, jestem zalamana, nie wyspana i ogolnie zrezygnowana, pomozecie mi zrozumiec? moze robie cos nie tak?
Obserwuj wątek
    • kaskahh Re: nocne pobudki 08.06.11, 10:22
      taka faza, bym powiedziala
      sama to przerabialam, dzis ma 2,7 mies i calkiem calkiem dobrze spi

cierpliwosci
    • pysia_35 Re: nocne pobudki 08.06.11, 11:49
      no cóż, pewnie cie nie pocieszę, ale mój syn tak miał od urodzenia do niedawna ( 19mcy). Próbowałam wszystkiego i nie było żadnych efektów, teraz wyrasta i jest coraz lepiej - budzi sie tylko 2-3 razy i w miaręszybko zasypia. Moze sprawdź czy to nie kwestia ząbkowania, moze za gorąco i chce mu sie pić ? Moze wiecej ( bardziej kalorycznie) musi jeść przed snem ? Może coś sie zmieniło w rytuałach zwiazanych ze spaniem ?
      • mysiamarysia Re: nocne pobudki 08.06.11, 12:49
        ja Cie pociesze:

pomysl sobie jaka szczesciara bylas przez 8 miesiecy smile
        ja od roku nie przespalam wiecej niz 3 godz w ciagu nocy
        • one_lala Re: nocne pobudki 08.06.11, 15:08
          Do tego czasu pił tylko samo mleko, teraz zaczęłam na noc zagęszczać mu kliekiem, także głodu nie obstawiam, pić tez nie, bo dostaje.żeby odpadaja.kazdy przeszedl bezszelsetnie.rzeczywiscie byłam szczęściarą, ale i tak czy siak-mam dość wink
    • mamarianka Re: nocne pobudki 08.06.11, 21:19
      No właśnie moje roczne ma to samo dokładnie! Też nic nie pomaga, tylko że moja to jest przez takie pobudki ciągle zmęczonasad A W dzień śpi tylko raz przez 1h i wieczorem pada na nos. A też przez wiele miesięcy (od urodzenia) przesypiała noce...Trzymaj się dzielnie, może samo w końcu przejdzie. Ja na to liczęsmile Pozrawiam
    • klubgogo Re: nocne pobudki 09.06.11, 08:33
      Kładź go później, jest prawie lato, pora roku, kiedy nie potrzeba tak dużo snu.
    • giera82 Re: nocne pobudki 09.06.11, 13:36
      Miałam takie przejścia z moją córeczką, aż...
      Babcia sprawiła jej w prezencie "Lullaby" (sound machine) - to taka 'lampka nocna', z tym, że nie świeci a projektuje na sufit lub ścianę, śliczne, kolorowe, motywy; niebo z gwiazdkami i księżycami, lub rybki i morskie stworki, lub ptaszki i zwierzątka. "Filmiki" te są ruchome, kręcą się się na suficie. Lampka ma też opcję dźwięku, można nastawić kołysanki albo np. bicie serduszka, czy szum deszczu albo oceanu.
      Moja Anusia wpatruje się w kolorowe motywy jak zaczarowana, słucha cichutkich kołysanek i spokojna, zasypia jak nigdy.
      Mówię Wam dziewczyny rewelacja (...ale biorę pod uwagę możliwość, że może "już wyrosła" z nocnych marudzeń wink ).

• sandra0409 Re: nocne pobudki 09.06.11, 23:12
        Tez to przechodzilam smile gdzies przeczytalam ze pomaga pieluszka do ktorej mozna sie przytulic wiec zakupilam flanelowa z zyrafami tylko z nia spala ok 1,5 roku (problem byl gdy chcialam zakupic nowa a nie bylo z zyrafami tongue_out) Pozniej zainteresowala ja bajka Klub przyjaciol Myszki Miki wiec wpadlam na zakup pluszaka teraz spi tylko z Myszka. Teraz ma prawie trzy lata sporadycznie sie budzi ale tylko do picia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka