Dodaj do ulubionych

Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto?

22.11.11, 10:03
Czy warto zakupic taka gre? Wogole jakie gry sa na topie u Waszych 3-4 latkow?
Obserwuj wątek
    • upartamama Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 10:19
      Myślę, że nie. Ja chciałam kupić zgadnij kto z aut. Ale na opakowaniu jest 6+. Dla 3,5 latka może być zbyt trudne.
    • tolula Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 10:21
      mój syn jako 3,5 latek nie potrafił sformułować pytania, ale jako 4 latek bardzo dobrze sobie radzi i chętnie do tej gry wraca.
      na początku jak nie wiedział o co chodzi to graliśmy wspólnie jedną stroną.
    • mamalgosia Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 10:27
      Jasne, że warto, świetna gra
      • betty842 Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 10:38
        mamalgosia napisała:

> Jasne, że warto, świetna gra

Ja też uważam,ze to świetna gra ALE... 3,5 latek nie potrafi czytać wiec jak bedzie zgadywał? Sama myślałam o tej grze dla swojego 4,5 latka ale on nie potrafi czytać.Każda postać ma swoje imię i na tym polega gra,zeby odgadnąć o kogo chodzi (imię). No chyba,ze można w nią grać bez podawania imienia,nie wiem np pokazując postać (odwracając kartę). Nie wiem....
        • koza_w_rajtuzach Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 12:37
          My mamy "Zgadnij kto to Extra" i tam jest kilka tablic do wyboru, jedna tablica jest ze zwierzątkami i nie trzeba umieć czytać, żeby poznać po rysunku, że słoń to słoń, a pingwin to pingwin, więc umiejętność czytania nie jest konieczna.
    • silje78 Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 10:58
      mamy dwie wersje tej gry, ale własne reguły wink . po prostu jedna osoba opisuje cechy postaci na obrazku, a druga zgaduje.
    • anulajc Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 12:23
      A czy ktoś ma wersję z Zygzakiem? Warto kupić? czy lepiej zwykłą wersję? A może Zgadnij kto to Extra?
      Doradźcie coś.
    • tijgertje Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 12:42
      gra swietna, ale dla 3,5-latka jeszcze ciut trudna. Mysle, ze lepiej z rok poczekac. Jenge znasz? Prosta gra, swietna na motoryke w dodatku kupa smiechu dla calej rodziny.
    • malina.25 Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 14:55
      Mój jest na to za głupiutki jeszcze wink

U nas puzzle, domino, lotto, bob budowniczy magic pen i świnka, która się obżera hamburgerami wink

Zgadnij kto to, kupiłam teraz dla chrześniaka - lat 7
    • lejla81 Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 15:42
      Mamy sporo gier, również takich droższych, ale największym, niepokonanym hitem są zwykłe pchełki.
    • errmaris Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 15:56
      u nas (3l4m) na razie bardziej na topie jest plastelina i wszelakie gry z nia, szczegolnie gotowanie (pizzy).

no i swinka s hamburgerami tez niczego sobie - prznajmnie cyferki wyuczyl
      • ella_nl Re: Zgadnij kto to- errmaris 22.11.11, 19:23
        errmaris napisała:

> no i swinka s hamburgerami tez niczego sobie - prznajmnie cyferki wyuczyl

Mogłabyś napisać dokładną nazwę tej gry?
        Dzięki.
        • mysz1978 Re: Zgadnij kto to- errmaris 22.11.11, 20:08
          ta z prosiaczkiem to "Nie pękaj prosiaczku" po angielsku bodajze "Piggy Pop"

Ja mam 4,5 latka i tez myslalam o "Zgadnij kto to" ale nie kupie z tego wzgledu ze czytac nie umie i przez najblizszy rok m usie specjalnei nei przyda.

Mamy "Spadajace malpki" - syn dostal jak mial wlasnie 3,5 roku i "Lotti Karotti" - to jest u nas hit.
          No i tego prosiaczka tez mamy smile
          • ella_nl Re: Zgadnij kto to- 22.11.11, 20:17
            Dzięki za info.
    • patir23 Re: Zgadnij kto to- dla 3,5 latka warto? 22.11.11, 22:00
      W takim razie poczekam za rok smile a ta piggy pop to w reklamie jak widzi to bardzo chce ale czy ona nie za nudna? Zna juz cyferki i literki. A moze cos edukacyjnego? Musze kupic 2 gry jakies i nie wiem na co sie zdecydowac....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka