ella_nl 30.11.11, 20:19 Od kiedy Wasze dzieci połykały tabletki? Takie małe. Dzięki za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_elefante Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 20:51 Nie wiem od kiedy, bo jeszcze nie połyka. 4,3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 20:59 na pewno odkąd ukończyły dwa lata- czy wcześniej nie pamiętam ale chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ulllrich Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 21:59 nie pamietam dokladnie, moze od mniej - wiecej od 10 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 22:08 ulllrich napisała: > nie pamietam dokladnie, moze od mniej - wiecej od 10 miesiaca. Napisz mi proszę jak to robiłaś? Moja ma 3 lata i dopiero dziś pierwszy raz dałam do połknięcia tabletkę. A bałam się jak nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
ulllrich Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 22:32 > Napisz mi proszę jak to robiłaś? Moja ma 3 lata i dopiero dziś pierwszy raz dał > am do połknięcia tabletkę. A bałam się jak nigdy. normalnie, kladlam sobie na otwartej dloni, on bral palcami i do buzi, i zjadal jak cokolwiek innego- codziennie - witamine D z fluorem. Nie rozumiem czego sie tu bac. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 22:41 Ja się boję, że się udławi itp. No po prostu tak mam. Ale widzę, że nie taki diabeł straszny...... Poradziła sobie super. Odpowiedz Link Zgłoś
ulllrich Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 23:01 no pewnie, ze 3-latka sobie poradzi, przeciez normalnie umie jesc, np. ryz przeciez jest mniejszy, a jak sie nawet zakrztusi to pokaszle i po problemie, jak u kazdego z nas Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Połykanie tabletek. 01.12.11, 17:37 ulllrich napisała: > no pewnie, ze 3-latka sobie poradzi, przeciez normalnie umie jesc, np. ryz prze > ciez jest mniejszy, a jak sie nawet zakrztusi to pokaszle i po problemie, jak u > kazdego z nas Nie u kazdego, niestety www.pomponik.pl/plotki/news-ewa-blaszczyk-wciaz-walczy-o-corke,nId,376057 Odpowiedz Link Zgłoś
ulllrich Re: Połykanie tabletek. 01.12.11, 22:14 wiem, co sie stalo corce E. Blaszczyk, ale takie rzeczy zdarzaja sie na szczescie b. rzadko. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaturek0409 Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 23:30 Mój od 7 lat zaczął połykać takie wielkości zwykłej no-spy. Teraz ma 9 i nie połknie nic większego. Ale u niego to chyba występuje trauma po duszeniu się mentosem. Do tej pory boi się jeść cukierki inne niż krówka czy michałek. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Połykanie tabletek. 30.11.11, 23:34 Moj mlody mial 2 lata, jak mi zademonstrowal polukanie w calosci tabletki przeznaczonej do zucia, naprawde wielkiej. Od tego czasu lyka wszystkie bez problemu, w przeciwienstwie do mojego prawie polwiecznego meza, ten rozpuszcza wszystko co sie da, innych w ogole nie wezmie. Nie polknie absolutnie niczego, z czego mlody niezle sie nabija Odpowiedz Link Zgłoś
mama_amelii Re: Połykanie tabletek. 01.12.11, 13:11 Moja 5 latka nie połyka,trzyma w buzi(codziennie dostaje rano tabletkę hormonalną i rozgryza-bo nie gorzka).Ja sama nie znosze tabletek,zawsze jakas utknie mi w gardlei wtedy musze zagryźć,mam wrażenie,że sie dusze brrr Jakoś mnie to nie stresuje specjalnie i na siłę nie zmuszam,żeby połykała(jak juz raz na ruski rok trzeba tabletkę to rozkruszam). Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: Połykanie tabletek. 01.12.11, 17:35 Nie wiem, maja 9 i 4 lata i nigdy zadnych tabletek nie dostawaly i niepredko dostana. Odpowiedz Link Zgłoś
mak-111 Re: Połykanie tabletek. 01.12.11, 18:58 moja starsza ma 7 i za chiny ludowe nie umie polknac tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Połykanie tabletek. 01.12.11, 19:08 W wieku 2 lat na pewno młodszy połykał cały Vermox - a to są duże tabletki. Dawałam mu na łyżeczce serka czy musu owocowego jako "poślizgu" - normalnie przełykał. Odpowiedz Link Zgłoś
julit.a Re: Połykanie tabletek. 02.12.11, 07:41 WOW! Jestem ogromnie ździwina. Moje dzieci nigdy jeszcze nie łykały tabletek, anajstarsze ma 10 lat. Właściwie nie było takiej potrzeby, ale gdyby była to pewnie tabletke bym rozgniotła (jeśli ulotka by pozwoliła). Zrobiłabym tak bo nigdy nie uczyłam tego dzieci- sama nienawidzę połykać nawet najmniejszych tabletek. Czyli chyba swoją traume przeniosłam na dzieci. Tylko ciężko mi uwierzyc, ze lekarz przepisuje 10 miesięcznemu dziecku tabletkę do połknięcia... Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Połykanie tabletek. 02.12.11, 11:59 ani 5-latek ani 2-latek nigdy jeszcze nie dostali zadnych lekow w tabletkach. zawsze dostaja syropy lub ew. krople, wiec nie mam pojecia, czy umieliby polknac tabletke. poki nie musza, nie widze potrzeby sprawdzac. a gdyby lekarz zapisal mi lek w tabletkach dla 10-miesiecznego dziecka, to popuklalabym mu w czolko i poszla do innego. tabletka, to nie to samo, co inne jedzenie - jest twarda, czesto robi sie "klejaca" w kontakcie ze slina i latwo o przyklejenie do przelyku, no i czesto potrzeba kilku godzin, zeby sie rozpuscila, wiec zakrztuszenie sie tabletka moze skonczyc sie nieprzyjemnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ella_nl Re: Połykanie tabletek. 02.12.11, 19:13 Dzięki za odzew. Moja 3 dzień fajnie połyka tabletkę, na spokojnie, bez wygłupów. Jest to tabletka mała, mniejsza od no-spy. Odpowiedz Link Zgłoś
saguaro70 Re: Połykanie tabletek. 03.12.11, 17:09 Dwa lata z małym hakiem. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
frestre Re: Połykanie tabletek. 03.12.11, 20:30 spróbowałam gdy synek miał 3,7 bo akurat alerolog zapisała sinupret Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Połykanie tabletek. 03.12.11, 21:58 Nie wiem, mam uraz po przeczytaniu o tragicznym losie córki Ewy Błaszczyk. Na pewno nauczę małą łykać tabletki, ale jeszcze nie teraz. Na szczęście jak dotąd wszystkie leki mamy w syropie/kroplach/czopkach/spreju. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Połykanie tabletek. 04.12.11, 16:00 przy zadlawieniu najwazniejsza jest twoja poprawna reakcja czyli udzielenie dziecku pomocy bo zadlawic sie moze wszystkim nie tylko tabletka czylli np chlep,ziemniak z zupki itp tego tez nie dajesz Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Połykanie tabletek. 04.12.11, 21:18 fakt, byk mi sie trafil, ale nie zmienia to faktu ze dziecko wszystkim moze sie zadlawic i najwazniejsza niest pierwsza pomoc a nie unikanie stalych pokarmow czy tabletek Odpowiedz Link Zgłoś