Dodaj do ulubionych

2 latek kaprysi

16.12.11, 03:15
Prosze o rade, moj syn ma 2 latka i nie chce juz spac w beciku, jak Wasze 2 taki ? spia w becikach czy pod kolderka, nie chce zeby mu zimno w nocy bylo ,teraz jest zima wiec boje sie ze jak sie odkopie to zimno mu bedzie, w domu mam cieplo, zagrozilem synkowi ze sw mikolaj nie przychodzi do dzieci co nie chca w beciku spac ale on placze i wychodzi z becuka, jak wy sobie z tym radzicie
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 06:58
      jaja sobie robisz ?
    • saguaro70 Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 07:33
      Człowieku, bądź poważny. Straszysz dzieciaka, bo nie chce spać w beciku??? Czy Twolj syn ma miesiąc?? To jest już dwulatek!!
      A jak się w nocy odkryje to przykryjesz. Od odkopania się żadne dziecko jeszcze nie złapało infekcji. Infekcje wywołują wirusy i bakterie a nie lekkie ochłodzenie organizmu.
      Mam nadzieję, że żartujesz.
      • kotkowa Re: 2 latek kaprysi 20.12.11, 13:30
        nie do konca tak jest - zmiana temperatury jak najbardziej sprzyja infekcjom. Jak dziecko jest zbyt wychlodzone, albo przegrzane, to bakterie i wirusy maja piekne warunki do rozwoju. Moje dziecko dosc czesto sie odkrywalo i mialo potem katar, co oczywiscie nie bylo fajne, bo z zatkanym nosem mielismy noce przerąbane. Kupilam mu wlasnie spiworek, sa takie duze i mam spokoj, bo jak sie odkrywa (ma dosc cienka kolderke), to spiworek spelnia swoje zadanie. Z tym, ze nie zapinam spiworka na dole, ma swobode na nogi i wszystko jest ok.
    • happ_y Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 08:27
      Dwulatek już doskonale wie, kiedy jest mu ciepło, a kiedy zimno. Skoro nie chce spać w beciku znaczy, że mu za gorąco. Daj mu spokój. Jak zmarznie, to się bardzo szybko nauczy sam przykrywać wink
    • joshima Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 08:29
      marian_malek napisała:

> Prosze o rade, moj syn ma 2 latka i nie chce juz spac w beciku,
      Chyba trolujesz co?

> zagrozilem synkowi ze sw mikolaj nie przychodzi
      Głupota.
      • jotka_k Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 08:44
        swoją drogą co to za becik że dwulatek do niego wchodzi ? tongue_out
        • malazabka.de Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 11:32
          chyba ktos myli becik ze spiworem, bo nie umiem sobie wyobrazic jakby tu dwulatka w taki bet wpakowac...
    • schere Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 11:14
      Spory masz ten becik smile
      • 1maja1 Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 11:35
        no panie marianie, trollujesz pan jak nic;P
    • madzia1708 hahahahhaha dobre :D 16.12.11, 11:38

• mikams75 Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 12:18
      troll jak nic.
      ale przynajmniej zabawny big_grin
    • mondovi Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 12:57
      Dla zachęcenia dziecka, kup sobie też becik - jak zobaczy, że tata ma becik, na pewno będzie chciał naśladować.
      • dor.tom Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 14:38
        bezcenne. wyplułam spożywane właśnie jedzenie smile)))))
    • kalina17_0 Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 13:16
      Daj dziecku spokój , ja jestem trochę przerażona tym co piszesz i aż strach pomyśleć o i
      innych kwestiach w Waszym życiu. Mój prawie dwulatek od zawsze przykryty leciutkim kocykiem, po 2godz. totalnie się odkrywa.Wstawanie i przykrywanie na siłę daje odwrotny skutek.Budziłam go tym.Więc śpi nie przykryty.I jest zdrów jak ryba.smile
    • jowitka345 Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 14:42
      ale się uśmiałam.. dzięki za ten dowcip big_grin
    • dziewczyna_bosmana Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 14:48
      Cóż za urocze trolisko big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
    • princessa.of.persia Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 16:31
      Chyba sobie zartujesz? 2 latek w beciku? Nie dziwne ze nie chce w nim spac. Beciki sa dla niemowlakow.
      Ja ubieram moje 19 mczne dziecko w body i gruby polarkowy pajac. Na to kolderka ktora i tak sobie sciagnie ale jest jej cieplo bo ma ten pajac wlasnie.
    • biala-kawa Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 18:32
      dobre big_grin
    • beliska Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 19:00
      Jakie kaprysy, zawinąc w becik i ma spać!
      Tylko becik dla dwulatkabig_grin Ba, nawet dla pięciolatka.
    • circa.about Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 20:17
      Musisz zakupić większy becik, bo ten pewnie za mały.
      Ale zawsze możesz obwiązać zawinięte dziecko sznurkiem.
      • katekate17 Re: 2 latek kaprysi 16.12.11, 21:48
        Popłakałam się ze śmiechusmile fajne są takie dowcipne trolle
    • minerwamcg Re: 2 latek kaprysi 17.12.11, 21:05
      Łomatko smile Takiego trolla jestem w stanie nawet polubić. W porównaniu z mamciunią-kamciunią (pamięta ktoś to zjawisko?) jest to klasa, styl i wdzięk.
      • daniella31 Re: 2 latek kaprysi 17.12.11, 22:34
        mój synek 22msc śpi w spiworku z nogawkami,nie jest mocno ocieplony,sama szylamsmilew zwykłym spiworku było mu niewygodnie .
        • batutka Re: 2 latek kaprysi 18.12.11, 00:13
          big_grin
    • aniasa1 Re: 2 latek kaprysi 18.12.11, 00:28
      Przybijam na noc gwoździkami do becika.....
    • mama_amelii Re: 2 latek kaprysi 19.12.11, 21:43
      hehe nawet ja mu 2 lata temu odpowiadałam.Mógłbyś wymyślić coś nowego,a nie co 2 lata wklejać ten sam głupi wątek.
      forum.gazeta.pl/forum/w,566,103699549,103699549,Problem_z_moim_synem.html
      • paliwodaj Re: 2 latek kaprysi 20.12.11, 00:52
        marian , a moj maz to chyba z jakims Malkiem kiedys pracowal, ale chyba Kazek mu bylo, no i chyba jest juz w okresie po-rozrodczym
    • kotkowa Re: 2 latek kaprysi 20.12.11, 13:25
      Moj spal dlugo pod kolderka, ale odkrywal sie, raz po raz mial katar itd, meczylam sie w nocy, bo czuwalam, zeby go przykrywac. Kupilam specjalny spiworek, taki zapinany na ramionach, ale nie zapinam go na zamek na dole - zostawiam mu swobode na nogi, bo maly nie lubi miec takiego ograniczenia - mysle, ze Twojemu tez o to chodzi. Maly ma teraz pizamke pajaca (z zakrytymi stopkami) i do tego ten rozpiety na dole spiworek. Jest mu cieplo, nawet jak sie odkryje, ten spiworek spelnia swoja role. Gdyby nie akceptowal spiworka w ogole, to bym kupila ciepla pizame pajaca albo inna ciepla pizame i ubierala mile skarpetki, no i przykrywala moze cieplejsza kolderka albo kolderka cienka + kocyk.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka