Dodaj do ulubionych

zachowanie coreczki

17.05.12, 09:02
czesc. moja coreczka ma 3 latka.chodzi do przedszkola.martwie sie o jej zdrowko.czesto choruje.teraz doszla jakas alergia i podejrzenie astmy, jeszcze do konca nie zdiagnozowana.corcia bardzo zle sypia od dziecka.teraz od czasu do czasu tez potrafi krecic sie cala noc,, czasami zaczyna plakac bez powodu i z nerwow zaczyna mnie bic,niby na chwile przysnie i potem znowu zaczyna sie krecic i pojekiwac.jest wogole taka bojazliwa i strasznie ostrozna.na placu zabaw boi sie duzych zjezdzalni i nie chce gdzie jest duzo dzieci.czy ktoras z was ma taki problem?dziekuje.
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 09:13
      Jesr wrazliwa, niesmiała, moze stad te problemy ze snem, odreagowuje nocą.
      A bierze jakies leki w zwiazku z alergią ?
      • antyideal Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 09:17
        Lub złapała cos w przedszkolu, lamblie, owsiki .
    • gazeta_mi_placi Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 09:23
      >jest wogole taka bojazliwa i strasznie ostrozna.na placu zabaw boi sie duzych zjezdzalni i nie chce gdzie jest duzo dzieci.

Oczywiście jak Cię to bardzo niepokoi powinnaś na wszelki wypadek przebadać dziewczynkę, ale z drugiej strony : dziecko to dziecko, tak samo jak wśród dorosłych (zdrowych dorosłych) wśród dzieci (zdrowych dzieci) są osobniki energiczne, pewne siebie, towarzyskie i te mniej towarzyskie, bardziej bojaźliwe.
      Ja wiem, że wokół jest trend, że wszyscy powinni być super - dzieci powinny być rezolutne, pewne siebie, energiczne, nie bać się wielu rzeczy, ale w rzeczywistości panuje różnorodność, jedne dzieci są bojaźliwe, inne mniej lub wcale.
    • kosmitka06 Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 09:31
      Ja byłam taka jako dziecko wink Moje dziecko było również podobne, zmieniło się z czasem kiedy poszła do przedszkola- jednak nie zmieniła się w chuligana. Do tej pory jest ostrożna, bawi się z dziećmi, szaleje czasami jednak to wszystko jest z umiarem- jak ja to określam "mała kobietka na poziomie" wink
      Co do nocnego spania to moja mała teraz ma 6 lat i czasami śpi w poprzek łóżka czy na siedząco, kiedyś nawet spadła. Nie wiem od czego to zależy bo ja jak bym się nie kładła spać to i tak zawsze budzę się przy męża tyłku big_grin Kręcę się i wiercę, zsuwam na połowy łóżka, czasami też spadnę tak więc może Twoje dziecko upodobniło się do kogoś wink
      Co do nieśmiałości to daj jej czas, wprowadzaj w wielki świat ale nic na siłę.
      • anyx27 Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 11:40
        Xenia, zrób badania na pasożyty, a nawet, jeśli nic nie wyjdzie, odrobacz córkę profilaktycznie. A tak na marginesie, to wiesz, że mogłaś zarazić małą będąc w ciąży, więc taką opcję też weź pod uwagę.
        • xsenia.pl Re: anyx27 17.05.12, 11:55
          wiem kochana i tego sie strasznie boje.powiedz mi kochana czy twoja coreczka miala badania i czy jest wszystko wporzadku? ja juz sama nie wiem co robic.jak mozesz doradz cos.
          • marghe_72 Re: anyx27 17.05.12, 12:27
            xsenia.pl napisała:

> wiem kochana i tego sie strasznie boje

Pasożytów się tak boisz?
            Niepotrzebnie.
            Poza tym pogadaj z dobrym pediatrą
            • xsenia.pl Re: anyx27 17.05.12, 12:30
              nie boje sie pasozytow, tylko ze moglam zarazic corcie bedac w ciazy borelioza.
    • filmon Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 12:39
      Xsenia! Ty się "strasznie boisz" i to przenosisz na córkę. Idź do lekarza, powiedz o swoich obawach. Jak jeest cos na rzeczy, to trzeba leczyć, a jak jest wszystko w porzadku , to i Ty zaczniesz spać, a przy Tobie Twoja córka. Mam wrażenie, że jesteś rozdrażniona, martwisz się, ze córka wszystkiego się boi. Trzeba to albo zaakceptować, że taka jest, albo, jesli bardzo chcesz to zmienić - zacząć nad tym pracować.
      Mój synek tez był i jest bardzo ostrożny, ale nie jest "łajzą", tylko "rozsądnym" chlopcem. Tak spróbuj do tego podejść - jeśli chodzi o psychologiczne podejście.
      A zdrowie, to juz inna para kaloszy. Spróbuj tranu, czy czosnku, podobno działaja cuda!!!
      • anyx27 Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 18:47
        Badałam młodą, bb jej nie wyszła, ale i tak bym jej nie leczyła póki co, bo nie ma objawów. Ma 7 lat, nie choruje wcale, nigdy jeszcze nie brała żadnego antybiotyku.
        • xsenia.pl Re: do anyx27 17.05.12, 19:46
          a ty mialas dodatnie wyniki jak bylas w ciazy i mialas jakies objawy? prosze odpisz jak mozesz.dziekuje.
          • anyx27 Re: do anyx27 17.05.12, 20:48
            Byłam chora już przed ciążą, miałam objawy. Dowiedziałam się 3 lata po ciąży.
            • anyx27 Re: do anyx27 17.05.12, 20:50
              Badania - WB ujemny cały czas, PCR rt w Poznaniu dodatni, Elisa dodatnia dopiero w trakcie leczenia.
    • totorotot Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 21:53
      moze podlapala owsiki? Co do bania sie- taka pewnie jej uroda smile
    • an_ni Re: zachowanie coreczki 17.05.12, 22:21
      tysiace powodow moze byc
      chorobowe: jak pasozyty
      alergia- ze cos ja swedzi lub drazni na skorze, byc moze boli ja brzuch z powodu alergii pokarmowej, byc moze ma trudnosci z oddychaniem skoro podejrzenie astmy - przydusza sie i budzi niespokojna
      a moze po prostu to stres przedszkolny
      albo glebiej - czyli na poziomie pracy mozgu, niektorzy sa nadwrazliwi i lekliwi od dziecka po prostu
      szukaj zamiast sie bac

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka