Dodaj do ulubionych

ból cewki

26.06.13, 09:11
Z niedzieli na poniedziałek córce zaczęły się problemy z sikaniem, niedawno jakoś tydzień temu ją odpieluchowałam. Zaczęła wstrzymywać mocz i bolało ją jak chciała zrobić siku, jak miała parcie. W poniedziałek rano byle jak pobrałam mocz i biegiem do laboratorium, ale w sumie nic nie wyszło poza tym że ph 7, reszta ok, zero bakterii. Dodam że w piątek skończyła augmentin który brała na kaszel. Czekam teraz na wynik posiewu. Byliśmy też z tymi wynikami od razu u lekarza i dostała 3 razy dzienne furagin, smarowanie clotrimazolem, dodatkowo daję probiotyk i robię nasiadówki z rumianku które dawały jej ulgę jak w końcu się do nich przekonała. W poniedziałek w każdym razie bardzo cierpiala ale jakoś sikała, leżała aż jej nie poznawałam, we wtorek już energia ale jeszcze komunikowała ból cewki jak miała się wysikać a potem już też po sikaniu za chwilę i potem spokój, ale łapała się często za krocze w każdym razie wygłupiała się i szalała do wieczora, dużo piła sikała, ale jeszcze ją bolało. Dzisiaj rano wstała i dalej po sikanku powiedziała że ją boli cewka, teraz nic nie mówi. Myślałam że dzisiaj już o tym zapomni i niby widzę że że pomógł furagin w porównaniu z tym co było w pon. ale martwi mnie ten ból cewki, a może to coś grzybicznego po antybiotyku ? Niestety siedziała też na trawie w niedzielę, coś jej podłożyłam ale nie wiem czy ochroniło no i mniej piła i sikała raz w toalecie publicznej, myślę że tam czegoś dotknęłyśmy niechcący. Czy ta cewka może jeszcze boleć czy już nie powinna?
Obserwuj wątek
    • aniaurszula Re: ból cewki 26.06.13, 14:26
      moze to byc grzybica po antybiotyku, ja i moje corki mamy z nia zawsze problem po antybiotykach. miejscowo stosuje masc clortimazolum chyba dobrze napisalam.przy lekkich zmianach pecherza dobra tez jest wit. c ktora zakwasza mocz i eliminuje ewentualne bakterie. w aptece jest tez zurawit junior w syropie
    • vjann Re: ból cewki 27.06.13, 20:06
      posiew będzie zafałszowany skoro mała jest przeleczona antybiotykiem
    • ulas123 Re: ból cewki 03.07.13, 13:50
      to może być wszystko, moczany, szczawiany też potrafią tak boleć,
      niedoleczone zakażenie, grzybica,
      poszukaj na pecherz.pl tam się dziewczyny znają to Ci powiedzą co robić.
      Co do posiewów to duzo zalezy od laboratorium, ja osotstnio odebrałam posiew dziecka, tylko jak popatrzyłam na daty i godziny wydruku i przyjęcia, to wyszło, że nawet 16 godzin ten posiew nie był trzymany na pozywce...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka