Na pewno znacie mnóstwo wierszyków i wyliczanek dla maluszków. Może się nimi podzielimy?

Emamom z zagranicy na pewno się przydadzą.Mam kilka takich, które mnie zachwyciły.MAŁE MISIEMałe misie, grube misiesmacznie śpią, słodko śnią, a tu woła dzwonek:- Wstawaj, bo już dzionek!Bim, bam, bom,bim, bam, bom!OBLICZANKAPoliczymy, co się ma - mam dwie ręce, łokcie dwa, dwa kolanka, nogi dwie - wszystko pięknie zgadza się.Dwoje uszu, oczka dwa, no i buzię też się ma.A ponieważ buzia je - chciałbym buzie też mieć dwie!KTÓRA GODZINA? - wierszyk dla śpiochów

- Która godzina?- Taka godzina, że jak nie wstaniesz,spadnie pierzyna.W ślad za pierzynąpójdzie poduszka, a potem śpiocha ściągniemy z łóżka.A to wierszyk Kubusia Puchatka dla mam, które się odchudzają

ODCHUDZANIEUtyć łatwo, schudnąć trudnoi samemu chudnąć nudno.Dużo łatwiej żyć na świecie,odchudzając się w duecie.A gdy duet się odchudzi,to zasłuży na nagrodę- jeden z nas dostanie brawa,a ten drugi garnek z miodem.Podzielcie się ulubionymi wierszykami i wyliczankami Waszych pociech.