Dodaj do ulubionych

dziecko meteopata

12.08.13, 18:07
Jak jest niskie ciśnienie, to mój 4-latek cały dzień jest nie do życia. Chodzi nieszczęśliwy i miewa kilka histerii, każdą bardzo długą. Mniejsza o co... na przykład ostatnio o to, że on by chciał wodę mineralną z dzióbkiem, a my kupiliśmy zapas butelek ze zwykłymi korkami. Wył nam w samochodzie kilka godzin, biedaczek. Kupilibyśmy mu rzecz jasna tę cholerną wodę z dzióbkiem, ale tak się nieszczęśliwie złożyło, że nie było gdzie. Zresztą niewiele by to dało, bo to była ze trzecia histeria tego dnia - i jak nie woda z dzióbkiem, to znalazłby inny powód.

Mój mąż też reaguje nieszczęściem na niskie ciśnienie, ale po pierwsze jest już zsocjalizowany i umie się zachować, a po drugie może wypić kawę czy zażyć jakieś leki.
A co z takim maluchem? Co on może?...
Obserwuj wątek
    • camel_3d Taaa... 12.08.13, 21:07
      I ty wierzysz ze to pogoda...powodzenia..
      • bbuziaczekk Re: Taaa... 12.08.13, 22:25
        Mialam to samo napisac big_grin
        To w takim razie 99% dzieci w tym wieku i nie tylko jest meteopatami big_grinbig_grin
        Moja 2,5 latka i moj 4,5 latek rowniez big_grin
        • camel_3d Re: Taaa... 12.08.13, 23:36
          O...moj tez meteopata... smile)))
        • tijgertje Re: Taaa... 13.08.13, 08:09
          Taaa, dla was to smieszne, ale faktycznie wiele dzieci jest meteopatami i reaguje na zmiany pogody. Niektore bardziej niz inne. Dawno temu, gdy pracowalam w szkole zycia nauczyciele na podstawie zachowania dzieci prognozowali pogode. Trafnie .
          • camel_3d Re: Taaa... 13.08.13, 09:12
            no ja sam jestem meteopatasmile i jak mnie glowa w sloneczny dzein boli to masz 100% ze wieczorem lub w nocy bedzie burza lub silny deszcz.. sprawdza sie w 100%!

• tijgertje Re: Taaa... 13.08.13, 10:10
              U mnie to samo. tyle, ze w duecie. Mnie dopada migrena, mlody sie nakreca. Mieszanka wybuchowa wink Kumpela nie dowierzala, ze po bolu glowy wiem kiedy bedzie zmiana pogody, choc nic jej nie zapowiada, ale od jakiegos czasu sama ma bole glowy, ktore dopiero w porownaniu z moimi okazaly sie rowniez byc zwiazane z pogoda. Zawsze sporo coli pila, od jakiegos czasu robi odwyk i okazalo sie, ze jednak na pogode reaguje.
              • camel_3d Re: Taaa... 13.08.13, 14:06
                ja tam bez coli mam smile)) hehehe

• stokrotka445 Re: dziecko meteopata 13.08.13, 09:18
      Moja 5-letnia córa w czasie deszczu marudna nie jest, ale chętnie sobie utnie drzemkę w taki dzień (na ogół już nie sypia w dzień).... Coś więc jest na rzeczy smile
    • el_elefante Re: dziecko meteopata 13.08.13, 09:42
      Nie da się ukryć, że ma to swoje dobre strony. Po pierwsze, jak młody jest nieznośny, to nie zwalasz winy na niego, bo wszak wiadomo że to wina ciśnienia wink. Po drugie, pozwala prognozować histerie, co z kolei umożliwia przygotowanie się do nich i potraktowanie ich w kategoriach zjawiska atmosferycznego, które się zdarza, na które wpływu nie ma i trzeba je zwyczajnie przeżyć.
      Zła strona jest taka, że obserwując spadek ciśnienia, spodziewasz się dziecięcego doła, co może nie pozostawać bez wpływu na jego powstawanie.
      To wszystko pod warunkiem, że ta zależność istnieje i jest wystarczająco silna. Należałoby ją potwierdzić za pomocą barometru, ołówka i notesika. Bo może się okazać, że korelacja jest na tyle niska, że należy wziąć pod uwagę coś innego niż pogodę...
      • mama-ola Re: dziecko meteopata 13.08.13, 13:36
        > To wszystko pod warunkiem, że ta zależność istnieje i jest wystarczająco silna.
        > Należałoby ją potwierdzić za pomocą barometru, ołówka i notesika.

Mam zamiar notować smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka