Dodaj do ulubionych

"Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))))

11.08.04, 17:17
witam
Dorwałam ostatnio książkę" Dobra miłość co robić , by nasze dzieci miały udane
życie" Eichelbergera Samsona rozmowy z Sosnowską.
Słuchajecie przeczytałam i mnie olśniło...
Cóż po prostu POLECAM bo żeby zrozumieć trzeba przeczytac, w każdym razie
sporo mądrych rad jak postępować zeby mieć szczęsliwe dziecko i samemu być
przy tym szczęsliwym.
Pozdrówka
MAgda
Obserwuj wątek
    • magdan_23 Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 11.08.04, 17:56
      Witaj.
      Ja też mam taką książkę. Dostałam z okazji zostania mamą. Jeszcze całej nie
      przeczytałam. Jestem na 62 stronie. Muszę jednak przyznać, że żeczywiście jest
      dobra i warto przeczytać.
      Polecam i pozdrawiam.
      • kaha1 Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 11.08.04, 20:59
        mnie też się podoba, mimo specyficznych upodobań pana Samsona smile
        • polibius Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 11.08.04, 21:16
          Ja tez dostałam tę książkę z okazji zostania mamą. Jest rewelacyjna. Co do
          upodobań A. Samsona, to uwierzę w to dopiero wówczas, kiedy uprawomocni sie
          wyrok skazujący.
          • magdan_23 Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 11.08.04, 21:47
            Przepraszam, że pytam może jestem nie na czasie, ale o co chodzi z tym wyrokiem?
            • polibius Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 11.08.04, 21:52
              Andrzej Samson jest podejrzewany o kontakty z nieletnimi ( to tak w b. duzym
              skrócie) został aresztowany i zawieszony w sprawowaniu funkcji psychologa i
              psychoterapeuty.
              Natomiast z "uprawomocnienie się wyroku" mamy do czynienia wtedy, kiedy zapada
              wyrok, od którego nie ma już odwołania ( jeżeli wyczerpie wszystkie środki
              odwoławcze), chyba, ze zostanie skazany w sądzie I - szej instancji i nie
              będzie się odwoływał, wówczas to też jest wyrok prawomocny.
              Pozdrawiam
              PS ale mam nadzieję, ze facet jest niewinny...
    • azoorek Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 12.08.04, 10:19
      to ze jest oskarzony wcale nie wyklucza ze jest dobrym psychologiem. Po
      przeczytaniu tej ksiazki zdecydowalam sie na wychowawczy. Od wrzesnia bede z
      moim bobaskiem.
      • bebejot Re: bravo azoorek! 12.08.04, 14:33
      • danik1 Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 12.08.04, 19:13
        azoorek napisała:

> to ze jest oskarzony wcale nie wyklucza ze jest dobrym psychologiem.

Powiedz to rodzicom, ktorzy zaprowadzali do niego swoje dzieci.

Moze ten pan napisze w wiezieniu ksiazke jak pomoc molestowanym dzieciom i
        skoro jest taki dobry to zarobi kolejne pieniazki, aby oplacic sobie
        prawnikow!!!

Pisze to w wypadku, gdyby rzeczywiscie okazal sie winny. Zazwyczaj jednak
        niewinnego nie oskarzaja o takie czyny. Podobny przypadek juz byl, pan sie
        zapieral, rodzice glowe dawali za jego niewinnosc a co sie okazalo!

W naszym kraju jeszcze dlugo to dorosly bedzie mial racje w konfrontacji z
        dzieckiem!

Powtarzam, ze pisze to w przypadku uznania winnym tego pana!
        • polibius Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 12.08.04, 19:52
          Oj, kochana.. wierz mi, że bardzo często się zdarza, ze o takie własnie czyny
          oskarżani są niewinni ludzie.. Znam to z praktyki. Najczęściej spotykam "zemstę
          ex żon". I wiesz co po wyjściu z aresztu ( w przypadku tego typu oskarżeń
          zawsze jest stosowany areszt) tacy ludzie są wrakami. NIe myślcie sobie, ze
          jestem obrońcą pedofilów, jestem za najsurowszym ich traktowaniem, jeżeli
          oczywiście okaże się, ze takie osoby są winne. Jeżeli Andrzej Samson okaże się
          winny, to jego najchętniej karałabym najsurowiej ze względu na jego profesję.
    • magda-lis Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 12.08.04, 10:41
      Dziewczyny szkodz mi słów.
      Nawet jeśli ten człowiek byłby dobrym psychologiem to w obecnej sytuacji należy
      się przynajmniej milczenie w jego sprawie. Ciekawe czy też tak zachwalałybyście
      jego wiedzę gdyby sprawa dotyczyła Waszych dzieci. Pozatym jakim fachowcem
      można być jeśli wiedzę którą się nabyło w celu niesienia pomocy kieruje się
      przeciwko dzieciom?
      Proponuję kulturalnie przemilczeć temat pana S. i jego dorobku przynajmniej do
      chwili uprawomocnienia wyroku.
      • kubbik1 Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 12.08.04, 13:27
        O właśnie bo właściwie wątek miał dotyczyc samej książki a nie domniemanych czy
        rzeczywiastych wyskoków pana Samsona.
        W każdym razie książka jest mądra racjonalna i cóż dodac cóż ująćsmile))
        Pozdrówka
      • hedom1 Re: Magda zgadzam się z Tobą!!! 12.08.04, 22:14
        Dziewczyny, opanujcie się. Facet się przyznał więc dajcie sobie już spokój ze
        stawaniem za nim murem. Jak zobaczyłam ten wątek to już nie wytrzymałam chociaż
        zazwyczaj nie udzielam sie w wątkach 'emocjonalnych'.
        Oczywiście, że dopiero kiedy wyrok się uprawomocni będzie można
        powiedzieć 'winny' bla, bla, bla...ale w świetle już nie powiem, że wiadomości
        podanych przez media, ale chociażby informacji podanych oficjalnie przez
        prokuraturę ja nie mam wątpliwości. Dla mnie facet jest już skreślony razem ze
        swoimi książkami.
        Magda, słusznie napisałaś, że trzeba to przemilczeć - już się zamykam.
        • danik1 Re: Magda zgadzam się z Tobą!!! 13.08.04, 21:25
          Wiec sie przyzna?!?! A co ja pisalam wczesniej? Ze to dorosly ma racje a nie
          dziecko!!! Dlaczego ciagle jestesmy tak zaslepieni i pozwalamy krzywdzic nasze
          dzieci?!?! Mam nadzieje, ze rodzice tych pokrzywdzonych przez pana "psychologa"
          dzieci nie czekali na wyniki sadu aby przekonac sie kto mial racje! Mam
          nadzieje, ze uwierzyli dzieciom!
    • bebejot Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 12.08.04, 14:32
      Baaaardzo dobra książka. Nie jedną żarówkę zapala w głowie, choc wiele rzeczy
      jest oczywistych dla rodziców, którzy wyznaja zasade, że "dziecko też
      człowiek"smile
      • magdan_23 Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 13.08.04, 11:25
        Bardzo dziękuję za wyjaśnienia. Szczerze mówiąc nie skojarzyłam tego psychologa
        z tą aferą. Nie wiem co o tym myśleć. Poczekamy zobaczymy.
      • azoorek Re: "Dobra miłość..."Eichelbergera i Samsona :))) 13.08.04, 11:50
        Problem w tym, ze nie wszyscy rodzice tk mysla- czasami mam mrazenie ze u nas
        dzieci traktowane sa przedmiotowo jako wlasnosc rodzicow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka