anu-ssia 28.05.14, 17:07 Witam,moja córeczka 3 lata 9 miesiecy od kilku dnio zrobila sie bardzo senna,w przedszkolu zasypia,w domu po przedszkolu od 17 do 7.3o spi.Jak mysliscie zrobic jej morfologie? Moze ma niska hemoglobine Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrie.bradshaw-preston Re: Ciągle by spała 28.05.14, 18:08 tak zrobic badania plus cukier koniecznie Odpowiedz Link Zgłoś
fantomka44 Re: Ciągle by spała 28.05.14, 21:54 zbadaj też tarczycę - przynajmniej samo TSH Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Ciągle by spała 29.05.14, 13:54 Jezusku Wy tak poważnie z tymi badaniami? No ta ja chyba jestem z innej planety bo dla mnie to całkiem normalne jest że od czasu do czasu dziecko jest od tak sobie zmęczone. Może jest metoepatą i po prostu jak pogoda jest jaka jest (deszczowo i smętno) to człowiek jest senny pół dnia. To ja dorosła jak się obudzę mam ochotę od razu iść spać. Do głowy by mi nie przyszło żeby od razu po lekarzach latać. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Ciągle by spała 29.05.14, 13:56 A czasami od tak sobie ma kilka kiepskich dni, a tu zonk od razu nadważliwa matka leci do lekarza i pięlegniary na badanie krwi. No chyba że dziecko do tego nie ma apetytu, popłakuje, coś je boli to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: Ciągle by spała 29.05.14, 14:30 > No ta ja chyba jestem z innej planety bo dla mnie to całkiem normalne jest że o > d czasu do czasu dziecko jest od tak sobie zmęczone. z bycia zmeczonym "od czasu do czasu" nikt problemu nie robi. Ale jesli taki stan sie pojawia czesto, albo trwa kilka dni, to nalezy sie temu przyjrzec. Pomiar cukru z pewnoscia traumy na cale zycie nie pozostawia. Odpowiedz Link Zgłoś
robertole Re: Ciągle by spała 29.05.14, 14:14 Cukier!!!! koniecznie. Objawy cukrzycy typu 1 u dzieci to nadmierne pragnienie połączone z wielomoczem, senność, apatia, bóle brzucha, brak apetytu albo bardzo duży apetyt, chudnięcie i inne. Dzieci też chorują na cukrzycę. - mama słodziaka Odpowiedz Link Zgłoś
blogbydozza Re: Ciągle by spała 29.05.14, 18:35 koniecznie zrób morfologię, jaśli takie zachowanie nie jest normą to szukaj co się dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Ciągle by spała 30.05.14, 07:49 No i co robiłaś badania? Ma tą cukrzyce? Pytam, bo moja córka w sierpniu kończy 4 lata i wczoraj po raz pierwszy od 2 lat zasnęła w ciągu dnia. Czy ma cukrzycę??? Normalnie to bym do lekarza nie poleciała ale jak widzę 9 wpisów że jednak trzeba to też może pójdę No ludzie dajcie sobie coś na wstrzymanie, bo w takim paranoidalnym świecie to ciężko będzie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
anu-ssia Re: Ciągle by spała 30.05.14, 10:16 A wyniki jutro a nawet dzisiaj bo to prywatne labolatorium ale chyba w pon dopiero odbierzemy bo mieszkamy 20km o miasta Odpowiedz Link Zgłoś