Dodaj do ulubionych

Ciągle by spała

28.05.14, 17:07
Witam,moja córeczka 3 lata 9 miesiecy od kilku dnio zrobila sie bardzo senna,w przedszkolu zasypia,w domu po przedszkolu od 17 do 7.3o spi.Jak mysliscie zrobic jej morfologie? Moze ma niska hemoglobine
Obserwuj wątek
    • carrie.bradshaw-preston Re: Ciągle by spała 28.05.14, 18:08
      tak zrobic badania plus cukier koniecznie
      • anu-ssia Re: Ciągle by spała 28.05.14, 18:49
        o o glukozie nie pomyslam.dziekuje smile
        • fantomka44 Re: Ciągle by spała 28.05.14, 21:54
          zbadaj też tarczycę - przynajmniej samo TSH
          • eps Re: Ciągle by spała 29.05.14, 13:54
            Jezusku Wy tak poważnie z tymi badaniami?
            No ta ja chyba jestem z innej planety bo dla mnie to całkiem normalne jest że od czasu do czasu dziecko jest od tak sobie zmęczone.
            Może jest metoepatą i po prostu jak pogoda jest jaka jest (deszczowo i smętno) to człowiek jest senny pół dnia.
            To ja dorosła jak się obudzę mam ochotę od razu iść spać.
            Do głowy by mi nie przyszło żeby od razu po lekarzach latać.
            • eps Re: Ciągle by spała 29.05.14, 13:56
              A czasami od tak sobie ma kilka kiepskich dni, a tu zonk od razu nadważliwa matka leci do lekarza i pięlegniary na badanie krwi.
              No chyba że dziecko do tego nie ma apetytu, popłakuje, coś je boli to przepraszam.
            • aleksandra1977 Re: Ciągle by spała 29.05.14, 14:30
              > No ta ja chyba jestem z innej planety bo dla mnie to całkiem normalne jest że o
              > d czasu do czasu dziecko jest od tak sobie zmęczone.

z bycia zmeczonym "od czasu do czasu" nikt problemu nie robi. Ale jesli taki stan sie pojawia czesto, albo trwa kilka dni, to nalezy sie temu przyjrzec. Pomiar cukru z pewnoscia traumy na cale zycie nie pozostawia.
    • robertole Re: Ciągle by spała 29.05.14, 14:14
      Cukier!!!! koniecznie. Objawy cukrzycy typu 1 u dzieci to nadmierne pragnienie połączone z wielomoczem, senność, apatia, bóle brzucha, brak apetytu albo bardzo duży apetyt, chudnięcie i inne. Dzieci też chorują na cukrzycę. - mama słodziaka
    • blogbydozza Re: Ciągle by spała 29.05.14, 18:35
      koniecznie zrób morfologię, jaśli takie zachowanie nie jest normą to szukaj co się dzieje.
      • eps Re: Ciągle by spała 30.05.14, 07:49
        No i co robiłaś badania?
        Ma tą cukrzyce?
        Pytam, bo moja córka w sierpniu kończy 4 lata i wczoraj po raz pierwszy od 2 lat zasnęła w ciągu dnia.
        Czy ma cukrzycę???
        Normalnie to bym do lekarza nie poleciała ale jak widzę 9 wpisów że jednak trzeba to też może pójdę smile
        No ludzie dajcie sobie coś na wstrzymanie, bo w takim paranoidalnym świecie to ciężko będzie żyć.
        • anu-ssia Re: Ciągle by spała 30.05.14, 10:02
          Dzisiaj jej zrobilismy badania
          • anu-ssia Re: Ciągle by spała 30.05.14, 10:16
            A wyniki jutro a nawet dzisiaj bo to prywatne labolatorium ale chyba w pon dopiero odbierzemy bo mieszkamy 20km o miasta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka