Dodaj do ulubionych

Puky wutsch - pytanie

06.07.14, 15:34
Mam pytanie odnośnie jeździka wutsch. Mam syna prawie 1,5 roku, 84-85cm. Dostał ten jedździk i trochę nie wiem co jest nie tak. Ogólnie temat ogarnia i rozumie do czego to służy (i radocha też jest), ale jak się odpycha to nóżki ma pod sobą, mocno podkurczone i tylne kółka (które są dość szeroko rozstawione) notorycznie wjeżdżają mu na stopy. On generalnie wygląda tak jakby się prosił o jedno kółko z tyłu, ale 16 miesięcy to założyłam, że nie załapie jeszcze tematu równowagi. I nie wiem czy jest szansa, ze nauczy się nogi trzymać na tyle szeroko (chociaż dla mnie to jskoś nienaturalnie wygląda, ale w końcu inne dzieci fajnie na tym śmigają) żeby nie wpadały pod tylne kółka czy może niektóre dzieci nie ogarniają tematu na tym jeździku, a może jest ns niego za duży? Mamy go od jakiegoś tygodnia więc próbował dopiero z 3, 4 razy. Ale odpycha sie ok tylko te stopy na trasie tylnych kółek. Nawet ostatnim razem w parku odpychał się do tyłu bo wtedy przednie kółko ładnie wpasowywało się między stópki, tylko jazda do tyłu to chyba nie jest optymalny sposób użycia takiego jeździka. Miał ktoś takie początki? Jest szansa, że chwyci?
Obserwuj wątek
    • alinalen Re: Puky wutsch - pytanie 06.07.14, 16:06
      Dla nas też ten puky to niewypał. Młody wie o co chodzi a nogi wlaza mu pod koła. Dostał go na roczek i sporadycznie używa mimo że na autku-jeepie śmiga bez problemu.
    • twitti Re: Puky wutsch - pytanie 06.07.14, 19:44
      Dla mnie ten puky byl super. Corka dostala na 2 urodziny i od razu zalapala. Potem przesiadla sie na biegowy. Moze Twoj synek jest za maly..
    • magdagg2 Re: Puky wutsch - pytanie 06.07.14, 20:49
      moj jezdzil na puky wutsch, mial rok i 3 m-ce jak zaczal, jezdzil cale lato i jesien, wzrostu mial wtedy pewnie kolo 90 cm jak zakonczyl jazde. nogi mu pod kola nie wpadaly, lubil jezdzic i jezdzil duzo. moze twoj musi po prostu zalapac ze nogi trzeba szerzej rozstawic smile
      • magdagg2 Re: Puky wutsch - pytanie 06.07.14, 21:29
        az poszukalam filmiku jak jezdzil smile nie rozstawial nog szeroko poza kola tylko jakos tak stawial je blisko siebie, w taki sposob ze o kola sie nie zaczepialy
    • rulsanka Re: Puky wutsch - pytanie 07.07.14, 09:29
      Mnie się wydaje, że to działa tak: jak dziecko jedzie wolniej to mu koła nie najeżdżają na stopy. A jak szybko i zamaszyście to najeżdżają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka