iwles 30.08.04, 08:26 Drogie emamy, jeżli jeszcze pamiętacie - proszę podpowiedzcie mi, co można położyć do wróżby-zabawy na roczek chłopca ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dora1976 Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 09:07 Pieniążek, kieliszek, rózaniec lub krzyzyk Odpowiedz Link Zgłoś
basial4 Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 09:41 W Gdańsku: książkę, pieniążek, różaniec, kieliszek ale na przykład mój znajomy (zapalony wędkarz) położył oczywiście dodatkowo jeszcze kołowrotek Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 10:06 Ja dla moich córeczek kładłam * pieniążki * kieliszek * różaniec * książkę * długopis * Chochelkę do zupy * grzebień etc. Jednym słowem wszystko co związanie jest z jakimś zawodem. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 11:16 witam )) czy ktoras z mam moze mi wytlumaczyc o jakie wrozby chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: do hratli 30.08.04, 11:50 Na imprezie Roczkowej kładziemy przed maluchem różne przedmioty. Te, które dziecko wybierze - będą symbolizować jego dorosłą przyszłość. Oczywiście z przymrużeniem oka Ale zabawa jest fajna Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: do hratli 30.08.04, 11:57 oja no niezle - ale ten kieliszek to chyba jakies 20 metrow dalej poloze dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
mmjp Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 11:56 Ja kładłam na roczek : pieniądze, kieliszek i książeczke - cwaniaczek wybrał kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
syla33 Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 12:03 Ja kladlam jeszcze obraczke. Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 12:06 Moje córeczki wybrały grzebień.(stylistki czy co?) Ale jak ja miałam roczek to o zgrozo wybrałam pieniądze i wrzuciłam je do kieliszka...bez komentarza. Jak na razie nie piję! Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Co kładziemy do wróżby na roczek dla chłopca? 30.08.04, 12:06 My kładlismy książkę, butelkę, pieniądze i różaniec. Mały obejrzał wszystko, po czym wziął różaniec i założył go sobie na szyję. Na szczęście to tylko zabawa... pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś