Dodaj do ulubionych

Nefrolog - Śląsk

02.11.14, 09:50
Witam, poszukuję namiarów na dobrego nefrologa dziecięcego na Śląsku. U mnie w mieście nie ma, pediatra poradziła mi poradnię w Chorzowie na ul. Tru...a lub w Katowicach na ul. Wyszyńskiego. Niestety nie znam żadnych lekarzy, może mógłby mi ktoś podpowiedzieć jakieś nazwiska, poradnie na nfz lub prywatnie?
Poradźcie mi jeszcze jak będę szła z dzieckiem na pierwszą wizytę to może wykonać wcześniej jakieś badania (z krwi lub usg?). Borykamy się z nietrzymaniem moczu dziennym i nocnym (u 5 latka).
Będę wdzięczna za wskazówki.
Obserwuj wątek
    • jotka_k Re: Nefrolog - Śląsk 02.11.14, 10:28
      Co prawda nie ze Śląska ale z Chorzowa do Krakowa blisko. W Krakowie jest świetna nefrolog dr Anna Moczulska, przyjmuje w Imed24, Chodzę do niej z synkiem- ma podejście do dziecka, potrafi wytłumaczyć wszystko w przystępny sposób, poza tym jest specjalistą od USG.
      www.imed24.pl/poradnie-i-specjalisci/poradnia-nefrologiczna/anna-moczulska-dr-n-med
    • betty842 Re: Nefrolog - Śląsk 02.11.14, 15:43
      Ja kiedyś byłam u dr Morawiec,która jest (lub była) ordynatorem na odziele dziecięcym w klinice w Zabrzu.Osobiście polecam.
      www.znanylekarz.pl/aurelia-morawiec-knysak/nefrolog-pediatra/zabrze
    • 0wiolcia0 Re: Nefrolog - Śląsk 04.11.14, 08:42
      Ja też mogę polecić nefrologa z Krakowa chodzimy na nfz, ale prywatnie też jest możliwość
      Na pierwszą wizytę u nas potrzebne było świeże badanie ogólne moczu, posiew moczu i aktualne usg. Jak będziesz ustalać termin to zapytaj co potrzebne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka