Dodaj do ulubionych

Pytanie o nebulizator

14.12.15, 19:33
Niedawno kupiłam inhalator Philips Respironics Family, wyparzałam dwa dni temu nebulizator i po wyparzeniu w misce z woda zobaczyłam taki srebrzysty pyłek, dzisiaj wyparzyłam jeszcze raz chcac sprawdzic czy bedzie ten pyłek no i znowu byl. Wygląda na to,ze podczas wyparzania powłoka nebulizatora sie sciera, ale ja robie tak jak w instrukcji wyparzam nie dłużej niz 10 minut czy ktos miał podobnie z tym nebulizatorem? Bo nie wiem czy bezpiecznie moge go uzywac skoro podczas inhalacji bedzie lecial taki pyłek.
Obserwuj wątek
    • b.bujak Re: Pytanie o nebulizator 14.12.15, 20:32
      nebulizator nie ma żadnej powłoki, nic się nie ściera;
      https://www.sklepmedyczny.net/foto/medeljetbasic_sm.jpg

srebrzystą powłokę ma obudowa kompresora...
      • anetam1984 Re: Pytanie o nebulizator 15.12.15, 13:12
        Moze źle to ujęłam nie srebrzysta powłoka,a takie drobinki świecace no nie wiem jak to nazwać, tak czy siak nebulizator ma taka powłoke,nie jest to "czysty" plastik.Pisałam już w tej sprawie do dystybutora powiedział,ze tak sie stało pod wpływem wysokiej temperatury i żeby nie wyparzać we wrzatku (mimo iż tak jest napisane w instrukcji) tylko przelać wrzatkiem. Jesli sie nie zdeformował pod wpływem temperatury to moge go spokojnie uzywac. W ogóle jestem zaskoczona czasem inhalacji, co prawda była robiona z 2 ml ale bardzo szybko, w moim poprzednim inhalatorze trwało to dłuzej.
        • b.bujak Re: Pytanie o nebulizator 15.12.15, 19:47
          rocznie kupuję kilka takich nebulizatorów;
          gotuję we wrzątku;
          nigdy nic się nie łuszczyło
        • truscaveczka Re: Pytanie o nebulizator 24.12.15, 22:59
          Są szybkie maski i wolne maski wink My kupujemy maski pediatryczne z nebulizatorem w aptece, takie jak do podawania tlenu, obecnie mam zapas wolnych, wolę te.
          I nic nie wyparzam, myję wodą z mydłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka