magdax9
15.04.16, 15:21
Witam serdecznie, mój syna ma 22 miesiące. Ostatnio zauważyłam że lubi chodzić po wzorze na dywanie tak na obrzeżach, nie wokoło ale na dwóch bokach gdzie właśnie są te wzory. Wystraszylam się bardzo bo wyczytałam ze może to być objaw autyzmu, strasznie się tego boje o niczym innym nie jestem w stanie myśleć. Oprócz tego jest kontaktowy ale nie mowi, bardzo dużo po swojemu, tak jakby opowiadał patrzy przy tym na nas czy aby na pewno to widzimy. Zaczepia nas sam i oczekuje ze powtórzymy po nim na co bardzo się cieszy. Podchodzi do mnie i ducha otwiera buzię i chce żeby za nim powtarzać. Daje mi buziaczki.Robi papa daje cześć wynosi pieluszki pokazuje oczko nosek, nie bardzo lubi książeczki niestety. Jak Powiem idziemy na spacerek to idzie pod drzwi, próbuje sobie albo mi zakładać buciki bluzkę. Bawi się czasem z 5 letnią siostra w chowanego bardzo to lubi, albo w kolko graniaste, lubi jak jeździ na mnie ja na koniku itp. Jest bardzo zazdrosny o siostrę, bardzo lubi się do mnie przytyłam. Przepraszam ze tak chaotycznie ale nie mam możliwości w tej chwili. Bardzo boje się tego autyzmu mój lek sięga zenitu. Proszę o wasza pomoc drogie mamusie.