18.10.04, 11:26
Co myślicie, o dawaniu kawy małym dzieciom (13 miesięcy), co prawda jest to
tylko łyżeczka umoczona kawą, ale zawsze coś na takiej łyżeczce zostaje,
prawda? Ja jestem przeciwna.
Obserwuj wątek
    • lidqa Re: Kawa 18.10.04, 13:04
      A co ktos daje?????????
      • mama_radka Re: Kawa 18.10.04, 13:46
        Tak i się strasznie denerwuję. a mówiłam już kikla kikanaście razy, ze żadnej
        kawy, ale jak grochem o ścianę.
        Pozdrawiam
    • k2200 Re: Kawa 18.10.04, 13:08
      Ja nie daje kawy swojemu dziecku, zreszta nie wiem czy by chcial bo pije
      gorzka. Corka mojej siostry (2,5 roku) czasami lyknie sobie i nic jej nie ma,
      ale ja tego nie popieram. pa OLA
      • lidqa Re: Kawa 18.10.04, 13:26
        ja jestem wogole przeciwna dawaniu dzieciom rzeczy dla doroslych. Moze to
        glupie, nie wiem, ale kawa i alkohol wg mnie sa to rzeczy dla doroslych i juz.
        A wogole kawa nie jest trujaca przeciez ale po co? tego nei rozumiem
    • flurcia Re: Kawa 18.10.04, 14:17
      Ja też tego nie poperam. Moja OLa jest jednak taka, że jak zobaczy, że ja coś jem albo piję musi podejść i spróbować. Nie mogę przecież czekać z jedzeniem albo np. z kawą jak pójdzie spać, bo bym ducha wyzionęła. Muszę jeszcze raz zaznaczyć, że chodzi tu tylko o spróbowanie, a nie dawanie do jedzenia czy picia.
    • sylyah Re: Kawa 18.10.04, 16:54
      kiedys moja coreczka umoczyla raczke w kawie mojej tesciowej i brala ja do buzi
      zabronilam jej,a tesciowa na to ze nic jej nie bedzie niech sobie sprobuje.moim
      zdaniem nie mozna dawac dzieciom kawy.
      • afryka11 Re: Kawa 08.11.04, 17:22
        po co???ja bez kawy żyć nie potrafię ale po co dziecku ją dawać????
        • verdana Re: Kawa 08.11.04, 18:22
          Ja bym kopii o parę kropel nie kruszyła. Krzywda dziecku się nie stanie.
          Mój najstarszy (mieszkaliśmy w jednym pokoju) potrafił kawę wypatrzyć wszędzie
          (a piję niesłodzoną). Parokrotnie wypił cały kubek. Przezył, tyle że
          natychmiast szedł spać.
    • magda1711 Re: Kawa 08.11.04, 18:43
      Nie popieram czegoś takiego, nawet jeżeli jest to mała ilośc.
      Dzieci mają to do siebie(piszę ogólnie) że jezeli da im się
      coś(nawet małą ilość)to potem, ponieważ już się to dawało, będą chciały
      więcej.Bo skoro mogę wziąć trochę to czemu nie więcej.
      W zwiazku z tym jestem za tym, że jeżeli coś nie jest przeznaczone dla
      dziecka,to nie dostaję tego i tyle, nawet w minimalnych ilościach.Jest tyle
      rzeczy do wyboru dla dzieci, że nie ma potrzeby dawać tak dla picu np kawy.

Ps.A już słabi mnie to , gdy ktoś daję dziecku " łyczek" piwka...PO co?...
      • dora23 Re: Kawa 09.11.04, 06:20
        Przede wszystkim kawa to narkotyk ,uzależnia podobnie jak papierosy ,alkohol
        itd...Podawanie dziecku herbaty szczegolnie silnej rowniez jest nie
        zdrowe.Przypuszczam że kakao z samego rana postawi twojego malca na rowne nogi
        a kawusie zaserwujesz za kilka lat . Zdrowie przede wszystkim.Pozdrawiam
        • s-y-l-l-a Re: Kawa 09.11.04, 10:24
          Mój synuś czasami skosztuje kawy /łyczek, raz udało mu się wypić trochę więcej/.
          Ja nigdy nie byłam przeczulona na punkcie wprowadzania nowych rzeczy do
          jadłospisu itp. Mój synuś kosztował wszystkiego wcześniej niż większość Jego
          rówieśników i jakoś nic Mu nie zaszkodziło smile

Co do kawy to zgadzam się, że w dużych ilościach szkodzi, ale myślę, że
          oblizanie łyżeczki nikomu nie zaszkodzi.

Pozdrawiam
          Sylwia
    • martaglowacka Re: Kawa 09.11.04, 13:51
      Mój synek ma 3 latka i od czasu do czasu dostaje "kawę". Kawa to kilka ziarenek
      rozpuszczalnej kawy (słownie kilka), zalane wodą (1/4 szklanki) i dopełnione
      mlekiem (do pełna). Nie wydaje mi się aby to było szkodliwe...chyba, że sie
      mylę. Więcej mleka a te ziarenka dają troszkę smaku. Wcześniej pił kako
      rozpuszczalne (ale za słodkie) albo kawe Inkę (nie bardzo lubi).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka