wiewioreczka3 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 10.11.04, 10:23 moja niunia zaczela przesypiac cale noce mniej wiecej w piatym miesiacu. teraz ma miesiecy 9. nie budzi sie ani jesc ani pic. z wypadnietym smoczkiem nie ma problemu, bo smoczek odrzucila jakos w 6 miesiacu. spac idzie po 18 i budzi sie o 6, a wiec przesypia 12 godzin w nocy. pozdrawiam razem z zuza Odpowiedz Link Zgłoś
zaneta.b Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 10.11.04, 12:19 Moja starsza córeczka ma teraz 2,8 lat i już przesypia całą noc zaczeła jak dostała swoje własne łóżko. Kupiliśmy odrazu piętrowe bo byłam wtedy w ciąży z drugą córką i było to lepsze rozwiązanie. Lilianie tak spodobało się to łóżko że mogliśmy się przenieść ze spaniem do drugiego pokoju i nareszcie cieszyć się sobą. Teraz muszę tylko pilnować czy w pokoju niejest zaciepło, bo wtedy się budzi i chce pić. Nawet jak jest chora to przesypia całą noc. Polecam wszystkim przenosiny do nowego łóżka (można na nim robić tyle fajnych rzeczy. Uszyłam jej na łóżko zasłonkę z okienkiem w którym bawimy się w teatrzyki. Naprawdę polecam jak dziecko ma dobrze spać to musi pokochać swoje łóżko. Żaneta B. Odpowiedz Link Zgłoś
marsvolta Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 10.11.04, 14:27 Zazdroszczę wszystkim wyspanym rodzicom!!! Moja mała "odstawiła" pierś mając 1,5 roku. Teraz ma 2,3 i dwa razy w ciagu nocy pije wodę, do tego ostatnio doszły pierwsze złe sny i nocne pobudki są dłuższe i bardziej wrzeszczące. W rekompensacie zasypia o 21 a wstaje o 8 Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_blaz Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 11.11.04, 09:59 Moja Martynka zaczęła przesypiać noce odkąd tylko wróciłyśmy ze szpitala, tj. kiedy miała 5 dni. Teraz ma już 3,5 m-ca. Śpi od ok. 23 do ok. 9. Wstaję do niej raz - około 4.30 i podaję pierś (mała nawet się nie budzi). Chciałabym spróbować kiedyś nie dać piersi, ale boje się, że wtedy mogłaby obudzić się wcześniej, a poza tym wiem, że nocne mleko jest bardzo wartościowe (a jako, że Martynka mało przybiera na wadze, to łudzę się, że coś jej to daje...). Po takiej przespanej nocy dzidzia zawsze budzi się bardzo radosna Za to w dzień nasza laleczka dokazuje jak tylko może! )))) Pozdrawiam wszystkie mamusie, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
sucha2004 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 11.11.04, 21:48 Moja Adusia ma 2,5 miesiąca i trzeba przyznać że jak na razie przesypia całą noc. Budzi mnie dopiero na cycka około 6-7 rano i oby tak dalej. Jak wyszła ze szpitala to około tygodnia budziła mnie o 2-3 w nocy, ale teraz się unormowało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sarabi1 Re: ILEMIAŁY WASZE DZIECI KIEDY ZACZĘŁY PRZESYPIA 13.11.04, 21:36 corka 18 miesiecy ale czasem dalej sie budzi a synek przesypia cale noce od urodzenia .nie ma wiec na to reguly Odpowiedz Link Zgłoś